Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Konkurences padomes lēmums Nr.16

Rīgā 2018.gada 16.augustā (prot. Nr.43, 3.§)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr.KL\5-4\18\15
Par UAB Penktoji projekto bendrove izšķirošas ietekmes iegūšanu pār SIA "1A grupa"

Konkurences padome (turpmāk - KP) 20.07.2018. saņēma ziņojumu (turpmāk - Ziņojums) par tirgus dalībnieku apvienošanos, kuras ietvaros UAB Penktoji projekto bendrovė (Lietuvas Republikā reģistrēta sabiedrība, reģ.Nr.303686899, juridiskā adrese: Jogailos g.4, LT-01116, Viļņa, Lietuva, galvenais darbības veids ir e-komercijas uzņēmumu kapitāla daļu un akciju turēšana un pārvaldīšana) iegūs izšķirošu ietekmi pār SIA "1A grupa" (reģistrēta Latvijas Republikas komercreģistrā ar reģ.Nr. 40203150524, juridiskā adrese: Vidus iela 11-2, Rīga, LV-1010), iegādājoties 100% SIA "1A grupa" kapitāla daļas.

SIA "1A grupa" pieder 100% SIA "MOBILUKSS" kapitāla daļu (reģistrēta Latvijas Republikas komercreģistrā ar reģ.Nr.40003610078, juridiskā adrese: Mūkusalas iela 41, Rīga, LV-1004, galvenais darbības veids ir mazumtirdzniecība interneta veikalos).

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

Apvienošanās rezultātā UAB Penktoji projekto bendrovė iegūs izšķirošu ietekmi pār SIA "1A grupa". Līdz ar to apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15.panta pirmās daļas 3.punktam un saskaņā ar Konkurences likuma 15.panta otro daļu ir paziņojama KP.

Ņemot vērā Ziņojumā norādīto, apvienošanās rezultātā UAB Penktoji projekto bendrovė iegūs kontroli pār SIA "MOBILUKSS", kuras darbība saistīta ar nepārtikas preču mazumtirdzniecību interneta veikalā 1A.lv (www.1A.lv).

Saskaņā ar Ziņojumā norādīto tika identificēts, ka ietekmētais tirgus Latvijā ir nepārtikas preču mazumtirdzniecība interneta veikalos Latvijas teritorijā. Lietas izpētes ietvaros KP arī izvērtēja, kā apvienošanās ietekmē nepārtikas preču mazumtirdzniecības tirgu Latvijas teritorijā.

Izvērtējot Ziņojumā sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, secināms, ka gan šaurākajās tirgus robežās, t.i., nepārtikas preču mazumtirdzniecība interneta veikalos, gan plašākajās - nepārtikas preču mazumtirdzniecība Latvijas teritorijā, apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no ietekmētajiem tirgiem. Līdz ar to atbilstoši KL 16.panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un saskaņā ar Konkurences likuma 8.panta pirmās daļas 5.punktu, 15.panta pirmās daļas 3.punktu un 16.panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, UAB Penktoji projekto bendrovė iegūstot izšķirošu ietekmi pār SIA "1A grupa".

Saskaņā ar Konkurences likuma 8.panta otro daļu KP lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētāja S.Ābrama

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par tirgus dalībnieku apvienošanos Izdevējs: Konkurences padome Veids: lēmums Numurs: 16Pieņemts: 16.08.2018.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 167, 23.08.2018. OP numurs: 2018/167.4
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
301169
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"