Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta rīkojums Nr. 181

Rīgā 2017. gada 4. aprīlī (prot. Nr. 18 51. §)

Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Stiga RM" atbalstāmo investīciju projekta pieteikumu

1. Ministru kabinets (adrese - Brīvības bulvāris 36, Rīga, LV-1520) ir izskatījis Ekonomikas ministrijā saņemto sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Stiga RM" (nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs LV40003194846, adrese - Ziedoņa iela 11, Tukums, Tukuma novads, LV-3101) (turpmāk - sabiedrība) 2016. gada 10. augusta iesniegumu un 2016. gada 13. oktobra iesniegumu par investīciju projekta "Jaunu ražošanas iekārtu iegāde, rekonstrukcija un jaunu ražošanas/noliktavas ēku būvniecība, labiekārtošana ražošanas paplašināšanai un jauna produkta - laminētā bērza saplākšņa ieviešana ražošanā" (turpmāk - projekts) iesniegšanu atbalstāmo investīciju projekta statusa iegūšanai un Ekonomikas ministrijas sagatavoto izvērtējumu par projekta ietekmi uz valsts ekonomiku un konstatē:

1.1. saskaņā ar likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" 17.2 panta ceturto daļu, 4.1 daļu un sesto daļu uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi par atbalstāmo investīciju projekta ietvaros veiktajiem sākotnējiem ilgtermiņa ieguldījumiem ir tiesības piemērot uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātājam, kas atbilst visiem likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" 17.2 panta ceturtajā un 4.1 daļā minētajiem nosacījumiem un uz kuru neattiecas minētā likuma 17.2 panta sestajā daļā noteiktie uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaides piemērošanas ierobežojumi;

1.2. saskaņā ar likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" 17.2 panta ceturtās daļas 6. punktu, lai uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātājs iegūtu tiesības piemērot šā rīkojuma 1.1. apakšpunktā minēto uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi, uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātājs sagatavo atbalstāmo investīciju projektu. Ekonomikas ministrija izvērtē iesniegtā atbalstāmo investīciju projekta ietekmi uz valsts ekonomiku, un uz šā izvērtējuma pamata Ministru kabinets pieņem lēmumu par atbalstāmo investīciju projekta atbalstīšanu vai atteikumu to atbalstīt;

1.3. Ekonomikas ministrija saskaņā ar Ministru kabineta 2017. gada 3. janvāra noteikumu Nr. 20 "Atbalstāmo investīciju projekta pieņemšanas un īstenošanas kārtība" 37. punktu ir izvērtējusi projekta un sabiedrības atbilstību likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" 17.2 panta un Ministru kabineta 2017. gada 3. janvāra noteikumu Nr. 20 "Atbalstāmo investīciju projekta pieņemšanas un īstenošanas kārtība" prasībām, kā arī projekta ietekmi uz valsts ekonomiku un izvērtējumu kopā ar projektu ir iesniegusi Ministru kabinetā lēmuma pieņemšanai;

1.4. pamatojoties uz šo rīkojumu, sabiedrībai ir tiesības piemērot likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" 17.2 panta pirmās daļas 1. punktā minēto uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi.

2. Ievērojot minētos apsvērumus un pamatojoties uz likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" 17.2 panta pirmās daļas 1. punktu un ceturtās daļas 6. punktu, Ministru kabinets nolemj:

2.1. atbalstīt projektu, nosakot sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu attiecināmo izmaksu summu 11 465 000 euro apmērā, un piešķirt tam atbalstāmo investīciju projekta statusu;

2.2. noteikt sabiedrībai projekta ietvaros piemērojamo uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi 25 % apmērā no sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summas, bet ne vairāk kā 2 866 250 euro.

3. Projekts īstenojams atbilstoši tajā ietvertajiem mērķiem un galvenajām īstenojamām aktivitātēm, ievērojot likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" 17.2 pantā un Ministru kabineta 2017. gada 3. janvāra noteikumos Nr. 20 "Atbalstāmo investīciju projekta pieņemšanas un īstenošanas kārtība" ietvertos nosacījumus.

4. Projekta īstenošanas uzraudzību atbilstoši projektā ietvertajiem mērķiem un galvenajām īstenojamām aktivitātēm nodrošina Ekonomikas ministrija, ievērojot likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" 17.2 pantā un Ministru kabineta 2017. gada 3. janvāra noteikumos Nr. 20 "Atbalstāmo investīciju projekta pieņemšanas un īstenošanas kārtība" noteiktās procesuālās normas.

5. Uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaides piemērošanas uzraudzību nodrošina Valsts ieņēmumu dienests atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kompetencei.

6. Šo rīkojumu saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 76. panta otro daļu, 188. panta otro daļu un 189. panta pirmo daļu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā mēneša laikā no šā rīkojuma spēkā stāšanās dienas.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Ministru prezidenta biedrs,
ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Stiga RM" atbalstāmo investīciju projekta pieteikumu Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 181Pieņemts: 04.04.2017.Stājas spēkā: 07.04.2017.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 71, 06.04.2017. OP numurs: 2017/71.21
Saistītie dokumenti
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
289985
07.04.2017
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"