Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 289

Rīgā 2019. gada 2. jūlijā (prot. Nr. 31 19. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 28. jūnija noteikumos Nr. 419 "Noteikumi par informācijas apmaiņas un uzraudzības kārtību Iekšējā tirgus informācijas sistēmas ietvaros, informācijas apmaiņā iesaistīto iestāžu atbildību un Eiropas profesionālās kartes izdošanas kārtību"

Izdoti saskaņā ar Brīvas pakalpojumu sniegšanas likuma
22. panta otro daļu, likuma "Par reglamentētajām profesijām
un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu"
36. panta 11. punktu un 56. panta pirmās daļas
2., 3., 4., 5., 6., 7. un 8. punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2016. gada 28. jūnija noteikumos Nr. 419 "Noteikumi par informācijas apmaiņas un uzraudzības kārtību Iekšējā tirgus informācijas sistēmas ietvaros, informācijas apmaiņā iesaistīto iestāžu atbildību un Eiropas profesionālās kartes izdošanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2016, 134. nr.; 2019, 42. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 55. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"55. Saņemot citas dalībvalsts kompetentās institūcijas atsūtīto Eiropas profesionālās kartes pieteikumu no pretendenta, kurš pretendē uz pastāvīgu profesionālo darbību vai īslaicīgu profesionālo pakalpojumu sniegšanu māsas, fizioterapeita vai farmaceita profesijā Latvijas Republikā, Latvijas kompetentā institūcija:".

2. Aizstāt 55.1. apakšpunktā vārdus "pretendenta mītnes valsts kompetentajai iestādei" ar vārdiem "tās valsts kompetentajai iestādei, kurā pretendentam ir tiesības veikt profesionālo darbību attiecīgajā profesijā".

3. Svītrot 55.3.3. apakšpunktu.

4. Papildināt noteikumus ar 55.3.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"55.3.1 konstatējot, ka pretendenta iegūtā izglītība un profesionālā kvalifikācija atšķiras no Latvijas Republikā izvirzītajām prasībām, divu mēnešu laikā pieņem vienu no šādiem lēmumiem:

55.3.1 1. piemērot papildu prasības saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas nosaka papildu prasības ārvalstīs iegūtas profesionālās kvalifikācijas atzīšanai reglamentētajās profesijās;

55.3.1 2. veikt kvalifikācijas pārbaudi saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kvalifikācijas pārbaudi īslaicīgu profesionālo pakalpojumu sniedzējiem. Ja kvalifikācijas pārbaude netiek veikta šo noteikumu 55.3.1 apakšpunkta ievaddaļā minētajā termiņā, Latvijas kompetentā institūcija reģistrē IMI sistēmas automātiski ģenerēto Eiropas profesionālo karti tādā statusā, kas līdzvērtīgs Latvijas kompetentās institūcijas izdotai Eiropas profesionālajai kartei;".

5. Izteikt 55.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"55.4. izveido un uztur izdoto Eiropas profesionālo karšu reģistru un pēc darba devēju, klientu, pacientu, institūciju un citu ieinteresēto personu pieprasījuma sniedz informāciju par attiecīgās Latvijas kompetentās institūcijas izdoto Eiropas profesionālo karšu autentiskumu un derīgumu."

6. Izteikt 55.1 punktu šādā redakcijā:

"55.1 Saņemot pieteikumu no pretendenta, kuram ir tiesības veikt profesionālo darbību māsas, farmaceita vai fizioterapeita profesijā Latvijas Republikā un kurš pretendē uz īslaicīgu profesionālo pakalpojumu sniegšanu citā dalībvalstī attiecīgajā reglamentētajā profesijā, attiecīgā Latvijas kompetentā institūcija izdod Eiropas profesionālo karti īslaicīgu pakalpojumu sniegšanai, ja pretendenta iesniegtie izglītību un profesionālo kvalifikāciju apliecinošie dokumenti šim pretendentam dod tiesības uz profesionālās kvalifikācijas atzīšanu, piemērojot speciālo profesionālās kvalifikācijas atzīšanas sistēmu, vai uzņemošā valsts attiecīgajai profesijai pirms pakalpojumu sniegšanas nepiemēro kvalifikācijas pārbaudi."

7. Papildināt noteikumus ar 55.2 punktu šādā redakcijā:

"55.2 Saņemot pieteikumu no pretendenta, kurš pretendē uz pastāvīgu profesionālo darbību vai īslaicīgu profesionālo pakalpojumu sniegšanu attiecīgajā profesijā Latvijas Republikā māsas, fizioterapeita vai farmaceita profesijā, bet kurš nevar apliecināt savas tiesības veikt profesionālo darbību attiecīgajā profesijā nevienā no dalībvalstīm, par šo noteikumu 55.1. apakšpunktā minēto kompetento iestādi uzskata tās dalībvalsts kompetento institūciju, kurā pretendents ir ieguvis profesionālo kvalifikāciju. Pretendents norāda, kuras dalībvalsts kompetentajai institūcijai ir jāadresē informācijas pieprasījums, ja viņš profesionālo kvalifikāciju ieguvis vairākās dalībvalstīs."

8. Izteikt 56. punktu šādā redakcijā:

"56. Latvijas kompetentā institūcija nekavējoties pieņem lēmumu anulēt izdoto Eiropas profesionālo karti, ja:

56.1. konstatēti normatīvo aktu vai profesionālās darbības noteikumu pārkāpumi;

56.2. no personas, kurai izdota Eiropas profesionālā karte, saņemts iesniegums Eiropas profesionālās kartes anulēšanai personiskajā lietā IMI sistēmā;

56.3. šo noteikumu 51. punkta ievaddaļā minētajā personiskajā lietā esošie dokumenti liecina, ka persona ir zaudējusi tiesības veikt profesionālo darbību attiecīgajā reglamentētajā profesijā."

9. Papildināt 57.4. apakšpunktu aiz skaitļa "55.3." ar vārdu un skaitli "un 55.3.1".

10. Aizstāt 60. punktā skaitļus un vārdu "54.2.2. un 55.3." ar skaitļiem un vārdu "54.2.2., 55.3., 55.3.1, 56.1. un 56.3.".

11. Papildināt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām ar 3. punktu šādā redakcijā:

"3) Eiropas Parlamenta un Padomes 2005. gada 7. septembra Direktīvas 2005/36/EK par profesionālo kvalifikāciju atzīšanu."

Ministru prezidenta vietā -
Ministru prezidenta biedrs,
aizsardzības ministrs A. Pabriks

Izglītības un zinātnes ministre I. Šuplinska

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 28. jūnija noteikumos Nr. 419 "Noteikumi par informācijas apmaiņas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 289Pieņemts: 02.07.2019.Stājas spēkā: 04.07.2019.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 133, 03.07.2019. OP numurs: 2019/133.9
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
307922
04.07.2019
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"