Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.16

Jēkabpilī 2019.gada 5.septembrī
Par Jēkabpils pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai
APSTIPRINĀTI
ar Jēkabpils pilsētas domes
05.09.2019. lēmumu Nr.410
(prot. Nr.23, 17.§)

Izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības
pakalpojumu likuma
6. panta sesto daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka Jēkabpils pilsētas pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) līdzfinansējuma apmēru un tā saņemšanas nosacījumus nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai.

2. Pieslēgums šo saistošo noteikumu izpratnē ir ārējo kanalizācijas vai ūdensvada tīklu un būvju kopums no ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēja centralizētās kanalizācijas vai ūdensapgādes sistēmas līdz pievienojuma vietai pakalpojumu lietotāja īpašumā esošajai kanalizācijas vai ūdensapgādes sistēmai.

3. Saistošo noteikumu mērķis ir veicināt dzīvojamo māju pieslēgšanu centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai.

II. Pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas nosacījumi

4. Pašvaldības līdzfinansējums tiek piešķirts fiziskai vai juridiskai personai (turpmāk – pretendents) pieslēguma centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai būvniecības izmaksu kompensēšanai.

5. Pieslēguma būvniecības izmaksās tiek ietverti izdevumi par šādiem darbiem, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli:

5.1. projektēšana:

5.1.1. topogrāfiskā plāna izstrāde, būvju situācijas plāna vai inženiertīklu situācijas plāna izstrāde;

5.1.2. apliecinājuma kartes izstrāde;

5.1.3. inženiertīkla pievada novietojuma plāna izstrāde saskaņā ar Ministru kabineta 2017.gada 9.maija noteikumu Nr.253 "Atsevišķu inženierbūvju būvnoteikumi" 18.punktu.

5.2. būvdarbi:

5.2.1. ūdensvada ievada un kanalizācijas izvada izbūve;

5.2.2. kanalizācijas izvada izbūve;

5.2.3. komercuzskaites mēraparāta mezgla izbūve;

5.2.4. ūdens patēriņa uzskaites akas izbūve;

5.2.5. kanalizācijas skatakas izbūve.

III. Pašvaldības līdzfinansējuma apmērs

6. Pašvaldības līdzfinansējumu piešķir kārtējā kalendāra gadā pašvaldības budžetā paredzēto finanšu līdzekļu ietvaros.

7. Viena nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai pašvaldības līdzfinansējums tiek noteikts 75% apmērā no pieslēguma būvniecības izmaksām, bet ne vairāk kā 900 euro.

IV. Līdzfinansējuma saņemšanas noteikumi

8. Pašvaldība vienu reizi gadā izsludina pieteikšanos pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai. Pieteikšanās laiks tiek noteikts ne mazāks par vienu mēnesi.

9. Pretendents pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai pašvaldībā iesniedz:

9.1. iesniegumu;

9.2. nekustamā īpašuma piederību apliecinošu dokumentu.

10. Pēc iesniegumu saņemšanas ar pašvaldības izpilddirektora rīkojumu izveidota komisija apkopo un izvērtē informāciju par nepieciešamā līdzfinansējuma apmēru un pašvaldības kārtējā gada budžetā šim mērķim paredzētos līdzekļus.

11. Gadījumā, ja kārtējā gada budžetā paredzētie līdzekļi ir nepietiekami visu nekustamo īpašumu pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai, prioritāri tiek atbalstīts:

11.1. pieslēgums pie Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta ietvaros izbūvētajiem centralizētās kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmas atzariem;

11.2. pieslēgums pie daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām;

11.3. vienlaicīgs pieslēgums centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai.

12. Lēmumu par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu vai atteikumu piešķirt līdzfinansējumu pieņem Jēkabpils pilsētas dome.

13. Pēc visu pretendentu iesniegumu izvērtēšanas un domes lēmuma pieņemšanas, pašvaldība veic publisko iepirkumu par saistošo noteikumu 5.punktā minēto darbu veikšanu.

14. Pretendents ar pašvaldību slēdz vienošanos par nekustamā īpašuma pieslēgšanu centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai (turpmāk – vienošanās). Pamatojoties uz publikā iepirkuma rezultātiem un vienošanos, pretendents maksā pašvaldībai avansa maksājumu 300,00 euro apmērā par saistošo noteikumu 5.1.apakšpunktā minētajiem darbiem. Atlikušo finansējumu daļu pretendents sedz saskaņā ar vienošanos.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs A.Kraps
Jēkabpils pilsētas domes 2019.gada 5.septembra saistošo noteikumu Nr.16 "Par Jēkabpils pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai"
paskaidrojuma raksts
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāstsSaistošie noteikumi izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 6.panta sesto daļu, kas noteic, ka pašvaldība var izdot saistošos noteikumus par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai, nosakot līdzfinansējuma apmēru un saņemšanas nosacījumus.

Ar saistošajiem noteikumiem noteikta kārtība pašvaldības līdzfinansējuma nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai pieprasīšanai un izmaksāšanai. Noteikts pašvaldības līdzfinansējuma apmērs un personu loks, kurām ir tiesības saņemt pašvaldības līdzfinansējumu.

2. Projekta nepieciešamības pamatojumsViena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas organizēšana savā administratīvajā teritorijā, pašvaldības līdzfinansējums sekmēs dzīvojamo māju pieslēgšanos centralizētajai kanalizācijas sistēmai, attīstot pakalpojumu sniegšanā efektīvas, ekonomiskas un drošas tehnoloģijas, nodrošinot vides aizsardzību, samazinot vides piesārņojuma risku, tādējādi veicinot dabas resursu ilgtspējīgu izmantošanu.

Pašvaldībā ir nodrošināta iespēja saņemt sabiedriskos ūdenssaimniecības pakalpojumus. Tomēr, ņemot vērā administratīvo slogu un izmaksas, kuras nepieciešamas, lai izpildītu būvniecību regulējošo normatīvo aktu prasības, pieslēgumu skaits nav liels. Lai sasniegtu Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansēto ūdenssaimniecības projektu noteiktos galvenos iznākuma rādītājus, ir nepieciešams sniegt pašvaldības atbalstu iedzīvotājiem pieslēgumu būvniecībai.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuLīdzfinansējumu piešķirs atbilstoši pašvaldības kārtējā gada budžetam.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāNav plānota ietekme uz uzņēmējdarbības vidi.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmJēkabpils pilsētas pašvaldības mājaslapā lapā internetā tiks publicēta informācija par pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanas kārtību.

Lai saņemtu pašvaldības līdzfinansējumu pieslēguma centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai būvniecībai, nekustamā īpašuma īpašniekam jāiesniedz Jēkabpils pilsētas pašvaldībā iesniegums un nekustamā īpašuma piederību apliecinošs dokuments. Lēmumu par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pašvaldības līdzfinansējumu pieņems Jēkabpils pilsētas dome.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmKonsultācijas nav notikušas.
Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs A.Kraps
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Jēkabpils pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 16Pieņemts: 05.09.2019.Stājas spēkā: 15.10.2019.Zaudē spēku: 01.01.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 208, 14.10.2019. OP numurs: 2019/208.12
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
309940
15.10.2019
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"