Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Saldus novada domes 2023. gada 30. marta saistošos noteikumus Nr. 7 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Saldus novadā".
Saldus novada domes saistošie noteikumi Nr. 19

Saldū 2021. gada 22. jūlijā
Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Saldus novadā
Pieņemti ar Saldus novada domes
2021. gada 22. jūlija sēdes lēmumu
(prot. Nr. 14, 28. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu,
Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma
14. panta trešo daļu,
Ministru kabineta 2021. gada 22. jūnija
noteikumu Nr. 414 "Braukšanas maksas
atvieglojumu noteikumi
" 17. punktu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Saldus novada pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) vispārējās izglītības iestāžu izglītojamie un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamie (turpmāk – izglītojamie) ir tiesīgi izmantot braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā, un kārtību, kādā Pašvaldība izglītojamajiem un to likumiskajiem pārstāvjiem kompensē transporta izdevumus.

2. Pašvaldība piešķir braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā un kompensē transporta izdevumus:

2.1. no izglītojamā deklarētās dzīves vietas Latvijas Republikas teritorijā (turpmāk – dzīvesvieta) līdz Pašvaldības vispārējās izglītības iestādei un pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādei un atpakaļ;

2.2. no Pašvaldības pamatizglītības vai vidējās izglītības iestādes uz Pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādi un atpakaļ.

3. Braukšanas maksas atvieglojumu un transporta izdevumu segšanas kārtībai tiek noteikta šāda prioritārā secība:

3.1. lietojot elektronisko viedkarti (turpmāk – e-talons);

3.2. sabiedriskā transporta biļešu kompensēšana;

3.3. personiskā transporta lietošanas kompensēšana.

4. Braukšanas maksas atvieglojumi 100% apmērā tiek nodrošināti sabiedriskajā transportā, kurā norēķinus iespējams veikt ar e-talonu.

5. Transporta izdevumu kompensācijām tiek noteikti šādi kompensāciju veidi:

5.1. par sabiedriskā transporta lietošanu, kurā norēķini netiek veikti ar e-talonu 100% apmērā, kompensējot iegādāto biļešu vērtību;

5.2. par personiskā transporta lietošanu par braucienu no dzīves vietas līdz tuvākajai sabiedriskā transporta pieturvietai vai tuvākajai Pašvaldības vispārējās izglītības iestādei un atpakaļ, piemērojot šajos noteikumos norādīto kompensācijas aprēķinu.

II. Nosacījumi braukšanas maksas atvieglojumu piemērošanai un transporta izdevumu segšanai

6. Noteikumi attiecas uz pirmsskolas izglītības iestāžu izglītojamajiem un to likumiskajiem pārstāvjiem par visu kalendāra gadu, izņemot periodu, kad pirmsskolas izglītības iestāde vai iestāde, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmu, ir slēgta.

7. Noteikumi attiecas uz pamatizglītības izglītības iestāžu, vidējās izglītības iestāžu un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamajiem par Ministru kabineta noteikto mācību gada laiku.

8. Personiskā transportlīdzekļa lietošanas izdevumu kompensācija šajos noteikumos noteiktajos gadījumos attiecas uz Saldus novadā deklarētiem vispārējās izglītības iestāžu izglītojamajiem.

9. Sabiedriskā transporta izdevumu kompensācija 100% apmērā attiecas uz Saldus novadā deklarēta izglītojamā likumisko pārstāvi, kurš sabiedriskajā transportā pavada speciālās pirmsskolas izglītības programmas izglītojamo no dzīvesvietas uz izglītības iestādi un atpakaļ uz dzīvesvietu.

10. Braukšanas maksas atvieglojumi 100% apmērā un sabiedriskā transporta izdevumu kompensācija 100% apmērā attiecas uz:

10.1. Saldus novadā deklarētiem pamatizglītības izglītības iestāžu, vidējās izglītības iestāžu un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamajiem.

10.2. citu pašvaldību administratīvajās teritorijās deklarētajiem pamatizglītības izglītības iestāžu, vidējās izglītības iestāžu un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamajiem, kuri ir sekmīgi un kuriem nav neattaisnoti izglītības iestādes kavējumi.

11. Vienas ģimenes ietvaros kompensācija par personiskā transportlīdzekļa lietošanu tiek kompensēta par vienu braucienu no dzīvesvietas un atpakaļ, ja nepastāv objektīvs iemesls, kura dēļ vienas ģimenes bērni ir dažādu izglītības iestāžu izglītojamie, un, ja šīs izglītības iestādes neatrodas vienā pagasta/pilsētas teritorijā.

12. Pašvaldība kompensē izglītojamā likumiskajam pārstāvim izdevumus par personiskā transportlīdzekļa lietošanu šādos gadījumos:

12.1. ja attālums no izglītojamā dzīvesvietas līdz tuvākajai sabiedriskā transporta vai pašvaldības transporta pieturvietai ir lielāks par 3 kilometriem, Pašvaldība kompensē izdevumus izglītojamā nogādāšanai tuvākajā sabiedriskā transporta vai pašvaldības transporta pieturvietā un atpakaļ ar personisko transportlīdzekli;

12.2. ja sabiedriskais transports nekursē atbilstošajā laikā, lai izglītojamais nokļūtu no dzīvesvietas izglītības iestādē un atpakaļ, un izglītojamā dzīvesvieta atrodas vairāk kā 3 kilometru attālumā no tuvākās izglītības iestādes, kas īsteno izglītojamajam atbilstošu izglītības programmu, Pašvaldība kompensē izdevumus izglītojamā nogādāšanai tuvākajā izglītības iestādē ar personisko transportlīdzekli.

III. Braukšanas maksas atvieglojumu piemērošanas un transporta izdevumu segšanas kārtība

13. Uzsākot mācību gadu vai mācību gada laikā uzsākot izglītības iegūšanu Pašvaldības vispārējās izglītības iestādē izglītojamo likumiskie pārstāvji vai pilngadību sasniegušais izglītojamais izglītības iestādē iesniedz aizpildītu iesnieguma veidlapu par attiecīgā braukšanas maksas atvieglojuma vai transporta izdevumu segšanas veida piemērošanu no izglītojamā deklarētās dzīves vietas Latvijas Republikas teritorijā līdz vispārējai izglītības iestādei un profesionālās ievirzes izglītības iestādei un atpakaļ:

13.1. individuālo pieteikumu personalizētās viedkartes (e–talona) saņemšanai (turpmāk – pieteikums), ja nokļūšanai izglītības iestādē izmanto sabiedrisko transportu, kurā ir iespējami norēķini ar e-taloniem;

13.2. iesniegumu sabiedriskā transporta izmaksu kompensācijas saņemšanai, ja nokļūšanai izglītības iestādē izmanto sabiedrisko transportu, kurā nav iespējami norēķini ar e-taloniem vai kompensācija tiek saņemta noteikumu 9. punktā minētajā gadījumā; (1. pielikums)

13.3. iesniegumu personiskā transporta izmaksu kompensācijas saņemšanai, ja nokļūšanai izglītības iestādē un atpakaļ tiek izmantots personiskais transports (2. pielikums).

14. Profesionālās ievirzes izglītības iestādes izglītojamais, kurš neiegūst izglītību Saldus novada vispārējās izglītības iestādē, 13. punktā norādīto iesniegumu iesniedz Profesionālās ievirzes izglītības iestādē.

15. Izglītības iestāde, kurā mācās izglītojamais, apkopo un pārbauda e-talonu saņemšanai iesniegtos pieteikumus un tajos norādīto informācijas patiesumu un viena mēneša laikā no pieteikuma saņemšanas nodrošina e-talona pasūtīšanu, saņemšanu un nodošanu izglītojamajiem.

16. Ja e-talons nozaudēts, nolaupīts vai citu iemeslu dēļ nav izglītojamā rīcībā, tas ticis bloķēts tā derīguma termiņa laikā, nav tehniskā vai lietošanas kārtībā izglītojamā vainas dēļ, jauna e-talona saņemšanai izglītojamā likumiskie pārstāvji vai pilngadīgie izglītojamie maksā jauna e-talona saņemšanas maksu 3,45 euro apmērā, tai skaitā, pievienotās vērtības nodokli, par jauna e-talona izgatavošanu. Ja maksa par jauna e-talona izgatavošanu netiek samaksāta, izglītojamajam jaunu e-talonu neizsniedz.

17. E-talona izgatavošanas laikā vai situācijā, kad izglītojamajam nav iespējams izmantot sabiedrisko transportu, kas ir nodrošināts ar e-talona lietošanas iespēju, izglītojamais sabiedriskajā transportā izmanto biļešu kompensēšanas sistēmu. Izglītojamā likumiskais pārstāvis vai pilngadību sasniegušais izglītojamais līdz nākamā mēneša 7. datumam attiecīgajā izglītības iestādē iesniedz iesniegumu ar pievienotām braukšanas biļetēm par mēnesi, kurā ir radušies papildus transporta izdevumi (4. pielikums).

18. E-talonu lietošanas pamatotību pārbauda izglītības iestāde, salīdzinot veiktos braucienus ar informāciju par izglītības iestādes apmeklējumiem.

19. Ja, veicot e-talona lietošanas pamatotības pārbaudi, tiek konstatēts, ka izglītojamais ir lietojis e-talonu, bet konkrētajā dienā nav apmeklējis izglītības iestādi, vai nepamatoti ir lietojis e-talonu atkārtoti vienas dienas ietvaros, izglītības iestādes vadītājs izglītojamajam izsaka brīdinājumu. Ja pārkāpums tiek konstatēts atkārtoti, e-talons tiek anulēts, un turpmāk izglītojamais saņem transporta izdevumu kompensāciju par iegādāto biļešu vērtību.

20. Sabiedriskā transporta izdevumu kompensācijas saņemšanai izglītojamā likumiskie pārstāvji vai pilngadību sasniegušais izglītojamais līdz katra mēneša 7. datumam attiecīgajā izglītības iestādē iesniedz iesniegumu un braukšanas biļetes, kas pielīmētas uz lapas hronoloģiskā secībā, norādot maršrutu un transporta izmaksu kopējo summu par veiktajiem braucieniem iepriekšējā mēnesī (3. pielikums).

21. Biļetēs veiktajiem ierakstiem jābūt skaidri salasāmiem, pretējā gadījumā kompensācija par nesalasāmām biļetēm netiek izmaksāta.

22. Norādītās informācijas patiesumu kompensācijas saņemšanai iesniegtajos izglītojamā likumisko pārstāvju vai pilngadību sasniegušo izglītojamo iesniegumos pārbauda attiecīgā izglītības iestāde.

23. Personiskā transportlīdzekļa lietošanas kompensācijas apmērs tiek aprēķināts 0,10 euro (nulle euro desmit centus), reizinot ar izglītojamā nogādāšanai no dzīvesvietas izglītības iestādē un atpakaļ nobraukto kilometru skaitu vienu reizi dienā un reizinot ar izglītības iestādes apmeklējumu skaitu mēnesī.

24. Attālums personiskā transportlīdzekļa kompensācijas aprēķinam līdz sabiedriskā transporta pieturvietai vai izglītības iestādei tiek mērīts pārvietojoties pa ielām un autoceļiem.

25. Izglītības iestādes līdz katra mēneša 14. datumam pārbauda biļešu atbilstību izglītības iestāžu apmeklējumam, izglītojamo vai to likumisko pārstāvju iesniegumiem un sagatavo sarakstu ar aprēķināto kompensācijas summu transporta kompensāciju saņemšanai par sabiedriskā transporta un personiskais transporta lietošanu (5. pielikums). Sarakstu kopā ar saņemtajiem iesniegumiem iesniedz Pašvaldības Finanšu nodaļai apmaksai.

26. Nepieciešamības gadījumā vispārējās izglītības iestāde iegūst papildus informāciju no profesionālās ievirzes izglītības iestādes vai Saldus novada pašvaldības Izglītības pārvaldes par izglītojamā profesionālās ievirzes izglītības iestādes apmeklējumu.

27. Kompensācijas izmaksu līdz katra mēneša pēdējai darba dienai veic Pašvaldības Finanšu nodaļa.

28. Pārvadātāja sagatavoto rēķinu par izglītojamo braucieniem izmantojot e-talonu, apmaksā Pašvaldības Finanšu nodaļa.

V. Saistošo noteikumu izpildes tiesiskuma nodrošināšana

29. Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Pašvaldības izglītības iestāžu vadītāji.

30. Pašvaldības izglītības iestāžu vadītāju pieņemtos lēmumus un/vai faktisko rīcību var apstrīdēt normatīvajos aktos noteiktā kārtībā Saldus novada pašvaldībā.

VI. Noslēguma jautājums

31. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās brīdi spēku zaudē:

31.1. Saldus novada domes 2018. gada 23. augusta saistošie noteikumi Nr. 20. "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Saldus novadā";

31.2. Brocēnu novada pašvaldības domes 2014. gada 19. marta saistošie noteikumi Nr. 6. "Par kārtību kādā Brocēnu novada pašvaldība sedz transporta izdevumus izglītojamajiem uz un no izglītības iestādēm".

Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts
1. pielikums
saistošajiem noteikumiem Nr. 19
"Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta
izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Saldus novadā"
Saldus novada pašvaldības izglītības iestādes 
direktoram 
 
 

(izglītojamā likumiskā pārstāvja/pilngadību sasniegušā izglītojamā vārds, uzvārds, personas kods)

 
 

(deklarētās dzīvesvietas adrese, tālrunis)

IESNIEGUMS
sabiedriskā transporta izmaksu kompensācijas saņemšanai

Lūdzu kompensēt transporta izdevumus par maniem un/vai mana dēla/meitas

 

(vārds, uzvārds, personas kods)

braucieniem no dzīvesvietas

 

(deklarētās dzīvesvietas adrese)

uz izglītības iestādi

 

(izglītības iestādes nosaukums)

un atpakaļ pēc iesniegtajām braukšanas biļetēm 20....../20...... .mācību gadā.

Sabiedriskā transporta maršruts

 

Transporta izdevumu kompensācijas saņēmējs

 

(vārds, uzvārds, personas kods)

Transporta izdevumu kompensāciju lūdzu pārskaitīt uz bankas kontu

 

(Bankas nosaukums, bankas konta Nr.)

Esmu iepazinies/-usies ar 22.07.2021. Saldus novada domes saistošajiem noteikumiem Nr. 19 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Saldus novadā" un informēts/-a, ka Saldus novada pašvaldība atmaksā tikai transporta biļetes, kas atbilst iesnieguma veidlapā norādītajam maršrutam un ir iesniegtas noteiktajā kārtībā.

*šo iesniegumu iesniedz uzsākot mācību gadu

   

(datums)

 

(paraksts un atšifrējums)

2. pielikums
saistošajiem noteikumiem Nr. 19
"Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta
izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Saldus novadā"
Saldus novada pašvaldības izglītības iestādes 
direktoram 
 
 

(izglītojamā likumiskā pārstāvja/pilngadību sasniegušā izglītojamā vārds, uzvārds, personas kods)

 
 

(deklarētās dzīvesvietas adrese, tālrunis)

IESNIEGUMS
personiskā transporta izmaksu kompensācijas saņemšanai

Lūdzu kompensēt transporta izdevumus par manu un/vai mana dēla/meitas

 

(vārds, uzvārds, personas kods)

nokļūšanu no dzīvesvietas

 

(deklarētās dzīvesvietas adrese)

uz izglītības iestādi

 

(izglītības iestādes nosaukums)

VAI

nokļūšanu no dzīvesvietas

 

(deklarētās dzīvesvietas adrese)

līdz tuvākajai sabiedriskā transporta vai pašvaldības transporta pieturvietai, kas lielāks par 3 kilometriem

 

(izglītības iestādes nosaukums)

un atpakaļ pēc noteiktā aprēķina 20....../20...... .mācību gadā.

Transporta maršruts, ja attālums no izglītojamā dzīvesvietas līdz tuvākajai sabiedriskā transporta pieturai ir lielāks par 3 kilometriem, vai sabiedriskais transports nekursē atbilstošajā laikā, lai izglītojamais nokļūtu no dzīvesvietas izglītības iestādē un atpakaļ, vai Pašvaldība nevar nodrošināt vietu izglītojamā dzīvesvietai tuvākajā pirmsskolas izglītības iestādē,

 

(no dzīvesvietas līdz sabiedriskā transporta pieturai/izglītības iestādei)

Transporta izdevumu kompensācijas saņēmējs

 

(vārds, uzvārds, personas kods)

Transporta izdevumu kompensāciju lūdzu pārskaitīt uz bankas kontu

 

(Bankas nosaukums, bankas konta Nr.)

Esmu iepazinies/-usies ar 22.07.2021. Saldus novada domes saistošajiem noteikumiem Nr. 19 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Saldus novadā".

*šo iesniegumu iesniedz uzsākot mācību gadu

   

(datums)

 

(paraksts un atšifrējums)

3. pielikums
saistošajiem noteikumiem Nr. 19
"Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta
izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Saldus novadā"
Saldus novada izglītības iestādes 
direktoram 
 
 

(izglītojamā likumiskā pārstāvja/pilngadību sasniegušā vidusskolēna vārds, uzvārds, personas kods)

 
 

(deklarētās dzīvesvietas adrese, tālrunis)

IESNIEGUMS

Apmaksājamās biļetes sabiedriskā transportā 20....... .................... mēnesī

(biļetēs veiktajiem ierakstiem jābūt skaidri salasāmiem, biļetēm jābūt nesaburzītām – pretējā gadījumā kompensācija par nesalasāmām biļetēm netiek izmaksāta, biļetes tiek pielīmētas uz iesnieguma lapas hronoloģiskā secībā)

*šo iesniegumu iesniedz katru mēnesi

   

(datums)

 

(paraksts un atšifrējums)

 

4. pielikums
saistošajiem noteikumiem Nr. 19
"Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta
izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Saldus novadā"
Saldus novada izglītības iestādes 
direktoram 
 
 

(izglītojamā likumiskā pārstāvja/pilngadību sasniegušā vidusskolēna vārds, uzvārds, personas kods)

 
 

(deklarētās dzīvesvietas adrese, tālrunis)

IESNIEGUMS
papildus sabiedriskā transporta izmaksu kompensācijas saņemšanai

Apmaksājamās biļetes sabiedriskajā transportā 20.......gada .................... mēnesī.

Lūdzu kompensēt transporta izdevumus par manu vai mana dēla/meitas

 

(vārds, uzvārds, personas kods)

nokļūšanu no dzīvesvietas/izglītības iestādes/dienesta viesnīcas (internāta) uz izglītības iestādi/pasākuma norises vietu un atpakaļ pēc iesniegtajām braukšanas biļetēm.

Sabiedriskā transporta maršruts un pamatojums (no dzīvesvietas/izglītības iestādes/dienesta viesnīcas (internāta) līdz izglītības iestādei/pasākuma norises vietai)

1. 
2. 
3. 
4. 
5. 
6. 
7. 
8. 

Transporta izdevumu kompensācijas saņēmējs

 

(vārds, uzvārds, personas kods)

Transporta izdevumu kompensāciju lūdzu pārskaitīt uz bankas kontu

 

(Bankas nosaukums, bankas konta Nr.)

(biļetēs veiktajiem ierakstiem jābūt skaidri salasāmiem, biļetēm jābūt nesaburzītām – pretējā gadījumā kompensācija par nesalasāmām biļetēm netiek izmaksāta, biļetes tiek pielīmētas uz iesnieguma lapas hronoloģiskā secībā)

Esmu iepazinies/-usies ar 22.07.2021. Saldus novada domes saistošajiem noteikumiem Nr. 19 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Saldus novadā".

*šo iesniegumu iesniedz pēc vajadzības par mēnesi, kad ir radušies papildus transporta izdevumi

   

(datums)

 

(paraksts un atšifrējums)

5. pielikums
saistošajiem noteikumiem Nr. 19
"Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta
izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Saldus novadā"

SARAKSTS transporta kompensāciju saņemšanai

par izglītības iestādes .......................................... apmeklējumu

20.... gada ................. mēnesī

Nr.

izglītojamā vārds, uzvārds

personas kods

personiskais transports/ sabiedriskais transports

Izmaksājamā transporta izdevumu kompensācija euro

     
     
     
     
     
     
     
     
     
 KOPĀ  
 
Izglītības iestādes vadītājs  
 

(paraksts un atšifrējums)

 
 
  

(datums)

 

Z.V.

Saldus novada domes saistošo noteikumu Nr. 19 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Saldus novadā"
paskaidrojuma raksts
Īss projekta satura izklāstsSaistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Saldus novada pašvaldība nosaka braukšanas maksas atvieglojumus un sedz transporta izdevumus Saldus novada pašvaldības vispārējās izglītības iestāžu izglītojamajiem un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamajiem.
Projekta nepieciešamības raksturojumsPēc administratīvi teritoriālās reformas nepieciešams izveidot vienotus saistošos noteikumus jaunajam Saldus novadam.
Plānotā projekta ietekme uz pašvaldības budžetuIzmaiņas paredzētas plānotā budžeta ietvaros.
Uzņēmējdarbības vide pašvaldības teritorijāNeietekmē.
Administratīvās procedūras 
Saldus novada domes priekšsēdētājs M. Zusts
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par braukšanas maksas atvieglojumiem un transporta izdevumu segšanas kārtību izglītojamajiem Saldus .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Saldus novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 19Pieņemts: 22.07.2021.Stājas spēkā: 31.07.2021.Zaudē spēku: 07.04.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 145, 30.07.2021. OP numurs: 2021/145.5
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
325053
31.07.2021
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"