Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta noteikumi Nr. 440

Rīgā 2018. gada 24. jūlijā (prot. Nr. 35 13. §)
Disciplinārās antidopinga komisijas un Terapeitiskās lietošanas izņēmumu komisijas izveidošanas kārtība
Izdoti saskaņā ar Sporta likuma
11.3 panta piekto daļu un
11.4 panta piekto daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Latvijas Antidopinga birojs (turpmāk – birojs) izveido Disciplināro antidopinga komisiju un Terapeitiskās lietošanas izņēmumu komisiju, kā arī nosaka komisiju locekļu pilnvaru termiņu.

2. Disciplinārās antidopinga komisijas vai Terapeitiskās lietošanas izņēmumu komisijas locekļa pilnvaru termiņš ir četri gadi. Viena un tā pati persona var tikt izvirzīta ne vairāk kā divus pilnvaru termiņus pēc kārtas.

3. Vienu un to pašu personu vienlaikus neiekļauj Pārsūdzības komisijas, Disciplinārās antidopinga komisijas vai Terapeitiskās lietošanas izņēmumu komisijas sastāvā.

II. Disciplinārās antidopinga komisijas izveide

4. Birojs aicina katru Sporta likuma 11.panta piektajā daļā minēto organizāciju izvirzīt divas personas dalībai Disciplinārajā antidopinga komisijā.

5. Organizācija 10 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 4. punktā minētā aicinājuma saņemšanas rakstveidā informē biroju par izvirzītajām personām, pievienojot katras personas izglītību apliecinošu dokumentu kopijas un dzīves gājuma aprakstu.

6. Birojs triju darbdienu laikā izvērtē personas atbilstību šajos noteikumos un Sporta likuma 11.panta piektajā daļā noteiktajām prasībām. Ja izvirzītā persona neatbilst šajos noteikumos un Sporta likumā noteiktajām prasībām, birojs aicina attiecīgo organizāciju piecu darbdienu laikā izvirzīt citu personu.

7. Birojs izveido Disciplināro antidopinga komisiju. Komisijas sastāvā iekļauj izvirzītās personas, kas atbilst šajos noteikumos un Sporta likumā noteiktajām prasībām.

8. Disciplinārās antidopinga komisijas loceklis, kas nevar turpināt darbu komisijas sastāvā, par to nekavējoties rakstveidā informē biroju un attiecīgo organizāciju. Pēc minētās informācijas saņemšanas attiecīgā organizācija 10 darbdienu laikā izvirza citu personu, ievērojot šo noteikumu 2., 3. un 5. punktā minētos nosacījumus.

III. Terapeitiskās lietošanas izņēmumu komisijas izveide

9. Birojs aicina Latvijas Ārstu biedrību (turpmāk – biedrība) izvirzīt vismaz trīs ārstus dalībai Terapeitiskās lietošanas izņēmumu komisijā.

10. Biedrība 10 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 9. punktā minētā aicinājuma saņemšanas rakstveidā informē biroju par izvirzītajām personām, pievienojot katras personas izglītību apliecinošu dokumentu kopijas un dzīves gājuma aprakstu.

11. Birojs triju darbdienu laikā izvērtē personas atbilstību šajos noteikumos un Sporta likuma 11.panta piektajā daļā noteiktajām prasībām. Ja izvirzītā persona neatbilst šajos noteikumos un Sporta likumā noteiktajām prasībām, birojs aicina attiecīgo organizāciju piecu darbdienu laikā izvirzīt citu personu.

12. Birojs izveido Terapeitiskās lietošanas izņēmumu komisiju. Komisijas sastāvā iekļauj izvirzītās personas, kas atbilst šajos noteikumos un Sporta likumā noteiktajām prasībām.

13. Terapeitiskās lietošanas izņēmumu komisijas loceklis, kas nevar turpināt darbu komisijas sastāvā, par to nekavējoties rakstveidā informē biroju un biedrību. Pēc minētās informācijas saņemšanas biedrība 10 darbdienu laikā izvirza citu personu, ievērojot šo noteikumu 2., 3. un 10. punktā minētos nosacījumus.

Ministru prezidenta vietā –
zemkopības ministrs Jānis Dūklavs
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Disciplinārās antidopinga komisijas un Terapeitiskās lietošanas izņēmumu komisijas izveidošanas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 440Pieņemts: 24.07.2018.Stājas spēkā: 27.07.2018.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 147, 26.07.2018. OP numurs: 2018/147.7
Dokumenta valoda:
LVEN
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
300575
27.07.2018
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"