Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Ministru kabineta noteikumi Nr. 25

Rīgā 2021. gada 7. janvārī (prot. Nr. 2 33. §)
Prasības veterinārmedicīniskās prakses sertifikāta izsniegšanai
Izdoti saskaņā ar Veterinārmedicīnas likuma
54. panta septīto daļu un 54.3 panta otro daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka:

1.1. profesionālās kvalifikācijas prasības veterinārmedicīniskās prakses sertifikāta iegūšanai un pagarināšanai un kvalifikācijas pārbaudes kārtību;

1.2. nosacījumus un kārtību, kādā izsniedz veterinārmedicīniskās prakses sertifikātu, tā dublikātu, pagarina sertifikāta derīguma termiņu, aptur, anulē un atjauno sertifikātu, kā arī prasības personiskā zīmoga izgatavošanai un atjaunošanai;

1.3. nosacījumus un kārtību, kādā tiek atteikta veterinārmedicīniskās prakses sertifikāta izsniegšana;

1.4. termiņu, uz kādu izsniedz veterinārmedicīniskās prakses sertifikātu;

1.5. sertificēto personu reģistrācijas kārtību;

1.6. sertifikācijas komisijas sastāvu un darbības kārtību.

2. Veterinārmedicīniskās prakses sertifikāta pretendents (turpmāk – pretendents) sertifikātu var saņemt, ja viņš atbilst šādām prasībām:

2.1. ir ieguvis veterinārārsta izglītību, kas atbilst likumā "Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu" noteiktajām prasībām;

2.2. ir nokārtojis Latvijas Veterinārārstu biedrības (turpmāk – biedrība) organizēto kvalifikācijas pārbaudi.

3. Veterinārmedicīniskās prakses sertifikātu (turpmāk – sertifikāts) (1. pielikums) izsniedz uz pieciem gadiem.

4. Sertificētajai personai sertifikāta derīguma termiņa laikā ir pienākums paaugstināt kvalifikāciju un saskaņā ar kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumu novērtējumu (2. pielikums) ievērot šādus kritērijus:

4.1. katru gadu iegūt ne mazāk kā piecus kvalifikācijas punktus;

4.2. iegūt ne mazāk kā 25 kvalifikācijas punktus par kursu, semināru un konferenču apmeklēšanu veterinārmedicīnas jomā Latvijā un ārpus tās;

4.3. kopā iegūt ne mazāk kā 50 kvalifikācijas punktu.

5. Ja sertificētā persona, arī persona, kurai sertifikāta derīguma termiņa laikā ir bijis apturēts sertifikāts, nav izpildījusi šo noteikumu 4. punktā minētos kritērijus, tai ir tiesības kārtot kvalifikācijas pārbaudi un saņemt sertifikātu šo noteikumu III nodaļā noteiktajā kārtībā.

II. Sertifikācijas komisija

6. Biedrība izveido sertifikācijas komisiju, un tās sastāvā ir pārstāvji (veterinārārsti) no šādām institūcijām:

6.1. no biedrības – trīs pārstāvji;

6.2. no Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes – divi pārstāvji;

6.3. no Zemkopības ministrijas – viens pārstāvis;

6.4. no Pārtikas un veterinārā dienesta – viens pārstāvis.

7. Sertifikācijas komisijas locekļi no sava vidus ar balsu vairākumu ievēlē komisijas priekšsēdētāju. Sertifikācijas komisijas priekšsēdētājs organizē un vada sertifikācijas komisijas darbu un sasauc sēdes.

8. Sertifikācijas komisijas sekretariāta funkcijas nodrošina biedrība.

III. Sertifikāta izsniegšana

9. Pretendents biedrībā iesniedz:

9.1. iesniegumu sertifikāta izsniegšanai (3. pielikums);

9.2. augstākās veterinārmedicīniskās izglītības diploma kopiju vai profesionālās kvalifikācijas atzīšanas apliecību, kas izdota, pamatojoties uz normatīvajiem aktiem par ārvalstīs iegūtas profesionālās kvalifikācijas atzīšanu pastāvīgai profesionālai darbībai Latvijas Republikā reglamentētās profesijās, – ja nepieciešams, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

10. Pretendents piecu darbdienu laikā pēc šo noteikumu 9. punktā minētā iesnieguma iesniegšanas saskaņā ar normatīvajiem aktiem par biedrības valsts pārvaldes uzdevumu ietvaros sniegto maksas pakalpojumu cenrādi sedz izdevumus, kas saistīti ar sertifikāta izsniegšanu.

11. Ja persona, kas valsts akreditētajām studiju programmām atbilstošu augstāko veterinārmedicīnisko izglītību apgūst Latvijā (turpmāk – veterinārmedicīnas students), vēlas reizē ar augstākās izglītības diplomu saņemt sertifikātu, viņa vienas darbdienas laikā pēc valsts pārbaudījumu nokārtošanas iesniedz biedrībā iesniegumu pirmreizēja sertifikāta saņemšanai (4. pielikums), ja nepieciešams, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

12. Veterinārmedicīnas students piecu darbdienu laikā pēc šo noteikumu 11. punktā minētā iesnieguma iesniegšanas saskaņā ar biedrības valsts pārvaldes uzdevumu ietvaros sniegto maksas pakalpojumu cenrādi sedz izdevumus, kas saistīti ar sertifikāta pirmreizēju izsniegšanu.

13. Biedrība katru gadu līdz 1. jūnijam pieprasa Latvijas Lauksaimniecības universitātei informāciju – vārdu, uzvārdu, personas kodu un diploma numuru – par personām, kurām kārtējā gadā ir piešķirts augstākās veterinārmedicīniskās izglītības diploms.

14. Sertifikācijas komisija izvērtē šo noteikumu 9. vai 11. punktā minētos dokumentus un 10 darbdienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas pieņem vienu no šādiem lēmumiem:

14.1. par sertifikāta piešķiršanu;

14.2. par papildu informācijas pieprasīšanu no pretendenta;

14.3. par atteikumu izsniegt sertifikātu.

15. Par sertifikācijas komisijas šo noteikumu 14.1. un 14.3. apakšpunktā minēto lēmumu biedrība vienas darbdienas laikā pēc tā pieņemšanas paziņo katram pretendentam individuāli.

16. Ja sertifikācijas komisija pieņēmusi šo noteikumu 14.2. apakšpunktā minēto lēmumu, biedrība vienas darbdienas laikā pēc tā pieņemšanas nosūta pretendentam rakstisku pieprasījumu un nosaka termiņu, kādā pretendentam jāiesniedz papildu informācija.

17. Sertifikācijas komisija pieņem lēmumu par atteikumu izsniegt sertifikātu, ja pretendents:

17.1. neatbilst šo noteikumu 2. punktā minētajām prasībām;

17.2. noteiktajā termiņā nav iesniedzis papildu informāciju;

17.3. nav veicis šo noteikumu 10. vai 12. punktā minēto maksājumu.

18. Biedrība piecu darbdienu laikā pēc sertifikācijas komisijas 14.1. apakšpunktā pieņemtā lēmuma par sertifikāta piešķiršanu izsniedz sertifikātu papīra formā, ja pretendents vai veterinārmedicīnas students šo noteikumu 9. vai 11. punktā minētajā iesniegumā ir izdarījis atzīmi, ka vēlas saņemt sertifikātu papīra formā un ir veicis maksājumu par sertifikāta izsniegšanu papīra formā saskaņā ar normatīvajiem aktiem par biedrības valsts pārvaldes uzdevumu ietvaros sniegto maksas pakalpojumu cenrādi.

19. Ja persona, kurai ir beidzies sertifikāta derīguma termiņš, vēlas iegūt sertifikātu, tā rīkojas atbilstoši šo noteikumu 9. un 10. punktam.

IV. Sertifikāta derīguma termiņa pagarināšana

20. Lai pagarinātu sertifikāta derīguma termiņu, sertificētā persona ne vēlāk kā mēnesi pirms sertifikāta derīguma termiņa beigām iesniedz biedrībā:

20.1. iesniegumu sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanai (5. pielikums);

20.2. dokumentu kopijas, kas apliecina profesionālās kvalifikācijas paaugstināšanu.

21. Sertificētā persona, kas iesniedz iesniegumu sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanai pēc šo noteikumu 20. punktā norādītā termiņa, sertifikātu saņem šo noteikumu III nodaļā noteiktajā kārtībā.

22. Sertificētā persona piecu darbdienu laikā pēc šo noteikumu 20. punktā minētā iesnieguma iesniegšanas saskaņā ar normatīvajiem aktiem par biedrības valsts pārvaldes uzdevumu ietvaros sniegto maksas pakalpojumu cenrādi sedz izdevumus, kas saistīti ar sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanu.

23. Sertifikācijas komisija 10 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 20. punktā minēto dokumentu saņemšanas izskata sertificētās personas iesniegtos dokumentus, izvērtē to atbilstību šo noteikumu 4. punkta nosacījumiem un pieņem vienu no šādiem lēmumiem:

23.1. pagarināt sertifikāta derīguma termiņu;

23.2. pieprasīt papildu informāciju no sertificētās personas;

23.3. atteikt pagarināt sertifikāta derīguma termiņu.

24. Par sertifikācijas komisijas šo noteikumu 23.1. un 23.3. apakšpunktā minēto lēmumu biedrība vienas darbdienas laikā pēc tā pieņemšanas paziņo katrai sertificētai personai individuāli.

25. Ja sertifikācijas komisija pieņēmusi šo noteikumu 23.2. apakšpunktā minēto lēmumu, biedrība vienas darbdienas laikā pēc tā pieņemšanas nosūta pretendentam rakstisku pieprasījumu un nosaka termiņu, kādā pretendentam jāiesniedz papildu informācija.

26. Sertifikācijas komisija pieņem lēmumu par atteikumu pagarināt sertifikāta derīguma termiņu, ja sertificētā persona:

26.1. noteiktajā termiņā nav iesniegusi pieprasīto informāciju;

26.2. nav paaugstinājusi kvalifikāciju atbilstoši šo noteikumu 4. punktam;

26.3. nav veikusi šo noteikumu 22. punktā minēto maksājumu.

27. Ja sertificētā persona saskaņā ar šo noteikumu 24. punktu ir saņēmusi lēmumu par atteikumu pagarināt sertifikāta derīguma termiņu, tai ir tiesības kārtot kvalifikācijas pārbaudi un saņemt sertifikātu atbilstoši šo noteikumu III nodaļā noteiktajai kārtībai.

28. Biedrība piecu darbdienu laikā pēc sertifikācijas komisijas 23.1. apakšpunktā minētā lēmuma pieņemšanas par sertifikāta pagarināšanu izsniedz sertifikātu papīra formā, ja sertificētā persona šo noteikumu 20. punktā minētajā iesniegumā ir izdarījusi atzīmi, ka vēlas saņemt sertifikātu papīra formā un saskaņā ar normatīvajiem aktiem par biedrības valsts pārvaldes uzdevumu ietvaros sniegto maksas pakalpojumu cenrādi veikusi maksājumu par sertifikāta izsniegšanu papīra formā.

V. Sertifikāta apturēšana, atjaunošana un anulēšana

29. Ja sertificētā persona vēlas uz laiku apturēt sertifikāta darbību vai to anulēt, tā iesniedz biedrībā iesniegumu ar pamatojumu.

30. Sertifikācijas komisija 10 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 29. punktā minētā iesnieguma saņemšanas pieņem vienu no šādiem lēmumiem:

30.1. apturēt sertifikāta darbību uz laiku, kas nav ilgāks par sertifikāta derīguma termiņu;

30.2. anulēt sertifikātu.

31. Ja saņemta informācija, ka sertificētai personai ar tiesas nolēmumu ir atņemtas tiesības strādāt veterinārārsta vai Veterinārmedicīnas likuma pārejas noteikumu 2. punktā minētajā veterinārfeldšera profesijā, sertifikācijas komisija aptur sertifikāta darbību uz laiku, kurā ir spēkā tiesību ierobežojums, bet ne ilgāk par sertifikāta derīguma termiņu.

32. Ja šo noteikumu 29. punktā minētā sertificētā persona, kurai sertifikāts apturēts uz laiku, sertifikāta derīguma termiņa laikā vēlas atjaunot sertifikāta darbību, tā iesniedz biedrībā iesniegumu brīvā formā par sertifikāta darbības atjaunošanu.

33. Sertifikācijas komisija 10 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 32. punktā minētā iesnieguma saņemšanas pieņem lēmumu atjaunot sertifikāta darbību līdz apturētā sertifikāta derīguma termiņa beigām, bet sertifikāta derīguma termiņu nepagarina par laiku, uz kuru tas tika apturēts.

34. Biedrība vienas darbdienas laikā pēc šo noteikumu 30., 31. un 33. punktā minētā sertifikācijas komisijas lēmuma pieņemšanas to paziņo katrai sertificētai personai individuāli.

35. Ja persona, kurai ir anulēts sertifikāts, vēlas iegūt sertifikātu, tā rīkojas atbilstoši šo noteikumu III nodaļā noteiktajai kārtībai.

36. Biedrība vienas darbdienas laikā informē Pārtikas un veterināro dienestu par sertificēto personu, kurai anulēts, uz laiku apturēts vai atjaunots sertifikāts.

37. Ja sertificētā persona nozaudē vai iznīcina sertifikātu vai tas tiek nozagts, persona:

37.1. nozaudēto, nozagto vai iznīcināto dokumentu oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" izsludina par nederīgu;

37.2. iesniedz biedrībā iesniegumu par jauna sertifikāta saņemšanu un izgatavo personisko zīmogu, kurā norādīts jaunais sertifikāta numurs.

38. Šo noteikumu 37. punktā minētajā gadījumā biedrība bez kvalifikācijas pārbaudes izsniedz jaunu sertifikātu uz iepriekšējā sertifikāta derīguma termiņu, ja pretendents ir iesniedzis iesniegumu sertifikāta saņemšanai un saskaņā ar normatīvajiem aktiem par biedrības valsts pārvaldes uzdevumu ietvaros sniegto maksas pakalpojumu cenrādi veicis maksājumu par sertifikāta izsniegšanu.

39. Ja sertificētās personas sertifikāta oriģināls ir bojāts, biedrība izsniedz sertifikāta dublikātu. Sertificētā persona biedrībai uzrāda sertifikāta oriģinālu un saskaņā ar normatīvajiem aktiem par biedrības valsts pārvaldes uzdevumu ietvaros sniegto maksas pakalpojumu cenrādi veic maksājumu par sertifikāta dublikāta izsniegšanu.

VI. Kvalifikācijas pārbaude

40. Biedrība reizi ceturksnī organizē kvalifikācijas pārbaudes.

41. Biedrība savā tīmekļvietnē (www.lvb.lv) publicē kvalifikācijas pārbaudes programmu.

42. Biedrība mēnesi pirms kvalifikācijas pārbaudes savā tīmekļvietnē (www.lvb.lv) publicē kvalifikācijas pārbaudes datumu un periodu, kurā šo noteikumu 44. punktā minētos dokumentus var iesniegt biedrībā.

43. Personai, kas vēlas kārtot kvalifikācijas pārbaudi (turpmāk – kvalifikācijas pārbaudes pretendents), ir tiesības iepazīties ar:

43.1. kvalifikācijas pārbaudes programmu;

43.2. kvalifikācijas pārbaudes vērtēšanas sistēmu.

44. Kvalifikācijas pārbaudes pretendents biedrības noteiktajā periodā iesniedz biedrībā iesniegumu kvalifikācijas pārbaudes kārtošanai un, ja nepieciešams, uzrāda personu apliecinošu dokumentu.

45. Kvalifikācijas pārbaudes pretendents kvalifikācijas pārbaudi nav nokārtojis, ja nav pareizi vismaz septiņi procenti atbilžu.

46. Kvalifikācijas pārbaudes pretendents saskaņā ar normatīvajiem aktiem par biedrības valsts pārvaldes uzdevumu ietvaros sniegto maksas pakalpojumu cenrādi sedz izdevumus par profesionālās kvalifikācijas pārbaudi, kā arī izdevumus par atkārtotu kvalifikācijas pārbaudi, ja attiecināms.

47. Biedrība piecu darbdienu laikā pēc kvalifikācijas pārbaudes izsniedz kvalifikācijas pārbaudes pretendentam izziņu par kvalifikācijas pārbaudes rezultātiem (6. pielikums).

VII. Sertificēto personu reģistrācija

48. Biedrība vienas darbdienas laikā pēc šo noteikumu 14.1. apakšpunktā minētā sertifikācijas komisijas lēmuma pieņemšanas reģistrē sertificēto personu un reģistrā norāda šādu informāciju:

48.1. sertificētās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu, deklarētās dzīvesvietas adresi un sertifikāta numuru;

48.2. sertifikāta izsniegšanas datumu un sertifikācijas komisijas sēdes protokola numuru;

48.3. sertifikāta derīguma termiņu;

48.4. sertificētās personas oficiālo elektronisko adresi, ja personai ir aktivizēts oficiālās elektroniskās adreses konts, vai elektroniskā pasta adresi un tālruņa numuru.

49. Biedrība vienas darbdienas laikā savā tīmekļvietnē (www.lvb.lv) ievieto šo noteikumu 48.1. un 48.3. apakšpunktā minēto informāciju, izņemot sertificētās personas deklarētās dzīvesvietas adresi un personas kodu. Šo noteikumu 48.4. apakšpunktā minēto informāciju biedrība publicē savā tīmekļvietnē (www.lvb.lv), ja sertificētā persona ir norādījusi, ka vēlas publiskot šo informāciju.

50. Biedrība vienas darbdienas laikā pēc šo noteikumu 14.3., 23.1. un 23.3. apakšpunktā un 30., 31. un 33. punktā minētā sertifikācijas komisijas lēmuma pieņemšanas izdara izmaiņas reģistrā.

51. Biedrība nodrošina, ka tīmekļvietnē (www.lvb.lv) tiek publicēta informācija tikai par tām sertificētajām personām, kurām ir spēkā esoši sertifikāti.

52. Biedrība reizi ceturksnī aktualizē tīmekļvietnē (www.lvb.lv) publicēto informāciju par tām sertificētajām personām, kurām ir spēkā esoši sertifikāti. Ja informācija zaudējusi aktualitāti, biedrība par to ziņo sertificētajām personām un, ņemot vērā citu valsts pārvaldes iestāžu rīcībā esošos datus, aktualizē to. Sertificētā persona rakstiski 10 darbdienu laikā informē biedrību par:

52.1. tālruņa numura maiņu;

52.2. elektroniskā pasta adreses maiņu.

53. Biedrība vienas darbdienas laikā pēc šo noteikumu 52. punktā minētās informācijas saņemšanas izdara attiecīgas izmaiņas reģistrā un savā tīmekļvietnē (www.lvb.lv).

54. Ja personai mainījies vārds vai uzvārds, biedrība izsniedz jaunu sertifikātu bez kvalifikācijas pārbaudes uz iepriekšējā sertifikāta derīguma termiņu, ja pretendents ir uzrādījis personu apliecinoša dokumenta oriģinālu, iesniedzis iesniegumu sertifikāta saņemšanai un veicis maksājumu par sertifikāta izsniegšanu saskaņā ar normatīvajiem aktiem par biedrības valsts pārvaldes uzdevumu ietvaros sniegto maksas pakalpojumu cenrādi.

VIII. Personiskais zīmogs

55. Sertificētā persona mēneša laikā pēc sertifikāta saņemšanas vai atjaunošanas iesniedz biedrībā personiskā zīmoga nospieduma attēlu, kas izgatavots, ievērojot šādas prasības: ārējās malas diametrs (dubulta līnija) – 35 mm, iekšējās malas diametrs – 23 mm. Personiskajā zīmogā norāda:

55.1. sertificētās personas vārdu un uzvārdu (personiskā zīmoga augšpusē);

55.2. sertifikāta numuru (personiskā zīmoga vidusdaļā);

55.3. vārdu "veterinārārsts" (personiskā zīmoga apakšpusē).

56. Biedrība sertificētās personas personiskā zīmoga nospieduma attēlu iekļauj sertificētās personas lietā.

57. Ja sertificētā persona nozaudē vai iznīcina personisko zīmogu vai tas tiek nozagts, persona:

57.1. nozaudēto, nozagto vai iznīcināto personisko zīmogu oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" izsludina par nederīgu;

57.2. iesniedz biedrībā iesniegumu par jauna sertifikāta saņemšanu un izgatavo personisko zīmogu, kurā iekļauts jaunais sertifikāta numurs.

58. Šo noteikumu 57. punktā minētajā gadījumā biedrība jaunu sertifikātu izsniedz bez kvalifikācijas pārbaudes uz iepriekšējā sertifikāta derīguma termiņu, ja pretendents ir iesniedzis iesniegumu sertifikāta saņemšanai un saskaņā ar normatīvajiem aktiem par biedrības valsts pārvaldes uzdevumu ietvaros sniegto maksas pakalpojumu cenrādi veicis maksājumu par sertifikāta izsniegšanu.

IX. Noslēguma jautājumi

59. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2010. gada 21. decembra noteikumus Nr. 1173 "Kārtība, kādā izsniedz, pagarina un anulē veterinārmedicīniskās prakses sertifikātu un reģistrē sertificēto personu un veterinārmedicīniskās prakses vietu" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 204. nr.; 2013, 58. nr.).

60. Līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai izsniegtie sertifikāti ir derīgi līdz tajos norādītā derīguma termiņa beigām.

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no Eiropas Parlamenta un Padomes 2006. gada 12. decembra Direktīvas 2006/123/EK par pakalpojumiem iekšējā tirgū.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Zemkopības ministrs K. Gerhards
1. pielikums
Ministru kabineta
2021. gada 7. janvāra
noteikumiem Nr. 25
Sertifikāta paraugs

LATVIJAS VETERINĀRĀRSTU BIEDRĪBA
VETERINĀRMEDICĪNISKĀS PRAKSES
SERTIFIKĀTS
Reģ. Nr. V-0000-00

Veterinārārsts(-e)
(vārds, uzvārds)

Sertifikāts izsniegts saskaņā ar Latvijas Veterinārārstu biedrības sertifikācijas komisijas _________. gada __________________ sēdes lēmumu (protokols Nr. ____).

Sertifikāts derīgs līdz 00.00.0000.

Latvijas Veterinārārstu biedrības sertifikācijas komisijas priekšsēdētājs   
 

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

 
Latvijas Veterinārārstu biedrības valdes priekšsēdētājs   
 

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

Zemkopības ministrs K. Gerhards
2. pielikums
Ministru kabineta
2021. gada 7. janvāra
noteikumiem Nr. 25
Kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumu novērtējums

Nr.
p.k.

Kvalifikācijas paaugstināšanas pasākums

Minimālais punktu skaits1

1.

Veterinārmedicīnas kursi, semināri un konferences Latvijā (izņemot Latvijas Veterinārārstu biedrības konferences):

1.1.

viena diena (ne mazāk kā trīs stundas)

1

1.2.

divas dienas (ne mazāk kā trīs stundas dienā)

3

1.3.

trīs un vairāk dienas (ne mazāk kā trīs stundas dienā)

5

1.4.

tālmācības kursi

3

2.

Veterinārmedicīnas kursi, semināri un konferences ārpus Latvijas:

2.1.

viena diena (ne mazāk kā trīs stundas)

3

2.2.

divas dienas (ne mazāk kā trīs stundas dienā)

5

2.3.

trīs un vairāk dienas (ne mazāk kā trīs stundas dienā)

7

2.4.

tālmācības kursi

5

3.

Piedalīšanās Latvijas Veterinārārstu biedrības konferencē

3

4.

Veterinārmedicīniskās preses abonēšana uz vienu gadu:

4.1.

Latvijas Veterinārārstu biedrības izdevums

3

4.2.

citas valsts izdevums, ko izdod vismaz četras reizes gadā

5

5.

Stažēšanās pie sertificēta veterinārārsta (ne mazāk kā piecas dienas):

5.1.

Latvijā

3

5.2.

ārzemēs

5

6.

Prakses vadīšana:

6.1.

studentu internatūras prakses vadīšana

30

6.2.

studentu prakses vadīšana (ne mazāk kā 10 darbdienas)

10

6.3.

profesionālās izglītības iestādes audzēkņu prakses vadīšana (ne mazāk kā 10 darbdienas)

5

7.

Stažēšanās vadīšana (ne mazāk kā piecas dienas)

3

8.

Sagatavots un nolasīts referāts veterinārmedicīnas jomā:

8.1.

Latvijā

3

8.2.

ārzemēs

5

9.

Sagatavota un publicēta brošūra (grāmata) veterinārmedicīnas jomā

10/20

10.

Akadēmiskā vai zinātniskā grāda iegūšana veterinārmedicīnā vai ar to saistītā jomā

20

Piezīme. 1 Sertifikācijas komisija par pasākumu var piešķirt papildu kvalifikācijas punktus, ņemot vērā:
1) temata aktualitāti – vienu kvalifikācijas punktu;
2) lektora kvalifikāciju – vienu kvalifikācijas punktu;
3) plānotas praktiskās nodarbības – vienu kvalifikācijas punktu.
Zemkopības ministrs K. Gerhards
3. pielikums
Ministru kabineta
2021. gada 7. janvāra
noteikumiem Nr. 25
Iesniegums veterinārmedicīniskās prakses sertifikāta saņemšanai

Latvijas Veterinārārstu biedrības
valdes priekšsēdētājam(-ai)

  
 
  

(vārds, uzvārds)

 
  

(personas kods)

 
 
 

(deklarētās dzīvesvietas adrese)

 

(elektroniskā pasta adrese1)

 

(tālruņa, mobilā tālruņa numurs)

Lūdzu izsniegt veterinārmedicīniskās prakses sertifikātu.

Vēlos saņemt veterinārmedicīniskās prakses sertifikātu papīra formā

Pielikumā2 – augstākās veterinārmedicīniskās izglītības diploma kopija.

Apliecinu, ka esmu nokārtojis (-usi) biedrības organizēto kvalifikācijas pārbaudi3:

izziņas datums __________________ un izziņas Nr.__________________.

Vēlos, lai Latvijas Veterinārārstu biedrības tīmekļvietnē (www.lvb.lv) publicētajā sertifikātu saņēmēju reģistrā tiktu ievietota šāda informācija (atbilstošo atzīmēt ar x):

 elektroniskā pasta adrese1
 tālruņa numurs
 
   

(datums)

 

(paraksts)

Piezīmes.
1 Norāda, ja personai nav aktivizēts oficiālās elektroniskās adreses konts vai persona vēlas, lai saziņa notiek, izmantojot elektroniskā pasta adresi.
2 Dokumenti, kas jau iepriekš ir iesniegti biedrībā, atkārtoti nav jāiesniedz.
3 Aizpilda, ja attiecināms.
Zemkopības ministrs K. Gerhards
4. pielikums
Ministru kabineta
2021. gada 7. janvāra
noteikumiem Nr. 25
Iesniegums pirmreizēja veterinārmedicīniskās prakses sertifikāta saņemšanai

Latvijas Veterinārārstu biedrībai

 

(vārds, uzvārds)

  

(personas kods)

 
 

(deklarētās dzīvesvietas adrese)

 

(elektroniskā pasta adrese1)

  

(tālruņa, mobilā tālruņa numurs)

 

Lūdzu izsniegt veterinārmedicīniskās prakses sertifikātu.

Vēlos saņemt veterinārmedicīniskās prakses sertifikātu papīra formā

Vēlos, lai Latvijas Veterinārārstu biedrības tīmekļvietnē (www.lvb.lv) publicētajā sertifikātu saņēmēju reģistrā tiktu ievietota šāda informācija (atbilstošo atzīmēt):

elektroniskā pasta adrese1

tālruņa numurs

   

(datums)

 

(paraksts)

Piezīme. 1 Norāda, ja personai nav aktivizēts oficiālās elektroniskās adreses konts vai persona vēlas, lai saziņa notiek, izmantojot elektroniskā pasta adresi.
Zemkopības ministrs K. Gerhards
5. pielikums
Ministru kabineta
2021. gada 7. janvāra
noteikumiem Nr. 25
Iesniegums veterinārmedicīniskās prakses sertifikāta derīguma termiņa pagarināšanai

Latvijas Veterinārārstu biedrībai

Lūdzu pagarināt veterinārmedicīniskās prakses sertifikāta derīguma termiņu.

1. Iesniedzējs

 

(vārds, uzvārds)

 

(veterinārmedicīniskās prakses sertifikāta reģistrācijas numurs)

 

(deklarētās dzīvesvietas adrese)

 

(elektroniskā pasta adrese1)

 

(tālruņa, mobilā tālruņa numurs)

 
2. Kvalifikācija 
 

(veterinārārsts/veterinārfeldšeris)

Vēlos saņemt veterinārmedicīniskās prakses sertifikātu papīra formā

Pielikumā – profesionālās kvalifikācijas paaugstināšanu apliecinošu dokumentu kopijas.

Vēlos, lai Latvijas Veterinārārstu biedrības tīmekļvietnē (www.lvb.lv) publicētajā sertifikātu saņēmēju reģistrā tiktu ievietota šāda informācija (atbilstošo atzīmēt ar x):

 elektroniskā pasta adrese1
 tālruņa numurs
 
   

(datums)

 

(paraksts)

Piezīme.1 Norāda, ja personai nav aktivizēts oficiālās elektroniskās adreses konts vai persona vēlas, lai saziņa notiek, izmantojot elektroniskā pasta adresi.
Zemkopības ministrs K. Gerhards
6. pielikums
Ministru kabineta
2021. gada 7. janvāra
noteikumiem Nr. 25

Izziņa Nr. ____
par kvalifikācijas pārbaudes rezultātiem

 

(vārds, uzvārds, personas kods)

 
 

kārtoja kvalifikācijas pārbaudi, sniedzot

 % pareizu atbilžu

(datums)

   
 
Latvijas Veterinārārstu biedrības valdes priekšsēdētājs   
 

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

Zemkopības ministrs K. Gerhards
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Prasības veterinārmedicīniskās prakses sertifikāta izsniegšanai Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 25Pieņemts: 07.01.2021.Stājas spēkā: 14.01.2021.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 8, 13.01.2021. OP numurs: 2021/8.23
Dokumenta valoda:
LVEN
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
320172
{"selected":{"value":"14.01.2021","content":"<font class='s-1'>14.01.2021.-14.06.2024.<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"15.06.2024","iso_value":"2024\/06\/15","content":"<font class='s-1'>15.06.2024.-...<\/font> <font class='s-2'>N\u0101kotnes<\/font>"},{"value":"14.01.2021","iso_value":"2021\/01\/14","content":"<font class='s-1'>14.01.2021.-14.06.2024.<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"}]}
14.01.2021
87
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"