Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Konkurences padomes lēmums Nr. 7

Rīgā 2021. gada 4. martā (prot. Nr. 21, 4. §)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr. KL\2.2-4\21\5
Par AS "Ceļu pārvalde" izšķirošas ietekmes iegūšanu pār SIA "Ostas celtnieks"

Konkurences padome (turpmāk - KP) 09.02.2021. saņēma saīsināto ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos (turpmāk - Ziņojums), AS "Ceļu pārvalde" (reģistrācijas numurs 40003034263) iegūstot izšķirošu ietekmi pār SIA "Ostas celtnieks" (reģistrācijas numurs 41203004237).

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

apvienošanās rezultātā AS "Ceļu pārvalde" iegūs izšķirošu ietekmi pār SIA "Ostas celtnieks". Līdz ar to apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15. panta pirmās daļas 3. punktam un saskaņā ar Konkurences likuma 15. panta otro daļu ir paziņojama KP.

Saskaņā ar Ziņojumā norādīto AS "Ceļu pārvalde" pamatdarbības veidi ir ceļu un tiltu būvniecība, ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu (turpmāk - ŪKT) būvniecība, pilsētas ielu un ceļu uzturēšana, būvniecībā izmantojamās tehnikas noma un remonts, asfalta un ceļa seguma ražošana un realizācija. Savukārt SIA "Ostas celtnieks" pamatdarbības veidi ir ŪKT būvniecība, siltumapgādes, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas sistēmu būvniecība, ceļu būvniecība un dzīvojamo un nedzīvojamo ēku būvniecība.

Izvērtējot Ziņojumā sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, secināms, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no tirgiem Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Līdz ar to atbilstoši Konkurences likuma 16. panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un pamatojoties uz Konkurences likuma 8. panta pirmās daļas 5. punktu, 15. panta pirmās daļas 3. punktu un 16. panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, AS "Ceļu pārvalde" iegūstot izšķirošu ietekmi pār SIA "Ostas celtnieks".

Saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu Konkurences padomes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētājs J. Gaiķis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par tirgus dalībnieku apvienošanos Izdevējs: Konkurences padome Veids: lēmums Numurs: 7Pieņemts: 04.03.2021.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 49, 11.03.2021. OP numurs: 2021/49.6
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
321591
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"