Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Rīgas pilsētas būvvaldes lēmums Nr. BV-17-187-ls

Rīgā 2017. gada 22. novembrī

Par zemes vienību un ēku adrešu maiņu un piešķiršanu Ziepniekkalna apkaimē

Rīgas pilsētas būvvalde (turpmāk - Būvvalde) saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma 17. panta ceturtajā prim daļā noteikto un atbilstoši Ministru kabineta 08.12.2015. noteikumos Nr. 698 "Adresācijas noteikumi" (turpmāk - Adresācijas noteikumi) noteiktajiem adreses piešķiršanas pamatprincipiem pieņem lēmumu par adreses piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu.

[1.] Būvvalde, izskatot Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas publiskos datus, Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas datus, dokumentus un adrešu piešķiršanas procesa tiesisko regulējumu,

konstatē:

[1.1.] Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturtajā prim daļā ir noteikts, ka adresi piešķir, maina, precizē vai likvidē saskaņā ar likumu vai pašvaldības lēmumu. Adresācijas ieviešana, uzturēšana, pilnveidošana un pārskatīšana ir pašvaldībai noteikta pastāvīgi veicama funkcija, kas ir vērsta uz sabiedrības interesēm nodrošināt orientēšanos un konkrētu objektu identificēšanu administratīvās teritorijas ietvaros. Pašvaldībai nav noteiktas brīvas izvēles iespējas izvēlēties ieviest vai neieviest savā administratīvajā teritorijā vienotām prasībām atbilstošu adresācijas sistēmu. Adresācijas veidošanas obligātās prasības, kuras pašvaldībai ir jāievēro, ir noteiktas ar Adresācijas noteikumiem. Pašvaldībai ar normatīvajiem aktiem arī nav noteiktas tiesības izvēlēties, vai savas darbības ietvaros ievērot ārējā normatīvā akta prasības, vai neievērot.

Vienotas adresācijas sistēmas ieviešanas mērķis visā valsts teritorijā ir saistīts ar paredzamu, vienotiem principiem atbilstošas numerācijas ieviešanu. Likumdevējs, nosakot pašvaldībai pienākumu ieviest pašvaldības teritorijā adresācijas sistēmu, ir noteicis adresēšanas principus, kas ir obligāti pildāmi. Adrešu atkārtošanās dažādiem adresācijas objektiem nav pieļaujama, tāpat arī nereglamentēta adrešu numuru secība, vai adrešu numuru izvietojums nepareizās ielu adrešu numuru pusēs, vai adrešu numuru sasaiste ar ielas nosaukumiem, no kuriem netiek nodrošināta piekļuve adresācijas objektam, pilsētas teritorijā nedrīkst pastāvēt. Likumdevējs, nosakot adresācijas sistēmas pamatprincipus un adrešu numuru piešķiršanas kārtību, kā arī adreses pierakstīšanas kārtību, ir paredzējis sistēmu, kas to realizējot dod valsts iedzīvotājiem viennozīmīgu iespēju orientēties un paredzēt apvidū atpazīstamajiem adresācijas objektiem tiem piešķiramos adreses numurus un to secību, kas savukārt nodrošina iespēju personām, kas lieto adreses un pēc tām orientējās pilsētvidē, intuitīvi nojaust pareizu virzienu, lai atrastu sevi interesējošo adresācijas objektu. Vienveidīgas adresācijas ieviešana ir būtiska, lai nodrošinātu sabiedrības intereses orientēties pilsētvidē, meklējot adresācijas objektus. Adresācijas sistēmas ietvaros nav noteikti vai paredzēti izņēmumi, kad īpašniekam vai kādai personai būtu dotas tiesības noteikt adresācijas objektu adreses. Sabiedrības intereses ir vērtējamas augstāk par atsevišķa indivīda interesēm un gadījumā, kad šīs intereses ir pretrunā, tad, piemērojot tiesību normas, ir jāsasniedz tiesisks risinājums, kurš atbilst tiesību normas jēgai un būtībai sabiedrības interesēs.

[1.2.] Saskaņā ar Adresācijas noteikumu 9. punktu pašvaldības domei vai pašvaldības kompetentai institūcijai bez personas piekrišanas, izvērtējot konkrēto situāciju, ir tiesības piešķirt adresi, ja adrese adresācijas objektam nav piešķirta, un mainīt, likvidēt vai precizēt adreses pieraksta formu, ja reģistrētā adrese neatbilst Adresācijas noteikumos minētajām prasībām.

[1.3.] Rīgas domes 04.04.2014. saistošo noteikumu Nr. 114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums" 157.1 punktā noteikts, ka, ja saskaņā ar likumu pirms Būvvaldes lēmuma par adreses piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu, kas tiek izdots kā vispārīgais administratīvais akts, nepieciešams uzklausīt lēmuma iespējamos adresātus, Būvvalde uzklausīšanu var veikt, rīkojot publisko apspriešanu.

[1.4.] Ņemot vērā ievērojamo adresācijas objektu skaitu Rīgas pilsētas Ziepniekkalna apkaimē, kuriem ir jāmaina vai jāpiešķir adrese, un lielo ieinteresēto personu skaitu, kuru tiesiskās intereses var tikt skartas, Būvvalde 25.09.2017. pieņēma lēmumu Nr. BV-17-155-ls "Par publiskās apspriešanas rīkošanu zemes vienību un ēku adrešu maiņai un piešķiršanai Ziepniekkalna apkaimē", nosakot publiskās apspriešanas norises laiku no 26.09.2017. līdz 18.10.2017. Publiskās apspriešanas laikā tika saņemtas trīs simti sešdesmit divas aptaujas anketas un desmit iesniegumi. Būvvalde 22.11.2017. ir apkopojusi publiskās apspriešanas rezultātus - Nr. BV-17-186-ls "Publiskās apspriešanas viedokļu apkopojums zemes vienību un ēku adrešu maiņai un piešķiršanai Ziepniekkalna apkaimē" un publicējusi tos oficiālajā Būvvaldes mājas lapā www.rpbv.lv.

[2.] Būvvalde, izvērtējot tās rīcībā esošo informāciju un konstatētos faktus, pieejamos dokumentus saistībā ar adreses piešķiršanas procesa tiesisko regulējumu, publiskās apspriešanas rezultātus,

secina:

[2.1.] Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturto prim daļu pašvaldības lēmumu par adrešu piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu var izdot arī vispārīgā administratīvā akta veidā.

Būvvaldes ieskatā pašvaldībai noteiktā adrešu piešķiršanas kompetence (Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma 17. panta ceturtā prim daļa) nosaka par pienākumu veikt adrešu piešķiršanu, maiņu un sakārtošanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām, tai skaitā ieviest adresācijas pamatprincipiem atbilstošu adresāciju Rīgā.

Interpretējot Adresācijas noteikumu 9. punktu gan gramatiski, gan atbilstoši tā jēgai un būtībai, ir secināms, ka atbilstoši Adresācijas noteikumu 9. punktā noteiktajam, Būvvaldei ir pienākums mainīt adreses adresācijas objektiem, ja to adreses neatbilst normatīvo aktu prasībām. Adresācijas noteikumi nosaka adrešu piešķiršanas kārtību, kas Būvvaldei ir saistoša un ir jāizpilda.

Adresācijas noteikumu 3. punktā ir noteikts, ka adrese ir noteiktā secībā sakārtotu nosaukumu un numuru - adreses elementu - kopa, kas nodrošina adresācijas objekta atrašanās vietas noteikšanu valstī un ko reģistrē adrešu reģistrā. Ņemot vērā hierarhisko adresācijas sistēmas uzbūvi, ir jāņem vērā, ka, izdarot izmaiņas hierarhiski augstākā adresācijas objektā, izmaiņas ir jāizdara arī attiecīgajiem hierarhiski zemākajiem adresācijas objektiem, kurus skar izdarītās izmaiņas.

[2.2.] Adresācijas noteikumu 2.8. apakšpunkts nosaka, ka adresācijas objekts ir dzīvošanai, saimnieciskai, administratīvai vai publiskai darbībai paredzēta ēka, 2.9. apakšpunktā noteikts, ka adresācijas objekts ir apbūvei paredzēta zemes vienība, un 2.10. apakšpunktā noteikts, ka adresācijas objekts ir telpu grupa.

[2.3.] Adresācijas noteikumu 8. punktā ir noteikts, ka adresācijas sistēmai piemēro šādus pamatprincipus:

- administratīvajā teritorijā adrese nedrīkst atkārtoties (8.1. apakšpunkts);

- katram adresācijas objektam (funkcionāli saistītam objektu kopumam) piešķir vienu adresi (8.2. apakšpunkts);

- adresācijas objekta nosaukumu veido atbilstoši Valsts valodas likumā noteiktajām prasībām un normatīvajiem aktiem vietvārdu informācijas jomā (8.3. apakšpunkts);

- viena adreses elementa garums nepārsniedz 40 rakstzīmes (8.4. apakšpunkts);

- ciema, viensētas, ēkas un apbūvei paredzētas zemes vienības nosaukumā nedrīkst izmantot vārdu savienojumu, kas satur fiziskas personas vārdu un uzvārdu un informāciju par saimnieciskās darbības formu (8.5. apakšpunkts);

- adresācijas objektu numuros izmanto naturālus skaitļus, kas pierakstīti ar arābu cipariem (8.6. apakšpunkts).

Adresēm Rīgā ir jāatbilst adresācijas sistēmai noteiktajiem pamatprincipiem. Ja Būvvalde konstatē, ka adrese neatbilst noteiktajām prasībām, tad Būvvaldei ir obligāti jāpieņem lēmums par adreses maiņu vai pieraksta precizēšanu. Būvvalde ir konstatējusi, ka vairākas adreses Rīgā atkārtojas vairākiem funkcionāli patstāvīgiem adresācijas objektiem, kas nav pieļaujams, tāpat arī Būvvalde ir konstatējusi, ka vairāku adrešu pierakstā tiek lietoti divi adrešu numuri, kas pierakstīti kā daļskaitlis, kas nonāk pretrunā ar Adresācijas noteikumu 8.2. un 8.6. apakšpunkta prasībām, jo adresācijas objektam piešķiramais adreses numurs atbilstoši 17.1. apakšpunktam nedrīkst būt pretrunā ar 8.6. apakšpunkta prasībām jo adreses numurs ir viens skaitlis un vienīgais izņēmums adreses numuru veidošanas kārtībā ir noteikts adresācijas noteikumu 18. punktā, lai izvairītos no adrešu numuru atkārtošanās. Būvvaldei, konstatējot lietotu adrešu neatbilstību adresācijas sistēmas prasībām, tās ir jāmaina un attiecīgi jāprecizē to pieraksts. Par konstatētajām adresēm, kas neatbilst adresācijas sistēmas pamatprincipiem, ir organizēta un notikusi publiskā apspriešana.

[2.4.] Adresācijas noteikumu 12. punkts nosaka, ja apbūvei paredzētai zemes vienībai adrese ir piešķirta:

- pirmajai ēkai, kas tiek būvēta vai ir uzbūvēta uz apbūvei paredzētas zemes vienības, un ar to funkcionāli saistītajām ēkām saglabā zemes vienībai piešķirto adresi (12.1. apakšpunkts);

- katrai nākamajai ēkai un ar to funkcionāli saistītajām ēkām, kuras būvēs vai ir uzbūvētas uz apbūvei paredzētas zemes vienības, izvērtējot konkrēto situāciju, piešķir jaunu adresi (12.2. apakšpunkts).

Būvvaldei gadījumā, kad ēkas adrese nesakrīt ar zemes vienības adresi, ir pienākums mainīt vai piešķirt adresi zemes vienībai, lai izpildītu Adresācijas noteikumu 12. punkta prasības.

[2.5.] Adresācijas noteikumu 13. punkts nosaka, ja uz apbūvei paredzētas zemes vienības atrodas vairākas funkcionāli nesaistītas ēkas, katrai ēkai un ar to funkcionāli saistītajām ēkām piešķirt atsevišķu adresi neatkarīgi no tā, vai ēkas ir viena īpašnieka vai vairāku īpašnieku īpašumā (valdījumā).

[2.6.] Adresācijas noteikumu 14. punkts nosaka, ka pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur ir ielas, apbūvei paredzētai zemes vienībai vai ēkai piešķir numuru ar piesaisti ielas nosaukumam. Pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur nav ielu, līdz ielu izbūvei vai gadījumā, ja brauktuvei noteikts ceļa statuss, apbūvei paredzētai zemes vienībai adresi var nepiešķirt, bet ēkai kopā ar zemes vienību saglabā vai piešķir nosaukumu. Divu mēnešu laikā pēc ielu izveides un nosaukumu piešķiršanas tām pašvaldības dome vai pašvaldības kompetentā institūcija pieņem lēmumu par iepriekš piešķirto adrešu maiņu, apbūvei paredzētas zemes vienības vai ēkas nosaukumu aizstājot ar numuru un piesaistot to ielas nosaukumam.

[2.7.] Adresācijas noteikumu 19. punktā noteikts, ka pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur ir ielas, apbūvei paredzētai zemes vienībai vai ēkai numuru piešķir, ņemot vērā tuvāko ielu, ko nosaka, izvērtējot konkrēto situāciju.

[2.8.] Adresācijas noteikumu 17.1. apakšpunktā noteikts, ka pilsētās zemes vienību un ēku numurus piešķir no ielas sākuma augošā secībā virzienā no apdzīvotās vietas centra uz nomali, ielas kreisajā pusē piešķirot nepāra numurus, labajā pusē - pāra numurus.

[2.9.] Adresācijas noteikumu 18. punkts nosaka, ka, lai izvairītos no iepriekš piešķirtu numuru atkārtošanās, zemes vienības un ēkas numuru papildina ar latviešu alfabēta lielo burtu (18.1. apakšpunkts) vai ar mazo burtu "k" un defisi, aiz defises norādot korpusa numuru (18.2. apakšpunkts).

[2.10.] Adresācijas noteikumu 30. punktā noteikts, ka, beidzot pastāvēt adresācijas objektam, izņemot telpu grupu, pašvaldības dome vai pašvaldības kompetentā institūcija pieņem lēmumu par adreses likvidēšanu. Ja beidz pastāvēt telpu grupa, telpu grupas adresi dzēš no adrešu reģistra bez lēmuma pieņemšanas par adreses likvidēšanu. Telpu grupu adreses likvidē arī Valsts zemes dienests, neievērojot Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturtajā prim daļā noteikto adrešu likvidēšanas kārtību, pamatojoties uz Adresācijas noteikumos noteikto.

[2.11.] Būvvalde, atbilstoši situācijai apvidū, faktiskajiem un tiesiskajiem apstākļiem, ir novērtējusi adresācijas objektu piešķiramās adreses un ir nodevusi tās publiskajai apspriešanai.

[2.12.] Administratīvā procesa likuma 62. panta pirmā daļā noteikts, ka, lemjot par tāda administratīvā akta izdošanu, kurš varētu būt nelabvēlīgs adresātam vai trešajai personai, iestāde noskaidro un izvērtē adresāta vai trešās personas viedokli un argumentus šajā lietā.

[2.13.] Ņemot vērā iepriekš minēto, nepieciešams mainīt ēku un zemes vienību adreses adresācijas objektiem, kuri neatbilst Adresācijas noteikumu 8. un 14. punkta, 17.1. apakšpunkta un 19. punkta prasībām, un piešķirt adreses objektiem, kuriem adreses nav bijušas piešķirtas, bet tās ir piešķiramas atbilstoši Adresācijas noteikumu 2.8. un 2.9. apakšpunkta un 13. punkta prasībām.

[2.14.] Ņemot vērā, ka adrese ir noteiktajā secībā sakārtotu nosaukumu un numuru - adreses elementu - kopa, tad Būvvaldei, veicot hierarhiski augstāka adresācijas objekta ēkas adreses maiņu, vienlaicīgi arī jāprecizē hierarhiski zemāku adresācijas objektu adrešu pieraksts atbilstoši mainītajam ēkas numuram, saglabājot telpu grupu esošo numerāciju.

Būvvalde atbilstoši Adresācijas noteikumu 2.10. apakšpunkta un 3.punkta prasībām veicot telpu grupas adreses pieraksta precizēšanu Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas datos, ievērojot ēkas mainīto adresi, telpu grupas adresi nemaina. Lai ēkā mainītu telpu grupu adreses, atbilstoši adresācijas noteikumu 24. punkta prasībām, sākot telpu grupu numerāciju ar adreses numuru "1", īpašniekam ir jāvēršas Būvvaldē un jāiesniedz telpu grupu adrešu maiņai nepieciešamā informācija.

[2.15.] Adresācijas noteikumu 32. punkts nosaka, ja adrese mainīta, kā arī, ja precizēta pieraksta forma, atbilstoši šajos noteikumos minētajām prasībām, dokumenti, kuros lietota iepriekšējā adrese, ir spēkā un dokumentu maiņa nav jāveic, izņemot, ja to paredz speciālais normatīvais akts.

Tādējādi, ja līdz šim tika izdoti dokumenti, kuros ir fiksēta cita adrese, tie joprojām ir spēkā esoši un to maiņa veicama tikai tad, ja to vēlas pats dokumenta turētājs vai, ja to pieprasa normatīvo aktu prasības, bet attiecībā uz zemesgrāmatu apliecībām īpašuma unikālais identifikators ir kadastra numurs, un tas nemainās un adrešu maiņa neietekmē īpašuma piederības jautājumus.

Būvvalde informē, ka pēc lēmuma par adreses piešķiršanu, maiņu, likvidēšanu vai precizēšanu tiks sniegta informācija Valsts zemes dienestam adrešu reģistrācijai Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmā, kā arī informāciju par aktuālajām adresēm citas valsts informācijas sistēmas un reģistri saņem automātiski no Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas. Lielā daļā gadījumu izmaiņas adresēs ir izsekojamas bez personas starpniecības, taču gadījumos, kad ir pastāvējusi adrešu atkārtošanās, jeb vairāki adresācijas objekti ir lietojuši vienu adresi, bet adreses maiņas gadījumā katram adresācijas objektam ir piešķirta sava, unikāla adrese, ne vienmēr tehnisku risinājumu dēļ ir iespējams nodrošināt automātisku informācijas nodošanu gala lietotājam pareizā veidā un šādos gadījumos adrešu lietotājiem ir ieteicams pārliecināties vai adrešu informācija personu rīcībai ir aktuāla. Tāpat arī izmaiņas hierarhiski dažāda līmeņa adresēs nevar tikt nodotas automātiski, gadījumā, ja viendzīvokļa ēkā ir lietots dzīvokļa adreses numurs, tad pēc adrešu maiņas automātiski nav nodrošināma korekta adrešu datu pāreja, jo viendzīvokļa ēkām telpu grupu adreses nepiešķir un iedzīvotājiem ir jālieto ēkas adrese (Adresācijas noteikumu 26. punkts).

Personas pašas ir atbildīgas par pareizu adrešu lietošanu. Šī lēmuma publicēšanā oficiālajā Latvijas Republikas laikrakstā nodrošina visu ar šo adrešu saistīto personu apziņošanu par notikušajām izmaiņām un personas (arī personas, kuras nav adresācijas objektu īpašnieki) nevar aizbildināties ar nezināšanu par izmaiņām adresācijā, taču personām pašām ir arī jāveic darbības, lai attiecībā uz viņiem tiktu lietota pareiza adrešu informācija. Personām pašām ir jāpaziņo informācija par mainīto adresi visiem, ar ko tiek uzturēta personiskā vai lietišķā sarakste vai arī ir nodibinātas un pastāv saistības. Tāpat arī, lai sekmētu, pēc iespējas nekļūdīgu pasta sūtījumu nogādi, ēkām apvidū pēc iespējas ātrāk ir jāuzstāda ēkas adreses numura zīmes.

Ja komersanta juridiskā adrese tiek mainīta, tad komersantam par adreses maiņu ir jāinformē Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs, kurš adrešu informācijas aktualizēšanu Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā veic bez maksas.

Personām, kuru dzīvesvieta deklarēta mainītajās adresēs, būtu lietderīgi pārliecināties par deklarētās adreses maiņas faktu. Deklarētās dzīvesvietas adreses pārbaudi var veikt, vēršoties Rīgas pilsētas Iedzīvotāju dzīvesvietas reģistrācijas nodaļās vai elektroniski izmantojot e-pakalpojumu "Mani dati Iedzīvotāju reģistrā", "Manā īpašumā deklarētās personas", kas pieejams interneta vietnē www.latvija.lv. Plašāka informācija pieejama interneta vietnē www.pmlp.gov.lv un https://pasvaldiba.riga.lv.

Ēku iedzīvotājiem ir nepieciešams pārbaudīt un precizēt reģistrēto informāciju par deklarētajām dzīvesvietu adresēm (Dzīvesvietas deklarēšanas likuma 6. un 7. pants). Personām, kuru deklarētās dzīvesvietu adreses bijušas ēkās ar vienādām adresēm, būtu lietderīgi veikt nepieciešamās darbības, lai Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē būtu nodrošināta aktuāla informācija par pareizām iedzīvotāju dzīvesvietu deklarētajām adresēm. Būvvalde papildus paskaidro, ka informāciju par iedzīvotāju deklarētajām adresēm ir tiesiska precizēt vienīgi pati persona, kuru tas skar, jo nevienai no valsts pārvaldes iestādēm nav noteiktas tiesības mainīt informāciju par iedzīvotāju deklarētajām adresēm. Pareiza informācija par adresi ir būtiska, lai nodrošinātu saziņu ar iedzīvotāju un dati varētu tikt izmantoti arī nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanā. Ja persona nav mainījusi dzīvesvietu, bet ēkai ir mainīta adrese, atkārtota dzīvesvietas deklarēšana nav jāveic, bet jāprecizē Iedzīvotāju reģistra dati atbilstoši mainītajai adresei.

Deklarētās dzīvesvietas adreses pārbaudi var veikt, vēršoties Rīgas pilsētas Iedzīvotāju dzīvesvietas reģistrācijas nodaļās vai elektroniski izmantojot e-pakalpojumu "Mani dati Iedzīvotāju reģistrā", "Manā īpašumā deklarētās personas", kas pieejams interneta vietnē www.latvija.lv. Plašāka informācija pieejama interneta vietnēs www.pmlp.gov.lv un https://pasvaldiba.riga.lv.

Personām ir iespēja veikt deklarētās dzīvesvietas adreses precizēšanu, kad saglabājas pirmreizējās deklarācijas datums, vai arī atkārtoti deklarēt savu dzīvesvietu.

Būvvalde atbilstoši pieprasījumam var izsniegt bezmaksas izziņu, kas apliecina adreses maiņas faktu.

[2.16.] Ievērojot tiesiskos aspektus, kas regulē adreses piešķiršanu, kā arī, ievērojot lietderības apsvērumus, saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 65. panta otro daļu un 66. pantu ir secināms, ka Būvvaldei ir jāpieņem lēmums par adreses maiņu saistībā ar adresēm, kuras neatbilst adresācijas sistēmas pamatprincipiem, lai tiktu ieviesta vienota adresācijas sistēma Rīgā. Adreses maiņa zemes vienībai un ēkai ir nepieciešama, lai nodrošinātu normatīvajos aktos noteikto adrešu veidošanas kārtību, kas noteikta, lai radītu iespējas ātri un viennozīmīgi valsts teritorijā identificēt adresācijas objektu apvidū. Adreses maiņa ir tiesiski pamatota, un ar adreses maiņu faktiski tiks sasniegts tiesisks mērķis. Adreses maiņa atbilstoši Adresācijas noteikumiem ir iespējama vienīgi, izdodot administratīvo aktu, līdz ar ko administratīvā akta izdošana ir vienīgais iespējamais veids, lai nodrošinātu adresācijas objekta identificēšanu apvidū, ievērojot adresācijas sistēmas prasības. Administratīvais akts par adreses maiņu būtiski neierobežo Administratīvā procesa dalībnieku tiesības un tiesiskās intereses, jo vienīgais tiesiskais pienākums, kas izriet saistībā ar administratīvo aktu par adreses maiņu, ir jaunās adreses lietošana, kas nav vērtējama kā tiesību ierobežojums, bet gan kā pienākums, lai nodrošinātu saziņas un atrašanas iespējas. Adresācijas noteikumiem atbilstošu adrešu piešķiršana adresācijas objektiem valsts teritorijā nodrošina valsts, pašvaldības un sabiedrības būtiskās intereses, kas saistītas ar personas sasniedzamību, orientēšanos apvidū un adresācijas objektu identificēšanu. Salīdzinot sabiedrības un valsts pārvaldes intereses ar privātpersonai uzlikto pienākumu lietot piešķirto adresi, ir secināms, ka privātpersonas tiesiskās intereses netiek aizskartas vai kā savādāk ierobežotas, jo persona jau lieto adresi un tai jauns tiesisks pienākums netiek noteikts. Ievērojot Administratīvā procesa likuma 13. pantā noteikto samērīguma principu, ir secināms, ka labumu, ko sabiedrība un valsts pārvalde iegūst ar noteikto ierobežojumu, proti, lietot administratīvā akta adresātam mainīto adresi, kas atbilst pilsētā pastāvošajam ielu tīklam, uzliek administratīvā akta adresātam ļoti nelielu ierobežojumu, taču sabiedrības ieguvums ir ievērojami lielāks, jo sakārtota adresācija nodrošina arī operatīvo dienestu efektīvāku darbību, kas var ietekmēt ar cilvēku veselību un dzīvību saistītus jautājumus.

[3.] Būvvalde, ievērojot minēto un pamatojoties uz Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturto prim daļu, Adresācijas noteikumu 2.8., 2.9., 2.10. un 8.1., 8.2., 8.6. apakšpunktu, 9., 12., 13. un 14. punktu, 17.1., 18.1. un 18.2. apakšpunktu, 19., 28., 29., 30., 34. un 39. punktu, Būvvaldes oficiālajā mājas lapā www.rpbv.lv publicēto publiskās apspriešanas viedokļu apkopojumu zemes vienību un ēku adrešu maiņai un piešķiršanai Ziepniekkalna apkaimē,

nolemj:

[3.1.] mainīt Adresācijas noteikumu 8.1., 8.2, 8.6. un 17.1. apakšpunktam neatbilstošas esošās adreses, piešķirot jaunas adreses:

Nr.p.k. Esošā adrese Klasifikatora kods Piešķiramā adrese Kadastra apzīmējums
3.1.1. Antenas iela 3A 106396085 Antenas iela 5 01000520190029
3.1.2. Basu iela 1 101860951 Basu iela 1B 01001072122
3.1.3. Bauskas iela 100 102640582 Bauskas iela 100A 01000520005002
3.1.4.       100B 01000520005013
3.1.5. Bauskas iela 59 101819585 Bauskas iela 59 k-1 01000520016002
3.1.6. Bauskas iela 71 102611978 Bauskas iela 69 01000520022001
3.1.7.       69A 01000520022006
3.1.8. Bauskas iela 88 101862088 Bauskas iela 82 01000520169002
3.1.9. Bātas iela 19/21 101861086 Bātas iela 21 01001070095001
          01001070095
3.1.10. Beverīnas iela 10 101864091 Beverīnas iela 10B 01001070102002
3.1.11. Bērzupes iela 4 101820024 Bērzupes iela 2 01000740335002
3.1.12. Bruknas iela 1 101822831 Bruknas iela 2 01001070403001
          01001070403
3.1.13. Garozes iela 1 101831945 Garozes iela 1A 01000530173005
3.1.14. Garozes iela 25 101831986 Garozes iela 25A 01000522129
3.1.15. Garozes iela 31 101889803 Garozes iela 31A 01000520176003
3.1.16. Graudu iela 11 101891246 Graudu iela 7 01000730424001
          01000730424
3.1.17. Graudu iela 13 101891270 Graudu iela 13A 01000730134
3.1.18. Graudu iela 14 101832770 Graudu iela 14A 01000730462
3.1.19. Graudu iela 6 101891584 Graudu iela 2 01000730630001
          01000730630
3.1.20. Ģimnastikas iela 1 101835198 Ģimnastikas iela 1 k-1 01000740157011
3.1.21.       1 k-2 01000740157010
3.1.22. Irbenes iela 19A 101899244 Irbenes iela 19B 01001072079016
3.1.23. Irbenes iela 5A 101899285 Irbenes iela 5 k-1 01001070038003
3.1.24.       5 k-2 01001070038009
3.1.25. Kalētu iela 4 101907834 Kalētu iela 4A 01001192013005
3.1.26. Kartupeļu iela 19 101911600 Kartupeļu iela 19A 01000730221
3.1.27.       19B 01000730022
3.1.28. Kartupeļu iela 2 101911617 Kartupeļu iela 2A 01000730444002
3.1.29.       4 01000730444004
3.1.30. Kartupeļu iela 48 101911834 Kartupeļu iela 48B 01000730275025
3.1.31. Kārļa Ulmaņa gatve 1 101841851 Kārļa Ulmaņa gatve 1 k-1 01000502015034
3.1.32.       1 k-2 01000502015035
3.1.33.       1 k-3 01000502015036
3.1.34. Kārļa Ulmaņa gatve 5 101841907 Kārļa Ulmaņa gatve 5A 01000520003004
3.1.35. Ķekavas iela 2 101894331 Ķekavas iela 14 01000730634002
3.1.36. Ķekavas iela 2A 101894348 Ķekavas iela 16 01000730634001
3.1.37. Līvciema iela 40A 102930745 Līvciema iela 40B 01000792063001
3.1.38. Mālu iela 21 101938112 Mālu iela 21 k-1 01000730160028
3.1.39.       21 k-10 01000730160017
3.1.40.       21 k-11 01000730160032
3.1.41.       21 k-12 01000730160012
3.1.42.       21 k-13 01000730160035
3.1.43.       21 k-14 01000730160011
3.1.44.       21 k-15 01000730160037
3.1.45.       21 k-16 01000730160031
3.1.46.       21 k-17 01000730160010
3.1.47.       21 k-18 01000730160009
3.1.48.       21 k-19 01000730160008
3.1.49.       21 k-2 01000730160018
3.1.50.       21 k-20 01000730160007
3.1.51.       21 k-21 01000730160006
3.1.52.       21 k-22 01000730160005
3.1.53.       21 k-23 01000730160033
3.1.54.       21 k-24 01000730160004
3.1.55.       21 k-25 01000730160030
3.1.56.       21 k-26 01000730160003
3.1.57.       21 k-27 01000730160022
3.1.58.       21 k-28 01000730160023
3.1.59.       21 k-3 01000730160002
3.1.60.       21 k-4 01000730160036
3.1.61.       21 k-5 01000730160016
3.1.62.       21 k-6 01000730160029
3.1.63.       21 k-7 01000730160015
3.1.64.       21 k-8 01000730160014
3.1.65.       21 k-9 01000730160013
3.1.66. Mālu iela 28 102614846 Mālu iela 28 k-1 01000730162015
3.1.67.       28 k-2 01000730162008
3.1.68.       28 k-3 01000730162004
3.1.69.       28 k-4 01000730162022
3.1.70. Mālu iela 30 101938137 Mālu iela 30 k-1 01000730313020
3.1.71.       30 k-2 01000730313023
3.1.72. Mežkalna iela 25 101951628 Mežkalna iela 31 01001070588004
          01001070588003
          01001070588
3.1.73. Misas iela 11/13 101954192 Misas iela 11 01000790190001
          01000790190
3.1.74. Misas iela 21 101954297 Misas iela 21A 01000790248002
3.1.75. Mūkusalas iela 73 101955434 Mūkusalas iela 73 k-1 01000500180003
3.1.76.       73 k-3 01000500180001
3.1.77.       73 k-7 01000500180002
3.1.78. Ozolciema iela 18 101959240 Ozolciema iela 18D 01001072217
3.1.79. Ozolciema iela 33 106453541 Ozolciema iela 29 01001070285
3.1.80. Ozolciema iela 34 101959394 Ozolciema iela 34 k-1 01000790427002
3.1.81. Pērkones iela 5 101963667 Pērkones iela 1 01000740233001
          01000740233
3.1.82. Putnu iela 12 101973114 Putnu iela 12 k-1 01000730042002
3.1.83.       12 k-2 01000730042003
3.1.84. Rendas iela 1 101976810 Rendas iela 3 01000530177002
3.1.85. Rītausmas iela 18 101977798 Rītausmas iela 18 k-1 01001070462003
3.1.86. Saulkalnes iela 11 101986380 Saulkalnes iela 11A 01000740296002
3.1.87. Sērenes iela 1/3 101987333 Sērenes iela 2 01001070137001
          01001070137
3.1.88. Skaistkalnes iela 1A 105982250 Skaistkalnes iela 1 k-1 01000520182014
3.1.89.       1B 01000520182009
3.1.90.       1C 01000520182002
3.1.91.       1D 01000520182004
3.1.92.       1E 01000520182003
3.1.93. Spulgas iela 25 106042532 Spulgas iela 23 01001072084002
3.1.94.       27 01001072084006
3.1.95.       29 01001072084005
3.1.96. Staburaga iela 7 101996744 Staburaga iela 7 k-1 01000732083007
3.1.97. Stērstu iela 3 101997834 Stērstu iela 3A 01000520122002
3.1.98. Stērstu iela 9 101997883 Stērstu iela 9B 01000730373003
3.1.99. Tīraines iela 5B 103409616 Tīraines iela 5D 01001072137006
3.1.100. Vadakstes iela 16 104232248 Vadakstes iela 16A 01000740353
3.1.101. Vaiņodes iela 5 102013407 Vaiņodes iela 5 k-1 01000740144004
3.1.102. Valdeķu iela 11 102014224 Valdeķu iela 11B 01000742110
3.1.103. Valdeķu iela 61 102014802 Valdeķu iela 61A 01001072091
3.1.104. Valdeķu iela 62A 105635776 Valdeķu iela 62B 01000792099006
3.1.105.       62C 01000792099002
3.1.106.       62D 01000792099003
3.1.107.       62E 01000792099004
3.1.108.       62F 01000792099007
3.1.109.       62G 01000792099008
3.1.110.       62H 01000792099009
3.1.111.       62I 01000792099010
3.1.112.       62J 01000790043001
3.1.113.       62K 01000790043002
3.1.114.       62L 01000790043003
3.1.115.       62M 01000790043004
3.1.116.       62N 01000790043005
3.1.117. Valdeķu iela 68 k-1 102014907 Valdeķu iela 68 k-3 01000790398002
3.1.118. Vienības gatve 102 102021406 Vienības gatve 102A 01000740074003
3.1.119. Vienības gatve 136A 106368997 Vienības gatve 136 k-2 01001070472009
3.1.120. Vienības gatve 144 102694193 Vienības gatve 144A 01001070472036
3.1.121.       144B 01001070472004
3.1.122. Vienības gatve 96 102022223 Vienības gatve 96B 01000740071003
3.1.123. Zaļenieku iela 20 102026142 Zaļenieku iela 20A 01000790171001
3.1.124. Zaļenieku iela 30 102026222 Zaļenieku iela 30 k-1 01000792019002
3.1.125. Ziepju iela 9 102030882 Ziepju iela 9A 01000730584002
          01000730360
3.1.126. Ziepniekkalna iela 29A 105953943 Ziepniekkalna iela 31A 01001190020

[3.2.] mainīt Adresācijas noteikumu 14. un 19. punktam neatbilstošas esošās adreses, piešķirot jaunas adreses:

Nr.p.k. Esošā adrese Klasifikatora kods Piešķiramā adrese Kadastra apzīmējums
3.2.1. Bauskas iela 61 102640558 Asteres iela 1 01000520018002
3.2.2. Bauskas iela 79 102611986 Stērstu iela 2A 01000520025001
3.2.3. Bauskas iela 86A 103876771 Antenas iela 4 01000522039002
          01000522039
3.2.4.       4A 01000522039003
3.2.5. Bauskas iela 88 101862088 Antenas iela 7 01000520169005
3.2.6. Bātas iela 25 104596324 Spulgas iela 2E 01001072018001
          01001070449
3.2.7. Bērzupes iela 13 101862625 Tadaiķu iela 6A 01000742013001
          01000742013
3.2.8. Bruknas iela 10 101822848 Spulgas iela 21 01001072084001
          01001072342
3.2.9. Garozes iela 31 101889803 Skaistkalnes iela 5A 01000520176001
          01000520176
3.2.10. Graudu iela 21 101891301 Saulkalnes iela 22 01000730244002
3.2.11. Irbenes iela 14A 101899211 Vadakstes iela 17 01000740355001
          01000740355
3.2.12. Jāņa Čakstes gatve 10 103411122 Ēbelmuižas iela 8 01000792011001
3.2.13. Jāņa Čakstes gatve 14 104576858 Ēbelmuižas iela 14 01000792080
3.2.14. Jāņa Čakstes gatve 15 103411130 Ēbelmuižas iela 23 01000790449
3.2.15. Jāņa Čakstes gatve 15A 105821362 Ēbelmuižas iela 21 01000792074
3.2.16. Jāņa Čakstes gatve 16 104576866 Ēbelmuižas iela 18 01000792110
3.2.17. Jāņa Čakstes gatve 17 105778726 Ēbelmuižas iela 25 01000792075
3.2.18. Jāņa Čakstes gatve 18 104576874 Ēbelmuižas iela 26 01000792079
3.2.19. Jāņa Čakstes gatve 20 104576882 Līvciema iela 47 01000792078
3.2.20. Jāņa Čakstes gatve 70 104960414 Līvciema iela 48 01000790440004
          01000790440
3.2.21.       48A 01000790440003
3.2.22. Jāņa Čakstes gatve 72 104960430 Līvciema iela 46 01000790440002
3.2.23. Jāņa Čakstes gatve 95 105586124 Ēbelmuižas iela 37 01000792141
3.2.24. Kartupeļu iela 29B 101911674 Sīpolu iela 4 01000732047001
3.2.25.       6 01000730468002
          01000730468
3.2.26. Kartupeļu iela 31 k-1 103372238 Sīpolu iela 5 01000730475002
          01000732064
3.2.27. Ķekavas iela 7 101894372 Tumes iela 3B 01000730045001
          01000730045
3.2.28. Liesmas iela 10 101930508 Valdeķu iela 82 01001070400001
          01001070400
3.2.29. Liesmas iela 12 101930516 Valdeķu iela 74 01001070401001
          01001070401
3.2.30. Liesmas iela 14 101930524 Valdeķu iela 76 01001072223001
          01001072223
3.2.31. Līvciema iela 9 k-2 101931903 Graudu iela 29B 01000792123
3.2.32. Mežkalna iela 1 101951580 Vienības gatve 192B 01001070477001
          01001070477002
          01001070477
3.2.33. Mežkalna iela 4 101951644 Ozolciema iela 4 01001070388
3.2.34. Mūkusalas iela 73 101955434 Kārļa Ulmaņa gatve 1C 01000502015020
3.2.35.       1D 01000502015015
3.2.36.       1E 01000502015008
3.2.37.       1F 01000502015009
3.2.38. Mūkusalas iela 73A 101955442 Kārļa Ulmaņa gatve 1B 01000500179001
          01000500179002
          01000500179003
          01000500179004
          01000500179
3.2.39. Ozolciema iela 10 k-1 104578218 Īslīces iela 7 01001070560001
          01001070560
3.2.40. Ozolciema iela 10 k-2 104578201 Īslīces iela 5 01001072175001
          01001072175
3.2.41.       5A 01001072126
3.2.42. Ozolciema iela 10 k-3 101959111 Īslīces iela 3 01001070515002
3.2.43. Ozolciema iela 10 k-4 101959128 Īslīces iela 1 01001072107001
3.2.44. Ozolciema iela 10 k-5 101959136 Bruknas iela 8 01001072129001
          01001072213
3.2.45.       8A 01001072129
3.2.46. Ozolciema iela 10 k-6 101959144 Bruknas iela 14 01001070532002
          01001072279
3.2.47. Ozolciema iela 10 k-7 101959152 Bruknas iela 16 01001070532004
3.2.48. Ozolciema iela 10 k-8 104996216 Bruknas iela 12 01001070499003
          01001072334
3.2.49. Ozolciema iela 14 k-2 101959193 Īslīces iela 9 01001070529003
3.2.50. Ozolciema iela 56 k-4 101959562 Līvciema iela 55 01000790416001
          01000790416
3.2.51. Ozolciema iela 56 k-5 104577892 Līvciema iela 53 01000792114
3.2.52. Ozolciema iela 56 k-6 101959570 Līvciema iela 57 01000790417001
          01000790417
3.2.53. Pīpeņu iela 10 101966078 Graudu iela 27A 01000792101
3.2.54. Rītausmas iela 1 101977740 Tīraines iela 3C 01001070545011
          01001070545016
          01001070545015
          01001070545017
          01001070545013
          01001070545
3.2.55. Rītausmas iela 3 101977820 Tīraines iela 3 01001070545005
          01001070545001
          01001070545003
          01001070545004
          01001070545006
          01001072372
3.2.56. Saulkalnes iela 1 101986364 Tadaiķu iela 9A 01000740283001
          01000740283
3.2.57. Skaistkalnes iela 7 101991567 Garozes iela 36 01000730133
3.2.58. Tīraines iela 2 102007733 Vienības gatve 181 01001072010003
          01001072247
3.2.59. Tīraines iela 2A 104471191 Vienības gatve 179 01001072010004
          01001072246
3.2.60. Tīraines iela 2B 105976046 Vienības gatve 177 01001072246001
3.2.61. Tīraines iela 4 103971118 Vienības gatve 183 01001072010001
          01001072010002
          01001072010
3.2.62. Vadakstes iela 5 104232207 Vaiņodes iela 22A 01000740193001
          01000740193
3.2.63. Valdeķu iela 19 102014298 Bērzupes iela 33 01000740575002
          01000742062
3.2.64. Valdeķu iela 21 102014320 Vadakstes iela 20 01000742076001
          01000742076
3.2.65. Valdeķu iela 50 k-1 102014466 Ēbelmuižas iela 4 01000790383001
          01000790383
3.2.66. Valdeķu iela 50 k-3 102014482 Dižozolu iela 5 01000790385001
          01000790385
3.2.67. Valdeķu iela 50 k-4 102014490 Dižozolu iela 1 01000790438001
          01000790438
3.2.68. Valdeķu iela 50 k-5 102014505 Ēbelmuižas iela 6 01000790423001
          01000790423
3.2.69. Valdeķu iela 50 k-6 102014513 Dižozolu iela 3 01000790386001
          01000790386
3.2.70. Valdeķu iela 52 k-2 102652894 Ēbelmuižas iela 12 01000792006002
          01000792006
3.2.71. Valdeķu iela 52 k-3 102014546 Ēbelmuižas iela 10 01000792055001
          01000792055
3.2.72. Valdeķu iela 52 k-4 102014554 Dižozolu iela 9 01000792008001
          01000792008
3.2.73. Valdeķu iela 52 k-5 102014562 Dižozolu iela 11 01000790441001
          01000790441
3.2.74. Valdeķu iela 52 k-6 102014570 Ēbelmuižas iela 16 01000790387001
          01000790387
3.2.75. Valdeķu iela 52 k-7 104578154 Dižozolu iela 21 01000790430001
          01000790378
3.2.76.       21A 01000790430
3.2.77. Valdeķu iela 52A 103374635 Dižozolu iela 17 01000790452001
          01000790452
3.2.78. Valdeķu iela 54 k-10 104578162 Dižozolu iela 27 01000790376001
          01000790376
3.2.79. Valdeķu iela 54 k-11 103382160 Līvciema iela 49 01000792013001
          01000792013
3.2.80. Valdeķu iela 54 k-13 104578170 Dižozolu iela 25A 01000792004001
3.2.81. Valdeķu iela 54 k-14 104578187 Dižozolu iela 29 01000792004002
3.2.82. Valdeķu iela 54 k-15 104457092 Dižozolu iela 23 01000792010001
          01000792010
3.2.83. Valdeķu iela 54 k-2 102014618 Ēbelmuižas iela 22 01000790389001
          01000790389
3.2.84. Valdeķu iela 54 k-3 102014626 Ēbelmuižas iela 20 01000790388001
          01000790388
3.2.85. Valdeķu iela 54 k-4 102014634 Dižozolu iela 25 01000790391001
          01000790391
3.2.86. Valdeķu iela 54 k-5 102014642 Ēbelmuižas iela 24 01000790390001
          01000790390
3.2.87. Valdeķu iela 54 k-8 102014650 Ēbelmuižas iela 30 01000792005001
          01000792005
3.2.88. Valdeķu iela 54 k-9 102652917 Ēbelmuižas iela 28 01000790422001
          01000790422
3.2.89.       28 k-1 01000790422002
3.2.90. Valdeķu iela 55 102014667 Bruknas iela 18 01001070532005
3.2.91. Valdeķu iela 56 102014675 Dižozolu iela 2 01000790370001
          01000790370
3.2.92. Valdeķu iela 56 k-1 103647211 Dižozolu iela 4 01000792098001
          01000792098
3.2.93. Valdeķu iela 57 102014683 Spulgas iela 24 01001070123008
          01001070524
3.2.94. Valdeķu iela 57A 103411854 Bruknas iela 19 01001072038001
          01001072038
3.2.95. Valdeķu iela 57B 105695864 Bruknas iela 17 01001072385
3.2.96. Valdeķu iela 58 102014691 Dižozolu iela 6 01000790442004
          01000790442009
          01000790442003
          01000790442010
          01000790442005
          01000790442006
          01000790442007
          01000790442008
          01000790442002
          01000790442012
          01000790442013
          01000790442011
          01000790442001
          01000790442
3.2.97. Valdeķu iela 58A 105530501 Dižozolu iela 8 01000792118004
          01000792118005
          01000792118002
          01000792118003
          01000792118001
          01000792118
3.2.98. Valdeķu iela 58B k-1 106259892 Dižozolu iela 10 01000792076001
          01000792076
3.2.99. Valdeķu iela 58B k-2 106259907 Līvciema iela 51 01000792076002
3.2.100. Valdeķu iela 8 k-1 102014948 Tadaiķu iela 10 01000740248001
          01000740248
3.2.101. Valdeķu iela 8A 104796812 Pērkones iela 8 01000740251001
          01000740251
3.2.102. Vienības gatve 100 102021391 Ģimnastikas iela 1A 01000742057
3.2.103. Vienības gatve 158 102677224 Brucenes iela 1 01001070111001
          01001070111
3.2.104. Vienības gatve 168 102021648 Bērzlapu iela 2 01001070518001
          01001070518
3.2.105. Vienības gatve 170 102021656 Sērenes iela 7 01001072011002
          01001072011
3.2.106. Vienības gatve 184 102021728 Īslīces iela 2 01001072007003
3.2.107.       4 01001072007001
          01001072007
3.2.108.       6 01001072007002
3.2.109. Vienības gatve 186 102021736 Īslīces iela 10 01001070515001
          01001070515
3.2.110. Vienības gatve 192 102021752 Ozolciema iela 4 01001070520008
3.2.111. Vienības gatve 192 k-2 105273883 Īslīces iela 12 01001072310001
          01001072310
3.2.112. Vienības gatve 192 k-3 102021760 Īslīces iela 14 01001072124001
          01001072124
3.2.113. Vienības gatve 192A 103417100 Īslīces iela 16 01001070520004
3.2.114. Vienības gatve 198 105205232 Tīraines iela 1 01001070512003
          01001070512002
          01001070512001
          01001070512
3.2.115. Vienības gatve 200 k-1 104997250 Mežkalna iela 5 01001072130008
          01001072130007
          01001072130002
          01001072130003
          01001072130004
          01001072130005
          01001072130006
          01001072130001
          01001072130
3.2.116. Vienības gatve 200B 103548786 Mežkalna iela 11 01001072119004
          01001072119001
          01001072119003
          01001072119002
          01001072119
3.2.117. Zaļenieku iela 40C 102026302 Līvciema iela 43 01000792025001
          01000792025
3.2.118. Zaļenieku iela 9D 105646651 Graudu iela 41D 01001070464
3.2.119. Ziepniekkalna iela 1 102030890 Bauskas iela 101A 01000520033001
          01000520033
3.2.120. Ziepniekkalna iela 2A 102031023 Bauskas iela 101C 01000520037001
          01000520037
3.2.121. Ziepniekkalna iela 3 102031031 Bauskas iela 101B 01000520034001
          01000520034

[3.3.] piešķirt adresācijas objektiem šādas adreses saskaņā ar Adresācijas noteikumu 2.8. un 2.9. apakšpunktu, 9. un 14. punktu:

Nr.p.k. Piešķiramā adrese Kadastra apzīmējums
3.3.1. Basu iela 5 01001072266
3.3.2. Bauskas iela 73 01000522061
3.3.3.   81 01000520111
3.3.4. Bātas iela 11 01001070090007
3.3.5.   13 01001070092001
3.3.6. Beverīnas iela 20 01001072043001
      01001072043
3.3.7. Bruknas iela 16 01001070532
3.3.8. Dižozolu iela 29 01000792004
3.3.9. Ēbelmuižas iela 2 01000792012001
      01000792012
3.3.10.   8 01000792059
3.3.11. Graudu iela 33B 01001072185001
3.3.12.   41D 01001070464001
3.3.13.   42 01001072330001
3.3.14. Īslīces iela 9 01001072318
3.3.15. Ķekavas iela 14 01000730634
3.3.16. Mālu iela 21 01000730160001
3.3.17.   8 01000730149001
3.3.18. Mežkalna iela 13 01001072131008
      01001072131001
      01001072131005
      01001072131004
      01001072131003
      01001072131002
      01001072131006
      01001072131
3.3.19.   5 01001072040003
3.3.20. Misas iela 13 01000792048
3.3.21.   23 01000790196001
      01000790196
3.3.22. Mūkusalas iela 73 k-2 01000500180005
3.3.23.   73 k-4 01000500183003
3.3.24.   73 k-5 01000500183004
3.3.25.   73 k-6 01000500183005
3.3.26. Ozolciema iela 18B 01001072072
3.3.27. Putnu iela 1 01000730152
3.3.28. Saulkalnes iela 16A 01000740160005
      01000740160009
      01000740160004
      01000740160012
      01000740160011
      01000740160008
      01000740160013
      01000740160014
      01000740160007
      01000740160006
      01000740160
3.3.29. Sērenes iela 47 01001070257
3.3.30. Sīpolu iela 4 01000732047
3.3.31. Skaistkalnes iela 4A 01000730157001
3.3.32. Vadakstes iela 19 01000742051009
      01000742051
3.3.33.   20A 01000740272
3.3.34. Ziepniekkalna iela 15A 01000730327

[3.4.] likvidēt adresācijas objektiem šādas adreses saskaņā ar Adresācijas noteikumu 30. punktu:

Nr.p.k. Likvidējamā adrese Klasifikatora kods Kadastra apzīmējums
3.4.1. Vaiņodes iela 1A - -
3.4.2. Vaiņodes iela 1C - -
3.4.3. Vaiņodes iela 1D - -
3.4.4. Zaļenieku iela 21A 105859842 -
3.4.5. Skaistkalnes iela 1 101991470 01000522026001
3.4.6. Bauskas iela 102A - -
3.4.7. Bauskas iela 99 - -
3.4.8. Līvciema iela 43 105925110 01000790007
3.4.9. Valdeķu iela 39A 105881836 01000792142
3.4.10. Valdeķu iela 75A 106153938 01001070293
3.4.11. Valdeķu iela 62A 105635776 01000792099001

[3.5.] precizēt mainīto ēku telpu grupu adrešu pierakstu atbilstoši mainītajai ēkas adresei, saglabājot uz lēmuma pieņemšanas brīdi Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmā reģistrēto telpu grupas adreses numuru.

Atbilstoši Administratīvā procesa likuma 70. panta pirmajai daļai šis administratīvais akts stājas spēkā ar tā paziņošanas brīdi adresātam. Ar paziņošanu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" uzskatāms, ka vispārīgais administratīvais akts ir kļuvis zināms administratīvā akta adresātiem. Ar šādu paziņošanu netiek pārkāptas ieinteresēto tiesības uzzināt administratīvo aktu, un šāda paziņošana lielā ieinteresēto personu skaita dēļ ir uzskatāma par saprātīgu.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 77. pantu un 79. panta pirmo daļu šo administratīvo aktu var apstrīdēt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā Amatu ielā 4, Rīgā viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas, iesniedzot attiecīgu iesniegumu Būvvaldē Amatu ielā 4, Rīgā.

Būvvalde informē, ka ēkas numerācijas zīme jāuzstāda atbilstoši Rīgas domes 22.10.2013. saistošajiem noteikumiem Nr. 62 "Par ielu un laukumu nosaukuma zīmju, ēku, telpu grupu numura zīmju un virziena rādītāju uz infrastruktūras, kultūras vai tūrisma objektiem izvietošanas kārtību Rīgas pilsētā".

Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs I. Vircavs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par zemes vienību un ēku adrešu maiņu un piešķiršanu Ziepniekkalna apkaimē Izdevējs: Rīgas pilsētas būvvalde Veids: lēmums Numurs: BV-17-187-lsPieņemts: 22.11.2017.Stājas spēkā: 24.11.2017.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 233, 24.11.2017. OP numurs: 2017/233.13
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
295303
24.11.2017
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"