Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr. 61

Rīgā 2017. gada 28. martā

(Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes
sēdes protokols Nr. 15 5. p.)

Grozījumi "Sūdzību par apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpniekiem izskatīšanas normatīvajos noteikumos"

Izdoti saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma
7. panta pirmās daļas 1. punktu
un Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieku
darbības likuma 29. panta piekto daļu

Izdarīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 02.12.2015. normatīvajos noteikumos Nr. 206 "Sūdzību par apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpniekiem izskatīšanas normatīvie noteikumi" (tālāk tekstā - noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.2. punktu šādā redakcijā:

"2.2. šo noteikumu 4.1. un 8. punktā noteiktās prasības ir saistošas piesaistītajiem apdrošināšanas aģentiem un apdrošināšanas aģentiem, par kuriem apdrošināšanas komersants ir uzņēmies pilnu atbildību par to profesionālās darbības kļūdu vai profesionālās darbības nolaidības dēļ klientiem nodarītajiem zaudējumiem, kā arī dalībvalstu piesaistītajiem apdrošināšanas aģentiem un dalībvalstu apdrošināšanas aģentiem, par kuriem apdrošināšanas komersants ir uzņēmies pilnu atbildību par to profesionālās darbības kļūdu vai profesionālās darbības nolaidības dēļ klientiem nodarītajiem zaudējumiem, ja tie sniedz apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpniecības pakalpojumus Latvijas Republikā ar filiāles starpniecību vai ievērojot pakalpojumu sniegšanas brīvības principu, ja šajos noteikumos nav noteikts citādi;".

2. Papildināt noteikumus ar 2.1 punktu šādā redakcijā:

"2.1 Piesaistītais apdrošināšanas aģents - kredītiestāde un apdrošināšanas aģents - kredītiestāde, par kuru apdrošināšanas komersants ir uzņēmies pilnu atbildību par tā profesionālās darbības kļūdu vai profesionālās darbības nolaidības dēļ klientiem nodarītajiem zaudējumiem, ievēro šo noteikumu 5.-18. punkta prasības, ja apdrošināšanas komersants ar piesaistīto apdrošināšanas aģentu - kredītiestādi vai apdrošināšanas aģentu - kredītiestādi ir rakstveidā vienojušies, ka sūdzību par piesaistītā apdrošināšanas aģenta - kredītiestādes vai apdrošināšanas aģenta - kredītiestādes sniegto apdrošināšanas starpniecību izskatīšanu nodrošina pats piesaistītais apdrošināšanas aģents - kredītiestāde vai apdrošināšanas aģents - kredītiestāde."

3. Papildināt noteikumu 3. punkta pirmo teikumu aiz vārdiem "nodarītajiem zaudējumiem" ar vārdiem "izņemot, ja apdrošināšanas komersants ir izpildījis šo noteikumu 2.1 punktā noteikto nosacījumu".

4. Papildināt noteikumus ar 4.4. punktu šādā redakcijā:

"4.4. apdrošināšanas komersants par piesaistīto apdrošināšanas aģentu - kredītiestādi vai apdrošināšanas aģentu - kredītiestādi saņemto sūdzību pārsūta attiecīgajam piesaistītajam apdrošināšanas aģentam - kredītiestādei vai apdrošināšanas aģentam - kredītiestādei, ja apdrošināšanas komersants ir izpildījis šo noteikumu 2.1 punktā noteikto nosacījumu."

5. Izteikt 8.2. punktu šādā redakcijā:

"8.2. informāciju par adresātu, kam iesniedzama sūdzība, sūdzības iesniegšanas veidus un kontaktinformāciju;".

6. Izteikt 18. punktu šādā redakcijā:

"18. Apdrošināšanas aģentam un piesaistītajam apdrošināšanas aģentam, par kuru sūdzības neizskata apdrošināšanas komersants, ir pienākums pēc apdrošināšanas komersanta pieprasījuma iesniegt tam informāciju par saņemtajām un izskatītajām sūdzībām."

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs P.Putniņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi "Sūdzību par apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpniekiem izskatīšanas normatīvajos .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija Veids: noteikumi Numurs: 61Pieņemts: 28.03.2017.Stājas spēkā: 01.04.2017.Zaudē spēku: 04.06.2019.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 67, 31.03.2017. OP numurs: 2017/67.26
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
289783
01.04.2017
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"