Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Rīgas pilsētas būvvaldes lēmums Nr. BV-17-127-ls

Rīgā 2017. gada 13. jūlijā

Par zemes vienību un ēku adrešu maiņu un piešķiršanu Brasas, Skanstes un Pētersalas - Andrejsalas apkaimē

Rīgas pilsētas būvvalde (turpmāk - Būvvalde) saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma 17. panta ceturtajā prim daļā noteikto un atbilstoši Ministru kabineta 08.12.2015. noteikumos Nr. 698 "Adresācijas noteikumi" (turpmāk - Adresācijas noteikumi) noteiktajiem adreses piešķiršanas pamatprincipiem pieņem lēmumu par adreses piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu.

[1.] Būvvalde, izskatot Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas publiskos datus, Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas datus, dokumentus un adrešu piešķiršanas procesa tiesisko regulējumu,

konstatē:

[1.1.] Saskaņā ar Rīgas domes 04.07.2017. lēmumu Nr. 10 "Par Gustava Kluča ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536", Rīgas domes 04.07.2017. lēmumu Nr. 10 "Par Roberta Hirša ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr. 5536", Rīgas domes 04.07.2017. lēmumu Nr. 10 "Par Aleksandra Laimes ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536", Rīgas domes 04.07.2017. lēmumu Nr. 10 "Par Vilhelma Ostvalda ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536" un Rīgas domes 04.07.2017. lēmumu Nr. 10 "Par Oskara Stroka ielas nosaukuma piešķiršanu un grozījumu Rīgas domes 03.02.1998. lēmumā Nr.5536" veiktajām izmaiņām ielu nosaukumos vairākiem adresācijas objektiem Brasas, Skanstes un Pētersalas - Andrejsalas nepieciešama adreses maiņa atbilstoši Adresācijas noteikumu prasībām.

[1.2.] Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturtajā prim daļā ir noteikts, ka adresi piešķir, maina, precizē vai likvidē saskaņā ar likumu vai pašvaldības lēmumu. Adresācijas ieviešana, uzturēšana, pilnveidošana un pārskatīšana ir pašvaldībai noteikta pastāvīgi veicama funkcija, kas ir vērsta uz sabiedrības interesēm nodrošināt orientēšanos un konkrētu objektu identificēšanu administratīvās teritorijas ietvaros. Pašvaldībai nav noteiktas brīvas izvēles iespējas izvēlēties ieviest vai neieviest savā administratīvajā teritorijā vienotām prasībām atbilstošu adresācijas sistēmu. Adresācijas veidošanas obligātās prasības, kuras pašvaldībai ir jāievēro, ir noteiktas ar Adresācijas noteikumiem. Pašvaldībai ar normatīvajiem aktiem arī nav noteiktas tiesības izvēlēties, vai savas darbības ietvaros ievērot ārējā normatīvā akta prasības, vai neievērot.

Vienotas adresācijas sistēmas ieviešanas mērķis visā valsts teritorijā ir saistīts ar paredzamu, vienotiem principiem atbilstošas numerācijas ieviešanu. Likumdevējs, nosakot pašvaldībai pienākumu ieviest pašvaldības teritorijā adresācijas sistēmu, ir noteicis adresēšanas principus, kas ir obligāti pildāmi. Adrešu atkārtošanās dažādiem adresācijas objektiem nav pieļaujama, tāpat arī nereglamentēta adrešu numuru secība, vai adrešu numuru izvietojums nepareizās ielu adrešu numuru pusēs, vai adrešu numuru sasaiste ar ielas nosaukumiem, no kuriem netiek nodrošināta piekļuve adresācijas objektam, pilsētas teritorijā nedrīkst pastāvēt. Likumdevējs, nosakot adresācijas sistēmas pamatprincipus un adrešu numuru piešķiršanas kārtību, kā arī adreses pierakstīšanas kārtību, ir paredzējis sistēmu, kas to realizējot dod valsts iedzīvotājiem viennozīmīgu iespēju orientēties un paredzēt apvidū atpazīstamajiem adresācijas objektiem tiem piešķiramos adreses numurus un to secību, kas savukārt nodrošina iespēju personām, kas lieto adreses un pēc tām orientējās pilsētvidē, intuitīvi nojaust pareizu virzienu, lai atrastu sevi interesējošo adresācijas objektu. Vienveidīgas adresācijas ieviešana ir būtiska, lai nodrošinātu sabiedrības intereses orientēties pilsētvidē, meklējot adresācijas objektus. Adresācijas sistēmas ietvaros nav noteikti vai paredzēti izņēmumi, kad īpašniekam vai kādai personai būtu dotas tiesības noteikt adresācijas objektu adreses. Sabiedrības intereses ir vērtējamas augstāk par atsevišķa indivīda interesēm un gadījumā, kad šīs intereses ir pretrunā, tad, piemērojot tiesību normas, ir jāsasniedz tiesisks risinājums, kurš atbilst tiesību normas jēgai un būtībai sabiedrības interesēs.

[1.3.] Saskaņā ar Adresācijas noteikumu 9. punktu pašvaldības domei vai pašvaldības kompetentai institūcijai bez personas piekrišanas, izvērtējot konkrēto situāciju, ir tiesības piešķirt adresi, ja adrese adresācijas objektam nav piešķirta, un mainīt, likvidēt vai precizēt adreses pieraksta formu, ja reģistrētā adrese neatbilst Adresācijas noteikumos minētajām prasībām.

[1.4.] Rīgas domes 04.04.2014. saistošo noteikumu Nr. 114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums" 157.1 punktā noteikts, ka, ja saskaņā ar likumu pirms Būvvaldes lēmuma par adreses piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu, kas tiek izdots kā vispārīgais administratīvais akts, nepieciešams uzklausīt lēmuma iespējamos adresātus, Būvvalde uzklausīšanu var veikt, rīkojot publisko apspriešanu.

[1.5.] Ņemot vērā ievērojamo adresācijas objektu skaitu Brasas, Skanstes un Pētersalas - Andrejsalas apkaimē, kuriem ir jāmaina vai jāpiešķir adrese, un lielo ieinteresēto personu skaitu, kuru tiesiskās intereses var tikt skartas, Būvvalde 03.02.2017. pieņēma lēmumu Nr. BV-17-24-ls "Par publiskās apspriešanas rīkošanu zemes vienību un ēku adrešu maiņai un piešķiršanai Brasas, Skanstes un Pētersalas - Andrejsalas apkaimē", nosakot publiskās apspriešanas norises laiku no 07.02.2017. līdz 07.03.2017. Publiskās apspriešanas laikā tika saņemtas deviņdesmit astoņas aptaujas anketas un četrdesmit divi iesniegumi. Būvvalde 07.04.2017. ir apkopojusi publiskās apspriešanas rezultātus - Nr. BV-17-83-ls "Publiskās apspriešanas viedokļu apkopojums zemes vienību un ēku adrešu maiņai un piešķiršanai Brasas, Skanstes un Pētersalas - Andrejsalas apkaimē" un publicējusi tos oficiālajā Būvvaldes mājaslapā www.rpbv.lv.

[2.] Būvvalde, izvērtējot tās rīcībā esošo informāciju un konstatētos faktus, pieejamos dokumentus saistībā ar adreses piešķiršanas procesa tiesisko regulējumu, publiskās apspriešanas rezultātus,

secina:

[2.1.] Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturto prim daļu pašvaldības lēmumu par adrešu piešķiršanu, maiņu, precizēšanu vai likvidēšanu var izdot arī vispārīgā administratīvā akta veidā.

Būvvaldes ieskatā pašvaldībai noteiktā adrešu piešķiršanas kompetence (Administratīvo teritoriju un apdzīvotu vietu likuma 17. panta ceturtā prim daļa) nosaka par pienākumu veikt adrešu piešķiršanu, maiņu un sakārtošanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām, tai skaitā ieviest adresācijas pamatprincipiem atbilstošu adresāciju Rīgā.

Interpretējot Adresācijas noteikumu 9. punktu, gan gramatiski, gan atbilstoši tā jēgai un būtībai, ir secināms, ka atbilstoši Adresācijas noteikumu 9. punktā noteiktajam, Būvvaldei ir pienākums mainīt adreses adresācijas objektiem, ja to adreses neatbilst normatīvo aktu prasībām. Adresācijas noteikumi nosaka adrešu piešķiršanas kārtību, kas Būvvaldei ir saistoša un ir jāizpilda.

Adresācijas noteikumu 3. punktā ir noteikts, ka adrese ir noteiktā secībā sakārtotu nosaukumu un numuru - adreses elementu - kopa, kas nodrošina adresācijas objekta atrašanās vietas noteikšanu valstī un ko reģistrē adrešu reģistrā. Ņemot vērā hierarhisko adresācijas sistēmas uzbūvi, ir jāņem vērā, ka, izdarot izmaiņas hierarhiski augstākā adresācijas objektā, izmaiņas ir jāizdara arī attiecīgajiem hierarhiski zemākajiem adresācijas objektiem, kurus skar izdarītās izmaiņas.

[2.2.] Adresācijas noteikumu 2.8. apakšpunkts nosaka, ka adresācijas objekts ir dzīvošanai, saimnieciskai, administratīvai vai publiskai darbībai paredzēta ēka, 2.9. apakšpunktā noteikts, ka adresācijas objekts ir apbūvei paredzēta zemes vienība, un 2.10. apakšpunktā noteikts, ka adresācijas objekts ir telpu grupa.

[2.3.] Adresācijas noteikumu 8. punktā ir noteikts, ka adresācijas sistēmai piemēro šādus pamatprincipus:

- administratīvajā teritorijā adrese nedrīkst atkārtoties (8.1. apakšpunkts);

- katram adresācijas objektam (funkcionāli saistītam objektu kopumam) piešķir vienu adresi (8.2. apakšpunkts);

- adresācijas objekta nosaukumu veido atbilstoši Valsts valodas likumā noteiktajām prasībām un normatīvajiem aktiem vietvārdu informācijas jomā (8.3. apakšpunkts);

- viena adreses elementa garums nepārsniedz 40 rakstzīmes (8.4. apakšpunkts);

- ciema, viensētas, ēkas un apbūvei paredzētas zemes vienības nosaukumā nedrīkst izmantot vārdu savienojumu, kas satur fiziskas personas vārdu un uzvārdu un informāciju par saimnieciskās darbības formu (8.5. apakšpunkts);

- adresācijas objektu numuros izmanto naturālus skaitļus, kas pierakstīti ar arābu cipariem (8.6. apakšpunkts).

Adresēm Rīgā ir jāatbilst adresācijas sistēmai noteiktajiem pamatprincipiem. Ja Būvvalde konstatē, ka adrese neatbilst noteiktajām prasībām, tad Būvvaldei ir obligāti jāpieņem lēmums par adreses maiņu vai pieraksta precizēšanu. Būvvalde ir konstatējusi, ka vairākas adreses Rīgā atkārtojas vairākiem funkcionāli patstāvīgiem adresācijas objektiem, kas nav pieļaujams, tāpat arī Būvvalde ir konstatējusi, ka vairāku adrešu pierakstā tiek lietoti divi adrešu numuri, kas pierakstīti kā daļskaitlis, kas nonāk pretrunā ar Adresācijas noteikumu 8.2. un 8.6. apakšpunkta prasībām, jo adresācijas objektam piešķiramais adreses numurs atbilstoši 17.1. apakšpunktam nedrīkst būt pretrunā ar 8.6. apakšpunkta prasībām jo adreses numurs ir viens skaitlis un vienīgais izņēmums adreses numuru veidošanas kārtībā ir noteikts adresācijas noteikumu 18. punktā, lai izvairītos no adrešu numuru atkārtošanās. Būvvaldei, konstatējot lietotu adrešu neatbilstību adresācijas sistēmas prasībām, tās ir jāmaina un attiecīgi jāprecizē to pieraksts. Par konstatētajām adresēm, kas neatbilst adresācijas sistēmas pamatprincipiem, ir organizēta un notikusi publiskā apspriešana.

[2.4.] Adresācijas noteikumu 12. punkts nosaka, ja apbūvei paredzētai zemes vienībai adrese ir piešķirta:

- pirmajai ēkai, kas tiek būvēta vai ir uzbūvēta uz apbūvei paredzētas zemes vienības, un ar to funkcionāli saistītajām ēkām saglabā zemes vienībai piešķirto adresi (12.1. apakšpunkts);

- katrai nākamajai ēkai un ar to funkcionāli saistītajām ēkām, kuras būvēs vai ir uzbūvētas uz apbūvei paredzētas zemes vienības, izvērtējot konkrēto situāciju, piešķir jaunu adresi (12.2. apakšpunkts).

Būvvaldei gadījumā, kad ēkas adrese nesakrīt ar zemes vienības adresi, ir pienākums mainīt vai piešķirt adresi zemes vienībai, lai izpildītu Adresācijas noteikumu 12. punkta prasības.

[2.5.] Adresācijas noteikumu 13. punkts nosaka, ja uz apbūvei paredzētas zemes vienības atrodas vairākas funkcionāli nesaistītas ēkas, katrai ēkai un ar to funkcionāli saistītajām ēkām piešķirt atsevišķu adresi neatkarīgi no tā, vai ēkas ir viena īpašnieka vai vairāku īpašnieku īpašumā (valdījumā).

[2.6.]Adresācijas noteikumu 14. punkts nosaka, ka pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur ir ielas, apbūvei paredzētai zemes vienībai vai ēkai piešķir numuru ar piesaisti ielas nosaukumam. Pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur nav ielu, līdz ielu izbūvei vai gadījumā, ja brauktuvei noteikts ceļa statuss, apbūvei paredzētai zemes vienībai adresi var nepiešķirt, bet ēkai kopā ar zemes vienību saglabā vai piešķir nosaukumu. Divu mēnešu laikā pēc ielu izveides un nosaukumu piešķiršanas tām pašvaldības dome vai pašvaldības kompetentā institūcija pieņem lēmumu par iepriekš piešķirto adrešu maiņu, apbūvei paredzētas zemes vienības vai ēkas nosaukumu aizstājot ar numuru un piesaistot to ielas nosaukumam.

[2.7.] Adresācijas noteikumu 19. punktā noteikts, ka pilsētu un ciemu teritoriju daļās, kur ir ielas, apbūvei paredzētai zemes vienībai vai ēkai numuru piešķir, ņemot vērā tuvāko ielu, ko nosaka, izvērtējot konkrēto situāciju.

[2.8.] Adresācijas noteikumu 17.1. apakšpunktā noteikts, ka pilsētās zemes vienību un ēku numurus piešķir no ielas sākuma augošā secībā virzienā no apdzīvotās vietas centra uz nomali, ielas kreisajā pusē piešķirot nepāra numurus, labajā pusē - pāra numurus.

[2.9.] Adresācijas noteikumu 18. punkts nosaka, ka, lai izvairītos no iepriekš piešķirtu numuru atkārtošanās, zemes vienības un ēkas numuru papildina ar latviešu alfabēta lielo burtu (18.1. apakšpunkts) vai ar mazo burtu "k" un defisi, aiz defises norādot korpusa numuru (18.2. apakšpunkts).

[2.10.] Adresācijas noteikumu 30. punktā noteikts, ka, beidzot pastāvēt adresācijas objektam, izņemot telpu grupu, pašvaldības dome vai pašvaldības kompetentā institūcija pieņem lēmumu par adreses likvidēšanu. Ja beidz pastāvēt telpu grupa, telpu grupas adresi dzēš no adrešu reģistra bez lēmuma pieņemšanas par adreses likvidēšanu. Telpu grupu adreses likvidē arī Valsts zemes dienests, neievērojot Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturtajā prim daļā noteikto adrešu likvidēšanas kārtību, pamatojoties uz Adresācijas noteikumos noteikto.

[2.11.] Būvvalde, atbilstoši situācijai apvidū, faktiskajiem un tiesiskajiem apstākļiem, ir novērtējusi adresācijas objektu piešķiramās adreses un ir nodevusi tās publiskajai apspriešanai.

[2.12.] Administratīvā procesa likuma 62. panta pirmā daļā noteikts, ka, lemjot par tāda administratīvā akta izdošanu, kurš varētu būt nelabvēlīgs adresātam vai trešajai personai, iestāde noskaidro un izvērtē adresāta vai trešās personas viedokli un argumentus šajā lietā.

[2.13.] Ņemot vērā iepriekš minēto, nepieciešams mainīt ēku un zemes vienību adreses adresācijas objektiem, kuri neatbilst Adresācijas noteikumu 8. un 14. punkta, 17.1. apakšpunkta un 19. punkta prasībām, un piešķirt adreses objektiem, kuriem adreses nav bijušas piešķirtas, bet tās ir piešķiramas atbilstoši Adresācijas noteikumu 2.8. un 2.9. apakšpunkta un 13. punkta prasībām.

[2.14.] Ņemot vērā, ka adrese ir noteiktajā secībā sakārtotu nosaukumu un numuru - adreses elementu - kopa, tad Būvvaldei, veicot hierarhiski augstāka adresācijas objekta ēkas adreses maiņu, vienlaicīgi arī jāprecizē hierarhiski zemāku adresācijas objektu adrešu pieraksts atbilstoši mainītajam ēkas numuram, saglabājot telpu grupu esošo numerāciju.

Būvvalde atbilstoši Adresācijas noteikumu 2.10. apakšpunkta un 3.punkta prasībām veicot telpu grupas adreses pieraksta precizēšanu Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas datos, ievērojot ēkas mainīto adresi, telpu grupas adresi nemaina. Lai ēkā mainītu telpu grupu adreses, atbilstoši adresācijas noteikumu 24. punkta prasībām, sākot telpu grupu numerāciju ar adreses numuru "1", īpašniekam ir jāvēršas Būvvaldē un jāiesniedz telpu grupu adrešu maiņai nepieciešamā informācija.

[2.15.] Adresācijas noteikumu 32. punkts nosaka, ja adrese mainīta, kā arī, ja precizēta pieraksta forma, atbilstoši šajos noteikumos minētajām prasībām, dokumenti, kuros lietota iepriekšējā adrese, ir spēkā un dokumentu maiņa nav jāveic, izņemot, ja to paredz speciālais normatīvais akts.

Tādējādi, ja līdz šim tika izdoti dokumenti, kuros ir fiksēta cita adrese, tie joprojām ir spēkā esoši un to maiņa veicama tikai tad, ja to vēlas pats dokumenta turētājs vai, ja to pieprasa normatīvo aktu prasības, bet attiecībā uz zemesgrāmatu apliecībām īpašuma unikālais identifikators ir kadastra numurs, un tas nemainās un adrešu maiņa neietekmē īpašuma piederības jautājumus.

Būvvalde informē, ka pēc lēmuma par adreses piešķiršanu, maiņu, likvidēšanu vai precizēšanu tiks sniegta informācija Valsts zemes dienestam adrešu reģistrācijai Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmā, kā arī informāciju par aktuālajām adresēm citas valsts informācijas sistēmas un reģistri saņem automātiski no Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmas. Lielā daļā gadījumu izmaiņas adresēs ir izsekojamas bez personas starpniecības, taču gadījumos, kad ir pastāvējusi adrešu atkārtošanās, jeb vairāki adresācijas objekti ir lietojuši vienu adresi, bet adreses maiņas gadījumā katram adresācijas objektam ir piešķirta sava, unikāla adrese, ne vienmēr tehnisku risinājumu dēļ ir iespējams nodrošināt automātisku informācijas nodošanu gala lietotājam pareizā veidā un šādos gadījumos adrešu lietotājiem ir ieteicams pārliecināties vai adrešu informācija personu rīcībai ir aktuāla. Tāpat arī izmaiņas hierarhiski dažāda līmeņa adresēs nevar tikt nodotas automātiski, gadījumā, ja viendzīvokļa ēkā ir lietots dzīvokļa adreses numurs, tad pēc adrešu maiņas automātiski nav nodrošināma korekta adrešu datu pāreja, jo viendzīvokļa ēkām telpu grupu adreses nepiešķir un iedzīvotājiem ir jālieto ēkas adrese (Adresācijas noteikumu 26. punkts).

Personas pašas ir atbildīgas par pareizu adrešu lietošanu. Šī lēmuma publicēšanā oficiālajā Latvijas Republikas laikrakstā nodrošina visu ar šo adrešu saistīto personu apziņošanu par notikušajām izmaiņām un personas (arī personas, kuras nav adresācijas objektu īpašnieki) nevar aizbildināties ar nezināšanu par izmaiņām adresācijā, taču personām pašām ir arī jāveic darbības, lai attiecībā uz viņiem tiktu lietota pareiza adrešu informācija. Personām pašām ir jāpaziņo informācija par mainīto adresi visiem, ar ko tiek uzturēta personiskā vai lietišķā sarakste vai arī ir nodibinātas un pastāv saistības. Tāpat arī, lai sekmētu, pēc iespējas nekļūdīgu pasta sūtījumu nogādi, ēkām apvidū pēc iespējas ātrāk ir jāuzstāda ēkas adreses numura zīmes.

Ja komersanta juridiskā adrese tiek mainīta, tad komersantam par adreses maiņu ir jāinformē Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs, kurš adrešu informācijas aktualizēšanu Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā veic bez maksas.

Personām, kuru dzīvesvieta deklarēta mainītajās adresēs, būtu lietderīgi pārliecināties par deklarētās adreses maiņas faktu. Deklarētās dzīvesvietas adreses pārbaudi var veikt, vēršoties Rīgas pilsētas Iedzīvotāju dzīvesvietas reģistrācijas nodaļās vai elektroniski izmantojot e-pakalpojumu "Mani dati Iedzīvotāju reģistrā", "Manā īpašumā deklarētās personas", kas pieejams interneta vietnē www.latvija.lv. Plašāka informācija pieejama interneta vietnē www.pmlp.gov.lv un https://pasvaldiba.riga.lv.

Ēku iedzīvotājiem ir nepieciešams pārbaudīt un precizēt reģistrēto informāciju par deklarētajām dzīvesvietu adresēm (Dzīvesvietas deklarēšanas likuma 6. un 7. pants). Personām, kuru deklarētās dzīvesvietu adreses bijušas ēkās ar vienādām adresēm, būtu lietderīgi veikt nepieciešamās darbības, lai Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē būtu nodrošināta aktuāla informācija par pareizām iedzīvotāju dzīvesvietu deklarētajām adresēm. Būvvalde papildus paskaidro, ka informāciju par iedzīvotāju deklarētajām adresēm ir tiesiska precizēt vienīgi pati persona, kuru tas skar, jo nevienai no valsts pārvaldes iestādēm nav noteiktas tiesības mainīt informāciju par iedzīvotāju deklarētajām adresēm. Pareiza informācija par adresi ir būtiska, lai nodrošinātu saziņu ar iedzīvotāju un dati varētu tikt izmantoti arī nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanā. Ja persona nav mainījusi dzīvesvietu, bet ēkai ir mainīta adrese, atkārtota dzīvesvietas deklarēšana nav jāveic, bet jāprecizē Iedzīvotāju reģistra dati atbilstoši mainītajai adresei.

Deklarētās dzīvesvietas adreses pārbaudi var veikt, vēršoties Rīgas pilsētas Iedzīvotāju dzīvesvietas reģistrācijas nodaļās vai elektroniski izmantojot e-pakalpojumu "Mani dati Iedzīvotāju reģistrā", "Manā īpašumā deklarētās personas", kas pieejams interneta vietnē www.latvija.lv. Plašāka informācija pieejama interneta vietnēs www.pmlp.gov.lv un https://pasvaldiba.riga.lv.

Personām ir iespēja veikt deklarētās dzīvesvietas adreses precizēšanu, kad saglabājas pirmreizējās deklarācijas datums, vai arī atkārtoti deklarēt savu dzīvesvietu.

Būvvalde atbilstoši pieprasījumam var izsniegt bezmaksas izziņu, kas apliecina adreses maiņas faktu.

[2.16.] Ievērojot tiesiskos aspektus, kas regulē adreses piešķiršanu, kā arī, ievērojot lietderības apsvērumus, saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 65. panta otro daļu un 66. pantu ir secināms, ka Būvvaldei ir jāpieņem lēmums par adreses maiņu saistībā ar adresēm, kuras neatbilst adresācijas sistēmas pamatprincipiem, lai tiktu ieviesta vienota adresācijas sistēma Rīgā. Adreses maiņa zemes vienībai un ēkai ir nepieciešama, lai nodrošinātu normatīvajos aktos noteikto adrešu veidošanas kārtību, kas noteikta, lai radītu iespējas ātri un viennozīmīgi valsts teritorijā identificēt adresācijas objektu apvidū. Adreses maiņa ir tiesiski pamatota, un ar adreses maiņu faktiski tiks sasniegts tiesisks mērķis. Adreses maiņa atbilstoši Adresācijas noteikumiem ir iespējama vienīgi, izdodot administratīvo aktu, līdz ar ko administratīvā akta izdošana ir vienīgais iespējamais veids, lai nodrošinātu adresācijas objekta identificēšanu apvidū, ievērojot adresācijas sistēmas prasības. Administratīvais akts par adreses maiņu būtiski neierobežo Administratīvā procesa dalībnieku tiesības un tiesiskās intereses, jo vienīgais tiesiskais pienākums, kas izriet saistībā ar administratīvo aktu par adreses maiņu, ir jaunās adreses lietošana, kas nav vērtējama kā tiesību ierobežojums, bet gan kā pienākums, lai nodrošinātu saziņas un atrašanas iespējas. Adresācijas noteikumiem atbilstošu adrešu piešķiršana adresācijas objektiem valsts teritorijā nodrošina valsts, pašvaldības un sabiedrības būtiskās intereses, kas saistītas ar personas sasniedzamību, orientēšanos apvidū un adresācijas objektu identificēšanu. Salīdzinot sabiedrības un valsts pārvaldes intereses ar privātpersonai uzlikto pienākumu lietot piešķirto adresi, ir secināms, ka privātpersonas tiesiskās intereses netiek aizskartas vai kā savādāk ierobežotas, jo persona jau lieto adresi un tai jauns tiesisks pienākums netiek noteikts. Ievērojot Administratīvā procesa likuma 13. pantā noteikto samērīguma principu, ir secināms, ka labumu, ko sabiedrība un valsts pārvalde iegūst ar noteikto ierobežojumu, proti, lietot administratīvā akta adresātam mainīto adresi, kas atbilst pilsētā pastāvošajam ielu tīklam, uzliek administratīvā akta adresātam ļoti nelielu ierobežojumu, taču sabiedrības ieguvums ir ievērojami lielāks, jo sakārtota adresācija nodrošina arī operatīvo dienestu efektīvāku darbību, kas var ietekmēt ar cilvēku veselību un dzīvību saistītus jautājumus.

[3.] Būvvalde, ievērojot minēto un pamatojoties uz Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 17. panta ceturto prim daļu, Adresācijas noteikumu 2.8., 2.9., 2.10. un 8.1., 8.2., 8.6. apakšpunktu, 9., 12., 13. un 14. punktu, 17.1., 18.1. un 18.2. apakšpunktu, 19., 28., 29., 30., 34. un 39. punktu, Būvvaldes oficiālajā mājaslapā www.rpbv.lv publicēto publiskās apspriešanas viedokļu apkopojumu zemes vienību un ēku adrešu maiņai un piešķiršanai Brasas, Skanstes un Pētersalas - Andrejsalas apkaimē,

nolemj:

[3.1.] mainīt Adresācijas noteikumu 8.1., 8.2, 8.6. un 17.1. apakšpunktam neatbilstošas esošās adreses, piešķirot jaunas adreses:

Nr.p.k. Esošā adrese Klasifikatora kods Piešķiramā adrese Kadastra apzīmējums
3.1.1. Alūksnes iela 3 101852848 Alūksnes iela 3A 01000120040002
3.1.2. Andrejostas iela 10 101815151 Andrejostas iela 41 01000110135033
3.1.3.         01000110135031
3.1.4.         01000110135030
3.1.5.         01000112066
3.1.6.       43 k-1 01000110135036
3.1.7. Andrejostas iela 10A 105239498 Andrejostas iela 31 01000110135044
3.1.8.         01000112064
3.1.9. Andrejostas iela 12 101815168 Andrejostas iela 17 k-4 01000110005030
3.1.10.       43 01000110135029
3.1.11.         01000112060
3.1.12.       43 k-2 01000110135035
3.1.13. Andrejostas iela 1A 101815192 Andrejostas iela 22 01000110135013
3.1.14.         01000112065
3.1.15. Andrejostas iela 2 101815207 Andrejostas iela 23 01000110135016
3.1.16.       5 01000112061
3.1.17. Andrejostas iela 2 k-1 106521311 Andrejostas iela 5 k-1 01000112012004
3.1.18. Andrejostas iela 2 k-10 106521336 Andrejostas iela 5 k-10 01000112012007
3.1.19. Andrejostas iela 2 k-11 106521328 Andrejostas iela 5 k-11 01000112012006
3.1.20. Andrejostas iela 2 k-12 106521360 Andrejostas iela 5 k-12 01000112012010
3.1.21. Andrejostas iela 2 k-13 106521280 Andrejostas iela 5 k-13 01000112012025
3.1.22.         01000112012001
3.1.23.         01000112012026
3.1.24. Andrejostas iela 2 k-2 106521393 Andrejostas iela 5 01000112012022
3.1.25.         01000112012014
3.1.26. Andrejostas iela 2 k-3 106521344 Andrejostas iela 5 k-3 01000112012019
3.1.27.         01000112012008
3.1.28. Andrejostas iela 2 k-4 106521408 Andrejostas iela 5 k-4 01000112012020
3.1.29. Andrejostas iela 2 k-7 106521303 Andrejostas iela 5 k-7 01000112012003
3.1.30. Andrejostas iela 2 k-8 106521297 Andrejostas iela 5 k-8 01000112012002
3.1.31. Andrejostas iela 2 k-9 106521352 Andrejostas iela 5 k-15 01000112012023
3.1.32.       5 k-9 01000112012009
3.1.33. Andrejostas iela 29 101853343 Andrejostas iela 14 01000110135003
3.1.34. Andrejostas iela 4 101815215 Andrejostas iela 15 01000110005015
3.1.35.         01000110005014
3.1.36.         01000110005012
3.1.37.         01000110005013
3.1.38.         01000110005001
3.1.39.         01000110005016
3.1.40.         01000110005002
3.1.41.         01000110005008
3.1.42.         01000110005006
3.1.43.         01000110005007
3.1.44.         01000110005010
3.1.45.         01000110005004
3.1.46.       15 k-1 01000110005003
3.1.47.       15 k-2 01000110005011
3.1.48.       17 k-2 01000110005025
3.1.49.       17 k-3 01000110005026
3.1.50.       17 k-6 01000110005027
3.1.51.       35 01000110005009
3.1.52.         01000110005005
3.1.53.         01000110005017
3.1.54.         01000110005
3.1.55.       5 k-5 01000112061001
3.1.56. Andrejostas iela 4A 103382587 Andrejostas iela 16 01000110005036
3.1.57.       17 01000110005031
3.1.58.         01000112059
3.1.59.       17 k-1 01000110005034
3.1.60.       17 k-5 01000110005029
3.1.61.       18 01000110005035
3.1.62. Andrejostas iela 6 101815223 Andrejostas iela 20 01000110135106
3.1.63.       27 01000110135001
3.1.64.         01000110135002
3.1.65.         01000110135004
3.1.66.         01000110135011
3.1.67.         01000110135021
3.1.68.         01000110135006
3.1.69.         01000110135007
3.1.70.         01000110135008
3.1.71.         01000110135022
3.1.72.         01000110135009
3.1.73.         01000110135
3.1.74.       27 k-1 01000110135023
3.1.75. Andrejostas iela 6A 105239473 Andrejostas iela 27 01000110135010
3.1.76.       29 01000110135093
3.1.77.         01000120117
3.1.78.       29 k-1 01000110135095
3.1.79.         01000110135094
3.1.80.       29 k-2 01000110135025
3.1.81.       29 k-3 01000120117014
3.1.82. Andrejostas iela 8 102611623 Andrejostas iela 19 01000110135057
3.1.83.         01000110135062
3.1.84.         01000110135059
3.1.85.         01000110135060
3.1.86.         01000110135064
3.1.87.         01000112062
3.1.88.       19 k-1 01000110135063
3.1.89.       19 k-2 01000110135061
3.1.90.       19 k-3 01000110135058
3.1.91.       21 k-1 01000110135071
3.1.92.         01000110135072
3.1.93.         01000110135070
3.1.94. Andrejostas iela 8A 105239481 Andrejostas iela 21 01000110135056
3.1.95.         01000110135055
3.1.96.         01000110135048
3.1.97.         01000110135054
3.1.98.         01000110135052
3.1.99.         01000110135050
3.1.100.         01000110135047
3.1.101.         01000110135049
3.1.102.         01000110135046
3.1.103.         01000110135053
3.1.104.         01000110135037
3.1.105.         01000112063
3.1.106. Arēnas iela 12 105514335 Arēnas iela 10A 01000242095001
3.1.107. Brīvības iela 135 101126371 Brīvības iela 135B 01000260063002
3.1.108. Brīvības iela 137 101126388 Brīvības iela 137A 01000260223006
3.1.109.       137B 01000260223003
3.1.110. Brīvības iela 143/145 101866954 Brīvības iela 143 01000260054002
3.1.111.         01000260054
3.1.112.       143A 01000260054003
3.1.113.       145 01000260054001
3.1.114. Brīvības iela 147 101126435 Brīvības iela 147A 01000260053002
3.1.115. Brīvības iela 159 101126492 Brīvības iela 159A 01000260132003
3.1.116. Brīvības iela 177 101126580 Brīvības iela 177A 01000260015
3.1.117. Brīvības iela 185 101126628 Brīvības iela 185A 01000260012002
3.1.118. Cēsu iela 10 101869613 Cēsu iela 10A 01000260069003
3.1.119. Cēsu iela 13 101869638 Cēsu iela 13A 01000260107002
3.1.120.       13B 01000260107003
3.1.121.       13C 01000260107004
3.1.122. Cēsu iela 14 101823585 Cēsu iela 14A 01000260065003
3.1.123.       14B 01000260065002
3.1.124. Cēsu iela 17 101823608 Cēsu iela 17A 01000262011002
3.1.125. Cēsu iela 20 104480625 Cēsu iela 22 01000260223005
3.1.126. Cēsu iela 25 101869670 Cēsu iela 25A 01000260037002
3.1.127. Cēsu iela 3 101823616 Cēsu iela 3 k-2 01000262015002
3.1.128.       3 k-3 01000262015003
3.1.129.       3 k-4 01000262015004
3.1.130. Cēsu iela 32 102644612 Cēsu iela 30 01000260052001
3.1.131. Cēsu iela 3A 105877426 Cēsu iela 3B 01000260112002
3.1.132.       3C 01000260112003
3.1.133. Cēsu iela 41 101823632 Cēsu iela 41 k-1 01000260044001
3.1.134.         01000260044
3.1.135.       41 k-2 01000260044002
3.1.136. Cēsu iela 5 101823640 Cēsu iela 5A 01000260111003
3.1.137.       5B 01000260111002
3.1.138. Duntes iela 10 101878550 Duntes iela 10A 01000170154008
3.1.139. Duntes iela 11 101129746 Duntes iela 3 01000170153001
3.1.140.         01000170153
3.1.141.       5 01000242039001
3.1.142.         01000242039
3.1.143.       7 01000242052001
3.1.144.       7A 01000242052004
3.1.145.         01000242052
3.1.146.       7B 01000182024002
3.1.147.         01000182024
3.1.148.       9 01000242045001
3.1.149.         01000242045
3.1.150.       9 k-1 01000242044001
3.1.151.         01000242044
3.1.152. Duntes iela 5/7 101129713 Duntes iela 1 01000172024003
3.1.153.         01000170078
3.1.154. Duntes iela 8 101129787 Duntes iela 8 k-1 01000170147005
3.1.155.       8 k-2 01000170147003
3.1.156.       8 k-3 01000170062001
3.1.157.       8 k-4 01000170147001
3.1.158.       8 k-5 01000170147004
3.1.159.       8 k-6 01000170147009
3.1.160. Elku iela 1 101885644 Elku iela 1A 01000260047002
3.1.161. Etnas iela 5 101887086 Etnas iela 7 01000260216002
3.1.162. Ēveles iela 1/3 101871835 Ēveles iela 1 01000240016001
3.1.163.         01000240016
3.1.164. Ēveles iela 10/12 101824185 Ēveles iela 10 01000240039001
3.1.165.       12 01000240039002
3.1.166. Ēveles iela 14 101824193 Ēveles iela 14 k-1 01000240038002
3.1.167. Ēveles iela 5 101871843 Ēveles iela 5 k-1 01000240093003
3.1.168. Ganību dambis 11 101831496 Ganību dambis 11A 01000120129007
3.1.169.         01000120129010
3.1.170.         01000120129003
3.1.171.         01000120129021
3.1.172.         01000120129004
3.1.173.         01000120129005
3.1.174.         01000120129002
3.1.175.         01000120129013
3.1.176.         01000120129014
3.1.177.       11B 01000120129009
3.1.178. Ganību dambis 15 101889073 Ganību dambis 15A 01000120127002
3.1.179.       15B 01000120127003
3.1.180. Ganību dambis 17A 101831592 Ganību dambis 17 k-1 01000120137001
3.1.181.       17 k-10 01000120137010
3.1.182.       17 k-11 01000120137035
3.1.183.       17 k-13 01000120119013
3.1.184.       17 k-14 01000120119
3.1.185.       17 k-2 01000120137002
3.1.186.       17 k-3 01000120137018
3.1.187.       17 k-4 01000120137004
3.1.188.       17 k-5 01000120137005
3.1.189.       17 k-6 01000120119006
3.1.190.       17 k-7 01000120119007
3.1.191.       17 k-8 01000120137008
3.1.192.       17 k-9 01000120119005
3.1.193. Ganību dambis 20A 104307867 Ganību dambis 20B 01000182038046
3.1.194.       20D 01000182038044
3.1.195. Ganību dambis 22 101831648 Ganību dambis 22G 01000180068001
3.1.196.         01000180068002
3.1.197.         01000180068
3.1.198. Ganību dambis 3 101889217 Ganību dambis 3A 01000120134011
3.1.199. Ganību dambis 3 k-1 103358083 Ganību dambis 3 k-2 01000120134010
3.1.200. Ganību dambis 7 102612955 Ganību dambis 5A 01000120132
3.1.201. Ganību dambis 7A 101831912 Ganību dambis 7 k-1 01000120130002
3.1.202.       7 k-2 01000120130011
3.1.203.       7 k-3 01000120130006
3.1.204.       7 k-4 01000120130005
3.1.205.       7 k-5 01000120130003
3.1.206. Grostonas iela 2 101892311 Grostonas iela 2A 01000240075007
3.1.207. Grostonas iela 3 101892328 Grostonas iela 7 01000240339001
3.1.208.         01000240339
3.1.209. Grostonas iela 5 101833467 Grostonas iela 5A 01000240323002
3.1.210. Grostonas iela 6A 101833475 Grostonas iela 6C 01000242090002
3.1.211. Grostonas iela 8 101892344 Grostonas iela 6 01000240380001
3.1.212.         01000240380
3.1.213. Hanzas iela 10/12 101833715 Hanzas iela 10 01000190162001
3.1.214.         01000190162004
3.1.215.         01000190162005
3.1.216.         01000190162
3.1.217.       10 k-1 01000190162002
3.1.218.       10 k-2 01000190162003
3.1.219.       12 01000190002001
3.1.220.         01000190002004
3.1.221.         01000190002002
3.1.222.         01000190002003
3.1.223.         01000190002
3.1.224. Hanzas iela 14 101131670 Hanzas iela 12 k-4 01000192007005
3.1.225.       14 k-1 01000192007001
3.1.226.       14 k-2 01000192007002
3.1.227.       14 k-3 01000192007003
3.1.228. Hanzas iela 18 101137970 Hanzas iela 18A 01000110195002
3.1.229.       18B 01000110195005
3.1.230. Hanzas iela 7 k-2 101833780 Hanzas iela 14I 01000182007001
3.1.231.         01000182007
3.1.232. Hospitāļu iela 14 101893426 Hospitāļu iela 14A 01000250116003
3.1.233.       14B 01000250116002
3.1.234. Hospitāļu iela 18 101834163 Hospitāļu iela 18A 01000250114001
3.1.235. Hospitāļu iela 2 101893475 Hospitāļu iela 2B 01000240097004
3.1.236. Hospitāļu iela 25 101834188 Hospitāļu iela 25B 01000250006002
3.1.237. Hospitāļu iela 29 101893563 Hospitāļu iela 29A 01000250008002
3.1.238. Hospitāļu iela 3 101893571 Hospitāļu iela 3A 01000240018002
3.1.239. Hospitāļu iela 33 101834235 Hospitāļu iela 33A 01000250011002
3.1.240.       33B 01000250011003
3.1.241. Hospitāļu iela 34 101893602 Hospitāļu iela 34A 01000250150002
3.1.242. Hospitāļu iela 35/37 101834251 Hospitāļu iela 37 01000250016002
3.1.243.         01000250016
3.1.244. Hospitāļu iela 36 102640695 Hospitāļu iela 36A 01000250110002
3.1.245. Hospitāļu iela 4 101834276 Hospitāļu iela 4A 01000240031002
3.1.246. Hospitāļu iela 5A 104668310 Hospitāļu iela 5B 01000240019006
3.1.247. Hospitāļu iela 7 101893723 Hospitāļu iela 7B 01000240020002
3.1.248.       7C 01000242085
3.1.249. Ieroču iela 10 101895341 Ieroču iela 10A 01000250105002
3.1.250. Ieroču iela 4 101834975 Ieroču iela 4A 01000250108002
3.1.251.       4B 01000250221
3.1.252. Ilzenes iela 1 101896954 Ilzenes iela 1D 01000120197012
3.1.253. Indrānu iela 12 101898636 Indrānu iela 12A 01000260184002
3.1.254. Indrānu iela 14 101898644 Indrānu iela 14A 01000260183002
3.1.255. Indrānu iela 18 101898677 Indrānu iela 18A 01000260181002
3.1.256. Indrānu iela 19 102613434 Indrānu iela 19A 01000260172002
3.1.257. Indrānu iela 20 101836095 Indrānu iela 20A 01000260180001
3.1.258. Invalīdu iela 4 101899131 Invalīdu iela 2A 01000170099002
3.1.259. Kaķasēkļa dambis 1 101907006 Kaķasēkļa dambis 2B 01000130045
3.1.260. Kaķasēkļa dambis 32 101907047 Kaķasēkļa dambis 2A 01000120101001
3.1.261.         01000120101
3.1.262. Kaķasēkļa dambis 5 102647056 Kaķasēkļa dambis 4 01000132028001
3.1.263.         01000132028
3.1.264. Katrīnas dambis 16 101842507 Katrīnas dambis 16D 01000120094012
3.1.265. Katrīnas dambis 2 102646995 Katrīnas dambis 2A 01000120113003
3.1.266. Katrīnas dambis 24 101912555 Katrīnas dambis 24D 01000120099038
3.1.267. Katrīnas dambis 6/8 101912627 Katrīnas dambis 6 01000120071001
3.1.268.         01000120071
3.1.269. Katrīnas iela 10 101912387 Katrīnas iela 10A 01000110040010
3.1.270.       8 01000110040003
3.1.271. Katrīnas iela 16A 101842427 Katrīnas iela 16B 01000110043011
3.1.272.       16C 01000110043014
3.1.273. Katrīnas iela 5 101912418 Katrīnas iela 5B 01000110004005
3.1.274. Klijānu iela 2 101913452 Klijānu iela 16B 01000260123019
3.1.275.       18 01000260123001
3.1.276.         01000260123
3.1.277.       20 01000260123004
3.1.278.       22 01000260123008
3.1.279. Klijānu iela 2B 105075366 Klijānu iela 14 01000260123031
3.1.280.         01000260123034
3.1.281.         01000260123003
3.1.282.         01000260123010
3.1.283.         01000260123002
3.1.284.         01000260061
3.1.285.       16A 01000260123020
3.1.286. Klijānu iela 2C 105075374 Klijānu iela 10 01000260123011
3.1.287.         01000260123035
3.1.288.         01000260123030
3.1.289.         01000262036
3.1.290.       12 01000260123013
3.1.291. Klijānu iela 2D 105075382 Klijānu iela 8 01000260123009
3.1.292.         01000262037
3.1.293. Klijānu iela 2E 105075390 Klijānu iela 6 01000260123015
3.1.294.         01000262038
3.1.295. Klijānu iela 2F 106442600 Klijānu iela 16 01000260073001
3.1.296.         01000260073
3.1.297. Klusā iela 1/3 101913637 Klusā iela 1 01000250088001
3.1.298.         01000250089
3.1.299.       3 01000250088
3.1.300. Klusā iela 15 101913653 Klusā iela 15A 01000250079002
3.1.301. Klusā iela 17A 101913678 Klusā iela 17B 01000250075002
3.1.302. Klusā iela 2 101843156 Klusā iela 2A 01000260020002
3.1.303.       4 01000260020008
3.1.304. Klusā iela 7 101913700 Klusā iela 7A 01000250085002
3.1.305. Klusā iela 9 101913717 Klusā iela 9A 01000250135002
3.1.306. Krišjāņa Valdemāra iela 106/108 101844697 Krišjāņa Valdemāra iela 106 01000252015001
3.1.307.         01000252015
3.1.308.       106 k-1 01000250226002
3.1.309. Krišjāņa Valdemāra iela 151A 103096831 Krišjāņa Valdemāra iela 147 k-4 01000250181010
3.1.310. Krišjāņa Valdemāra iela 157 101132857 Krišjāņa Valdemāra iela 157 k-3 01000250020003
3.1.311.       157 k-4 01000252036004
3.1.312.         01000252036
3.1.313. Krišjāņa Valdemāra iela 76 101133264 Krišjāņa Valdemāra iela 76A 01000240044
3.1.314. Krišjāņa Valdemāra iela 94 101133352 Krišjāņa Valdemāra iela 94A 01000242071
3.1.315.       94B 01000240015
3.1.316.       94C 01000240014
3.1.317. Laktas iela 2/4 101923631 Laktas iela 4 01000170070015
3.1.318.         01000170070012
3.1.319.         01000170070014
3.1.320.         01000170070013
3.1.321.         01000170070008
3.1.322.         01000170070003
3.1.323.         01000170070005
3.1.324.         01000170070002
3.1.325.         01000170070007
3.1.326.         01000170070011
3.1.327.         01000170070004
3.1.328.         01000170070006
3.1.329.         01000170070001
3.1.330.         01000170070010
3.1.331.         01000170070009
3.1.332.         01000170070
3.1.333. Laktas iela 6 102614323 Laktas iela 6A 01000170129004
3.1.334.       6B 01000170129002
3.1.335. Lāču iela 9 101923020 Lāču iela 9A 01000250059002
3.1.336. Lejas iela 1 101925120 Lejas iela 1C 01000250151001
3.1.337. Lejas iela 18A 101925178 Lejas iela 20 01000250051003
3.1.338.         01000250051
3.1.339. Lejas iela 3 101925186 Lejas iela 3A 01000250101003
3.1.340.       3B 01000250101004
3.1.341.       3C 01000250101005
3.1.342. Lejas iela 5 101925194 Lejas iela 5A 01000250102002
3.1.343. Lugažu iela 10 101935662 Lugažu iela 14A 01000120099006
3.1.344. Mastu iela 8 k-1 101944911 Mastu iela 8 k-2 01000120208
3.1.345. Mazā Piena iela 10 101947611 Mazā Piena iela 12 01000120082002
3.1.346. Mazā Piena iela 11 101947628 Mazā Piena iela 11A 01000120083002
3.1.347. Mazā Piena iela 6 101947677 Mazā Piena iela 6A 01000120078009
3.1.348. Mazā Piena iela 8 101947693 Mazā Piena iela 8A 01000120081002
3.1.349. Mēness iela 12 101948814 Mēness iela 8A 01000260097006
3.1.350. Mēness iela 15/17 101948847 Mēness iela 15 01000260030001
3.1.351.         01000260030
3.1.352.       17 01000260030002
3.1.353. Mēness iela 18 101948855 Mēness iela 18A 01000260100002
3.1.354. Mēness iela 20 101948888 Mēness iela 20A 01000260101003
3.1.355. Mēness iela 3 101948935 Mēness iela 3A 01000260024004
3.1.356.       3B 01000260024002
3.1.357. Mēness iela 7/9 101948951 Mēness iela 7 01000260026001
3.1.358.         01000260026
3.1.359.       9 01000260026002
3.1.360.       9A 01000260026003
3.1.361. Miera iela 101 101952525 Miera iela 101 k-1 01000250095003
3.1.362.       101 k-2 01000250095004
3.1.363. Miera iela 111 101952582 Miera iela 111A 01000252016002
3.1.364.       111B 01000252016003
3.1.365. Miera iela 45 101952902 Miera iela 45 k-2 01000242070004
3.1.366.       45 k-3 01000242070005
3.1.367. Miera iela 50 102615382 Miera iela 50B 01000262022002
3.1.368. Miera iela 52 101952951 Miera iela 52B 01000260089003
3.1.369. Miera iela 53 101952968 Miera iela 45 k-1 01000240054001
3.1.370.         01000240054
3.1.371. Miera iela 54 102657485 Miera iela 54A 01000260090002
3.1.372.       54B 01000260090003
3.1.373. Miera iela 58A 106209967 Miera iela 58 k-1 01000262024001
3.1.374.       58 k-2 01000262024002
3.1.375.       58 k-3 01000262024003
3.1.376.       58 k-4 01000262024013
3.1.377.       58 k-5 01000262024005
3.1.378.       58 k-6 01000260092006
3.1.379.       58 k-7 01000260092005
3.1.380.       58 k-8 01000260092002
3.1.381.       58B 01000260092003
3.1.382. Miera iela 60 101953020 Miera iela 60A 01000260234008
3.1.383.       60B 01000260234007
3.1.384.       60C 01000260234005
3.1.385.       60D 01000260234004
3.1.386. Miera iela 62 101953045 Miera iela 64 01000260093001
3.1.387. Miera iela 63 101953053 Miera iela 63 k-2 01000240037008
3.1.388.       63 k-3 01000240037009
3.1.389.       63 k-5 01000240037006
3.1.390.       63 k-6 01000240037007
3.1.391.       63 k-7 01000240037005
3.1.392. Miera iela 74 101953125 Miera iela 74A 01000250154
3.1.393. Miera iela 75/77 104603488 Miera iela 75 01000250130003
3.1.394.         01000250130004
3.1.395.         01000250130007
3.1.396.         01000250130006
3.1.397.         01000250130005
3.1.398.         01000250130008
3.1.399.         01000250130009
3.1.400.         01000250130002
3.1.401.         01000250130001
3.1.402.         01000250130
3.1.403.       75A 01000250174001
3.1.404.       77A 01000250121002
3.1.405.         01000250121005
3.1.406.         01000250121003
3.1.407.         01000250121004
3.1.408. Miera iela 85 102657620 Miera iela 85A 01000250136001
3.1.409. Miera iela 89 101953295 Miera iela 89A 01000250134003
3.1.410. Miera iela 90 101953318 Miera iela 90A 01000250073
3.1.411.       90B 01000250076
3.1.412. Miera iela 95 101953367 Miera iela 95A 01000250092002
3.1.413. Miera iela 97/99 101953375 Miera iela 97 01000250093001
3.1.414.         01000250093
3.1.415. Pētersalas iela 1 101963802 Pētersalas iela 1A 01000112019002
3.1.416. Pētersalas iela 10 101963810 Pētersalas iela 10A 01000120060002
3.1.417.       10B 01000120060003
3.1.418. Pētersalas iela 11 102696638 Pētersalas iela 11B 01000110048002
3.1.419. Pētersalas iela 17B 105870085 Pētersalas iela 17C 01000112011037
3.1.420.       17D 01000112011002
3.1.421. Pētersalas iela 3 101963915 Pētersalas iela 3A 01000110052001
3.1.422. Pētersalas iela 4 101963923 Pētersalas iela 4A 01000120063002
3.1.423. Pētersalas iela 5 101963931 Pētersalas iela 5A 01000110051001
3.1.424. Pētersalas iela 9 101963956 Pētersalas iela 9A 01000110049002
3.1.425. Piena iela 13 101964798 Piena iela 13A 01000120080003
3.1.426. Piena iela 2/4 104893404 Piena iela 2 01000120071002
3.1.427.       4 01000120071003
3.1.428.       4A 01000120071004
3.1.429. Pulkveža Brieža iela 27A 103331957 Pulkveža Brieža iela 27B 01000110068018
3.1.430. Pulkveža Brieža iela 31 101971971 Pulkveža Brieža iela 31 k-1 01000112001004
3.1.431.       31A 01000112001002
3.1.432.       31B 01000112001022
3.1.433. Pulkveža Brieža iela 47 105212672 Pulkveža Brieža iela 47A 01000110057004
3.1.434. Rūpniecības iela 52 101982486 Rūpniecības iela 50 01000110059001
3.1.435.       50A 01000110059003
3.1.436. Senču iela 2 102635933 Senču iela 2G 01000260229010
3.1.437.       2H 01000260229012
3.1.438. Senču iela 4 101987848 Senču iela 4B 01000260228003
3.1.439.       4C 01000260228004
3.1.440. Sermuliņu iela 5 101988255 Sermuliņu iela 5A 01000122004006
3.1.441.       5B 01000122004007
3.1.442. Silmaču iela 3 104589841 Silmaču iela 3A 01000260192003
3.1.443. Silmaču iela 4 104589833 Silmaču iela 6 01000260195001
3.1.444. Skanstes iela 2/4 102636662 Skanstes iela 4 k-1 01000240298002
3.1.445.         01000240298
3.1.446.       4 k-2 01000240298003
3.1.447.       4 k-3 01000240298006
3.1.448.       4 k-4 01000240298005
3.1.449. Skanstes iela 21 104743600 Skanstes iela 21A 01000242103003
3.1.450. Skanstes iela 2A 106354577 Skanstes iela 2C 01000242043003
3.1.451. Skanstes iela 33 102930866 Skanstes iela 35 01000242013001
3.1.452. Skanstes iela 4A 104420963 Skanstes iela 4B 01000242113002
3.1.453. Skanstes iela 6 101991630 Skanstes iela 48 01000240321001
3.1.454.         01000240321006
3.1.455.         01000240321007
3.1.456.         01000240321008
3.1.457.         01000240321009
3.1.458.         01000240321
3.1.459.       48A 01000240321005
3.1.460.       6A 01000242073007
3.1.461.       6B 01000242073002
3.1.462.       6C 01000242073003
3.1.463.       6D 01000242073005
3.1.464. Skanstes iela 8 101991655 Skanstes iela 8A 01000240308003
3.1.465.       8B 01000240308004
3.1.466. Sporta iela 15 101996326 Sporta iela 15 k-1 01000242088001
3.1.467. Sporta iela 2 101996295 Sporta iela 2 k-1 01000190086001
3.1.468.       2 k-2 01000190086002
3.1.469.       2 k-3 01000190086022
3.1.470.       2 k-4 01000190086025
3.1.471. Tallinas iela 13 101134764 Tallinas iela 13A 01000260081002
3.1.472. Tallinas iela 15 101134772 Tallinas iela 15A 01000260080002
3.1.473.       15B 01000260080003
3.1.474. Tallinas iela 17 101134780 Tallinas iela 17A 01000262013002
3.1.475. Tallinas iela 23 101134828 Tallinas iela 25 01000260077002
3.1.476.       27 01000260077003
3.1.477. Tallinas iela 3 101134715 Tallinas iela 3B 01000260086004
3.1.478. Tallinas iela 5/7 102645526 Tallinas iela 5 01000262007001
3.1.479.         01000262007021
3.1.480.         01000262007019
3.1.481.         01000262007018
3.1.482.         01000262007016
3.1.483.         01000260085052
3.1.484.         01000262007011
3.1.485.         01000262007002
3.1.486.         01000260085001
3.1.487.         01000262007017
3.1.488.         01000262007015
3.1.489.         01000260085
3.1.490.       7 01000262007012
3.1.491. Upes iela 7 102012077 Upes iela 3 01000172044001
3.1.492.       5 01000172043002
3.1.493. Vesetas iela 17 102020927 Vesetas iela 17 k-1 01000242049008
3.1.494.       17 k-2 01000242049007
3.1.495.       17 k-3 01000242049006
3.1.496.       17 k-4 01000242049005
3.1.497.       17 k-5 01000242049004
3.1.498.       17 k-6 01000242049003
3.1.499.       17 k-7 01000242049002
3.1.500.       17 k-8 01000242049001
3.1.501.       17 k-9 01000242049010
3.1.502. Vesetas iela 19 105878661 Vesetas iela 19 k-1 01000242050002
3.1.503.       19 k-10 01000240294013
3.1.504.       19 k-11 01000240294011
3.1.505.       19 k-12 01000240294012
3.1.506.       19 k-13 01000240294005
3.1.507.       19 k-14 01000240294004
3.1.508.       19 k-15 01000242050003
3.1.509.       19 k-2 01000240294014
3.1.510.       19 k-3 01000240294006
3.1.511.       19 k-4 01000240294016
3.1.512.       19 k-5 01000240294015
3.1.513.       19 k-6 01000240294007
3.1.514.       19 k-7 01000240294008
3.1.515.       19 k-8 01000240294009
3.1.516.       19 k-9 01000240294010
3.1.517. Vesetas iela 19A 102020935 Vesetas iela 19B 01000242040001
3.1.518. Vesetas iela 9 102020968 Vesetas iela 9 k-1 01000240333003

[3.2.] mainīt Adresācijas noteikumu 14. un 19. punktam neatbilstošas esošās adreses, piešķirot jaunas adreses:

Nr.p.k. Esošā adrese Klasifikatora kods Piešķiramā adrese Kadastra apzīmējums
3.2.1. Bukultu iela 10 102643040 Laktas iela 46 01000182039003
3.2.2.         01000180043
3.2.3. Bukultu iela 10A 103199885 Laktas iela 18A 01000182035001
3.2.4.         01000182035
3.2.5.       32 01000182034001
3.2.6.         01000182034
3.2.7.       32A 01000182034004
3.2.8.       34 01000182034002
3.2.9.       40 01000182033004
3.2.10.         01000182033008
3.2.11.         01000182033007
3.2.12.         01000182033006
3.2.13.         01000182033005
3.2.14.         01000182033009
3.2.15.         01000182033003
3.2.16.         01000182033010
3.2.17.         01000182003002
3.2.18.         01000182033001
3.2.19.         01000182033011
3.2.20.         01000182003003
3.2.21.         01000182033
3.2.22.       42 01000182033002
3.2.23.         01000180095
3.2.24. Bukultu iela 10B 103199877 Laktas iela 30 01000182034003
3.2.25.         01000180092
3.2.26. Bukultu iela 10C 105778332 Laktas iela 20 01000182039001
3.2.27.         01000180020
3.2.28. Bukultu iela 10D 105778340 Laktas iela 36 01000182034005
3.2.29. Bukultu iela 10E 105778357 Laktas iela 44 01000182039036
3.2.30. Bukultu iela 10F 105854142 Laktas iela 28 01000180022
3.2.31. Bukultu iela 10G 105854134 Laktas iela 48 01000180023
3.2.32. Bukultu iela 12A 0 Laktas iela 17 01000142058001
3.2.33.         01000142058002
3.2.34.   106481265 Laktas iela 17 01000142058
3.2.35. Bukultu iela 14 105579818 Laktas iela 18 01000180102002
3.2.36.         01000180102001
3.2.37.         01000180102004
3.2.38.         01000180102003
3.2.39.         01000180102005
3.2.40.         01000180102
3.2.41. Bukultu iela 8 101868732 Laktas iela 22 01000182039006
3.2.42.         01000182039002
3.2.43.         01000180029
3.2.44. Cēsu iela 23 101869662 Mēness iela 23 01000260036002
3.2.45. Duntes iela 11 101129746 Laktas iela 12 01000172011002
3.2.46.         01000172011004
3.2.47.         01000172011003
3.2.48.         01000172011001
3.2.49.         01000172011
3.2.50.       14 01000182040001
3.2.51.         01000182040002
3.2.52.         01000182040003
3.2.53.         01000182040
3.2.54.       14B 01000182024001
3.2.55.         01000182082004
3.2.56.         01000182082002
3.2.57.         01000182082005
3.2.58.         01000182082003
3.2.59.         01000182082001
3.2.60.       14C 01000182023001
3.2.61.         01000182023003
3.2.62.         01000182023002
3.2.63.       16A 01000180060002
3.2.64.         01000180060003
3.2.65.         01000180060001
3.2.66.         01000180060
3.2.67. Duntes iela 11A 101878567 Laktas iela 16 01000182005002
3.2.68.         01000182005001
3.2.69.         01000182005
3.2.70. Eksporta iela 17A 105490020 Ūmeo iela 2 01000120210002
3.2.71.         01000120152
3.2.72. Eksporta iela 17B 106450062 Ūmeo iela 4 01000120210001
3.2.73.         01000120153
3.2.74. Eksporta iela 7 101829514 Kaķasēkļa dambis 1 01000120214016
3.2.75.         01000120214015
3.2.76.         01000120214018
3.2.77.         01000120214017
3.2.78.         01000120214022
3.2.79.         01000122057
3.2.80.       1 k-1 01000120214027
3.2.81.       1 k-2 01000120214019
3.2.82.       1 k-3 01000120214020
3.2.83. Eksporta iela 7 k-2 105346324 Kaķasēkļa dambis 1 01000120214021
3.2.84.       3 01000120214009
3.2.85.         01000120214001
3.2.86.         01000120214007
3.2.87.         01000120214008
3.2.88.         01000120214
3.2.89. Hanzas iela 14C 101833731 Aleksandra Laimes iela 5 01000182020003
3.2.90.         01000182020002
3.2.91.         01000182020001
3.2.92.         01000182020004
3.2.93. Hanzas iela 14G 106684285 Gustava Kluča iela 6 01000180147
3.2.94. Hanzas iela 18 101137970 Rūpniecības iela 30 01000110195004
3.2.95. Hospitāļu iela 21 101893491 Zirņu iela 12 01000240027001
3.2.96.         01000240027
3.2.97. Hospitāļu iela 30A 104596517 Kazarmu iela 2A 01000252003001
3.2.98.         01000252003
3.2.99. Hospitāļu iela 31 102640718 Ierēdņu iela 3 01000250009002
3.2.100. Hospitāļu iela 35/37 101834251 Ierēdņu iela 2 01000250016001
3.2.101. Hospitāļu iela 55 104724951 Duntes iela 2B 01000170067006
3.2.102.         01000172019001
3.2.103.         01000172019
3.2.104. Ieroču iela 1 101895333 Upes iela 2C 01000250222001
3.2.105. Ieroču iela 2 101834967 Hospitāļu iela 38A 01000250109001
3.2.106. Ieroču iela 9 101895374 Lejas iela 14 01000250053
3.2.107. Invalīdu iela 1 101899123 Straumes iela 2 01000170094008
3.2.108.         01000170094003
3.2.109.         01000170094001
3.2.110.         01000170094002
3.2.111.         01000170094
3.2.112. Katrīnas dambis 2 102646995 Pētersalas iela 16A 01000120113001
3.2.113. Kazarmu iela 5 101913018 Lejas iela 1B 01000250153003
3.2.114.         01000250153
3.2.115. Klijānu iela 2 101913452 Klusā iela 14 01000260123005
3.2.116. Klijānu iela 2A 105075358 Klusā iela 18 01000260123006
3.2.117.       20 01000262035
3.2.118. Klijānu iela 2A k-1 106312224 Klusā iela 20 01000260123007
3.2.119. Klijānu iela 4 102611205 Klusā iela 12 01000260002003
3.2.120.         01000260002
3.2.121. Klijānu iela 4 k-1 105013200 Klusā iela 12 k-1 01000260002004
3.2.122. Klijānu iela 4 k-2 105013217 Klusā iela 12 k-2 01000260002002
3.2.123. Klijānu iela 4 k-3 105013225 Klusā iela 12 k-3 01000260002001
3.2.124. Klijānu iela 7 101843084 Mazā Klijānu iela 3 01000260008010
3.2.125.       5 01000260008003
3.2.126.       9 01000260008005
3.2.127. Krišjāņa Valdemāra iela 106/108 101844697 Zirņu iela 7 k-1 01000252015005
3.2.128. Krišjāņa Valdemāra iela 110 101133481 Ierēdņu iela 3 01000250206002
3.2.129.         01000250206004
3.2.130.         01000250012001
3.2.131.         01000250206005
3.2.132.         01000250206
3.2.133. Krišjāņa Valdemāra iela 118 101133520 Kareivju iela 3B 01000250025003
3.2.134. Krišjāņa Valdemāra iela 118A 104456861 Kareivju iela 3A 01000250025002
3.2.135. Krišjāņa Valdemāra iela 143 k-1 102673321 Jāņa Daliņa iela 2 k-1 01000240100002
3.2.136. Krišjāņa Valdemāra iela 143 k-7 105657342 Jāņa Daliņa iela 6A 01000240349001
3.2.137.         01000240349
3.2.138.         01000240349004
3.2.139.         01000240349005
3.2.140.         01000240349003
3.2.141.         01000240349002
3.2.142.         01000240349006
3.2.143.         01000240349007
3.2.144. Krišjāņa Valdemāra iela 143A 105689186 Jāņa Daliņa iela 6B 01000240356001
3.2.145.         01000240356
3.2.146. Krišjāņa Valdemāra iela 151 101132824 Zirņu iela 3C 01000250181005
3.2.147. Krišjāņa Valdemāra iela 157 101132857 Skanstes iela 43A 01000250020
3.2.148. Krišjāņa Valdemāra iela 161 101132873 Skanstes iela 45 01000250201002
3.2.149. Krišjāņa Valdemāra iela 163 101916956 Skanstes iela 41 01000252026002
3.2.150.       43 01000252026001
3.2.151.         01000252026
3.2.152.       43A 01000250020005
3.2.153. Lāču iela 1 101922976 Ieroču iela 15 01000250055001
3.2.154. Lugažu iela 11 101935670 Katrīnas dambis 26 01000120099007
3.2.155. Lugažu iela 15 101935701 Katrīnas dambis 26 k-1 01000120099008
3.2.156. Lugažu iela 2 101935726 Ilzenes iela 1B 01000120102020
3.2.157.         01000120102005
3.2.158.         01000120102006
3.2.159.         01000120102014
3.2.160.         01000120102022
3.2.161.         01000120102021
3.2.162.         01000120102025
3.2.163.         01000120102024
3.2.164.         01000120102023
3.2.165.         01000120102007
3.2.166.         01000120102049
3.2.167.         01000120102
3.2.168.         01000120102012
3.2.169.         01000120102044
3.2.170.         01000120102002
3.2.171.         01000120102016
3.2.172.         01000120102004
3.2.173.         01000120102027
3.2.174.         01000120102017
3.2.175.         01000120102035
3.2.176.         01000120102041
3.2.177.         01000120102039
3.2.178.         01000120102040
3.2.179.         01000120102048
3.2.180.         01000120102047
3.2.181.         01000120102046
3.2.182.         01000120102036
3.2.183.         01000120102037
3.2.184.         01000120102018
3.2.185.         01000120102010
3.2.186.         01000120102011
3.2.187.         01000120102009
3.2.188.         01000120102045
3.2.189.         01000120102043
3.2.190.         01000120102028
3.2.191.         01000120102008
3.2.192.         01000120102050
3.2.193.         01000120102013
3.2.194.         01000120102042
3.2.195.         01000120102015
3.2.196.         01000120102019
3.2.197. Mazā Piena iela 10 101947611 Sermuliņu iela 10 01000120082001
3.2.198. Mazā Piena iela 8 101947693 Sermuliņu iela 8 01000120081001
3.2.199. Miera iela 105 101952541 Lāču iela 2A 01000250060002
3.2.200. Miera iela 45 101952902 Alojas iela 5 01000242070002
3.2.201. Miera iela 71 101953100 Zirņu iela 14 01000240029004
3.2.202.       16 01000240029003
3.2.203.       16 k-1 01000240029002
3.2.204.       16 k-2 01000240029005
3.2.205. Miera iela 97/99 101953375 Lejas iela 4A 01000250093002
3.2.206. Mihaila Tāla iela 10 106684197 Aleksandra Laimes iela 5 01000180134
3.2.207. Mihaila Tāla iela 6 106684236 Aleksandra Laimes iela 1 01000180138
3.2.208. Mihaila Tāla iela 6A 106684228 Aleksandra Laimes iela 1A 01000180137
3.2.209. Mihaila Tāla iela 8 106684211 Aleksandra Laimes iela 3 01000180136
3.2.210. Mihaila Tāla iela 8A 106684203 Aleksandra Laimes iela 3A 01000180135
3.2.211. Pētersalas iela 17A 105871263 Ganību dambis 17 k-14 01000120119001
3.2.212. Pulkveža Brieža iela 28 103358227 Sporta iela 21 01000182047011
3.2.213.         01000180083
3.2.214.       21 k-1 01000182047009
3.2.215.       21 k-2 01000182047010
3.2.216.       21 k-3 01000182047012
3.2.217. Skanstes iela 31B 106159684 Zirņu iela 2 01000242057002
3.2.218. Skanstes iela 40 104312811 Arēnas iela 10 01000242027001
3.2.219.         01000242027
3.2.220. Skanstes iela 9 102616890 Mālpils iela 7 01000240337002
3.2.221.         01000240337
3.2.222. Skanstes iela 9A 103000597 Mālpils iela 11 01000240370002
3.2.223. Skanstes iela 9B 105046150 Mālpils iela 9 01000240337001
3.2.224.         01000242127
3.2.225. Sporta iela 15 101996326 Skanstes iela 2 01000242088002
3.2.226.       2 k-1 01000242088009
3.2.227.       2 k-2 01000242088008
3.2.228.       2 k-3 01000242088004
3.2.229.       2 k-4 01000242088003
3.2.230.       2 k-5 01000242088006
3.2.231.       2 k-6 01000242088011
3.2.232. Sporta iela 18 101996287 Lapeņu iela 11 01000180050025
3.2.233.       13 01000180050015
3.2.234.       15 01000180050028
3.2.235.         01000180050027
3.2.236.       23A 01000182042
3.2.237.       25 01000182074
3.2.238.         01000182074001
3.2.239.       5 01000180050001
3.2.240.         01000180050017
3.2.241.         01000180050
3.2.242.         01000180050016
3.2.243.         01000180050026
3.2.244.         01000180050053
3.2.245.       7 01000180050002
3.2.246.       9 01000180050003
3.2.247. Sporta iela 18A 103333614 Lapeņu iela 3 01000182004006
3.2.248.         01000182004005
3.2.249.         01000182004011
3.2.250.         01000182004012
3.2.251.         01000182004010
3.2.252.         01000182004013
3.2.253.         01000182004
3.2.254. Sporta iela 18C 105778902 Lapeņu iela 23A 01000180050047
3.2.255. Sporta iela 7 k-1 106183222 Vesetas iela 3 01000240065001
3.2.256.         01000240065
3.2.257. Upes iela 1A 106394731 Invalīdu iela 1 01000170067004
3.2.258.         01000170052
3.2.259.       1 k-2 01000170067010
3.2.260.       1 k-3 01000170067008
3.2.261.       1 k-4 01000170067005
3.2.262.       3 01000170067001
3.2.263. Vēžu iela 7 102017881 Eksporta iela 16B 01000120016

[3.3.] piešķirt adresācijas objektiem šādas adreses saskaņā ar Adresācijas noteikumu 2.8. un 2.9. apakšpunktu, 9. un 14. punktu:

Nr.p.k. Piešķiramā adrese Kadastra apzīmējums
3.3.1. Andrejostas iela 5 k-14 01000112061002
3.3.2. Eksporta iela 16A 01000120014
3.3.3.   20 01000120211
3.3.4. Hospitāļu iela 7B 01000240021
3.3.5. Krišjāņa Valdemāra iela 106 k-1 01000250226
3.3.6.   157 k-3 01000250014
3.3.7. Laktas iela 14B 01000182082
3.3.8.   14C 01000182023
3.3.9.   44 01000182039
3.3.10. Lapeņu iela 13 01000182087
3.3.11.   15 01000182086
3.3.12. Mēness iela 1 01000260023
3.3.13. Miera iela 45 k-2 01000240090
3.3.14.   75A 01000250174
3.3.15.   77 01000250121
3.3.16. Rūpniecības iela 50 01000110059
3.3.17. Skanstes iela 41 01000252048
3.3.18. Upes iela 2C 01000250222
3.3.19.   3 01000172044

[3.4.] likvidēt adresācijas objektiem šādas adreses saskaņā ar Adresācijas noteikumu 30. punktu:

Nr.p.k. Likvidējamā adrese Klasifikatora kods Kadastra apzīmējums
3.4.1. Andrejostas iela 2 k-5 106521385  
3.4.2. Andrejostas iela 2 k-6 106521377  
3.4.3. Andrejostas iela 4 101815215 01000110005042
3.4.4. Etnas iela 14 101887061 01000260010001
3.4.5. Etnas iela 9 105881772  
3.4.6. Ganību dambis 2 101889137  
3.4.7. Ganību dambis 7 102612955 01000120132004
3.4.8. Ganību dambis 7 102612955 01000120132003
3.4.9. Ganību dambis 7 102612955 01000120132002
3.4.10. Ganību dambis 7 102612955 01000120132017
3.4.11. Ganību dambis 7 102612955 01000120132014
3.4.12. Ganību dambis 7 102612955 01000120132013
3.4.13. Ganību dambis 7 102612955 01000120132015
3.4.14. Ganību dambis 7 102612955 01000120132016
3.4.15. Ganību dambis 17A 101831592 01000120137011
3.4.16. Ganību dambis 17A 101831592 01000120137014
3.4.17. Ganību dambis 17A 101831592 01000120137009
3.4.18. Ganību dambis 19A 101889112 01000120206018
3.4.19. Kalnciema iela 38 k-1 106597848  
3.4.20. Kalnciema iela 38 k-3 106597864  
3.4.21. Kalnciema iela 38 k-4 106597872  
3.4.22. Kalnciema iela 38 k-5 106597880  
3.4.23. Katrīnas dambis 26 101842597 01000120099023
3.4.24. Krišjāņa Valdemāra iela 114 101133504  
3.4.25. Miera iela 103 101952533  
3.4.26. Rūpniecības iela 34 102695845  
3.4.27. Skanstes iela 38 104312547 01000242026001
3.4.28. Sporta iela 18 101996287 01000182074001
3.4.29. Upes iela 1 105870204 01000252021

[3.5.] precizēt mainīto ēku telpu grupu adrešu pierakstu atbilstoši mainītajai ēkas adresei, saglabājot uz lēmuma pieņemšanas brīdi Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmā reģistrēto telpu grupas adreses numuru, tai skaitā tabulā norādīto:

Nr.p.k. Telpu grupas kadastra apzīmējums Klasifikatora kods Iepriekšējā adrese Piešķiramā adrese
3.5.1. 01000132028001002 112105102 Kaķasēkļa dambis 5 - 2/3, Rīga Kaķasēkļa dambis 4 - 2, Rīga

Atbilstoši Administratīvā procesa likuma 70. panta pirmajai daļai šis administratīvais akts stājas spēkā ar tā paziņošanas brīdi adresātam. Ar paziņošanu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" uzskatāms, ka vispārīgais administratīvais akts ir kļuvis zināms administratīvā akta adresātiem. Ar šādu paziņošanu netiek pārkāptas ieinteresēto tiesības uzzināt administratīvo aktu, un šāda paziņošana lielā ieinteresēto personu skaita dēļ ir uzskatāma par saprātīgu.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 77. pantu un 79. panta pirmo daļu šo administratīvo aktu var apstrīdēt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā Amatu ielā 4, Rīgā viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas, iesniedzot attiecīgu iesniegumu Būvvaldē Amatu ielā 4, Rīgā.

Būvvalde informē, ka ēkas numerācijas zīme jāuzstāda atbilstoši Rīgas domes 22.10.2013. saistošajiem noteikumiem Nr. 62 "Par ielu un laukumu nosaukuma zīmju, ēku, telpu grupu numura zīmju un virziena rādītāju uz infrastruktūras, kultūras vai tūrisma objektiem izvietošanas kārtību Rīgas pilsētā".

Rīgas pilsētas būvvaldes vadītāja p.i. J. Belkovskis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par zemes vienību un ēku adrešu maiņu un piešķiršanu Brasas, Skanstes un Pētersalas – Andrejsalas .. Izdevējs: Rīgas pilsētas būvvalde Veids: lēmums Numurs: BV-17-127-lsPieņemts: 13.07.2017.Stājas spēkā: 17.07.2017.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 140, 17.07.2017. OP numurs: 2017/140.12
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
292267
17.07.2017
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"