Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā "Par koku un apaļo kokmateriālu uzskaiti darījumos"

Izdarīt likumā "Par koku un apaļo kokmateriālu uzskaiti darījumos" (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 2005, 2. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt V nodaļu šādā redakcijā:

"V nodaļa
Administratīvie pārkāpumi kokmateriālu un koka izstrādājumu tirdzniecības jomā, koku un apaļo kokmateriālu uzskaites jomā un kompetence administratīvo pārkāpumu procesā

12. pants. (1) Par Eiropas Parlamenta un Padomes 2010. gada 20. oktobra regulas (ES) Nr. 995/2010, ar ko nosaka pienākumus tirgus dalībniekiem, kas laiž tirgū kokmateriālus un koka izstrādājumus 4. panta 2. un 3. punktā noteiktā likumības pārbaužu pienākuma nepildīšanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai no divdesmit līdz divsimt astoņdesmit naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no simt līdz divtūkstoš astoņsimt naudas soda vienībām, aizliedzot izmantot tiesības laist tirgū kokmateriālus vai koka izstrādājumus uz laiku līdz vienam gadam vai bez tā.

(2) Par Eiropas Parlamenta un Padomes 2010. gada 20. oktobra regulas (ES) Nr. 995/2010, ar ko nosaka pienākumus tirgus dalībniekiem, kas laiž tirgū kokmateriālus un koka izstrādājumus 4. panta 1. punktā noteiktā aizlieguma pārkāpšanu piemēro naudas sodu fiziskajai personai no divdesmit līdz četrsimt naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no divsimt līdz četrtūkstoš naudas soda vienībām, aizliedzot izmantot tiesības laist tirgū kokmateriālus vai koka izstrādājumus uz laiku līdz diviem gadiem vai bez tā.

(3) Par šajā likumā noteikto koku un apaļo kokmateriālu uzskaites prasību pārkāpšanu piemēro naudas sodu fiziskajai personai no divdesmit astoņām līdz septiņdesmit naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no četrdesmit divām līdz astoņdesmit sešām naudas soda vienībām.

13. pants. (1) Administratīvā pārkāpuma procesu par šā likuma 12. pantā minētajiem pārkāpumiem veic Valsts meža dienests.

(2) Administratīvā pārkāpuma procesu par šā likuma 12. panta trešajā daļā minētajiem pārkāpumiem veic Valsts ieņēmumu dienests."

2. Pārejas noteikumā:

aizstāt vārdus "Pārejas noteikums" ar vārdiem "Pārejas noteikumi";

uzskatīt līdzšinējo pārejas noteikuma tekstu par pārejas noteikumu 1. punktu;

papildināt pārejas noteikumus ar 2. punktu šādā redakcijā:

"2. Grozījums par šā likuma V nodaļas izteikšanu jaunā redakcijā stājas spēkā vienlaikus ar Administratīvās atbildības likumu."

Likums Saeimā pieņemts 2020. gada 28. maijā.

Valsts prezidents E. Levits

Rīgā 2020. gada 29. maijā

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi likumā "Par koku un apaļo kokmateriālu uzskaiti darījumos" Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 28.05.2020.Stājas spēkā: 12.06.2020.Tēma: Komerctiesības; Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 103C, 29.05.2020. OP numurs: 2020/103C.1
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
315084
12.06.2020
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"