Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 620

Rīgā 2018. gada 2. oktobrī (prot. Nr. 45 2. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 5. janvāra noteikumos Nr. 2 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 1.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt privātā sektora investīcijas P&A" 1.2.1.1. pasākuma "Atbalsts jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādei kompetences centru ietvaros" pirmās, otrās un ceturtās projektu iesniegumu atlases kārtas īstenošanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības struktūrfondu un
Kohēzijas fonda 2014.-2020. gada plānošanas perioda
vadības likuma 20. panta 6. un 13. punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2016. gada 5. janvāra noteikumos Nr. 2 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 1.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt privātā sektora investīcijas P&A" 1.2.1.1. pasākuma "Atbalsts jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādei kompetences centru ietvaros" pirmās, otrās un ceturtās projektu iesniegumu atlases kārtas īstenošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2016, 13. nr.; 2017, 198. nr.; 2018, 92. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus "eksperimentālā izstrādne" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "eksperimentālā izstrāde" (attiecīgā locījumā).

2. Izteikt 2.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.6. pētniecības projekts - otrajā kārtā tas ir jebkurš individuālais pētījuma projekts vai sadarbības pētījuma projekts, kuru ir apstiprinājusi projektu atlases padome, bet ceturtajā kārtā tas ir jebkurš individuālais pētījuma projekts vai sadarbības pētījuma projekts, kuru ir apstiprinājusi projektu atlases padome un par kuru saņemts labvēlīgs sadarbības iestādes lēmums par atbilstību valsts atbalsta normām;".

3. Papildināt noteikumus ar 2.12. un 2.13. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.12. kompetences centra projekts - projekts, kuru kompetences centrs īsteno pēc līguma noslēgšanas ar sadarbības iestādi un kura ietvaros tiek veikti tajā iekļautie pētniecības projekti, lai sasniegtu izvirzīto mērķi;

2.13. kompetences centra projektu atlases padome - padome, kura izveidota kompetences centra ietvaros atbilstoši šo noteikumu 2.1. apakšpunktam."

4. Papildināt noteikumus ar 6.1.2.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.1.2.4. privātās investīcijas, kas papildina valsts atbalstu inovācijām vai pētniecības un izstrādes projektiem, - 16 078 723 euro;".

5. Svītrot 7.1. apakšpunktu.

6. Aizstāt 21.1 punktā vārdus "finansējuma saņēmējs" ar vārdiem un skaitli "kompetences centrs un šo noteikumu 16.2. apakšpunktā minētais finansējuma saņēmējs".

7. Papildināt 22. punktu aiz vārdiem "kopā ar" ar vārdiem "kompetences centra".

8. Izteikt 24.1.1., 24.1.2. un 24.1.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"24.1.1. otrajā kārtā - kompetences centra projektu atlases padomes apstiprinātiem rūpnieciskajiem pētījumiem atbilstoši Komisijas regulas Nr. 651/2014 2. panta 85. punktā minētajai definīcijai. Ceturtajā kārtā - kompetences centra projektu atlases padomes apstiprinātiem rūpnieciskajiem pētījumiem atbilstoši Komisijas regulas Nr. 651/2014 2. panta 85. punktā minētajai definīcijai, par kuriem saņemts labvēlīgs sadarbības iestādes lēmums par atbilstību valsts atbalsta normām;

24.1.2. otrajā kārtā - kompetences centra projektu atlases padomes apstiprinātām eksperimentālajām izstrādēm atbilstoši Komisijas regulas Nr. 651/2014 2. panta 86. punktā minētajai definīcijai. Ceturtajā kārtā - kompetences centra projektu atlases padomes apstiprinātām eksperimentālajām izstrādēm atbilstoši Komisijas regulas Nr. 651/2014 2. panta 86. punktā minētajai definīcijai, par kurām saņemts labvēlīgs sadarbības iestādes lēmums par atbilstību valsts atbalsta normām;

24.1.3. otrajā kārtā - kompetences centra projektu atlases padomes apstiprinātai tehniski ekonomiskajai priekšizpētei pētniecības projektiem, kuru kopsumma pārsniedz 250 000 euro, atbilstoši Komisijas regulas Nr. 651/2014 2. panta 87. punktā minētajai definīcijai. Ceturtajā kārtā - kompetences centra projektu atlases padomes apstiprinātai tehniski ekonomiskajai priekšizpētei pētniecības projektiem, kuru kopsumma pārsniedz 250 000 euro, atbilstoši Komisijas regulas Nr. 651/2014 2. panta 87. punktā minētajai definīcijai, par kuru saņemts labvēlīgs sadarbības iestādes lēmums par atbilstību valsts atbalsta normām;".

9. Izteikt 25. punktu šādā redakcijā:

"25. Pirmajā un otrajā kārtā atbalsts tiek sniegts tikai darbībām, kas tiek uzsāktas pēc projekta iesnieguma iesniegšanas dienas sadarbības iestādē vai pētniecības projekta iesnieguma iesniegšanas dienas kompetences centrā. Izmaksu attiecināmība sākas no projekta iesnieguma iesniegšanas dienas sadarbības iestādē vai pētniecības projekta iesnieguma iesniegšanas dienas kompetences centrā. Ceturtajā kārtā atbalsts tiek sniegts tikai tādām pētniecības projekta vai projekta iesnieguma darbībām, kas tiek uzsāktas pēc projekta iesnieguma vai pētniecības projekta iesnieguma iesniegšanas dienas sadarbības iestādē. Ceturtajā kārtā izmaksu attiecināmība sākas no projekta iesnieguma vai pētniecības projekta iesnieguma iesniegšanas dienas sadarbības iestādē."

10. Aizstāt 30.1.3. apakšpunktā vārdus "netiešās attiecināmās izmaksas" ar vārdiem "kompetences centra netiešās attiecināmās izmaksas".

11. Izteikt 42. punktu šādā redakcijā:

"42. Ekonomikas ministrijas un kompetences centra projekta īstenošanas laiks:

42.1. pirmās kārtas ietvaros ir no dienas, kad noslēgts līgums par projekta īstenošanu, līdz 2021. gada 31. decembrim;

42.2. otrās kārtas ietvaros ir no dienas, kad noslēgts līgums starp kompetences centru un sadarbības iestādi par kompetences centra projekta īstenošanu, līdz 2018. gada 31. decembrim;

42.3. ceturtās kārtas ietvaros ir no dienas, kad noslēgts līgums starp kompetences centru un sadarbības iestādi par kompetences centra projekta īstenošanu, līdz 2021. gada 31. decembrim."

12. Papildināt 44.2.1. apakšpunktu aiz vārda "apstiprināto" ar vārdiem "kompetences centra".

13. Izteikt 44.4.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"44.4.2. otrajā kārtā īstenot kompetences centra apstiprināto pētniecības projektu. Ceturtajā kārtā īstenot apstiprināto pētniecības projektu, par kuru saņemts sadarbības iestādes lēmums par valsts atbalsta piešķiršanu;".

14. Papildināt noteikumus ar 47.1 punktu šādā redakcijā:

"47.1 Ceturtajā kārtā kompetences centra projektu atlases padomes lēmums par pētījuma pieteikuma virzību uz sadarbības iestādi stājas spēkā tā iesniegšanas brīdī."

15. Papildināt 48.1 punktu ar trešo teikumu šādā redakcijā:

"Kompetences centra projektu atlases padome izvērtē sadarbības partnera atbilstību valsts atbalsta nosacījumiem."

16. Izteikt 55. punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Ja otrajā kārtā pētniecības projektu uzsāk pēc pētniecības projekta iesnieguma iesniegšanas kompetences centrā vai ceturtajā kārtā pētniecības projektu uzsāk pēc pētniecības projekta iesnieguma iesniegšanas sadarbības iestādē, pētniecības projekta iesniedzējs uzņemas risku segt visas radušās izmaksas no saviem līdzekļiem, ja pētniecības projekts netiks apstiprināts."

17. Izteikt 65. punktu šādā redakcijā:

"65. Sadarbības iestādei ir tiesības vienpusēji atkāpties no vienošanās par projekta īstenošanu jebkurā no šādiem gadījumiem:

65.1. kompetences centrs vai Ekonomikas ministrija nepilda līgumu par projekta īstenošanu, tai skaitā netiek ievēroti projektā noteiktie termiņi vai ir iestājušies citi apstākļi, kas negatīvi ietekmē vai var ietekmēt pasākuma mērķi vai atbalsta mērķa pasākuma uzraudzības rādītāju sasniegšanu;

65.2. kompetences centrs vai Ekonomikas ministrija projekta īstenošanas laikā apzināti ir sniegusi sadarbības iestādei nepatiesu informāciju;

65.3. citos gadījumos, ko nosaka līgums par projekta īstenošanu."

18. Papildināt 68. punkta ievaddaļu aiz vārdiem "intensitāte no" ar vārdu "pētniecības".

19. Izteikt 72. punktu šādā redakcijā:

"72. Finansējumu šī pasākuma ietvaros sniedz saskaņā ar Komisijas regulas Nr. 651/2014 25. pantu. Otrajā kārtā projekta īstenošanas laikā finansējumu individuālā pētījuma īstenotājiem vai sadarbības partneriem piešķir kompetences centrs. Ceturtajā kārtā projekta īstenošanas laikā finansējumu individuālā pētījuma īstenotājiem vai sadarbības partneriem piešķir sadarbības iestāde pēc labvēlīga kompetences centra projektu atlases padomes lēmuma par pētījuma pieteikuma virzību uz sadarbības iestādi. Lēmums par valsts atbalsta piešķiršanu ir sadarbības iestādes lēmums par atbilstību valsts atbalsta normām."

20. Papildināt noteikumus ar 72.1 un 72.2 punktu šādā redakcijā:

"72.1 Kompetences centra projektu atlases padome izvērtē iesniegtā individuālā pētījuma projekta vai sadarbības pētījuma projekta pieteikuma atbilstību šo noteikumu 48. punktam. Kompetences centra projektu atlases padome labvēlīgo lēmumu par pētījuma pieteikuma virzību un tā pielikumus (iesniegtā pētījuma pieteikumu veidlapa, izmaksu tāme, deklarācija par komercsabiedrības atbilstību mazajai (sīkajai) vai vidējai komercsabiedrībai) nosūta apstiprināšanai sadarbības iestādei. Sadarbības iestāde pieņem lēmumu par kompetences centra projektu atlases padomes apstiprinātā pētījuma projekta pieteikuma atbilstību valsts atbalsta normām. Sadarbības iestāde pieņem lēmumu par pētniecības projekta apstiprināšanu un groza sadarbības iestādes un kompetences centra līgumu.

72.2 Sadarbības iestāde apstiprina maksimālo iespējamo atbalsta summu konkrētajiem pētniecības projektiem."

21. Aizstāt 90. punktā vārdus "finansējuma saņēmējs vai pētniecības projekta īstenotājs" ar vārdiem un skaitli "šo noteikumu 16.1. apakšpunktā minētais finansējuma saņēmējs".

22. Papildināt 91. punktu aiz vārdiem "Kompetences centri" ar vārdiem "un sadarbības partneri".

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Ministru prezidenta biedrs,
ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 5. janvāra noteikumos Nr. 2 "Darbības programmas "Izaugsme .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 620Pieņemts: 02.10.2018.Stājas spēkā: 12.10.2018.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 201, 11.10.2018. OP numurs: 2018/201.7
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
302143
12.10.2018
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"