Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 30

Jūrmalā 2021. gada 29. jūlijā (prot. Nr. 12, 29. p.)

Grozījumi Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2016. gada 20. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 38 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Jūrmalas pašvaldības izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas"

Izdoti saskaņā ar Vispārējās izglītības likuma
26. panta pirmo daļu un likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

Izdarīt Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2016. gada 20. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 38 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Jūrmalas pašvaldības izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas" šādus grozījumus (Latvijas Vēstnesis, 2019, Nr. 85):

1. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Lai pieteiktu bērnu pašvaldības finansēta pirmsskolas izglītības pakalpojuma saņemšanai, vienam no vecākiem vai bērna likumiskajam pārstāvim (turpmāk - vecāks) jāiesniedz pieteikums Jūrmalas pilsētas domes Izglītības pārvaldē klātienē vai nosūtot elektroniski uz e-pasta adresi infoizglitiba@jurmala.lv (parakstot to ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu), vai jāiesniedz pieteikums izmantojot Latvija.lv elektroniskos rīkus tālākai bērna reģistrēšanai Valsts izglītības informācijas sistēmas (turpmāk - VIIS) datu bāzē, norādot izglītības iestādi, kurā vēlams nodrošināt bērnam pirmsskolas izglītības ieguvi."

2. Izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Iesniedzot pieteikumu reģistrācijai, vecāks vai bērna likumiskais pārstāvis autorizējoties portālā Latvija.lv iesniedz pieteikumu un apliecina pievienotos dokumentus, vai Izglītības pārvaldē uzrāda personu apliecinošu dokumentu, bet bērna likumiskais pārstāvis papildus uzrāda bērna dzimšanas apliecību vai bērna personu apliecinošu dokumentu un bāriņtiesas lēmumu par bērna ārpusģimenes aprūpi vai pilnvaru un aizpilda pieteikuma veidlapu (pielikums). Pieteikumā drīkst norādīt ne vairāk kā divas izglītības iestādes."

3. Izteikt 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Reģistrācijas pieteikumu vecāks vai bērna likumiskais pārstāvis var atsaukt rakstiski, nosūtot elektroniski e-pastu Izglītības pārvaldei uz e-pasta adresi infoizglitiba@jurmala.lv, ierodoties Izglītības pārvaldē, vai izmantojot Latvija.lv elektroniskos rīkus. Izglītības pārvaldes atbildīgais darbinieks trīs darba dienu laikā anulē reģistrācijas pieteikumu VIIS datubāzē."

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības 2021. gada 29. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. 30 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2016. gada 20. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 38 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Jūrmalas pašvaldības izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts 1.1. Likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 4. punkts nosaka, ka viena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir gādāt par iedzīvotāju izglītību (pirmsskolas vecuma bērnu nodrošināšana ar vietām mācību un audzināšanas iestādē), savukārt 43. panta trešā daļa nosaka, ka dome var pieņemt saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, Izglītības likuma 17. panta pirmā daļa nosaka, ka katras pašvaldības pienākums ir nodrošināt bērniem, kuru dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā, iespēju iegūt pirmsskolas izglītību un pamatizglītību bērna dzīvesvietai tuvākajā izglītības iestādē vai tuvākajā izglītības iestādē, kas īsteno izglītības programmu valsts valodā, Vispārējās izglītības likuma 26. panta pirmā daļa nosaka, ka pašvaldību vispārējās pirmsskolas izglītības iestādēs izglītojamos uzņem izglītības iestādes dibinātāja noteiktajā kārtībā.

1.2. Saistošo noteikumu grozījumi uzlabos bērnu reģistrēšanas un uzņemšanas kārtību pirmsskolas izglītības programmas apguvei, paredzot iespēju pieteikties attālināti, izmantojot Latvija.lv e-pakalpojumu "Bērna reģistrācija pirmsskolu iestāžu rindā". Saistošie noteikumu 11. punkts papildināts, paredzot iespēju atsaukt reģistrāciju pirmsskolas izglītības iestādes rindā.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi nepieciešami, lai Jūrmalas pilsētas pašvaldībā aktualizētu bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtību uzņemšanai Jūrmalas pilsētas pašvaldības dibinātajās izglītības iestādēs, kurās tiek īstenota pirmsskolas izglītības programma.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām 5.1. Saistošie noteikumi attiecināmi uz pirmsskolas vecuma bērnu vecākiem.

5.2. Par saistošo noteikumu izpildi atbildīga Jūrmalas pilsētas domes Izglītības pārvalde, kurā privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav nepieciešams.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2016. gada 20. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 38 "Pirmsskolas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 30Pieņemts: 29.07.2021.Stājas spēkā: 07.08.2021.Zaudē spēku: 07.06.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 150, 06.08.2021. OP numurs: 2021/150.2
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
325185
07.08.2021
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"