Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Rīgas pilsētas būvvaldes lēmums Nr. BV-20-19213-nd

Rīgā 2020. gada 10. septembrī

Par adrešu piešķiršanu telpu grupām nekustamā īpašuma nodokļa administrēšanas vajadzībām

Rīgas pilsētas būvvalde (turpmāk - Būvvalde) saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma 13. panta ceturtajā daļā noteikto un atbilstoši Ministru kabineta 08.12.2015. noteikumos Nr. 698 "Adresācijas noteikumi" (turpmāk - Adresācijas noteikumi) noteiktajiem adreses piešķiršanas pamatprincipiem pieņem lēmumu par adreses piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu.

[1.] Būvvalde, izskatot Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas publiskos datus, Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas datus, dokumentus un adrešu piešķiršanas procesa tiesisko regulējumu,

konstatē:

[1.1.] Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 13. panta ceturtajā daļā ir noteikts, ka adresi piešķir, maina, precizē vai likvidē saskaņā ar likumu vai pašvaldības lēmumu. Adresācijas ieviešana, uzturēšana, pilnveidošana un pārskatīšana ir pašvaldībai noteikta pastāvīgi veicama funkcija, kas ir vērsta uz sabiedrības interesēm nodrošināt orientēšanos un konkrētu objektu identificēšanu administratīvās teritorijas ietvaros. Pašvaldībai nav noteiktas brīvas izvēles iespējas izvēlēties ieviest vai neieviest savā administratīvajā teritorijā vienotām prasībām atbilstošu adresācijas sistēmu. Adresācijas veidošanas obligātās prasības, kuras pašvaldībai ir jāievēro, ir noteiktas ar Adresācijas noteikumiem. Pašvaldībai ar normatīvajiem aktiem arī nav noteiktas tiesības izvēlēties, vai savas darbības ietvaros ievērot ārējā normatīvā akta prasības, vai neievērot.

Vienotas adresācijas sistēmas ieviešanas mērķis visā valsts teritorijā ir saistīts ar paredzamas, vienotiem principiem atbilstošas numerācijas ieviešanu. Likumdevējs, nosakot pašvaldībai pienākumu ieviest pašvaldības teritorijā adresācijas sistēmu, ir noteicis adresēšanas principus, kas ir obligāti pildāmi. Adrešu atkārtošanās dažādiem adresācijas objektiem nav pieļaujama, tāpat arī nereglamentēta adrešu numuru secība, vai adrešu numuru izvietojums nepareizās ielu adrešu numuru pusēs, vai adrešu numuru sasaiste ar ielas nosaukumiem, no kuriem netiek nodrošināta piekļuve adresācijas objektam, pilsētas teritorijā nedrīkst pastāvēt. Likumdevējs, nosakot adresācijas sistēmas pamatprincipus un adrešu numuru piešķiršanas kārtību, kā arī adreses pierakstīšanas kārtību, ir paredzējis sistēmu, kas to realizējot dod valsts iedzīvotājiem viennozīmīgu iespēju orientēties un paredzēt apvidū atpazīstamajiem adresācijas objektiem tiem piešķiramos adreses numurus un to secību, kas savukārt nodrošina iespēju personām, kas lieto adreses un pēc tām orientējās pilsētvidē, intuitīvi nojaust pareizu virzienu, lai atrastu sevi interesējošo adresācijas objektu. Vienveidīgas adresācijas ieviešana ir būtiska, lai nodrošinātu sabiedrības intereses orientēties pilsētvidē, meklējot adresācijas objektus. Adresācijas sistēmas ietvaros nav noteikti vai paredzēti izņēmumi, kad īpašniekam vai kādai personai būtu dotas tiesības noteikt adresācijas objektu adreses. Sabiedrības intereses ir vērtējamas augstāk par atsevišķa indivīda interesēm un gadījumā, kad šīs intereses ir pretrunā, tad, piemērojot tiesību normas, ir jāsasniedz tiesisks risinājums, kurš atbilst tiesību normas jēgai un būtībai sabiedrības interesēs.

[1.2.] Saskaņā ar Adresācijas noteikumu 9. punktu pašvaldības domei vai pašvaldības kompetentai institūcijai bez personas piekrišanas, izvērtējot konkrēto situāciju, ir tiesības piešķirt adresi, ja adrese adresācijas objektam nav piešķirta, un mainīt, likvidēt vai precizēt adreses pieraksta formu, ja reģistrētā adrese neatbilst šajos noteikumos minētajām prasībām.

[2.] Būvvalde, izvērtējot tās rīcībā esošo informāciju un konstatētos faktus, pieejamos dokumentus saistībā ar adreses piešķiršanas procesa tiesisko regulējumu,

secina:

[2.1.] Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 13. panta ceturto daļu pašvaldības lēmumu par adrešu piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu var izdot arī vispārīgā administratīvā akta veidā.

Būvvaldes ieskatā pašvaldībai noteiktā adrešu piešķiršanas kompetence (Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma 13. panta ceturtā daļa) nosaka par pienākumu veikt adrešu piešķiršanu, maiņu un sakārtošanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām bez personu piekrišanas adresācijas izmaiņām (Adresācijas noteikumu 9. punkts).

Interpretējot Adresācijas noteikumu 9. punktu gan gramatiski, gan atbilstoši tā jēgai un būtībai, ir secināms, ka Būvvaldei ir pienākums mainīt adreses adresācijas objektiem, ja to adreses neatbilst normatīvo aktu prasībām, turklāt adresācijas veidošana pašvaldības teritorijā nav jāsaskaņo ar adresācijas objektu īpašniekiem vai citām personām un tā ir veicama atbilstoši normatīvo aktu prasībām. Līdz ar to arī personas viedokļa noskaidrošana pie pastāvošajiem tiesiskajiem apstākļiem nav lietderīga, jo persona nevar sniegt informāciju, kas var ietekmēt adreses piešķiršanu. Adresācijas noteikumi nosaka adrešu piešķiršanas kārtību, kas Būvvaldei ir saistoša un ir jāizpilda.

[2.2.] Adresācijas noteikumu 2.8. apakšpunkts nosaka, ka adresācijas objekts ir dzīvošanai, saimnieciskai, administratīvai vai publiskai darbībai paredzēta ēka, savukārt 2.10. apakšpunkts nosaka, ka adresācijas objekts ir telpu grupa.

[2.3.] Adresācijas noteikumu 8.1. apakšpunkts nosaka, ka administratīvajā teritorijā adrese nedrīkst atkārtoties, bet 8.2. apakšpunkts nosaka, ka katram adresācijas objektam (funkcionāli saistītam objektu kopumam) piešķir vienu adresi.

[2.4.] Adresācijas noteikumu 19. punkts paredz pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur ir ielas, apbūvei paredzētai zemes vienībai vai ēkai numuru piešķir, ņemot vērā tuvāko ielu, ko nosaka, izvērtējot konkrēto situāciju.

[2.5.] Adresācijas noteikumu 23. punkts nosaka, ja telpu grupai numurs nav piešķirts un par ēku nav saglabājušies ēku raksturojošie dokumenti, pašvaldības dome vai pašvaldības kompetentā institūcija numuru telpu grupai piešķir, pamatojoties uz ēkas īpašnieka (valdītāja) sniegto informāciju. Pašvaldības dome vai pašvaldības kompetentā institūcija var pieprasīt no ēkas īpašnieka (valdītāja) telpu grupas numura apstiprināšanai nepieciešamo informāciju.

[2.6.] Adresācijas noteikumu 24. punkts nosaka, ka numurus telpu grupām piešķir, sākot no ēkas kreisās malējās kāpņu telpas augošā secībā no zemākā stāva uz augstāko stāvu. Ēkā, kuru veido telpu grupas ar izeju uz āru, numurus telpu grupām piešķir, sākot no ēkas kreisās malas augošā secībā uz ēkas labo malu. Vienā ēkā telpu grupas numuri nedrīkst atkārtoties.

[2.7.] Adresācijas noteikumu 25. punkts nosaka, ka telpu grupai, kas veidota apvienojot vairākas telpu grupas, saglabā numuru, kas piešķirts vienai no apvienotajām telpu grupām, savukārt atdalot to no citas telpu grupas, atdalītajai telpu grupai piešķir numuru, kas bija noteikts vienai no apvienotajām telpu grupām, papildinot to ar latviešu alfabēta lielo burtu (bez diakritiskām zīmēm). Pārējo ēkas telpu grupu numerāciju nemaina.

[2.8.] Adresācijas noteikumu 26. punkts nosaka, ka, ja ēku veido viena telpu grupa, telpu grupai numuru nepiešķir.

[2.9.] Adreses ir jāpiešķir dzīvojamām telpu grupām atbilstoši Adresācijas noteikumu 23., 24. un 25. punkta prasībām, lai nodrošinātu iespēju dzīvojamās telpās deklarēt dzīves vietu, kas ir saistīts ar nodokļu administrēšanas procesiem.

[2.10.] Administratīvā procesa likuma 62. panta pirmā daļa nosaka, ka, lemjot par tāda administratīvā akta izdošanu, kurš varētu būt nelabvēlīgs adresātam vai trešajai personai, iestāde noskaidro un izvērtē adresāta vai trešās personas viedokli un argumentus šajā lietā, bet Administratīvā procesa likuma 62. panta otrās daļas 3. punkts nosaka, ka personas viedokļa un argumentu noskaidrošana nav nepieciešama, ja no gadījuma būtības izriet, ka personas viedokļa noskaidrošana nav iespējama vai nav adekvāta.

Administratīvā procesa likuma 63. panta pirmās daļas 3. punkts nosaka, ka pēc nepieciešamo faktu konstatēšanas un administratīvā procesa dalībnieku uzklausīšanas iestāde nekavējoties izvērtē lietas apstākļus un izdod administratīvo aktu, ar kuru pilnībā vai daļēji atteikts izdot iesniedzējam labvēlīgu administratīvo aktu sakarā ar to, ka administratīvā akta izdošanai nav pamata vai tā nav lietderīga.

Ņemot vērā to, ka Adresācijas noteikumu 8.1. apakšpunktā ir skaidri noteikts, ka adrese administratīvajā teritorijā nedrīkst atkārtoties, bet 9. punktā ir noteikts, ka pašvaldībai bez personas piekrišanas, izvērtējot konkrēto situāciju, ir tiesības mainīt adresi, ja reģistrētā adrese neatbilst Adresācijas noteikumos minētajām prasībām, kas Būvvaldei viennozīmīgi uzliek pienākumu veikt adresācijas sakārtošanu.

Būvvalde nav tiesīga izdot administratīvo aktu, kura saturs neatbilst normatīvo aktu prasībām, līdz ar ko personas sniegtais viedoklis nekādi nevar ietekmēt ne administratīvā akta izdošanu, nedz arī sniegt Būvvaldei papildus informāciju, kas varētu ietekmēt adreses veidošanu adresācijas objektiem, līdz ar to adresāta viedokļa noskaidrošana šajā lietā nav adekvāta.

[2.11.] Būvvalde informē, ka pēc lēmuma par adreses piešķiršanu, maiņu, likvidēšanu vai precizēšanu tiks sniegta informācija Valsts zemes dienestam adrešu reģistrācijai Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmā, kā arī informāciju par aktuālajām adresēm citas valsts informācijas sistēmas un reģistri saņem automātiski no Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas.

Ja komersanta juridiskā adrese tiek mainīta, tad komersantam par adreses maiņu ir jāinformē Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru, kurš adrešu informācijas aktualizēšanu Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā veic bez maksas.

Pie pastāvošajiem lietas apstākļiem ēkas iedzīvotājiem ir nepieciešams pārbaudīt un precizēt reģistrēto informāciju par deklarētajām dzīvesvietu adresēm (Dzīvesvietas deklarēšanas likuma 6. un 7. pants). Būvvalde informē, ka viendzīvokļa ēkās dzīvokļu numuri netiek piešķirti un nedrīkst tikt lietoti.

Deklarētās dzīvesvietas adreses pārbaudi var veikt, vēršoties Rīgas pilsētas Iedzīvotāju dzīvesvietas reģistrācijas nodaļās vai elektroniski, izmantojot e-pakalpojumu "Mani dati Iedzīvotāju reģistrā", kas pieejams interneta vietnē www.latvija.lv. Plašāka informācija pieejama interneta vietnēs www.pmlp.gov.lv un www.riga.lv.

Personām ir iespēja veikt deklarētās dzīvesvietas adreses precizēšanu, kad saglabājas pirmreizējās deklarācijas datums, vai arī atkārtoti deklarēt savu dzīvesvietu.

[3.] Būvvalde, ievērojot minēto un pamatojoties uz Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 13. panta ceturto daļu, Administratīvā procesa likuma 13. pantu, 62. panta pirmo daļu, 62. panta otrās daļas 3. punktu, 63. panta pirmās daļas 3. punktu, 65. panta otro daļu, 66. pantu, Adresācijas noteikumu 2.10., 8.1., 8.2. apakšpunktu, 9. punktu, 17.1., 18.1. apakšpunktu, 19., 23., 24., 25., 28., 29., 30., 32., 34., 39. punktu

nolemj:

[3.1.] pamatojoties uz Adresācijas noteikumu 9. punktu mainīt adreses Rīgas pilsētā:

Nr.p.k.

Esošā adrese

Klasifikatora kods

Piešķiramā adrese

Kadastra apzīmējums

3.1.1. Avotu iela 41B - 2, Rīga

111228447

Avotu iela 41B - 1, Rīga 01000290073001002
3.1.2. Avotu iela 69 - 3/4, Rīga

111921950

Avotu iela 69 - 3, Rīga 01000340161001003

[3.2.] piešķirt adresācijas objektiem Rīgas pilsētā šādas adreses saskaņā ar Adresācijas noteikumu 23., 24. un 25. punktu:

Nr.p.k.

Piešķiramā adrese

Kadastra apzīmējums

3.2.1.

Akmeņu iela 15 - 35A, Rīga

01000490129001078

3.2.2.

Akmeņu iela 15 - 77A, Rīga

01000490129001079

3.2.3.

Alberta iela 5 - 1, Rīga

01000190095001017

3.2.4.

Alberta iela 5 - 2, Rīga

01000190095001016

3.2.5.

Alberta iela 5 - 3, Rīga

01000190095001024

3.2.6.

Alberta iela 5 - 4, Rīga

01000190095001023

3.2.7.

Alberta iela 5 - 5, Rīga

01000190095001030

3.2.8.

Alberta iela 5 - 6, Rīga

01000190095001029

3.2.9.

Alberta iela 5 - 7, Rīga

01000190095001036

3.2.10.

Alberta iela 5 - 8, Rīga

01000190095001035

3.2.11.

Alberta iela 5 - 9, Rīga

01000190095001042

3.2.12.

Alberta iela 5 - 10, Rīga

01000190095001041

3.2.13.

Alberta iela 5 - 11, Rīga

01000190095001020

3.2.14.

Alberta iela 5 - 12, Rīga

01000190095001019

3.2.15.

Alberta iela 5 - 13, Rīga

01000190095001026

3.2.16.

Alberta iela 5 - 14, Rīga

01000190095001025

3.2.17.

Alberta iela 5 - 15, Rīga

01000190095001032

3.2.18.

Alberta iela 5 - 16, Rīga

01000190095001031

3.2.19.

Alberta iela 5 - 17, Rīga

01000190095001038

3.2.20.

Alberta iela 5 - 18, Rīga

01000190095001037

3.2.21.

Alberta iela 5 - 19, Rīga

01000190095001044

3.2.22.

Alberta iela 5 - 20, Rīga

01000190095001043

3.2.23.

Alberta iela 5 - 21, Rīga

01000190095001022

3.2.24.

Alberta iela 5 - 22, Rīga

01000190095001021

3.2.25.

Alberta iela 5 - 23, Rīga

01000190095001028

3.2.26.

Alberta iela 5 - 24, Rīga

01000190095001027

3.2.27.

Alberta iela 5 - 25, Rīga

01000190095001034

3.2.28.

Alberta iela 5 - 26, Rīga

01000190095001033

3.2.29.

Alberta iela 5 - 27, Rīga

01000190095001040

3.2.30.

Alberta iela 5 - 28, Rīga

01000190095001039

3.2.31.

Alberta iela 5 - 29, Rīga

01000190095001046

3.2.32.

Alberta iela 5 - 30, Rīga

01000190095001045

3.2.33.

Aleksandra Čaka iela 31 k-2 - 26A, Rīga

01000300032002043

3.2.34.

Alsungas iela 8 - 1, Rīga

01000830108009001

3.2.35.

Alsungas iela 8 - 2, Rīga

01000830108009002

3.2.36.

Artilērijas iela 67A - 16, Rīga

01000340130003001

3.2.37.

Auces iela 10 - 1A, Rīga

01000580174001008

3.2.38.

Augusta Deglava iela 24 - 1A, Rīga

01000370122001014

3.2.39.

Augusta Dombrovska iela 62 - 1, Rīga

01001110126001006

3.2.40.

Augusta Dombrovska iela 62 - 3, Rīga

01001110126001007

3.2.41.

Augusta Dombrovska iela 62 - 4, Rīga

01001110126001008

3.2.42.

Avotu iela 41 - 1, Rīga

01000290073002001

3.2.43.

Avotu iela 41 - 2, Rīga

01000290073002002

3.2.44.

Avotu iela 41B - 1A, Rīga

01000290073001008

3.2.45.

Avotu iela 41B - 1B, Rīga

01000290073001001

3.2.46.

Avotu iela 41B - 5, Rīga

01000290073001007

3.2.47.

Avotu iela 41B - 6, Rīga

01000290073001006

3.2.48.

Avotu iela 69 - 7, Rīga

01000340161001007

3.2.49.

Avotu iela 69A - 20, Rīga

01000340161002009

3.2.50.

Avotu iela 69A - 25, Rīga

01000340161002012

3.2.51.

Avotu iela 69A - 34, Rīga

01000340161002018

3.2.52.

Avotu iela 69A - 35, Rīga

01000340161002019

3.2.53.

Ādmiņu iela 8 - 27, Rīga

01000320080001027

3.2.54.

Bajāru iela 8 - 1, Rīga

01000890262001011

3.2.55.

Bajāru iela 8 - 2, Rīga

01000890262001012

3.2.56.

Bajāru iela 8 - 3, Rīga

01000890262001013

3.2.57.

Bajāru iela 8 - 4, Rīga

01000890262001014

3.2.58.

Bajāru iela 8 - 5, Rīga

01000890262001015

3.2.59.

Bajāru iela 8 - 6, Rīga

01000890262001016

3.2.60.

Bauskas iela 21 - 1, Rīga

01000530262001011

3.2.61.

Bauskas iela 21 - 6, Rīga

01000530262001003

3.2.62.

Bauskas iela 21 - 10, Rīga

01000530262001007

3.2.63.

Baznīcas iela 27/29 - 4A, Rīga

01000200075001032

3.2.64.

Baznīcas iela 27/29 - 11A, Rīga

01000200075001031

3.2.65.

Baznīcas iela 33 - 1A, Rīga

01000200044002008

3.2.66.

Dzirnavu iela 18 - 18, Rīga

01000190038004007

3.2.67.

Dzirnavu iela 53 - 9A, Rīga

01000200108001036

3.2.68.

Dzirnavu iela 53 - 26B, Rīga

01000200108001045

3.2.69.

Dzirnavu iela 66A - 50A, Rīga

01000210060003012

3.2.70.

Dzirnavu iela 66A - 50B, Rīga

01000210060003013

3.2.71.

Dzirnavu iela 66A - 60, Rīga

01000210060003011

3.2.72.

Dzirnavu iela 72 - 1B, Rīga

01000210057001011

3.2.73.

Dzirnavu iela 72 - 9A, Rīga

01000210057001016

3.2.74.

Dzirnavu iela 73 - 1B, Rīga

01000210021001004

3.2.75.

Dzirnavu iela 73 - 3B, Rīga

01000210021001011

3.2.76.

Dzirnavu iela 73 - 9, Rīga

01000210021002001

3.2.77.

Eduarda Smiļģa iela 23 - 12A, Rīga

01000580103001012

3.2.78.

Eduarda Smiļģa iela 26A - 1, Rīga

01000580087003001

3.2.79.

Eduarda Smiļģa iela 26A - 2, Rīga

01000580087003002

3.2.80.

Eduarda Smiļģa iela 26A - 3, Rīga

01000580087003003

3.2.81.

Ernesta Birznieka-Upīša iela 11 - 1, Rīga

01000300093001001

3.2.82.

Ernesta Birznieka-Upīša iela 11 - 1A, Rīga

01000300093001042

3.2.83.

Ernesta Birznieka-Upīša iela 11 - 1B, Rīga

01000300093001039

3.2.84.

Ernesta Birznieka-Upīša iela 11 - 3B, Rīga

01000300093001012

3.2.85.

Ernesta Birznieka-Upīša iela 11 - 7A, Rīga

01000300093001040

3.2.86.

Ernesta Birznieka-Upīša iela 11 - 7B, Rīga

01000300093001041

3.2.87.

Ernesta Birznieka-Upīša iela 11 - 9A, Rīga

01000300093001009

3.2.88.

Ernesta Birznieka-Upīša iela 11 - 22, Rīga

01000300093001030

3.2.89.

Ernesta Birznieka-Upīša iela 11 - 24A, Rīga

01000300093001003

3.2.90.

Ernesta Birznieka-Upīša iela 11 - 26, Rīga

01000300093001026

3.2.91.

Ernesta Birznieka-Upīša iela 11 - 27, Rīga

01000300093001038

3.2.92.

Ernesta Birznieka-Upīša iela 11 - 28, Rīga

01000300093001037

3.2.93.

Ernesta Birznieka-Upīša iela 11 - 29, Rīga

01000300093001036

3.2.94.

Ernesta Birznieka-Upīša iela 11 - 30, Rīga

01000300093001035

3.2.95.

Ernesta Birznieka-Upīša iela 11 - 31, Rīga

01000300093001034

3.2.96.

Ernesta Birznieka-Upīša iela 11 - 32, Rīga

01000300093001033

3.2.97.

Ernesta Birznieka-Upīša iela 20 - 1, Rīga

01000310031001010

3.2.98.

Ernesta Birznieka-Upīša iela 20 - 8A, Rīga

01000310031001014

3.2.99.

Ernesta Birznieka-Upīša iela 20 - 8B, Rīga

01000310031001015

3.2.100.

Ernesta Birznieka-Upīša iela 20 - 8C, Rīga

01000310031001016

3.2.101.

Ernesta Birznieka-Upīša iela 20 - 10, Rīga

01000310031001011

3.2.102.

Friča Brīvzemnieka iela 7 - 3, Rīga

01000540027001004

3.2.103.

Garciema iela 11 - 1, Rīga

01001202412001001

3.2.104.

Garciema iela 11 - 2, Rīga

01001202412001002

3.2.105.

Gobas iela 9 - 6, Rīga

01001010094001005

3.2.106.

Grēcinieku iela 8 - 1, Rīga

01000010146001010

3.2.107.

Grēcinieku iela 8 - 2, Rīga

01000010146001003

3.2.108.

Grēcinieku iela 8 - 3, Rīga

01000010146001004

3.2.109.

Grēcinieku iela 8 - 4, Rīga

01000010146001005

3.2.110.

Grēcinieku iela 8 - 5, Rīga

01000010146001006

3.2.111.

Grēcinieku iela 8 - 6, Rīga

01000010146001007

3.2.112.

Grēcinieku iela 8 - 7, Rīga

01000010146001008

3.2.113.

Grīvas iela 3 - 21A, Rīga

01000672046001043

3.2.114.

Grodņas iela 6 - 1A, Rīga

01000660028001003

3.2.115.

Grodņas iela 6 - 3A, Rīga

01000660028001006

3.2.116.

Ģenerāļa Radziņa krastmala 21 - 29, Rīga

01000410106001029

3.2.117.

Ģertrūdes iela 41 - 4, Rīga

01000290120002002

3.2.118.

Ģertrūdes iela 43 - 15A, Rīga

01000290121002008

3.2.119.

Ģertrūdes iela 44C - 4, Rīga

01000302000003013

3.2.120.

Ģertrūdes iela 44C - 10, Rīga

01000302000003014

3.2.121.

Ģertrūdes iela 44C - 11, Rīga

01000302000003015

3.2.122.

Ģertrūdes iela 113 - 68, Rīga

01000320073002068

3.2.123.

Ģertrūdes iela 129 - 1, Rīga

01000320104001022

3.2.124.

Ģertrūdes iela 129 - 1A, Rīga

01000320104001021

3.2.125.

Ģertrūdes iela 129 - 1B, Rīga

01000320104001020

3.2.126.

Ģertrūdes iela 129 - 16, Rīga

01000320104001017

3.2.127.

Ģertrūdes iela 129 - 17, Rīga

01000320104001018

3.2.128.

Katoļu iela 37 - 1, Rīga

01000390060001004

3.2.129.

Katoļu iela 37 - 2, Rīga

01000390060001002

3.2.130.

Katoļu iela 37 - 3, Rīga

01000390060001003

3.2.131.

Katoļu iela 37 - 4, Rīga

01000390060001008

3.2.132.

Katoļu iela 37 - 5, Rīga

01000390060001005

3.2.133.

Katoļu iela 37 - 6, Rīga

01000390060001006

3.2.134.

Katoļu iela 37 - 7, Rīga

01000390060001007

3.2.135.

Katoļu iela 37 - 8, Rīga

01000390060001012

3.2.136.

Katoļu iela 37 - 9, Rīga

01000390060001013

3.2.137.

Katoļu iela 37 - 10, Rīga

01000390060001009

3.2.138.

Katoļu iela 37 - 11, Rīga

01000390060001010

3.2.139.

Katoļu iela 37 - 12, Rīga

01000390060001011

3.2.140.

Katoļu iela 37 - 13, Rīga

01000390060001017

3.2.141.

Katoļu iela 37 - 14, Rīga

01000390060001018

3.2.142.

Katoļu iela 37 - 15, Rīga

01000390060001014

3.2.143.

Katoļu iela 37 - 16, Rīga

01000390060001015

3.2.144.

Katoļu iela 37 - 17, Rīga

01000390060001016

3.2.145.

Katoļu iela 37 - 18, Rīga

01000390060001021

3.2.146.

Katoļu iela 37 - 19, Rīga

01000390060001019

3.2.147.

Katoļu iela 37 - 20, Rīga

01000390060001020

3.2.148.

Katoļu iela 37 - 21, Rīga

01000390060001001

3.2.149.

Kāpu prospekts 4 - 1, Rīga

01001200032003001

3.2.150.

Kāpu prospekts 4 - 2, Rīga

01001200032003003

Atbilstoši Administratīvā procesa likuma 70. panta pirmajai daļai šis administratīvais akts stājas spēkā ar tā paziņošanas brīdi adresātam. Ar paziņošanu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" uzskatāms, ka vispārīgais administratīvais akts ir kļuvis zināms administratīvā akta adresātiem. Ar šādu paziņošanu netiek pārkāptas ieinteresēto tiesības uzzināt administratīvo aktu, un šāda paziņošana lielā ieinteresēto personu skaita dēļ ir uzskatāma par saprātīgu.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 77. pantu un 79. panta pirmo daļu šo administratīvo aktu var apstrīdēt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā Amatu ielā 4, Rīgā viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas, iesniedzot attiecīgu iesniegumu Būvvaldē Amatu ielā 4, Rīgā.

Būvvalde informē, ka ēkā esošo telpu grupu numerācijas zīmes jāuzstāda atbilstoši Rīgas domes 22.10.2013. saistošajiem noteikumiem Nr. 62 "Par ielu un laukumu nosaukuma zīmju, ēku, telpu grupu numura zīmju un virziena rādītāju uz infrastruktūras, kultūras vai tūrisma objektiem izvietošanas kārtību Rīgas pilsētā".

Pilsētvides dizaina pārvaldes vadītājs V. Dombrovskis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par adrešu piešķiršanu telpu grupām nekustamā īpašuma nodokļa administrēšanas vajadzībām Izdevējs: Rīgas pilsētas būvvalde Veids: lēmums Numurs: BV-20-19213-ndPieņemts: 10.09.2020.Stājas spēkā: 17.09.2020.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 180, 17.09.2020. OP numurs: 2020/180.11
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
317370
17.09.2020
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"