Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi Nr. 3

Jēkabpils novadā 2022. gada 27. janvārī

Grozījums Jēkabpils novada domes 2021. gada 28. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 18 "Saistošie noteikumi par studiju maksas piešķiršanu speciālistu piesaistei Jēkabpils novadā"

APSTIPRINĀTS
ar Jēkabpils novada domes
27.01.2022. lēmumu Nr. 65
(prot. Nr. 2, 61. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

1. Izdarīt grozījumu Jēkabpils novada domes 2021. gada 28. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 18 "Saistošie noteikumi par studiju maksas piešķiršanu speciālistu piesaistei Jēkabpils novadā"" (Latvijas Vēstnesis, 2021, Nr. 18) un izteikt 2. punktu šādā redakcijā:

"2. Studiju maksu piešķir studentam, kurš apgūst akreditētu profesionālo izglītības programmu medicīnā kādā no Veselības ministrijas noteiktajām pamatspecialitātēm, apakšspecialitātēm vai papildspecialitātēm vai rezidentam, kurš ir darba tiesiskajās attiecībās ar izglītības programmu īstenojošu ārstniecības iestādi specialitātes iegūšanai saskaņā ar akreditētu profesionālo rezidentūras izglītības programmu medicīnā vai studentam, kurš apgūst akreditētu profesionālās augstākās izglītības programmu, kuras apgūšanas rezultātā pretendents iegūst noteiktu specialitāti un, sertificējoties ir tiesīgs patstāvīgi praktizēt (turpmāk - pretendents)."

2. Studiju maksu atbilstoši grozījumam piešķir par periodu no 2022. gada 1. janvāra.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis

 

Jēkabpils novada domes 27.01.2022. saistošo noteikumu Nr. 3 "Grozījums Jēkabpils novada domes 2021. gada 28. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 18 "Saistošie noteikumi par studiju maksas piešķiršanu speciālistu piesaistei Jēkabpils novadā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Lai tiktu sasaistīta studiju maksas segšana speciālistiem, kuri apgūst ārstniecības specialitāti ar pašvaldības stipendiju piešķiršanu, tad nepieciešams paplašināt to personu loku, krām tiek segta studiju maksa.
2. Īss projekta satura izklāsts Ar saistošajiem noteikumiem tiek noteiktas to personu kategorijas, kuriem ir tiesības pretendēt uz pašvaldības atbalstu studiju maksas segšanai.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Ņemot vērā, ka studiju maksas segšana jau tiek veikta, tad saistošo noteikumu spēkā stāšanās pašvaldības budžetu būtiski neietekmēs, jo jau pašreiz pašvaldības budžetā tiek iekļauti šāda atbalsta sniegšanai nepieciešamie līdzekļi. Pretendentu loku, tai skaitā, ietekmē arī Jēkabpils novada domes pieņemtie lēmumi par atbalstāmajām ārstniecības specialitātēm.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Ietekme uz uzņēmējdarbības vidi netiek prognozēta.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Pretendentiem, kuri vēlas saņemt studiju maksas segšanu SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" jāiesniedz attiecīgs iesniegums un noteikumos norādītie dokumenti un apliecinājums. Lēmumu par studiju maksas segšanu pieņem Jēkabpils novada dome, bet līgumu par studiju maksas segšanu ar pretendentu un attiecīgo izglītības iestādi slēgs SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca".
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav veiktas.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījums Jēkabpils novada domes 2021. gada 28. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 18 "Saistošie .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Jēkabpils novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 3Pieņemts: 27.01.2022.Stājas spēkā: 05.03.2022.Zaudē spēku: 09.09.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 45, 04.03.2022. OP numurs: 2022/45.17
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
330498
05.03.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"