Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 20-8

Jelgavā 2020. gada 26. martā (prot. Nr. 4, 3. p.)

Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2011. gada 28. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 11-21 "Jelgavas pilsētas pašvaldības palīdzības dzīvojamo telpu jautājumu risināšanā sniegšanas kārtība"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 13. punktu,
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
6. panta otro daļu, 7. panta piekto un sesto daļu,
14. panta septīto daļu, 15. pantu, 21.1 panta otro daļu,
21.2 panta otro daļu, 24. panta pirmo daļu un 26. pantu,
likuma "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām
dzīvojamām mājām" 5. panta ceturto daļu, 6. pantu,
9. panta ceturto daļu, 10. panta otro daļu un 12. pantu

Izdarīt Jelgavas pilsētas pašvaldības 2011. gada 28. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 11-21 "Jelgavas pilsētas pašvaldības palīdzības dzīvojamo telpu jautājumu risināšanā sniegšanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2011, 160. nr.; 2013, 200. nr.; 2014, 258. nr.; 2016, 191. nr.; 2019, 119. nr.) (turpmāk - noteikumi) šādus grozījumus:

1. Svītrot noteikumu 7.1. apakšpunktā vārdus "vai lēmumu par vienreizēja pabalsta piešķiršanu dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam līdz 700 euro."

2. Papildināt noteikumus ar 7.1, 7.2 un 7.3 apakšpunktiem šādā redakcijā:

"7.1 Komisija 6.1. apakšpunktā paredzētajā gadījumā pieņem lēmumu par vienreizēja pabalsta piešķiršanu dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam līdz 700 euro piecu darba dienu laikā, pēc personas iesnieguma un Būvvaldes tehniskās apsekošanas atzinuma saņemšanas.

7.2 Vienreizēja pabalsta dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam piešķiršanas gadījumā, personai 30 dienu laikā no minētā pabalsta saņemšanas dienas rakstiski jāiesniedz Pārvaldē attaisnojoši dokumenti par tā izlietojumu.

7.3 Ja vienreizējs pabalsts dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam netiek izlietots pilnā apmērā vai noteiktajam mērķim, personai 30 dienu laikā piešķirtais vienreizējais pabalsts vai tā neizlietotā daļa ir jāatmaksā."

3. Izteikt noteikumu 13.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"13.6. personas ar invaliditāti;".

4. Svītrot noteikumu 13.7. apakšpunktā vārdus "trūcīgas vai maznodrošinātas".

5. Svītrot noteikumu 13.8. apakšpunktu.

6. Aizstāt noteikumu 15. punktā vārdu "pases" ar vārdiem "personas apliecinoša dokumenta".

7. Aizstāt noteikumu 25. punktā skaitli un vārdu "6. reģistrā" ar skaitļiem un vārdu "5.1 reģistrā".

8. Papildināt noteikumus ar 25.2 punktu šādā redakcijā:

"25.2 8. reģistrā iekļautajām personām piedāvā un izīrē neizīrētu pašvaldības dzīvojamo telpu, kurai noteikts kvalificētam speciālistam izīrējamas telpas statuss, ievērojot šādu attīstāmo nozaru prioritātes secību: izglītības nozare, veselības aprūpe, sociālā palīdzība un sociālie pakalpojumi, sabiedriskā kārtība un drošība, sports, kultūra".

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības 2020. gada 26. marta saistošo noteikumu Nr. 20-8 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2011. gada 28. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 11-21 "Jelgavas pilsētas pašvaldības palīdzības dzīvojamo telpu jautājumu risināšanā sniegšanas kārtība""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija

1. Īss projekta satura izklāsts

Saistošie noteikumi "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2011. gada 28. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 11-21 "Jelgavas pilsētas pašvaldības palīdzības dzīvojamo telpu jautājumu risināšanā sniegšanas kārtība" (turpmāk - Saistošie noteikumi) tiek papildināti ar kārtību kādā personām, kurām pēc stihiskas nelaimes vai avārijas ar lēmumu tiek piešķirts vienreizējs pabalsts dzīvojamās mājas vai dzīvojamās telpas remontam, jāiesniedz attaisnojoši dokumenti par piešķirtā pabalsta izlietojumu.

Saistošajos noteikumos tiek precizēts personu loks atbilstoši likuma "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām" 5. panta 1.1 daļai, kurām ir tiesības īrēt pašvaldības sociālo dzīvokli vai dzīvojamo telpu sociālajā mājā. Saistošo noteikumu 13.6. punkts tiek izteikts jaunā redakcijā, kurā tiek noteikts, ka sociālo dzīvokļu vai dzīvojamo telpu sociālajā mājā izīrēšanai reģistrē personas ar invaliditāti. Saistošo noteikumu 13.7. apakšpunktā tiek svītroti vārdi "trūcīgas vai maznodrošinātas", līdz ar to tiesības tikt reģistrētām attiecīgajā palīdzības reģistrā būs ikvienai personai, kura aprūpē bērnu ar invaliditāti vai pilngadīgu personu ar invaliditāti. Tiek svītrots Saistošo noteikumu 13.8. apakšpunkts, kas līdz šim ierobežoja personu loku, kurām bija tiesības būt reģistrētām sociālo dzīvokļu vai dzīvojamo telpu sociālajā mājas izīrēšanas palīdzības reģistrā. Tiek precizēts Saistošo noteikumu 25. punkts, jo likuma "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām" 13. panta otrā daļa nosaka, ka sociālā dzīvokļa īrniekam nav tiesību īrēto dzīvokli mainīt.

Saistošie noteikumi tiek papildināti ar 25.2 punktu, kurš paredz, ka ikvienu neizīrētu pašvaldības dzīvojamo telpu, kurai noteikts kvalificētam speciālistam izīrējamas telpas statuss, tiek piedāvātas īrēt 8. reģistrā reģistrētiem kvalificētiem speciālistiem, ievērojot šādu prioritātes secību: izglītības nozare, veselības aprūpe, sociālā palīdzība un sociālie pakalpojumi, sabiedriskā kārtība un drošība, sports, kultūra.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi tiek papildināti ar kārtību, kādā personām jāiesniedz pašvaldībai attaisnojoši dokumenti par piešķirtā vienreizējā pabalsta dzīvojamās mājas vai dzīvojamās telpas remontam, kā arī precizēti atbilstoši likuma "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām" nosacījumiem.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Jelgavas pilsētas pašvaldības administrācijas un Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāžu speciālisti.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A. Rāviņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2011. gada 28. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 11-21 .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 20-8Pieņemts: 26.03.2020.Stājas spēkā: 22.04.2020.Zaudē spēku: 03.09.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 77, 21.04.2020. OP numurs: 2020/77.10
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
314130
22.04.2020
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"