Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Konkurences padomes lēmums Nr.6

Rīgā 2017.gada 14.martā (prot. Nr.15, 4.§)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr.KL\5-4\17\4

Par kopīgas izšķirošas ietekmes iegūšanu pār UAB "Baltic Retail Properties" un UAB "Baltic Retail Properties" un SIA "K Prof", SIA "Polo LS", SIA "Daugavkrasts M" apvienošanos

Konkurences padome (turpmāk - KP) 23.02.2017. saņēma ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos, iegūstot kopīgu izšķirošu ietekmi pār UAB "Baltic Retail Properties" (Lietuvā reģistrēta sabiedrība, reģistrācijas Nr.300580111) (turpmāk arī - BRP) un UAB "Baltic Retail Properties" apvienojoties ar SIA "K Prof" (Latvijā reģistrēta sabiedrība, reģistrācijas Nr.40003702599), SIA "Polo LS" (Latvijā reģistrēta sabiedrība, reģistrācijas Nr.40003584894), SIA "Daugavkrasts M" (Latvijā reģistrēta sabiedrība, reģistrācijas Nr.40003516900) (turpmāk - Ziņojums).

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

Pirmā darījuma rezultātā 70% BRP kapitāla daļu tiks pārdotas CPA 17 Pan-European Holding Coöperatief U. A. (Nīderlandē reģistrēta kooperatīvā sabiedrība ar izslēgtu atbildību, reģistrācijas numurs 818956045), W.P.Carey koncernam piederošam uzņēmumam, bet 10% BRP kapitāla daļu tiks pārdotas SIA "Kesko Real Estate Latvia" (Latvijā reģistrēta sabiedrība, reģistrācijas Nr. 40003540974), kura īpašnieks ir Kesko Oyj. Atlikušie 20% BRP kapitāla daļu paliks Wabashi B.V. īpašumā (6,9% kapitāla daļu), Nunica Holdings B.V. īpašumā (6,2% kapitāla daļu) un Genopas B.V. īpašumā (6,9% kapitāla daļu). Saskaņā ar Pārdošanas un pirkuma ietvarlīgumā noteikto pēc apvienošanās pabeigšanas visiem minētajiem dalībniekiem būs kopīga izšķiroša ietekme pār BRP.

Otra darījuma rezultātā ar jaundibinātas BRP meitas sabiedrības starpniecību, BRP iegādāsies 100% kapitāla daļu (un vienpersonisku izšķirošu ietekmi) SIA "K Prof" un SIA "Polo LS" no SIA "Kesko Real Estate Latvia", kā arī iegādāsies 100% kapitāla daļu (un vienpersonisku izšķirošu ietekmi) SIA "Daugavkrasts M" no Fiesta Real Estate AS.

Abi apvienošanās darījumi atbilst Konkurences likuma 15.panta pirmās daļas 3.punktam, skatāmi kopsakarā un ir paziņojami KP.

Izvērtējot Ziņojumā sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, secināms, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajā tirgū. Līdz ar to atbilstoši Konkurences likuma 16.panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un saskaņā ar Konkurences likuma 8.panta pirmās daļas 5.punktu, 15.panta pirmās daļas 3.punktu un 16.panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, Genopas B.V., Wabashi B.V., Nunica Holdings B.V., CPA 17 Pan-European Holding Coöperatief U. A., W.P.Carey koncernam un SIA "Kesko Real Estate Latvia" iegūstot kopīgu izšķirošu ietekmi pār UAB "Baltic Retail Properties" un UAB "Baltic Retail Properties" iegūstot izšķirošu ietekmi pār SIA "K Prof", SIA "Polo LS" un SIA "Daugavkrasts M".

Saskaņā ar Konkurences likuma 8.panta otro daļu Konkurences padomes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētāja p.i. I.Kassalis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par tirgus dalībnieku apvienošanos Izdevējs: Konkurences padome Veids: lēmums Numurs: 6Pieņemts: 14.03.2017.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 63, 27.03.2017. OP numurs: 2017/63.2
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
289642
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"