Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.29

Liepājā 2018.gada 20.decembrī (prot. Nr.15, 18.§)
Par kārtību, kādā tiek piešķirts tirgus statuss un tirgus pārvaldītājs saskaņo ar Liepājas pilsētas pašvaldību tirgus noteikumus
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā Liepājas pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā:

1.1. tiek saskaņota jauna tirgus izveidošanas lietderība, piešķirts vai atcelts tirgus statuss;

1.2. tiek saskaņota tirgus teritorijas platības vai adreses maiņa;

1.3. tirgus pārvaldītājs saskaņo ar Liepājas pilsētas pašvaldību (turpmāk – pašvaldība) tirgus noteikumus.

2. Šo noteikumu izpratnē tirgus statusa piešķiršana ir situācijas izvērtēšana teritorijā ar noteiktām robežām, lai noteiktu tās atbilstību prasībām, kādas izvirzītas konkrētas komercdarbības veikšanai (tirdzniecībai) pašvaldības administratīvajā teritorijā, kā arī tirgus jaunbūves būvniecības procesa atbilstību akceptētai būvniecības ieceres dokumentācijai, to apstiprinot ar akta par būves pieņemšanu ekspluatācijā noformēšanu.

II. Kārtība, kādā tiek saskaņota jauna tirgus izveidošana un atcelts tirgus statuss

3. Tirgus pārvaldītājs, uzsākot tirgus darbības organizēšanu, iesniedz pašvaldības iestādē "Liepājas pilsētas pašvaldības administrācija" (turpmāk – Pašvaldības administrācija):

3.1. rakstisku informāciju, norādot fiziskās personas vārdu, uzvārdu, nodokļu maksātāja reģistrācijas kodu, dzīvesvietas adresi vai juridiskās personas nosaukumu (firmu), nodokļu maksātāja reģistrācijas kodu un juridisko adresi, tirgus darbības vietas adresi;

3.2. īpašuma vai lietošanas tiesību apliecinošu dokumentu apliecinātas kopijas;

3.3. rakstisku saskaņojumu ar nekustamā īpašuma īpašnieku – ja tirgus pārvaldītājs nav nekustamā īpašuma īpašnieks;

3.4. būvniecības ieceres meta risinājumu zemesgabala robežu plānā atbilstoši mērogam iezīmētām plānotā tirgus teritorijas robežām (mērogs 1:500 līdz 1:2000), kurā norādītas tirdzniecības vietas un autostāvvietas, transporta gājēju kustības shēmas (tai skaitā pieslēgumi ielām, ceļiem un inženierkomunikācijām), pievienojot tirdzniecības vietu dizaina un vizuālā noformējuma risinājumu vides kontekstā (tai skaitā grafiskās norādes, izkārtnes un reklāmas objekti).

4. Noteikumu 3.4.apakšpunktā minētajā projektā jāparedz, ka:

4.1. visai teritorijai, kurā tiek organizēta tirdzniecība, ir jābūt klātai ar cieto segumu;

4.2. tirgus atklātajā teritorijā un zem nojumēm jāiekārto stacionāri galdi un noteiktas vietas tirdzniecībai no transporta līdzekļiem.

5. Pēc iesniegto dokumentu izvērtēšanas Liepājas pilsētas dome (turpmāk – Dome) pieņem lēmumu par jauna tirgus izveidošanas lietderību, nosakot tirgus atrašanās vietu un tā teritorijas robežas, vai atteikumu saskaņot jauna tirgus izveidošanu konkrētajā teritorijā.

6. Pēc tirgus būvniecības pabeigšanas tirgus pārvaldītājs, lai labiekārtotajai teritorijai tiktu piešķirts tirgus statuss, Pašvaldības administrācijā iesniedz:

6.1. iesniegums, kurā norāda fiziskās personas vārdu, uzvārdu, nodokļu maksātāja reģistrācijas kodu, dzīvesvietas adresi vai juridiskās personas nosaukumu (firmu), nodokļu maksātāja reģistrācijas kodu, juridisko adresei, tirgus darbības vietas adresi;

6.2. īpašuma vai lietošanas tiesību apliecinošu dokumentu apliecinātas kopijas;

6.3. pašvaldības iestādes "Liepājas pilsētas būvvalde" izsniegtu aktu par būves pieņemšanu ekspluatācijā.

7. Dome pieņem lēmumu par tirgus statusa piešķiršanu jaunizveidotajam tirgum, ja pilnībā ir izpildīti visi tirgus projektā paredzētie izveidošanas un iekārtošanas darbi.

8. Dome, pieņemot attiecīgu lēmumu, ir tiesīga atcelt tirgus statusu, ja:

8.1. ir saņemts tirgus pārvaldītāja attiecīgs iesniegums;

8.2. izbeigta tirgus darbība;

8.3. tirgus pārvaldītājs sniedzis nepatiesas ziņas;

8.4. saņemts nekustamā īpašuma, kurai piešķirts tirgus statuss, īpašnieka iesniegums;

8.5. tirgus teritorijā netiek ievērotas normatīvo aktu prasības, kā arī netiek novērsti uzraugošo un kontrolējošo institūciju atklātie pārkāpumi.

III. Kārtība, kādā tiek saskaņota tirgus teritorijas platības vai adreses maiņa

9. Lai mainītu teritorijas, kurai piešķirts tirgus statuss, platību vai adresi, tirgus pārvaldītājs Pašvaldības administrācijā iesniedz:

9.1. iesniegumu ar pamatojumu, kurā norāda tirgus pārvaldītāja – fiziskās personas vārdu, uzvārdu, nodokļu maksātāja reģistrācijas kodu un dzīvesvietas adresi vai juridiskās personas nosaukumu (firmu), nodokļu maksātāja reģistrācijas kodu, juridisko adresi, tirgus darbības vietas adresi;

9.2. īpašuma vai lietošanas tiesību apliecinošu dokumentu apliecinātas kopijas;

9.3. rakstisku saskaņojumu ar nekustamā īpašuma īpašnieku – ja tirgus pārvaldītājs nav nekustamā īpašuma īpašnieks;

9.4. situācijas plānā vai zemesgabala robežu plānā atbilstoši mērogam iezīmētas plānotā tirgus teritorijas robežas un būvniecības ieceres metu (M 1:500 līdz 1:2000), kurā norādītas tirdzniecības vietas.

10. Lēmumu par tirgus teritorijas platības izmaiņu lietderību, nosakot tirgus mainītās teritorijas robežas, vai atteikumu saskaņot tirgus teritorijas platības izmaiņas konkrētajā teritorijā pieņem Dome.

IV. Kārtība, kādā saskaņojami tirgus noteikumi

11. Pirms tirgus darbības uzsākšanas tirgus pārvaldītājs Pašvaldības administrācijā iesniedz saskaņošanai tirgus noteikumus divos eksemplāros. Domes Licencēšanas komisija izskata un saskaņo iesniegtos tirgus noteikumus, vienu noteikumu eksemplāru izsniedzot tirgus pārvaldītājam, vai arī rakstiski sniedz atzinumu par novēršamajām nepilnībām, norādot laiku to novēršanai.

12. Noteikumu 11.punktā minētā kārtība piemērojama arī tad, ja tirgus pārvaldītājs izdara grozījumus tirgus noteikumos, kas ar pašvaldību saskaņojami trīsdesmit dienu laikā pēc grozījumu izdarīšanas.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs J.Vilnītis
Saistošo noteikumu "Par kārtību, kādā tiek piešķirts tirgus statuss un tirgus pārvaldītājs saskaņo ar Liepājas pilsētas pašvaldību tirgus noteikumus"
paskaidrojuma raksts
Paskaidrojuma raksta sadaļasNorādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts1.1. Saistošie noteikumi izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2010.gada 12.maija noteikumu Nr.440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību " 8.1 un 9.punktu.

1.2. Saistošie noteikumi paredz kārtību, kādā tiek piešķirts tirgus statuss un tirgus pārvaldītājs saskaņo ar Liepājas pilsētas pašvaldību tirgus noteikumus, kā arī paredz gadījumus, kad pašvaldība var atcelt piešķirto tirgus statusu.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums

2.1. Saskaņā ar Ministru kabineta 2010.gada 12.maija noteikumu Nr.440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 8.1 punktu pašvaldībai jānosaka kārtība, kādā tiek piešķirts tirgus statuss un tirgus pārvaldītājs saskaņo ar vietējo pašvaldību tirgus noteikumus. Atbilstoši minēto noteikumu 9.punktam pašvaldība 8.1 punktā minētās prasības un kārtību nosaka, izdodot pašvaldības saistošos noteikumus.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuSaistošie noteikumi neparedz pašvaldības nodevas ieviešanu par tirdzniecību teritorijā, kurai ar Liepājas pilsētas domes lēmumu ir piešķirts tirgus statuss. Nav tiešas ietekmes uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā4.1. Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums ir saistošs uzņēmējiem, kas nodarbojas ar tirgus attīstību Liepājas pilsētas teritorijā.

4.2. Pamatojoties uz šiem saistošajiem noteikumiem, uzņēmējiem būs radīti skaidri nosacījumi un definēta noteikta kārtība, kādā tiek lemts par tirgus izveidošanas lietderību pašvaldības administratīvajā teritorijā, kā arī kārtība, kādā tiek piešķirts tirgus statuss un saskaņoti tirgus noteikumi.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām5.1. Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Liepājas pilsētas pašvaldība.

5.2. Jautājuma izskatīšanas procesā par tirgus statusa piešķiršanu atbilstoši Ministru kabineta 2010.gada 12.maija noteikumu Nr.440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību" 43.punktā noteiktajam tiek ieviesta jauna administratīva procedūra – lēmums par tirgus izveidošanas lietderību konkrētajā adresē, lēmums par tirgus statusa piešķiršanu vai atteikumu piešķirt tirgus statusu un tirgus noteikumu saskaņošana.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmKonsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.
7. Kas sagatavoja paskaidrojuma rakstu?

– amats,

– vārds, uzvārds

– tālruņa Nr.

– paraksts

Attīstības pārvaldes Ekonomikas nodaļas vadītājs

Arnis Vītols

63404726

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs J.Vilnītis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par kārtību, kādā tiek piešķirts tirgus statuss un tirgus pārvaldītājs saskaņo ar Liepājas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Liepājas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 29Pieņemts: 20.12.2018.Stājas spēkā: 16.01.2019.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 10, 15.01.2019. OP numurs: 2019/10.25
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
304246
16.01.2019
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"