Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 670

Rīgā 2017. gada 14. novembrī (prot. Nr. 57 33. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 26. oktobra noteikumos Nr. 1001 "Kārtība, kādā Maksātnespējas administrācija izvēlas un iesaka tiesai maksātnespējas procesa administratora amata kandidātu"

Izdoti saskaņā ar Maksātnespējas likuma
19. panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010. gada 26. oktobra noteikumos Nr. 1001 "Kārtība, kādā Maksātnespējas administrācija izvēlas un iesaka tiesai maksātnespējas procesa administratora amata kandidātu" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 172. nr.; 2013, 253. nr.; 2015, 40. nr.) šādus grozījumus:

1. Svītrot 1. un 2. punktā vārdus "tiesiskās aizsardzības procesam".

2. Izteikt 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Maksātnespējas administrācija pretendentu sarakstu izveido no administratoriem, kuri Maksātnespējas administrācijā atbilstoši šo noteikumu 18. punktam ir saņēmuši individuālo kodu autorizācijai pretendentu sarakstā (turpmāk - individuālais kods) un pauduši vēlmi veikt administratora pienākumus, Maksātnespējas administrācijas tīmekļa vietnē autorizējot individuālo kodu. Maksātnespējas administrācija pretendentu sarakstā norāda administratora vārdu, uzvārdu, amata apliecības numuru un administratora pienākumu veikšanas pieteikuma datumu un laiku."

3. Aizstāt 4.1 punktā vārdu "gada" ar vārdu "ceturkšņa".

4. Svītrot 5. punktā vārdus "tiesiskās aizsardzības procesa lieta".

5. Svītrot 7.1. apakšpunktu.

6. Izteikt 9. punktu šādā redakcijā:

"9. Subjektu sarakstu kārto, sarindojot atbilstoši šo noteikumu 8. punktam ievadītos administrēšanai vakantos subjektus latviešu valodas alfabēta secībā: juridiskās personas - nosaukumu alfabēta secībā, fiziskās personas - uzvārda un vārda alfabēta secībā. Burtu svešvalodā, ciparu, simbolu vai tukšuma zīmi uzskata par alfabēta pēdējo burtu. Ja administrēšanai vakantajiem subjektiem ir vienādi nosaukumi, tos administrēšanai vakanto subjektu sarakstā kārto atbilstoši datumam, kad ziņas par tiem iesniegtas Maksātnespējas administrācijā."

7. Izteikt 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Pēc šo noteikumu 8. un 9. punktā minēto darbību veikšanas Maksātnespējas administrācija no pretendentu saraksta secīgi izvēlas attiecīgo administratora amata kandidātu un savieto ar subjektu saraksta attiecīgo administrēšanai vakanto subjektu. Izveidoto papildināto administrēšanai vakanto subjektu sarakstu Maksātnespējas administrācijas tīmekļa vietnē ievieto līdz kārtējās darbdienas plkst. 15.00."

8. Papildināt noteikumus ar 11.1 punktu šādā redakcijā:

"11.1 Maksātnespējas administrācija papildinātajā administrēšanai vakanto subjektu sarakstā norāda:

11.1 1. maksātnespējas procesa veidu (juridiskās personas maksātnespējas process vai fiziskās personas maksātnespējas process);

11.1 2. tiesu, kurā ierosināta maksātnespējas procesa lieta;

11.1 3. ziņas par administrēšanai vakanto subjektu (juridiskās personas nosaukums, reģistrācijas numurs un juridiskā adrese vai fiziskās personas vārds, uzvārds un personas kods (ja personai nav personas koda, - dzimšanas datums);

11.1 4. maksātnespējas procesa lietas ierosināšanas datumu;

11.1 5. administratora amata kandidāta vārdu, uzvārdu."

9. Svītrot 12., 13. un 14. punktu.

10.  15. punktā:

10.1. svītrot vārdus "tiesiskās aizsardzības procesā";

10.2. aizstāt skaitli un vārdu "14. punktā" ar skaitli un vārdu "11. punktā".

11. Izteikt 16. punktu šādā redakcijā:

"16. Ja šo noteikumu 11. punktā minētajā kārtībā ieteikšanai tiesā par administratora amata kandidātu izvirzīts administratora amata pretendents, kurš ar tiesas lēmumu nav iecelts vai ir atcelts no administratora pienākumu pildīšanas konkrētā juridiskās personas maksātnespējas procesā vai fiziskās personas maksātnespējas procesā vai ir aizdomās turētais, apsūdzētais vai tiesājamais kriminālprocesā, kas saistīts ar viņa rīcību konkrētajā juridiskās personas maksātnespējas procesā vai fiziskās personas maksātnespējas procesā, Maksātnespējas administrācija no pretendentu saraksta secīgi izvēlas nākamo administratora amata kandidātu. Šajā gadījumā iepriekšējais administratora amata kandidāts nezaudē savu kārtu pretendentu sarakstā."

12. Izteikt 18. punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Lai saņemtu individuālo kodu autorizācijai pretendentu sarakstā, administrators iesniedz Maksātnespējas administrācijā iesniegumu par individuālā koda piešķiršanu."

13. Izteikt 21.1 punktu šādā redakcijā:

"21.1 Ja administrators no pretendentu saraksta svītrots, pamatojoties uz lēmumu par administratora amata darbības apturēšanu vai administratora atstādināšanu no amata, administrators ir tiesīgs pieprasīt jauna individuālā koda piešķiršanu un iekļaušanu pretendentu sarakstā ar dienu, kad administrators ir atjaunots amatā."

14. Izteikt 23. punktu šādā redakcijā:

"23. Maksātnespējas administrācija svītro administratoru no pretendentu saraksta, ja Maksātnespējas likuma 17.1, 17.2, 17.3 un 17.4 pantā noteiktajā kārtībā administrators ir atbrīvots, atcelts vai atstādināts no amata vai viņa amata darbība ir apturēta."

15. Papildināt noteikumus ar 25.2, 25.3, 25.4 un 25.5 punktu šādā redakcijā:

"25.2 Ja administrators, kuram ir derīgs administratora sertifikāts, no pretendentu saraksta svītrots, pamatojoties uz lēmumu par administratora sertifikāta darbības apturēšanu, administrators ir tiesīgs pieprasīt jauna individuālā koda piešķiršanu un iekļaušanu pretendentu sarakstā ar dienu, kad atjaunota administratora sertifikāta darbība.

25.3 Administratoru, kuram ir derīgs administratora sertifikāts, Maksātnespējas administrācija svītro no pretendentu saraksta, ja Maksātnespējas likumā noteiktajā kārtībā administratora sertifikāta darbība ir apturēta, izbeigta vai tas ir anulēts.

25.4 Tiesiskās aizsardzības procesos, kas uzsākti līdz 2017. gada 30. jūnijam, piemēro šo noteikumu redakciju, kas bija spēkā līdz dienai, kad stājās spēkā šo noteikumu grozījumi, kas izslēdza regulējumu par administratora iecelšanu tiesiskās aizsardzības procesā.

25.5 Ja administrators pilda amata pienākumus, pamatojoties uz derīgu sertifikātu, pretendentu sarakstā norāda administratora sertifikāta numuru."

16. Svītrot 1., 2., 3. un 4. pielikumu.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 26. oktobra noteikumos Nr. 1001 "Kārtība, kādā Maksātnespējas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 670Pieņemts: 14.11.2017.Stājas spēkā: 17.11.2017.Zaudē spēku: 01.01.2019.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 228, 16.11.2017. OP numurs: 2017/228.8
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Politikas plānošanas dokumenti
  • Citi saistītie dokumenti
295108
17.11.2017
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"