Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Augšdaugavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 25

Daugavpilī 2022. gada 13. janvārī (prot. Nr. 20, 1. &)
Par braukšanas maksas atvieglojumiem Augšdaugavas novada bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem Daugavpils valstspilsētas maršrutos
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķirami, izmantojami un finansējami braukšanas maksas atvieglojumi Daugavpils valstspilsētas (turpmāk – pilsēta) sabiedriskajā transportā pilsētas nozīmes maršrutos un to personu loku, kurām ir tiesības saņemt noteikumos minētos braukšanas maksas atvieglojumus, kā arī pieņemto lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtību.

2. Braukšanas maksas atvieglojumus pilsētas sabiedriskajā transportā pilsētas nozīmes maršrutos piešķir Augšdaugavas novada administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušiem bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, kur bāriņtiesa pieņēmusi lēmumu par bērna ārpusģimenes aprūpi un bērns turpina sekmīgi apgūt programmu pilsētas profesionālajā izglītības iestādē vai dzīvo pie aizbildņa vai audžuģimenē pilsētā un sekmīgi mācās pilsētas vispārizglītojošajā izglītības iestādē vai sekmīgi apgūst programmu pilsētas profesionālajā izglītības iestādē.

3. Lēmumu par braukšanas maksas atvieglojumu piešķiršanu pilsētas nozīmes maršrutos pieņem Augšdaugavas novada Sociālais dienests.

4. Augšdaugavas novada pašvaldība, lai nodrošinātu braukšanas maksas atvieglojumus pilsētas sabiedriskajā transportā, noslēdz līgumus ar sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem pilsētā par mēnešbiļešu iegādi, kuras dod tiesības personām bez maksas izmantot vienu no pilsētas sabiedriskā transporta veidiem (tramvaju vai autobusu).

5. Izdevumi mēnešbiļešu iegādei tiek segti no Augšdaugavas novada pašvaldības līdzekļiem.

II. Braukšanas maksas atvieglojumu piešķiršanas kārtība

6. Braukšanas maksas atvieglojumi Augšdaugavas novada bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, lai nokļūtu no dzīvesvietas mācību iestādē vispārizglītojošās vai profesionālās izglītības programmas apguvei, tiek piešķirti uz mācību laiku vienā no pilsētas sabiedriskā transporta veidiem (tramvajs vai autobuss) katram mācību pusgadam atsevišķi.

7. Lai saņemtu braukšanas maksas atvieglojumu, Augšdaugavas novada Sociālajā dienestā jāuzrāda personas identifikācijas dokuments, apliecība sociālo garantiju nodrošināšanai, jāiesniedz iesniegums, norādot kāds sabiedriskā transporta veids tiks izmantots, izziņa no izglītības iestādes, ja tiek apgūta pamatizglītības programma, un izziņa, ka izglītojamais sekmīgi mācās, ja tiek apgūta izglītības iestādē vidējās vai profesionālās izglītības programma.

8. Augšdaugavas novada Sociālais dienests izsniedz bērnam bārenim vai bez vecāku gādības palikušajam bērnam vai aizbildnim, audžuvecākam mēnešbiļeti braukšanai pilsētas sabiedriskajā transportā.

III. Lēmuma apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

9. Augšdaugavas novada Sociālā dienesta pieņemto lēmumu var apstrīdēt Augšdaugavas novada pašvaldības domē.

10. Augšdaugavas novada pašvaldības domes pieņemto lēmumu var pārsūdzēt Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā.

IV. Noslēguma jautājumi

11. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

12. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienu spēku zaudē Daugavpils novada domes 2009. gada 29. oktobra saistošie noteikumi Nr. 6 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Daugavpils novada bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem Daugavpils pilsētas maršrutos".

Augšdaugavas novada pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Kucins
Paskaidrojuma raksts
Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2022. gada 13. janvāra saistošajiem noteikumiem Nr. 25 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Augšdaugavas novada bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem Daugavpils valstspilsētas maršrutos"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojumsSaistošie noteikumi "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Augšdaugavas novada bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem Daugavpils valstspilsētas maršrutos" izstrādāti, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas 13. punktu, kas nosaka, ka dome ir tiesīga izdot saistošus noteikumus, paredzot administratīvo atbildību par to pārkāpšanu, ja tas nav paredzēts likumos, par citiem likumos un Ministru kabineta noteikumos paredzētajiem jautājumiem. Savukārt Ministru kabineta 2005. gada 15. novembra noteikumu Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās" 22. punktā ir noteikts, ka pašvaldības saistošajos noteikumos ir tiesīgas noteikt papildu atvieglojumus bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam pēc pilngadības sasniegšanas.
2. Īss projekta satura izklāstsSaistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Augšdaugavas novada pašvaldībā izmantojami un finansējami braukšanas maksas atvieglojumi Daugavpils valstspilsētas sabiedriskajā transportā pilsētas nozīmes maršrutos un to personu loku, kurām ir tiesības saņemt noteikumos minētos braukšanas maksas atvieglojumus.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuSaistošo noteikumu īstenošanai tiek prognozēta finansiāla ietekme uz pašvaldības budžetu gadā 1500 euro apmērā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli pašvaldības teritorijāTiesības saņemt braukšanas maksas atvieglojumus Daugavpils valstspilsētas maršrutos nodrošinās iespējamību iegūt izglītību Augšdaugavas novada bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Augšdaugavas novada Sociālais dienests.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmSabiedrības līdzdalība saistošo noteikumu izstrādāšanā netika iesaistīta, jo saistošie noteikumi neierobežo sabiedrības tiesības, bet uzlabo klientu dzīves kvalitāti.
Augšdaugavas novada pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Kucins
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par braukšanas maksas atvieglojumiem Augšdaugavas novada bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Augšdaugavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 25Pieņemts: 13.01.2022.Stājas spēkā: 16.02.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 32, 15.02.2022. OP numurs: 2022/32.17
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
329988
16.02.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"