Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 369

Rīgā 2017. gada 27. jūnijā (prot. Nr. 32 34. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2005. gada 2. augusta noteikumos Nr. 582 "Mutes un nagu sērgas likvidēšanas un draudu novēršanas kārtība"

Izdoti saskaņā ar Veterinārmedicīnas likuma
26. panta pirmo daļu un 27. panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2005. gada 2. augusta noteikumos Nr. 582 "Mutes un nagu sērgas likvidēšanas un draudu novēršanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2005, 129. nr.; 2006, 71. nr.; 2008, 92. nr.; 2009, 145. nr.; 2010, 160. nr.; 2013, 178. nr.; 2016, 73. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar XXIII1 nodaļu šādā redakcijā:

"XXIII1. Pasākumi, kas veicami, lai novērstu slimības izplatīšanos no Alžīrijas Tautas Demokrātiskās Republikas un Tunisijas Republikas

256.1 Ikviena transportlīdzekļa vadītājs (operators), iebraucot Latvijā pēc Alžīrijas Tautas Demokrātiskās Republikas vai Tunisijas Republikas apmeklējuma, uzrāda dienestam kontroles veikšanai transportlīdzekļa kravas nodalījumu (transportlīdzekļa virsbūvi), iekraušanas rampu, transportlīdzekļa aprīkojumu, kā arī transportlīdzekļa ritošo daļu, kabīni un darbā ar dzīvniekiem izmantoto darba apģērbu un apavus.

256.2 Šo noteikumu 256.1 punktā minētā transportlīdzekļa vadītājs (operators) uzrāda dienestam aizpildītu deklarāciju (10. pielikums) vai citu līdzvērtīgu dokumentu, kurā ir šo noteikumu 10. pielikumā minētā informācija un kurš apliecina, ka dzīvnieku vai kravas nodalījums (transportlīdzekļa virsbūve), iekraušanas rampa, transportlīdzekļa aprīkojums, kas bijis saskarē ar dzīvniekiem, ritošā daļa un kabīne, kā arī darba apģērbs un apavi ir iztīrīti un dezinficēti pēc pēdējās dzīvnieku iekraušanas vai izkraušanas.

256.3 Dienesta amatpersona robežšķērsošanas vietā veic šo noteikumu 256.1 punktā minētā transportlīdzekļa ritošās daļas, kabīnes, dzīvnieku vai kravas nodalījuma, saskarē ar dzīvniekiem nonākušā aprīkojuma, kā arī dzīvnieku izkraušanā izmantotā darba apģērba un apavu vizuālu kontroli un pārliecinās, vai tie ir iztīrīti, mazgāti un dezinficēti un nav konstatējami mazgājami traipi, atkritumi, dubļi, dzīvnieku atstāti izkārnījumi un dzīvnieku barība. Deklarācijas vai cita līdzvērtīga dokumenta oriģinālu dienests glabā trīs gadus, skaitot no dokumenta sagatavošanas dienas.

256.4 Ja šo noteikumu 256.3 punktā minētās kontroles laikā, pārbaudot transportlīdzekļa tīrību, konstatēts, ka mazgāšanas un dezinfekcijas procedūra ir veikta apmierinoši un nav atklāti mazgājami traipi, atkritumi, dubļi, dzīvnieku atstāti izkārnījumi un dzīvnieku barība, dienesta amatpersona robežšķērsošanas vietā transportlīdzekļa vadītājam (operatoram) izsniedz sertifikātu (11. pielikums).

256.5 Ja šo noteikumu 256.3 punktā minētās kontroles laikā konstatēts, ka mazgāšanas un dezinfekcijas procedūras nav veiktas apmierinoši - transportlīdzeklī atrodami atkritumi, dubļi, dzīvnieku atstāti izkārnījumi, dzīvnieku barība, uz apģērba un apaviem (sevišķi apavu zolēm) ir traipi, dubļi un citi vides atstāti materiāli, dienesta amatpersona pieņem vienu no šādiem lēmumiem:

256.5 1. noteikt transportlīdzekļa tīrīšanu un dezinficēšanu dienesta noteiktā vietā, kas atrodas iespējami tuvu robežšķērsošanas vietai. Pēc mazgāšanas un dezinfekcijas dienesta amatpersona atkārtoti veic transportlīdzekļa mazgāšanas un dezinfekcijas kontroli un, ja rezultāts ir apmierinošs, izsniedz sertifikātu (11. pielikums);

256.5 2. aizliegt turpināt ceļu šādam transportlīdzeklim un nosūtīt to atpakaļ uz Alžīrijas Tautas Demokrātisko Republiku vai Tunisijas Republiku, ja robežšķērsošanas vietas tuvumā nav transportlīdzekļa mazgāšanai un dezinfekcijai aprīkotas vietas vai ja šāds transportlīdzeklis rada vides piesārņojuma risku ar dzīvnieku izcelsmes produktu atliekām;

256.5 3. robežšķērsošanas vietā nodrošināt netīrā transportlīdzekļa sākotnējo mazgāšanu un dezinfekciju un nosūtīt to uz dienesta noteiktu vietu tālākai transportlīdzekļa mazgāšanai un dezinfekcijai. Pēc mazgāšanas un dezinfekcijas dienesta amatpersona atkārtoti veic transportlīdzekļa mazgāšanas un dezinfekcijas kontroli un, ja rezultāti ir apmierinoši, izsniedz sertifikātu (11. pielikums).

256.6 Šo noteikumu 11. pielikumā minēto sertifikātu saņem transportlīdzekļa vadītājs (operators) un glabā to trīs gadus no tā izsniegšanas dienas. Dienests sertifikāta kopiju glabā trīs gadus no dokumenta sagatavošanas dienas."

2. Aizstāt XXV nodaļas nosaukumā vārdu "jautājums" ar vārdu "jautājumi".

3. Papildināt noteikumus ar 265. punktu šādā redakcijā:

"265. Šo noteikumu XXIII1 nodaļas nosacījumi, 10. un 11. pielikums ir spēkā līdz 2018. gada 30. aprīlim."

4. Svītrot 8. un 9. pielikumu.

5. Papildināt noteikumus ar 10. un 11. pielikumu šādā redakcijā:

"10. pielikums
Ministru kabineta
2005. gada 2. augusta
noteikumiem Nr. 582

Transportlīdzekļa mazgāšanas un dezinfekcijas deklarācija
iebraukšanai Latvijā pēc Alžīrijas Tautas Demokrātiskās Republikas vai Tunisijas Republikas apmeklējuma

Es, transportlīdzekļa vadītājs (operators)  

,

 

(vārds, uzvārds vai nosaukums)

 
  , deklarēju, ka:

(transportlīdzekļa nosaukums, reģistrācijas numurs)

 

• dzīvnieku vai dzīvnieku barības pēdējā izkraušana notikusi:

Valsts, reģions, vieta

Datums (dd.mm.gggg.)

Laiks (hh.mm.)

     

• pēc dzīvnieku barības vai dzīvnieku izkraušanas transportlīdzeklis ir iztīrīts un dezinficēts. Iztīrīts un dezinficēts dzīvnieku transportēšanas nodalījums (kravas transportlīdzekļa virsbūve), iekraušanas rampa, aprīkojums, kas bijis saskarē ar dzīvniekiem, riteņi un vadītāja kabīne, kā arī izkraušanas laikā izmantotais darba apģērbs un apavi;

• tīrīšana un dezinfekcija notikusi:

Valsts, reģions, vieta

Datums (dd.mm.gggg.)

Laiks (hh.mm.)

     

• dezinfekcijas līdzeklis lietots ražotāja ieteiktajā koncentrācijā*:

 

• nākamā dzīvnieku vai barības iekraušana notiks:

Valsts, reģions, vieta

Datums (dd.mm.gggg.)

Laiks (hh.mm.)

     
         

(datums)

 

(vieta)

 

(transportlīdzekļa vadītāja (operatora) paraksts)

 

(transportlīdzekļa vadītāja (operatora) vārds, uzvārds un adrese (drukātiem burtiem))

Piezīme. * Norādīt vielu un koncentrāciju.

11. pielikums
Ministru kabineta
2005. gada 2. augusta
noteikumiem Nr. 582

Sertifikāts mazgātiem un dezinficētiem transportlīdzekļiem,
kas Latvijā iebrauc pēc Alžīrijas Tautas Demokrātiskās Republikas vai Tunisijas Republikas apmeklējuma

Es, Pārtikas un veterinārā dienesta inspektors(-e), apliecinu, ka esmu pārbaudījis(-usi) transportlīdzekli(-ļus) ar reģistrācijas (identifikācijas) numuru(-iem)1

 
 

un, vizuāli pārbaudot, esmu konstatējis(-usi), ka transportlīdzekļa kravas nodalījums2 (kravas transportlīdzekļa virsbūve)2, iekraušanas rampa, aprīkojums, kas bijis saskarē ar dzīvniekiem, riteņi, vadītāja kabīne un izkraušanas laikā izmantotais darba apģērbs un apavi ir iztīrīti, mazgāti un dezinficēti.

Datums

Laiks

Vieta

Kompetentā iestāde

Pārtikas un veterinārā dienesta inspektora(-es) paraksts

         

Zīmogs3

 

(Pārtikas un veterinārā dienesta inspektora(-es) vārds, uzvārds (drukātiem burtiem))

Piezīmes.
1
Transportlīdzekļa(-u) reģistrācijas (identifikācijas) numurs(-i).
2
Lieko svītrot.
3
Zīmoga un paraksta krāsai jābūt atšķirīgai no dokumenta drukājuma krāsas."

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Zemkopības ministra vietā -
aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2005. gada 2. augusta noteikumos Nr. 582 "Mutes un nagu sērgas likvidēšanas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 369Pieņemts: 27.06.2017.Stājas spēkā: 30.06.2017.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 128, 29.06.2017. OP numurs: 2017/128.30
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
291882
30.06.2017
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"