Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Satiksmes ministrijas noteikumi Nr. 34

Rīgā 1997. gada 23. oktobrī

Noteikumi par braukšanas maksas maksimālā robežlīmeņa veidošanas kārtību

Izdoti saskaņā ar Autopārvadājuma likuma 39. panta 1. daļu

I. Vispārīgie noteikumi

1. Šie noteikumi nosaka braukšanas maksas maksimālā robežlīmeņa (turpmāk tekstā - maksimālais tarifs) veidošanas kārtību regulāriem pasažieru un bagāžas komercpārvadājumiem maršrutos vai to posmos, kas tiek dotēti no valsts vai valsts speciālā budžeta.

2. Noteikumi ir saistoši visiem pārvadātājiem neatkarīgi no to uzņēmējdarbības formas, kuri veic 1. punktā minētos pārvadājumus.

3. Ja pārvadātājs neievēro šo noteikumu prasības, viņam tiek pārtraukta dotāciju izmaksa.

II. Maksimālā tarifa noteikšanas kārtība

4. Maksimālo tarifu dotējamo maršrutu regulāriem pasažieru un bagāžas komercpārvadājumiem nosaka satiksmes ministrs pēc Republikas dotāciju komisijas ierosinājuma.

5. Republikas dotāciju komisija izskata iesniegtos priekšlikumus izmainīt maksimālo tarifu, un tā ir tiesīga iesniegt ministram tarifu apstiprināt, kā arī iesniegto priekšlikumu noraidīt.

III. Maksimālā tarifa izmainīšanas kārtība

6. Autosatiksmes departaments, Pasažieru pārvadājumu departaments un Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija ir tiesīgi iesniegt Republikas dotāciju komisijai priekšlikumus izmainīt dotējamo maršrutu maksimālo tarifu.

7. Lai izmainītu maksimālo tarifu, pārvadātāji, kuru maršruti tiek dotēti no valsts vai valsts speciālā budžeta, iesniedz ekonomisko pamatojumu priekšlikumam izmainīt noteikto maksimālo tarifu Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijai.

8. Republikas dotāciju komisija, ja 6. punktā minētās institūcijas ir iesniegušas priekšlikumu izmainīt maksimālo tarifu, reizi ceturksnī izskata maksimālā tarifa pamatojumu, un, ja pieņem lēmumu tarifu izmainīt, komisijas sekretārs sagatavo Satiksmes ministrijas rīkojumu, ko iesniedz ministram apstiprināt. Ja komisija neakceptē iesniegto maksimālā tarifa izmainīšanas projektu, komisijas sekretārs desmit dienu laikā rakstiski paziņo iesniedzējam noraidījuma iemeslu.

9. Pēc maksimālā tarifa apstiprināšanas Autosatiksmes departaments par tarifu izmaiņām sniedz informāciju Satiksmes ministrijas Preses un informācijas nodaļai publicēšanai LR laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

IV. Pārejas noteikumi

10. Pārvadātājiem, kuru maršruti tiek dotēti, līdz 1997. gada 1. novembrim Autosatiksmes departamentam jāiesniedz ziņojums par esošajiem rajonu un tālsatiksmes maršrutu un atsevišķu to posmu tarifiem.

11. Lai noteiktu maksimālo tarifu braukšanas maksai pirmo reizi, Autosatiksmes departaments kopā ar Pasažieru pārvadājumu departamentu un Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociāciju līdz 1997. gada 1. decembrim izstrādā un iesniedz Republikas dotāciju komisijai izskatīšanai maksimālā tarifa ekonomisko pamatojumu.

12. Pēc maksimālā tarifa noteikšanas pārvadātājiem tarifi, kas ir lielāki par noteikto maksimālo tarifu, attiecīgi jāizmaina līdz šo noteikumu spēkā stāšanās brīdim un par to jāpaziņo Autosatiksmes departamentam.

13. Maršruti vai to posmi, kuros tarifs pārsniedz maksimālo tarifu, netiek dotēti no valsts vai valsts speciālā budžeta.

14. Noteikumi stājas spēkā ar 1998. gada 1. janvāri.

Satiksmes ministrs V. Krištopans

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Noteikumi par braukšanas maksas maksimālā robežlīmeņa veidošanas kārtību Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Satiksmes ministrija Veids: noteikumi Numurs: 34Pieņemts: 23.10.1997.Stājas spēkā: 01.01.1998.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 287/288, 04.11.1997.
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
30891
01.01.1998
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"