Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 82

Rīgā 2017. gada 14. februārī (prot. Nr. 7 27. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 2. jūnija noteikumos Nr. 277 "Noteikumi par šķīrējtiesu reģistru"

Izdoti saskaņā ar Šķīrējtiesu likuma 6. panta otro daļu un likuma
"Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru" 2.13 pantu

Izdarīt Ministru kabineta 2015. gada 2. jūnija noteikumos Nr. 277 "Noteikumi par šķīrējtiesu reģistru" (Latvijas Vēstnesis, 2015, 113. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.6. katra šķīrējtiesas šķīrējtiesnešu sarakstā iekļautā šķīrējtiesneša vārds un uzvārds;".

2. Izteikt 4.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.1. šo noteikumu 3.2., 3.3., 3.4. un 3.6. apakšpunktā minētās ziņas un katra šķīrējtiesas šķīrējtiesnešu sarakstā iekļautā šķīrējtiesneša personas kodu (ja personai nav personas koda, - dzimšanas datumu, personu apliecinoša dokumenta numuru un izdošanas datumu, valsti un institūciju, kas dokumentu izdevusi);".

3. Aizstāt 4.4.1. apakšpunktā vārdus "dibinātāja juridisko adresi" ar vārdiem "atrašanās vietas adresi".

4. Papildināt 5.1. apakšpunktu aiz vārdiem "Šķīrējtiesu likuma" ar skaitli un vārdiem "4. panta trešajā daļā un".

5. Izteikt 6. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"6. Lai reģistrētu izmaiņas reģistra ierakstos vai šķīrējtiesas reglamenta grozījumus, kā arī iesniegtu Uzņēmumu reģistrā apliecinājumu par šķīrējtiesas un tās šķīrējtiesnešu saraksta atbilstību Šķīrējtiesu likuma 4. panta prasībām, Uzņēmumu reģistrā iesniedz pieteikumu (turpmāk - izmaiņu pieteikums). Izmaiņu pieteikumā norāda:".

6. Izteikt 6.2.5. un 6.2.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.2.5. izmaiņas ierakstos par šķīrējtiesas šķīrējtiesnešu sarakstā iekļautajiem šķīrējtiesnešiem (norāda šķīrējtiesas šķīrējtiesnešu sarakstā iekļautā šķīrējtiesneša vārdu, uzvārdu un personas kodu (ja personai nav personas koda, - dzimšanas datumu, personu apliecinoša dokumenta numuru un izdošanas datumu, valsti un institūciju, kas dokumentu izdevusi));

6.2.6. apliecinājumu par šķīrējtiesas un tās šķīrējtiesnešu saraksta atbilstību Šķīrējtiesu likuma 4. panta prasībām;".

7. Izteikt 7. punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Izmaiņu pieteikumam šo noteikumu 6.2.3. apakšpunktā minētajā gadījumā pievieno Šķīrējtiesu likuma 4. panta trešajā daļā minēto dokumentu un pilnu precizētā reglamenta tekstu jaunā redakcijā, ja šķīrējtiesas atrašanās vietas adrese ir norādīta reglamentā."

8. Svītrot 9.1. apakšpunktu.

9. Aizstāt 9.2. apakšpunktā skaitli un vārdus "8. panta piektajā daļā" ar skaitļiem un vārdiem "8. panta 5.1 daļā".

10. Svītrot 10. punktu.

11. Izteikt 25. un 26. punktu šādā redakcijā:

"25. Ja Uzņēmumu reģistra rīcībā ir informācija, ka šķīrējtiesa neatbilst kādai no Šķīrējtiesu likuma 2. panta otrajā daļā, 4. panta pirmās daļas 3. punktā un otrajā daļā noteiktajām prasībām, nav sasniedzama tās norādītajā atrašanās vietas adresē, šķīrējtiesas dibinātājs nav iesniedzis Šķīrējtiesu likuma 8. panta sestajā daļā minēto apliecinājumu, nav ievērojis Šķīrējtiesu likuma 14. panta ceturtās daļas prasību vai nav izpildījis Šķīrējtiesu likuma 14. panta 4.2 daļas prasību, Uzņēmumu reģistra valsts notārs nosūta brīdinājumu uz šķīrējtiesas atrašanās vietas adresi un norāda termiņu trūkumu novēršanai. Minētais termiņš nedrīkst būt īsāks par 14 darbdienām. Pieteikumus, kas iesniegti pēc šajā punktā minētajā brīdinājumā norādītā termiņa beigām, Uzņēmumu reģistrs neizskata.

26. Ja dibinātājs pēc šo noteikumu 25. punktā minētā brīdinājuma saņemšanas tajā noteiktajā termiņā nav nodrošinājis brīdinājumā norādīto trūkumu novēršanu, Uzņēmumu reģistra valsts notārs pieņem lēmumu par ieraksta izdarīšanu šķīrējtiesu reģistrā par šķīrējtiesas izslēgšanu no reģistra. Lēmums stājas spēkā šajos noteikumos noteiktajā kārtībā."

12. Papildināt 34. punktu aiz vārdiem "konstatējis dibinātājs" ar vārdiem "vai ja konstatētā kļūda ir acīmredzama".

13. Papildināt noteikumus ar 40., 41., 42., 43., 44., 45. un 46. punktu šādā redakcijā:

"40. Ja šķīrējtiesas dibinātājs Šķīrējtiesu likuma pārejas noteikumu 8. punktā noteiktajā termiņā neiesniedz Uzņēmumu reģistrā Šķīrējtiesu likuma 4. panta trešajā daļā norādīto nekustamā īpašuma īpašnieka piekrišanu, reglamenta grozījumu tekstu, kā arī pilnu reglamenta tekstu jaunā redakcijā, kas atbilst Šķīrējtiesu likuma 8. panta pirmās un ceturtās daļas prasībām, pastāvīgās šķīrējtiesas šķīrējtiesnešu sarakstu, kas atbilst Šķīrējtiesu likuma 8. panta 2.1 daļas prasībām, vai apliecinājumu, kas atbilst Šķīrējtiesu likuma 8. panta sestās daļas prasībām, Uzņēmumu reģistra valsts notārs nosūta brīdinājumu uz šķīrējtiesas atrašanās vietas adresi un norāda termiņu trūkumu novēršanai. Minētais termiņš nedrīkst būt īsāks par 14 darbdienām. Pieteikumus, kas iesniegti pēc šajā punktā minētajā brīdinājumā norādītā termiņa beigām, Uzņēmumu reģistrs neizskata.

41. Ja šķīrējtiesas dibinātājs pēc šo noteikumu 40. punktā minētā brīdinājuma saņemšanas tajā noteiktajā termiņā nav nodrošinājis brīdinājumā norādīto trūkumu novēršanu, Uzņēmumu reģistra valsts notārs līdz 2017. gada 1. jūnijam pieņem lēmumu par ieraksta izdarīšanu reģistrā par šķīrējtiesas izslēgšanu no reģistra. Lēmums stājas spēkā šajos noteikumos noteiktajā kārtībā.

42. Ja šķīrējtiesas dibinātājs līdz 2017. gada 1. martam vai Uzņēmumu reģistra valsts notāra brīdinājumā noteiktajā termiņā ir iesniedzis Uzņēmumu reģistrā Šķīrējtiesu likuma 4. panta trešajā daļā norādīto nekustamā īpašuma īpašnieka piekrišanu, reglamenta grozījumu tekstu, kā arī pilnu reglamenta tekstu jaunā redakcijā, kas atbilst Šķīrējtiesu likuma 8. panta pirmās un ceturtās daļas prasībām, pastāvīgās šķīrējtiesas šķīrējtiesnešu sarakstu, kas atbilst Šķīrējtiesu likuma 8. panta 2.1 daļas prasībām, un apliecinājumu, kas atbilst Šķīrējtiesu likuma 8. panta sestās daļas prasībām, bet ieraksta izdarīšana vai dokumentu reģistrācija (pievienošana lietai) atbilstoši šo noteikumu 22. punktam ar Uzņēmumu reģistra valsts notāra lēmumu atlikta, nosakot termiņu trūkumu novēršanai, kas beidzas pēc 2017. gada 1. marta, un precizētie dokumenti netiek iesniegti norādītajā termiņā vai tie neatbilst normatīvo aktu prasībām, Uzņēmumu reģistra valsts notārs pieņem lēmumu par ieraksta izdarīšanu reģistrā par šķīrējtiesas izslēgšanu no reģistra.

43. Grozījumi šo noteikumu 3.6., 4.1., 6.2.5., 9.1. un 9.2. apakšpunktā stājas spēkā 2017. gada 1. martā.

44. Ja šķīrējtiesas dibinātājs līdz 2017. gada 1. jūnijam neiesniedz Uzņēmumu reģistrā pieteikumu par grozījumu izdarīšanu šķīrējtiesu reģistrā, nodrošinot šķīrējtiesas atbilstību Šķīrējtiesu likuma 8. panta otrajai daļai (stājas spēkā 2017. gada 1. martā), Uzņēmumu reģistra valsts notārs nosūta brīdinājumu uz šķīrējtiesas atrašanās vietas adresi un norāda termiņu trūkumu novēršanai. Minētais termiņš nedrīkst būt īsāks par 14 darbdienām. Pieteikumus, kas iesniegti pēc šajā punktā minētajā brīdinājumā norādītā termiņa beigām, Uzņēmumu reģistrs neizskata.

45. Ja šķīrējtiesas dibinātājs pēc šo noteikumu 44. punktā minētā brīdinājuma saņemšanas tajā noteiktajā termiņā nav nodrošinājis brīdinājumā norādīto trūkumu novēršanu, Uzņēmumu reģistra valsts notārs līdz 2017. gada 1. septembrim pieņem lēmumu par ieraksta izdarīšanu reģistrā par šķīrējtiesas izslēgšanu no reģistra. Lēmums stājas spēkā šajos noteikumos noteiktajā kārtībā.

46. Ja šķīrējtiesas dibinātājs līdz 2017. gada 1. jūnijam vai Uzņēmumu reģistra valsts notāra brīdinājumā noteiktajā termiņā ir iesniedzis Uzņēmumu reģistrā pieteikumu par grozījumu izdarīšanu šķīrējtiesu reģistrā, nodrošinot šķīrējtiesas atbilstību Šķīrējtiesu likuma 8. panta otrajai daļai (stājas spēkā 2017. gada 1. martā), bet ieraksta izdarīšana vai dokumentu reģistrācija (pievienošana lietai) atbilstoši šo noteikumu 22. punktam ar Uzņēmumu reģistra valsts notāra lēmumu atlikta, nosakot termiņu trūkumu novēršanai, kas beidzas pēc 2017. gada 1. jūnija, un precizētie dokumenti netiek iesniegti norādītajā termiņā vai tie neatbilst normatīvo aktu prasībām, Uzņēmumu reģistra valsts notārs pieņem lēmumu par ieraksta izdarīšanu reģistrā par šķīrējtiesas izslēgšanu no reģistra."

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 2. jūnija noteikumos Nr. 277 "Noteikumi par šķīrējtiesu .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 82Pieņemts: 14.02.2017.Stājas spēkā: 17.02.2017.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 36, 16.02.2017. OP numurs: 2017/36.13
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
288721
17.02.2017
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"