Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Smiltenes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 4

Smiltenē 2021. gada 25. augustā

Grozījums Smiltenes novada pašvaldības domes 2021. gada 8. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 1 "Smiltenes novada pašvaldības nolikums"

Apstiprināti ar Smiltenes novada domes
2021. gada 25. augusta lēmumu Nr. 159 (prot. Nr. 8, 67. §)

Izdoti, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 1. punktu un 24. pantu

Izdarīt Smiltenes novada pašvaldības domes 2021. gada 8. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 1 "Smiltenes novada pašvaldības nolikums" grozījumu un aizstāt 144. punktā vārdu "septembrim" ar vārdu "oktobrim".

Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Avotiņš

 

Paskaidrojuma raksts
Smiltenes novada domes saistošajiem noteikumiem "Grozījums Smiltenes novada pašvaldības domes 2021. gada 8. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 1 "Smiltenes novada pašvaldības nolikums""

Pašreizējās situācijas raksturojums Pašreiz spēkā esošie saistošie noteikumi Nr. 1 "Smiltenes novada pašvaldības nolikums" apstiprināti 2021. gada 8. jūlijā (sēdes protokols Nr. 3 1. §), turpmāk tekstā arī - Noteikumi. Atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" 24. panta pirmajai daļai pašvaldības nolikums ir saistošie noteikumi, kas nosaka pašvaldības pārvaldes organizāciju, lēmumu pieņemšanas kārtību, iedzīvotāju tiesības un pienākumus vietējā pārvaldē, kā arī citus pašvaldības darba organizācijas jautājumus.

Noteikumu 144. punkts noteic, ka līdz šā nolikuma 8.1. apakšpunktā minētās iestādes izveidošanai, bet ne ilgāk kā līdz 2021. gada 31. septembrim, darbību turpina administratīvi teritoriālās reformas ietvaros izveidotajā Smiltenes novada pašvaldībā ietilpstošo bijušo Smiltenes novada pašvaldībā ietilpstošo bijušo Smiltenes novada, Apes novada un Raunas novada pašvaldību administrācijas un to speciālisti atbilstoši to kompetencei un darbības teritorijai.

Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības raksturojums, dokumenta būtība Nepieciešams labot pārrakstīšanās kļūdu Noteikumu 144. punktā, nosakot, ka līdz šā nolikuma 8.1. apakšpunktā minētās iestādes (pašvaldības iestāde "Smiltenes novada Centrālā administrācija") izveidošanai, bet ne ilgāk kā līdz 2021. gada 31. oktobrim, darbību turpina administratīvi teritoriālās reformas ietvaros izveidotajā Smiltenes novada pašvaldībā ietilpstošo bijušo Smiltenes novada pašvaldībā ietilpstošo bijušo Smiltenes novada, Apes novada un Raunas novada pašvaldību administrācijas un to speciālisti atbilstoši to kompetencei un darbības teritorijai.
Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts Tiek grozīts Noteikumu 144. punkts pirmais teikums, aizstājot 144. punktā vārdu "septembrim" ar vārdu "oktobrim".
Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu Nav.
Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav.
Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām Institūcija, kurā privātpersona var griezties saistošo noteikumu piemērošanā - Smiltenes novada pašvaldības administrācijā Dārza ielā 3, Smiltenē.

Saistošo noteikumu izdošanas neradīs papildus slogu administratīvajām procedūrām.

Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem saistošie noteikumi sagatavoti Likuma "Par pašvaldībām" 21. panta pirmās daļas 1. punkts un 24. pants.
Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar saistošo noteikumu projektu Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.smiltene.lv, saņemto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, tos, izvērtējot lietderības apsvērumus, paredzēts iekļaut saistošajos noteikumos.

Plānotais sabiedrības līdzdalības veids - priekšlikumu un iebildumu ievērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.smiltene.lv.

Sabiedrības pārstāvju izteiktie priekšlikumi vai iebildumi - paredzēts izvērtēt pēc to saņemšanas.

Smiltenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs E. Avotiņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījums Smiltenes novada pašvaldības domes 2021. gada 8. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 1 "Smiltenes .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Smiltenes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 4Pieņemts: 25.08.2021.Stājas spēkā: 27.08.2021.Zaudē spēku: 05.07.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 176, 13.09.2021. OP numurs: 2021/176.5
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
326030
27.08.2021
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"