Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 44

Rīgā 2017. gada 24. janvārī (prot. Nr. 4 23. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2005. gada 28. jūnija noteikumos Nr. 468 "Ārstniecībā izmantojamo medicīnisko tehnoloģiju apstiprināšanas un jaunu medicīnisko tehnoloģiju ieviešanas kārtība"

Izdoti saskaņā ar Ārstniecības likuma
9. panta pirmo daļu un 35. pantu

Izdarīt Ministru kabineta 2005. gada 28. jūnija noteikumos Nr. 468 "Ārstniecībā izmantojamo medicīnisko tehnoloģiju apstiprināšanas un jaunu medicīnisko tehnoloģiju ieviešanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2005, 102. nr.; 2009, 178. nr.; 2015, 39. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2. punktu šādā redakcijā:

"2. Medicīniskās tehnoloģijas novērtē un apstiprina Nacionālais veselības dienests (turpmāk - dienests), izņemot:

2.1. zāles, kuras lieto atbilstoši zāļu lietošanas instrukcijā norādītajam lietošanas veidam un apstiprina saskaņā ar normatīvajiem aktiem par zāļu reģistrēšanu;

2.2. medicīniskās ierīces, kuras lieto atbilstoši lietošanas instrukcijā norādītajam lietošanas veidam un apstiprina saskaņā ar normatīvajiem aktiem par medicīnisko ierīču reģistrēšanu."

2. Svītrot 3. punktā vārdus "ārstniecības persona".

3. Papildināt 4.4. apakšpunktu aiz vārda "apkopojumu" ar vārdiem "(izņemot tiesu medicīnas ekspertīzē, tiesu psihiatrijas ekspertīzē un narkoloģijas ekspertīzē izmantojamām metodēm)".

4. Papildināt noteikumus ar 17.1 punktu šādā redakcijā:

"17.1 Novērtējot tiesu medicīnas ekspertīzē, tiesu psihiatrijas ekspertīzē un narkoloģijas ekspertīzē izmantojamās metodes, dienesta direktors pieņem lēmumu par metodes apstiprināšanu, ja metodes izvērtēšanas laikā ir pierādīta tās efektivitāte. Apstiprinātās tiesu medicīnas ekspertīzē, tiesu psihiatrijas ekspertīzē un narkoloģijas ekspertīzē izmantojamās metodes nosaukumu dienests reģistrē ārstniecībā izmantojamo medicīnisko tehnoloģiju datu bāzē. Tiesu medicīnas ekspertīzē, tiesu psihiatrijas ekspertīzē un narkoloģijas ekspertīzē izmantojamās metodes aprakstu dienests ārstniecībā izmantojamo medicīnisko tehnoloģiju datu bāzē nereģistrē un neizsniedz, jo tas kvalificēts kā ierobežotas pieejamības informācija."

5. Papildināt noteikumus ar 30.1 punktu šādā redakcijā:

"30.1 Novērtējot tiesu medicīnas ekspertīzē, tiesu psihiatrijas ekspertīzē un narkoloģijas ekspertīzē izmantojamās metodes, dienesta direktors pieņem lēmumu par metodes papildināšanu, ja metodes izvērtēšanas laikā ir pierādīta tās efektivitāte. Papildināto tiesu medicīnas ekspertīzē, tiesu psihiatrijas ekspertīzē un narkoloģijas ekspertīzē izmantojamās metodes aprakstu dienests ārstniecībā izmantojamo medicīnisko tehnoloģiju datu bāzē nereģistrē un neizsniedz, jo tas kvalificēts kā ierobežotas pieejamības informācija."

6. Svītrot 34. punktā vārdus "ārstniecības personām".

7. Svītrot 36. punktā vārdus "vai ārstniecības personas".

8. Papildināt 50. punktu aiz vārda "laikā" ar vārdiem "(izņemot par tiesu medicīnas ekspertīzē, tiesu psihiatrijas ekspertīzē un narkoloģijas ekspertīzē izmantojamām metodēm)".

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Veselības ministre Anda Čakša

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2005. gada 28. jūnija noteikumos Nr. 468 "Ārstniecībā izmantojamo medicīnisko .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 44Pieņemts: 24.01.2017.Stājas spēkā: 27.01.2017.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 21, 26.01.2017. OP numurs: 2017/21.9
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
288289
27.01.2017
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"