Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.17-18

Jelgavā 2017.gada 21.septembrī (prot. Nr.11/1)

Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2016.gada 22.septembra saistošajos noteikumos Nr.16-19 "Nekustamā īpašuma nodokļa piemērošana Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā"

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par nekustamā īpašuma nodokli"
1.panta otrās daļas 9.1 punktu un 2.1 daļu,
3.panta pirmās daļas ievaddaļu, 1.4, 1.5 un
1.6 daļu, 3.1 pantu, 9.panta otro daļu

Izdarīt Jelgavas pilsētas pašvaldības 2016.gada 22.septembra saistošajos noteikumos Nr.16-19 "Nekustamā īpašuma nodokļa piemērošana Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā" (turpmāk - saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1. Papildināt 2.punkta 2.1.apakšpunktu aiz vārdiem "izņemot dārza mājas, vasarnīcas" ar vārdiem "un ekspluatācijā nenodotās ēkas (jaunbūves), kuru būvniecībā nav pārsniegts normatīvajos aktos noteiktais kopējais būvdarbu veikšanas ilgums".

2. Papildināt saistošos noteikumus ar 7.1 punktu šādā redakcijā:

"7.1 Nekustamā īpašuma nodokļa pārrēķinu par būvi likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli" noteiktajā kārtībā veic, sākot ar nākamo mēnesi pēc tam, kad spēkā stājies lēmums, ar kuru būve atzīta kā vidi degradējoša, sagruvusi vai cilvēku drošību apdraudoša būve vai attiecīgais statuss atcelts".

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece R.Vectirāne

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības 2017.gada 21.septembra
saistošo noteikumu Nr.17-18 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2016.gada 22.septembra saistošajos noteikumos Nr.16-19 "Nekustamā īpašuma nodokļa piemērošana Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Pašvaldībai likumā "Par nekustamā īpašumi nodokli" (turpmāk - Likums) tiek deleģētas tiesības atsevišķos gadījumos pieņemt lēmumu par nodokļa piemērošanu savā administratīvajā teritorijā, attiecīgi izdodot saistošos noteikumus.

Likuma 3.panta pirmajā daļā noteikts, ka nekustamā īpašuma nodokļa likmi vai likmes no 0,2-3% no nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības nosaka pašvaldība savos saistošajos noteikumos.

Saistošajos noteikumos tiek paredzēts, ka ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi 1,5% apmērā no nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības netiek apliktas fizisko personu īpašumā, valdījumā vai lietošanā esošās ekspluatācijā nenodotās ēkas (jaunbūves), kuru būvniecībā nav pārsniegts normatīvajos aktos noteiktais kopējais būvdarbu veikšanas ilgums, ņemot vērā, ka ēkas lietošana ir pieļaujama tikai pēc tās nodošanas ekspluatācijā.

Ar Saistošo noteikumu grozījumiem tiek precizēta kārtība vidi degradējošu vai sagruvušu un cilvēku drošību apdraudošu būvju nekustamā īpašuma nodokļa aprēķina un pārrēķina piemērošanai.

2. Īss projekta satura izklāsts Jelgavas pilsētas pašvaldība ar 2016.gada 22.septembra saistošajiem noteikumiem Nr.16-19 "Nekustamā īpašuma nodokļa piemērošana Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā" (turpmāk - Saistošie noteikumi) ir noteikusi, ka ar 2017.gadu nekustamā īpašuma nodokļa likme 1,5% apmērā no nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības tiek piemērota tiem nekustamā īpašuma objektiem (izņemot dārza mājas un vasarnīcas), kuru lietošanas veids ir dzīvošana un kuros dzīvesvieta nav deklarēta nevienai personai.

Saistošajos noteikumos tiek precizēts, ka ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi 1,5 procentu apmērā no nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības netiek apliktas fizisko personu īpašumā, valdījumā vai lietošanā esošās ekspluatācijā nenodotās ēkas (jaunbūves), kuru būvniecībā nav pārsniegts normatīvajos aktos noteiktais kopējais būvdarbu veikšanas ilgums, un precizēta kārtība vidi degradējošu, sagruvušu un cilvēku drošību apdraudošu būvju nekustamā īpašuma nodokļa likmes piemērošanai.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot jaunas institūcijas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci vai veidot jaunas amata vietas.

Saistošo noteikumu īstenošana pašvaldības budžetu neietekmēs.

4. Informācija par projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Neietekmēs.

5. Informācija par projekta ietekmi uz administratīvajām procedūrām Nekustamā īpašuma nodokļa maksātāji jautājumos par Saistošo noteikumu piemērošanu var vērsties Jelgavas pilsētas pašvaldībā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece R.Vectirāne

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2016.gada 22.septembra saistošajos noteikumos Nr.16-19 "Nekustamā .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 17-18Pieņemts: 21.09.2017.Stājas spēkā: 30.09.2017.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 194, 29.09.2017. OP numurs: 2017/194.23
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
293866
30.09.2017
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"