Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ikšķiles pilsētas ar lauku teritoriju dome, Ķeguma

pilsētas ar lauku teritoriju dome, Ogres pilsētas dome,

Daugmales pagasta padome, Ogresgala pagasta padome

Nolikums

1997.gada 18.decembrī

Saskaņots

LR Nacionālā vides veselības centra direktors M.Budovskis

Vides valsts inspekcijas Mazo kuģu kontroles dienesta priekšnieks A.Linerts

VARAM Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes direktors R.Vējonis

 

Par nomas (maksas) ūdensbraukšanas licencēšanu Rīgas HES ūdenskrātuvē

Pamats: Rīgas, Ķeguma un Pļaviņu HES ūdenskrātuvju ekspluatācijas noteikumi (LPSR MŪM 1982.gada 23.aprīlis, p.p.5.1.5.), kā arī noteikumi mazo kuģu kuģošanai Latvijas Republikā 1994.g.

1.

Licences ir tiesīgas iegādāties braukt gribētājas fiziskās un juridiskās personas, kas vēlas ekspluatēt motorizēto ūdenstransportu un:

1.1. ūdenstransporta līdzekli ir reģistrējušas Lielrīgas reģionālajā vides pārvaldē (LRVR) vai Mazo kuģu kontroles dienestā (MKKD), kur savukārt ar atsevišķu atzīmi reģsitrācijas apliecībā iedaļā "Sevišķas atzīmes" tiek apstiprināta tehniskā atbilstība ekspluatācijai Rīgas HES ūdenskrātuvē,

1.2. ir nokārtojušas motorizētā ūdenstransporta līdzekļa vadītāja atestāciju un var uzrādīt attiecīgu MKKD komisijas izsniegtu apliecību,

1.3. ir saņēmušas attiecīgu Vides veselības centra (VVC) saskaņojumu - VVC rezervē sev tiesības nepieciešamības gadījumā ierosināt anulēt braukšanas licenci,

1.4. nokārtojušas attiecīgo pašvaldību noteiktos maksājumus, kas summējas saskaņā ar aprēķinu: Ls 0,5 par vienu dzinēja jaudas z.s.

2.

Licenci izsniedz Lielrīgas RVP, pamatojoties uz 1. punktā uzskaitītiem dokumentiem.

2.1. Licences saņēmējs ar savu parakstu speciālā žurnālā, kur fiksēti visi nepieciešamie viņa rekvizīti, apliecina, ka ir iepazīstināts un apņemas ievērot braukšanas un drošības noteikumus uz ūdens attiecībā uz sevi un apkārtējiem, VVC prasības, licencē norādītās izmantojamās akvatorijas robežas, aizliegumus (kā arī attiecīgi apzīmētās pludmalēs un peldvietās, zivju nārsta vietās, rūpnieciskas zvejas rīku attiecīgi apzīmētās izvietojuma vietās, ātruma ierobežojumus, kā arī sabiedriskās ētikas principus),

2.2. Ūdenstransporta līdzekļa uzticēšana citai personai, kam nav vadītāja tiesību, pieļaujama tikai apmācības nolūkā, pie kam personai, kas vada apmācību, apliecībā jābūt atzīmei "instruktors" (t.i., ne mazāk kā 2 gadu vadītāja stāžs). Šī persona nes pilnu atbildību par apmācāmās personas brauciena norisi utt.

3.

Kuģniecības noteikumu izpildi kontrolē pašvaldību municipālā policija, pieaicinot arī Zemessardzi, Ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (konkrēti - dienesta Ogres nodaļu), kā arī ūdenstransporta kontroles valsts dienestu apamtpersonas. Soda sankcijas nosaka pašvaldību vadītāji, kā arī valsts inspektori attiecīgi savas jurisdikcijas ietvaros.

3.1. Izmaiņas nolikumā izdarāmas pēc ieinteresēto pašvaldību vai arī kontrolējošo instanču iniciatīvas, kopējā sanāksmē izskatot un pieņemot attiecīgu lēmumu.

3.2. Licenču pārdošanā iekasētie līdzekļi izlietojami Rīgas HES ūdenskrātuves krasta zonas labiekārtošanai, respektīvi, pludmaļu un peldētavu robežu apzīmēšanai un norobežošanai, attiecīgu norādošo uzrakstu izgatavošanai un uzstādīšanai, peldētavu robežas norādošu boju izvietošanai u.tml. Gadu noslēdzot, pašvaldības iesniedz atskaiti Lielrīgas RVP par iekasēto līdzekļu izlietojumu.

4.

Minētie noteikumi attiecas uz Rīgas HES ūdenskrātuvi noteiktajās robežās, respektīvi, Ķeguma, Ogres un Ikšķiles pilsētu, Ogresgala un Daugmales pagastu pašvaldību piekritībā esošajā Rīgas HES ūdenskrātuves akvatorijā (no Ķeguma HES lejas bjefa aizlieguma zonas robežas līdz Nāvessalai) un ir spēkā no nolikuma parakstīšanas dienas, respektīvi, pēc saskaņošanas un publicēšanas presē.

5.

Mēneša laikā no sezonas slēgšanas pašvaldības kopīgā sēdē izvērtē un pēc vienošanās nivelē (pārdala) par licencēm iekasētos līdzekļus un izlemj sekojošajā sezonā aktuālos jautājumus.

Nolikums stājas spēkā ar 1.01.1998. un ir publicējams "Latvijas Vēstnesī"

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par nomas (maksas) ūdensbraukšanas licencēšanu Rīgas HES ūdenskrātuvē Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Veids: nolikums Pieņemts: 18.12.1997.Stājas spēkā: 01.01.1998.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 55/56, 03.03.1998.
31575
01.01.1998
675
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"