Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Burtnieku novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 19/2020

Burtnieku novada Valmieras pagastā 2020. gada 21. oktobrī
Par kārtību, kādā pašvaldība piedalās pašvaldības nozīmes ceļu vai ielu būvniecībā un uzturēšanā
APSTIPRINĀTI
ar Burtnieku novada pašvaldības domes
21.10.2020. lēmumu Nr. 418 (prot. Nr. 16, 5. p.)

PRECIZĒTI
ar Burtnieku novada pašvaldības domes
20.01.2021. lēmumu Nr. 36 (prot. Nr. 1, 37. p.)

Izdoti saskaņā ar Zemes pārvaldības likuma
8.1 panta ceturto daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka kārtību, kādā Burtnieku novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) piedalās pašvaldības nozīmes ceļu un ielu būvniecībā un uzturēšanā.

2. Pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas uzturēšana un būvniecība var tikt finansēta no Pašvaldības budžeta, izvērtējot ikgadējā vai plānotā Pašvaldības budžeta iespējas un Pašvaldības attīstības plānošanas dokumentus.

II. Ceļu vai ielu uzturēšanas finansēšana

3. Lai nodrošinātu ceļu un ielu uzturēšanu, Pašvaldība reģistrē pašvaldības nozīmes ceļu vai ielu pašvaldības ceļu un ielu reģistrā, atbilstoši ikdienas uzturēšanas klasēm un saskaņā ar Ministru kabineta 2010. gada 9. marta noteikumiem Nr. 224 "Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli" (turpmāk – MK noteikumi Nr. 224).

4. Pašvaldības dome apstiprina pašvaldības nozīmes ceļu vai ielu un to posmu uzturēšanas klases atbilstoši MK noteikumi Nr. 224.

5. Pašvaldība sedz izdevumus 100 % apmērā par pašvaldības nozīmes ceļu vai ielu uzturēšanu atbilstoši MK noteikumi Nr. 224 un atbilstoši Pašvaldības budžetā paredzētajiem līdzekļiem.

6. Pašvaldības Saimnieciskā nodaļa veic pašvaldības nozīmes ceļu un ielu uzturēšanas darbu plānošanu un iepirkumu organizēšanu. Pašvaldības pagastu pārvalžu vadītāji pasūtu pašvaldības nozīmes ceļu un ielu ikdienas uzturēšanas darbus.

7. Veicot pašvaldības nozīmes ceļu vai ielu uzturēšanu, Pašvaldība nodrošina uzturēšanas darbu veikšanu, ievērojot MK noteikumu Nr. 224 attiecīgai ceļu uzturēšanas klasei noteiktās prasības un atbilstoši Pašvaldības budžetā paredzētajiem līdzekļiem.

8. Pašvaldība veic Noteikumu 3. un 4. punktā minētās darbības tikai attiecībā uz tādu pašvaldības nozīmes ceļu vai ielu, kas atbilst visām sekojošām prasībām:

8.1. ir pilnībā izbūvēts un nodots ekspluatācijā;

8.2. nodrošina piekļuvi vismaz trīs apbūvētajam nekustamajam īpašumam, kurā atrodas ekspluatācijā nodota ēka;

8.3. ceļa vai ielas tehniskais stāvoklis pieļauj ceļa vai ielas drošu ekspluatāciju atbilstoši uzturēšanas klasei, kura būtu piešķirama saskaņā ar Noteikumu 3. punktu.

III. Ceļu un ielu būvniecības finansēšana

9. Pašvaldība finansējumu pašvaldības nozīmes ceļu vai ielu būvniecībai piešķir gadījumos, ja:

9.1. plānota ceļa vai ielas izbūve, pārbūve, atjaunošana vai pieslēguma piebūve pie pašvaldības ceļa vai ielas;

9.2. ceļu vai ielas izbūve, pārbūve vai atjaunošana ir plānota Pašvaldības attīstības plānošanas dokumentos;

9.3. ir nepieciešams ierīkot jaunas inženierkomunikācijas – iekārtas, ierīces, ietaises, tīklus, līnijas un to piederumus.

Burtnieku novada domes priekšsēdētājs E. Straume
Paskaidrojuma raksts
Burtnieku novada pašvaldības 2020. gada 21. oktobra saistošajiem noteikumiem Nr. 19/2020 "Par kārtību, kādā pašvaldība piedalās pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas būvniecībā un uzturēšanā"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Informācija

1. Īss projekta satura izklāsts1.1. Saskaņā ar Zemes pārvaldības likuma 8.1 panta ceturto daļu pašvaldības dome izdod saistošos noteikumus, kuros paredz kārtību, kādā pašvaldība piedalās pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas būvniecībā un uzturēšanā, kā arī kārtību, kādā pašvaldība sedz izmaksas par pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas būvniecību un uzturēšanu.

1.2. Saistošo noteikumu mērķis ir noteikt kārtību, kādā pašvaldība sedz izmaksas par pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas būvniecību un uzturēšanu.

1.3. Saistošie noteikumi nosaka:

1.3.1. pašvaldības nozīmes ceļu un ielu uzturēšanas un būvniecības finansēšana;

1.3.2. pašvaldības nozīmes ceļu un ielu uzturēšanas klasifikāciju un apsekošanas uzskaiti;

1.3.3. pašvaldības nozīmes ceļu un ielu ikdienas uzturēšanas darbus.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums2.1.Saistošie noteikumi nepieciešami, lai:

2.1.1. nosakot pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas statusu (privātā īpašuma lietošanas tiesību aprobežojums) nekustamajam īpašumam vai tā daļai, tiktu noteikta kārtība, kādā pašvaldība sedz izmaksas par pašvaldības nozīmes ceļa vai ielas būvniecību un uzturēšanu;

2.1.2. veicinātu Burtnieku novada attīstību, nodrošinot vienotu ceļu un ielu tīklu pašvaldībā un sabiedrības iespējas un tiesības ikvienam to izmantot.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu3.1. Pašvaldības nozīmes ceļu vai ielu pašvaldība nosaka pašvaldības teritorijas plānojumā vai lokālplānojumā, kā arī pašvaldības nozīmes ielas statusu pašvaldība var piešķirt ar atsevišķu administratīvo aktu.

3.2. Ietekme uz pašvaldības budžetu tiks katru gadu izvērtēta, plānojot budžetu nākamajam gadam.

3.3. Pašvaldības nozīmes ceļu un ielu uzturēšanai nepieciešamie līdzekļi tiks izvērtēti budžeta ietvaros un plānojot ikgadējā budžeta izdevumus.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāSabiedrības mērķa grupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu regulējums, ir novada administratīvās teritorijas iedzīvotāji un uzņēmēji.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmSaistošo noteikumu izpildi nodrošina Burtnieku novada pašvaldība, kurā fiziska un juridiska persona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmSabiedrības līdzdalības veids – saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta publicēšana tīmekļa vietnē www.burtniekunovads.lv un saņemto priekšlikumu vai iebildumu apkopošana, izvērtējot lietderības apsvērumus, tos iekļaujot saistošajos noteikumos.
Burtnieku novada domes priekšsēdētājs E. Straume
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par kārtību, kādā pašvaldība piedalās pašvaldības nozīmes ceļu vai ielu būvniecībā un uzturēšanā Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Burtnieku novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 19/2020Pieņemts: 21.10.2020.Stājas spēkā: 27.02.2021.Zaudē spēku: 01.01.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 40, 26.02.2021. OP numurs: 2021/40.14
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
321268
27.02.2021
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"