Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Durbes novada domes saistošie noteikumi Nr. 1/2021

2021. gada 15. martā
Par pabalstu ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar pirmsskolas izglītības iestāžu darbības ierobežošanu
APSTIPRINĀTI
ar Durbes novada domes
15.03.2021. sēdes lēmumu Nr. 36 (prot. Nr. 3 1. §)

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu
un sociālās palīdzības likuma

35. panta otrās daļas 2. punktu
un Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma
24. panta pirmo daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka Durbes novada pašvaldības pabalsta piešķiršanas un izmaksas kārtību Durbes pirmsskolas izglītības iestādes "Ābolītis" vai dienas centra "Briedēns" (turpmāk – Iestāde) audzēkņiem (turpmāk – Audzēknis), kuri pamatojoties uz 2021. gada 12. marta Ministru kabineta Rīkojumu Nr. 163 "Grozījumi Ministru kabineta 2020. gada 6. novembra rīkojumā Nr. 655 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" " 1.1. punktu (turpmāk – Rīkojums) neapmeklēs Iestādi. Pabalstu krīzes situācijā paredzēts, lai mazinātu Covid-19 infekcijas izplatības riskus un sniegtu atbalstu ģimenēm.

2. Pabalstu ir tiesības saņemt Audzēknim, kurš neapmeklē Iestādi visā Rīkojuma darbības laikā, no 2021. gada 16. marta līdz 2021. gada 6. aprīlim.

3. Pabalsta apmērs Audzēknim, kurš nav apmeklējis visu šo saistošo noteikumu 2. punktā noteikto laika periodu, ir 50,00 euro.

4. Lai saņemtu pabalstu, Audzēkņa likumiskais pārstāvis līdz 2021. gada 19. martam iesniedz Iestādē iesniegumu (Pielikums Nr. 1), ar kuru apliecina, ka laika periodā no 2021. gada 16. marta līdz 2021. gada 6. aprīlim bērns neapmeklēs Iestādi. Iesniegumu var nosūtīt arī neparakstītu, izmantojot elektroniskos sakaru līdzekļus.

5. Pēc Noteikumu 2. punktā norādītā termiņa beigām iestādes vadītājs trīs darba dienu laikā apkopo informāciju par faktisko apmeklējumu atbilstoši iesniegumam un nosūta to izskatīšanai Durbes novada pašvaldības Sociālajam dienestam (turpmāk – SD).

6. SD piecu darba dienu laikā pēc visas nepieciešamās informācijas saņemšanas pieņem lēmumu par pabalsta piešķiršanu. Pabalsts tiek pārskaitīts uz iesniegumā norādīto norēķinu kontu kredītiestādē. Iesniedzējam ir tiesības lūgt izmaksājamo pabalstu novirzīt Iestādes pakalpojumu apmaksai.

7. Personas, kuras saņem šo Noteikumu 2. un 3. punktā norādīto pabalstu, par attiecīgo laika posmu nesaņem pabalstu, kas noteikts Durbes novada domes saistošo noteikumu Nr. 1/2014 "Par sociālās palīdzības pabalstiem Durbes novadā" 33.1 punktā.

8. Noteikumi stājas spēkā 2021. gada 16. martā.

Durbes novada domes priekšsēdētājs O. Petrēvics
Pielikums Nr. 1
Durbes novada domes saistošajiem noteikumiem Nr. 1/2021
"Par pabalstu ārkārtējās situācijas laikā saistībā
ar pirmsskolas izglītības iestāžu darbības ierobežošanu"
 

(Audzēkņa likumiskā pārstāvja Vārds, Uzvārds, personas kods)

 
 

(Dzīvesvietas adrese, kontakttālrunis, e-pasts.)

 

Iestādei

 

IESNIEGUMS

Ar šo apliecinu, ka mans bērns _______________________________, ņemot vērā Ministru kabineta 2021. gada 12. marta rīkojumā Nr. 163 "Grozījumi Ministru kabineta 2020. gada 6. novembra rīkojumā Nr. 655 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu"" 1.1. punktā noteikto, no 2021. gada 16. marta līdz 2021. gada 6. aprīlim neapmeklēs Iestādi.

Pamatojoties uz saistošajiem noteikumiem Nr. 1/2021 "Par pabalstu ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar pirmsskolas izglītības iestāžu darbības ierobežošanu", lūdzu izmaksāt pabalstu 50,00 euro apmērā (atzīmēt zemāk vēlamo ar "x").

Pabalstu lūdzu pārskaitīt uz Kredītiestādes _______________________________

kontu Nr.

                     

vai

novirzīt Iestādes ____________________________________ bērna ēdināšanas pakalpojumu segšanai.

Datums _______________________________

Paraksts un paraksta atšifrējums _______________________________

Informācija par personas datu apstrādi

Jūsu norādītos personas datus apstrādās Durbes novada pašvaldība, reģ. nr. 90000063895, adrese: Parka iela 2, Lieģi, Tadaiķu pagasts, Durbes novads, LV-3447, tel. 63498097.

Datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija – Raivis Grūbe, tālr.: +371 67419000, e-pasts raivis@grubesbirojs.lv; Viesturs Grūbe, tālr.: +371 67419000, e-pasts viesturs@grubesbirojs.lv.

Datu apstrādes nolūks ir sociālās palīdzības piešķiršana. Datu apstrādes juridiskais pamats ir pasākumu veikšana pēc datu subjekta pieprasījuma pirms lēmuma pieņemšanas.

Personas dati tiks glabāti 5 gadus no iesnieguma iesniegšanas.

Jums ir tiesības piekļūt personas datiem, prasīt to labošanu, tiesības iebilst pret apstrādi.

Ja uzskatāt, ka jūsu personas datu apstrādē ir pārkāpumi, jums ir tiesības vērsties Datu valsts inspekcijā.

Ar informāciju par Durbes novada pašvaldības personas datu apstrādes pamatnolūkiem saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulas Nr. 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula) 13. panta nosacījumiem ir iespējams iepazīties Durbes novada pašvaldības privātuma politikā: http://durbe.lv/datu_privatuma_politika.html.

Paskaidrojuma raksts
saistošajiem noteikumiem Nr. 1/2021 "Par pabalstu ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar pirmsskolas izglītības iestāžu darbības ierobežošanu"
Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības raksturojumsMinistru kabinets ar 2021. gada 12. marta Rīkojumu Nr. 163 "Grozījumi Ministru kabineta 2020. gada 6. novembra rīkojumā Nr. 655 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu"" aizliedza bērniem, kuru vecāki var pieskatīt bērnus, apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādes. Rīkojums ir spēkā no 2021. gada 16. marta līdz 2021. gada 6. aprīlim. Izglītības un zinātnes ministre daudzkārt gan Ministru kabineta sēdēs, gan plašsaziņas līdzekļos ir norādījusi, ka mājsēdes situācija palielina psihoemocionālo spriedzi kā vecākiem, tā arī izglītojamiem. Vecākiem, lai nodrošinātu bērnu pieskatīšanu, ir jāorganizē darbs attālināti, kas var samazināt ienākumus un palielināt izdevumus. Ministru kabineta rīkojuma mērķis ir radīt apstākļus straujākai Covid-19 infekcijas samazināšanai. Bērnus līdz 7 gadu vecumam nedrīkst atstāt bez pieaugušu personu uzraudzības. Atbilstoši Ministru kabineta sēdē izskanējušai informācijai to nevar veikt arī piesaistītas trešās personas. Šie noteikumi stimulēs Ministru kabineta rīkojumā noteikto ierobežojumu izpildi.
Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāstsSaistošajos noteikumos ir paredzēts, ka Rīkojuma darbības periodā, lai sniegtu mērķtiecīgu atbalstu un stimulu ģimenēm, kuras var nodrošināt iespēju, ka bērni neapmeklēs pirmskolas izglītības iestādes, saņems materiālu atbalstu 50,00 euro apmērā.
Saistošo noteikumu projekta ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāCovid-19 situācija un to ierobežojumi neveicina uzņēmējdarbības vides attīstību pašvaldības teritorijā, bet pasākumu kopums, kas strauji samazinātu inficēšanās apmērus, var veicināt ārkārtas situācijas izbeigšanās.
Saistošo noteikumu projekta ietekme uz administratīvajām procedūrāmProcedūras ir paredzētas maksimāli racionālas vecākiem, lai saņemtu atbalstu.
Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem Saistošie noteikumi sagatavotiIzdoti saskaņā ar likuma Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35. panta otrās daļas 2. punktu un Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma 24. pantu.
Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar Saistošo noteikumu projektuNav.
Saistošo noteikumu ietekme uz budžetuDurbes pirmsskolas izglītības iestādi "Ābolītis" un dienas centru "Briedēns" kopā apmeklē 110 audzēkņi, maksimālā nepieciešamā summa ir 5500,00 euro.

Izdevumu finansēšanas avots – apstiprinātais Sociālā dienesta sociālās palīdzības budžets.

Durbes novada domes priekšsēdētājs O. Petrēvics
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par pabalstu ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar pirmsskolas izglītības iestāžu darbības .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Durbes novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 1/2021Pieņemts: 15.03.2021.Stājas spēkā: 16.03.2021.Zaudē spēku: 01.01.2023.Tēma: Covid-19 pašvaldībāsPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 53, 17.03.2021. OP numurs: 2021/53.10
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
321714
16.03.2021
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"