Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Konkurences padomes lēmums Nr. 27

Rīgā 2021. gada 17. septembrī (prot. Nr. 59, 3. §)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr. KL\2.2-4\21\18
Par SIA "Aibe Pārtika" un SIA "MT Latvia" aktīvu vai tiesību tos izmantot iegūšanu Kurzemes reģionā

Konkurences padome (turpmāk - KP) 18.08.2021. saņēma saīsināto ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos (turpmāk - Ziņojums), SIA "Aibe Pārtika" (reģistrācijas numurs 40203256462) un SIA "MT Latvia" (reģistrācijas numurs 40103801779) iegūstot aktīvus vai tiesības tos izmantot (i) Skrundā, (ii) Kuldīgā, (iii) Ēdoles pagastā, (iv) Zlēkās, Zlēku pagastā, (v) Padures pagastā un (vi) Priedainē, Kurmāles pagastā no SIA "Rožu nami" (reģistrācijas numurs 41203061282), SIA "Pārsa" (reģistrācijas numurs 40003579501) un SIA "HRG-lux" (reģistrācijas numurs 41203030738).

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

apvienošanās rezultātā SIA "MT Latvia" iegūs daļu no SIA "Rožu nami" un SIA "Pārsa" piederošajiem aktīviem - nekustamiem īpašumiem, kuros dažos no tiem:

1) Oskara Kalpaka iela 2/Saldus iela 7, Skrunda, Skrundas novads;

2) "Amoli", Ēdoles pagasts, Kuldīgas novads;

3) "Vārpas", Zlēkas, Zlēku pagasts, Ventspils novads;

4) "Virsaiši", Padures pagasts, Kuldīgas novads;

5) "Laidas", Priedaine, Kurmāles pagasts, Kuldīgas novads;

6) Graudu iela 5, Kuldīga, Kuldīgas novads ir izvietoti un darbojas mazumtirdzniecības veikali. Papildus SIA "MT Latvia" iegūs arī īpašuma tiesības uz sešiem nekustamiem īpašumiem, kuros mazumtirdzniecības veikali nav izvietoti. Pēc īpašumu pārņemšanas SIA "MT Latvia" valdījumā, telpas, kurās ir izvietoti mazumtirdzniecības veikali, uz nomas līguma pamata tiks nodotas SIA "Aibe Pārtika".

Mazumtirdzniecības veikalu operatori pirms apvienošanās ir SIA "Pārsa" un SIA "HRG-lux". Pēc apvienošanās veikalu operatora tiesības iegūs SIA "Aibe Pārtika". Vienlaicīgi SIA "Aibe Pārtika" iegūs īpašuma tiesības uz veikalos esošām iekārtām un aprīkojumu, kas pirms apvienošanās piederēja SIA "Pārsa" un SIA "HRG-lux".

Apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15. panta pirmās daļas 3. punktam1 un saskaņā ar KL 15. panta otro daļu ir paziņojama KP.

SIA "Aibe Pārtika", SIA "Pārsa" un SIA "HRG-lux" darbību veic ikdienas patēriņa preču mazumtirdzniecības tirgū nespecializētajos veikalos, kā arī ikdienas patēriņa preču iepirkuma tirgū. Iepriekš minētie mazumtirdzniecības veikalu operatori darbojas ar preču zīmi "AIBE" SIA "Latvijas Neatkarīgo Tirgotāju Kooperācija" tīklā. Savukārt SIA "MT Latvia" un SIA "Rožu nami" darbību veic sava nekustamā īpašuma iznomāšanas un pārvaldīšanas tirgū.

Izvērtējot Ziņojumā sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, secināms, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no ietekmētajiem tirgiem (t.i, ikdienas patēriņa preču mazumtirdzniecības tirgū nespecializētajos veikalos, ikdienas patēriņa preču iepirkuma tirgū un sava nekustamā īpašuma iznomāšanas un pārvaldīšanas tirgū) Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Līdz ar to atbilstoši Konkurences likuma 16. panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta pirmās daļas 5. punktu, 15. panta pirmās daļas 3. punktu un 16. panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, SIA "Aibe Pārtika" un SIA "MT Latvia" iegūstot īpašumā aktīvus vai tiesības tos izmantot no SIA "Rožu nami", SIA "Pārsa" un SIA "HRG-lux", tostarp sešos mazumtirdzniecības veikalos - Oskara Kalpaka ielā 2/Saldus ielā 7, Skrundā, Skrundas novadā, "Amoli", Ēdoles pagastā, Kuldīgas novadā, "Vārpas", Zlēkās, Zlēku pagastā, Ventspils novadā, "Virsaiši", Padures pagastā, Kuldīgas novadā, "Laidas", Priedainē, Kurmāles pagastā, Kuldīgas novadā un Graudu ielā 5, Kuldīgā, Kuldīgas novadā.

Saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu KP lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.


1 Tirgus dalībnieku apvienošanās ir tāds stāvoklis, kad [..] viens vai vairāki tirgus dalībnieki iegūst daļu vai visus cita tirgus dalībnieka [..] aktīvus vai tiesības tos izmantot. Aktīvu vai to izmantošanas tiesību iegūšanu uzskata par apvienošanos, ja aktīvu vai to izmantošanas tiesību iegūšana palielina minēto aktīvu un tiesību ieguvēja tirgus daļu jebkurā konkrētajā tirgū.

Konkurences padomes priekšsēdētājs J. Gaiķis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par tirgus dalībnieku apvienošanos Izdevējs: Konkurences padome Veids: lēmums Numurs: 27Pieņemts: 17.09.2021.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 196, 11.10.2021. OP numurs: 2021/196.4
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
326713
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"