Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.26

Liepājā 2017.gada 14.decembrī (prot. Nr.15, 13.§)

Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2017.gada 19.janvāra saistošajos noteikumos Nr.1 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību Liepājas pilsētā"

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par nekustamā īpašuma nodokli"
5.panta 11, trešo un ceturto daļu

1. Izdarīt Liepājas pilsētas domes 2017.gada 19.janvāra saistošajos noteikumos Nr.1 "PAR NEKUSTAMĀ ĪPAŠUMA NODOKĻA ATVIEGLOJUMU PIEŠĶIRŠANAS KĀRTĪBU LIEPĀJAS PILSĒTĀ" (Latvijas Vēstnesis, 2017., 40.nr.) šādus grozījumus:

1.1. saistošo noteikumu izdošanas tiesiskajā pamatojumā svītrot vārdu "pirmo";

1.2. izslēgt 3.punktu;

1.3. izslēgt 5.2.apakšpunktu;

1.4. svītrot 8.punktā skaitli un vārdu "5.2. un";

1.5. aizstāt 13.punktā vārdus "iepriekšējā kalendārajā" ar vārdu "pirmstaksācijas";

1.6. izslēgt 18.punktu;

1.7. svītrot 19.punktā skaitli "5.2.";

1.8. izslēgt 19.1.apakšpunktu;

1.9. papildināt 19.2.apakšpunktu aiz vārda "kopiju" ar vārdiem "vai nacionālās pretošanās kustības dalībnieka apliecības kopiju";

1.10. svītrot 22.1.apakšpunktā skaitli "5.2.";

1.11. papildināt saistošos noteikumus ar 22.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"22.5. pēc deleģēšanas līguma termiņa izbeigšanās 5.4. un 5.5.apakšpunktā minētajām nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijām.";

1.12. papildināt saistošos noteikumus ar 22.¹punktu šādā redakcijā:

"22.¹ Par saistošo noteikumu 5.8.apakšpunktā minētajiem nekustamā īpašuma nodokļa objektiem atvieglojumus piešķir trīs taksācijas gadus".

2. Noteikumi stājas spēkā 2018.gada 1.janvārī.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

 

Saistošo noteikumu "Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2017.gada 19.janvāra saistošajos noteikumos Nr.1 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību Liepājas pilsētā""
 paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 14.panta pirmās daļas 3.punkts nosaka, ka savu funkciju izpildes nodrošināšanai likumā noteiktajos gadījumos pašvaldība var izdot saistošos noteikumus.

Likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 5.panta ceturtā daļa paredz, ka pašvaldība var izdot saistošus noteikumus, kuros paredzēti atvieglojumi atsevišķām nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijām 25%; 50%; 70% vai 90% apmērā.

Saeima 2017.gada 6.aprīlī pieņēma grozījumus likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" (publicēts "Latvijas Vēstnesī" 19.04.2017.), izsakot 5.panta 1.² daļu jaunā redakcijā "(12) Nekustamā īpašuma nodokļa summa ir samazināma par 50 procentiem no aprēķinātās nodokļa summas, bet ne vairāk par 500 euro, par šā likuma 3.panta pirmās daļas 2.punktā minētajiem nekustamā īpašuma nodokļa objektiem - dzīvojamām mājām neatkarīgi no tā, vai tās ir vai nav sadalītas dzīvokļu īpašumos, dzīvojamo māju daļām, telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, un tām piekritīgo zemi personai, ja šai personai (pašai vai kopā ar laulāto) vai tās laulātajam taksācijas gada 1. janvārī ir trīs vai vairāk bērni vecumā līdz 18 gadiem (arī aizbildnībā esoši vai audžuģimenē ievietoti bērni) vai bērni līdz 24 gadu vecumam, kuri iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību, un ja personai vai tās laulātajam šajā objektā ir deklarētā dzīvesvieta kopā ar vismaz trim no minētajiem bērniem. Minētos atvieglojumus piemēro arī gadījumā, ja nekustamā īpašuma īpašnieks vai tiesiskais valdītājs ir kāds no šajā panta daļā minētajiem bērniem vai personas vai tās laulātā pirmās pakāpes augšupējais radinieks, kuram šajā objektā ir deklarētā dzīvesvieta."

Šis likuma grozījums stājas spēkā 2018.gada 1.janvārī.

Liepājas pilsētas domes 2017.gada 19.janvāra saistošo noteikumu Nr.1 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību Liepājas pilsētā" 5.2.apakšpunkts noteica, ka atvieglojumus piešķir nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem 50% apmērā no taksācijas gadam aprēķinātās nekustamā īpašuma nodokļa summas personām, kuru aprūpē taksācijas gada 1.janvārī ir trīs vai vairāk bērni (arī aizbildnībā esoši vai audžuģimenē ievietoti bērni) un, ja personai vai tās laulātajam šajā objektā ir deklarētā dzīvesvieta kopā ar vismaz trim no minētajiem bērniem (atvieglojumu piemēro arī gadījumos, ja nekustamā īpašuma īpašnieks vai īrnieks ir kāds no šajā apakšpunktā minētajiem bērniem).

2. Īss projekta satura izklāsts 1. Saistošo noteikumu "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību Liepājas pilsētā" grozījumos paredzēti precizējoši papildinājumi, pamatojoties uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas ieteikumiem.

2. Saistošo noteikumu grozījumos paredzēts svītrot 3.punktu un 5.2.apakšpunktu, kā arī izdarīt grozījumus punktos un apakšpunktos, kuros ir atsauces uz 5.2.apakšpunktu, ievērojot augstākstāvošā normatīvā akta aktuālo redakciju.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi tiks nosūtīti izskatīšanai un apstiprināšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, pēc tam tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un pašvaldības mājaslapā www.liepaja.lv.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Liepājas pilsētas domes 2017.gada 19.janvāra saistošajos noteikumos Nr.1 "Par nekustamā .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Liepājas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 26Pieņemts: 14.12.2017.Stājas spēkā: 01.01.2018.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 255, 22.12.2017. OP numurs: 2017/255.29
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
296079
01.01.2018
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"