Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā

Izdarīt Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā šādus grozījumus:

1. Izteikt 42.1 panta pirmo daļu šādā redakcijā:

"Par smēķēšanas ierobežojumu pārkāpšanu -

uzliek naudas sodu līdz piecpadsmit euro."

2. Papildināt 155.panta trešās daļas dispozīciju pēc vārdiem "tabakas izstrādājumu" ar vārdiem "augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču vai elektronisko smēķēšanas ierīču uzpildes tvertņu".

3. Izteikt 166.9 panta otro daļu šādā redakcijā:

"Par normatīvajos aktos noteiktajām prasībām neatbilstošas kvalitātes naftas produktu, to aizstājējproduktu un komponentu vai alkoholisko dzērienu piedāvāšanu vai pārdošanu -

uzliek naudas sodu amatpersonām no simt četrdesmit līdz četrsimt trīsdesmit euro, bet juridiskajām personām - no četrsimt trīsdesmit līdz četrtūkstoš trīssimt euro, konfiscējot naftas produktus, to aizstājējproduktus un komponentus, alkoholiskos dzērienus, kuru kvalitāte neatbilst normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, vai bez konfiskācijas."

4. 166.12 panta pirmajā daļā:

papildināt dispozīciju ar vārdiem "vai iepakojuma vienībā vai ar ārējo iepakojumu, kas neatbilst normatīvo aktu prasībām";

papildināt sankciju ar vārdiem "konfiscējot preci vai bez konfiskācijas".

5. Izslēgt 166.15 panta trešo daļu.

6. Izteikt 166.20 pantu šādā redakcijā:

"166.20 pants. Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu un elektronisko cigarešu realizācijas noteikumu pārkāpšana

Par tādu tabakas izstrādājumu vai augu smēķēšanas produktu piedāvāšanu vai realizāciju, kuri nav marķēti ar akcīzes nodokļa markām, izņemot normatīvajos aktos paredzētos gadījumus, -

uzliek naudas sodu fiziskajām personām no divsimt desmit līdz četrsimt trīsdesmit euro, bet juridiskajām personām - no septiņsimt līdz divtūkstoš deviņsimt euro, konfiscējot šos tabakas izstrādājumus vai augu smēķēšanas produktus vai bez konfiskācijas.

Par tabakas izstrādājumu realizāciju, neievērojot noteikumu par to realizācijas cenu, -

uzliek naudas sodu amatpersonām no divsimt desmit līdz divsimt astoņdesmit euro, bet juridiskajām personām - no divsimt astoņdesmit līdz tūkstoš četrsimt euro, konfiscējot šos tabakas izstrādājumus vai bez konfiskācijas.

Par tādu cigarešu realizāciju, kuru daudzums iepakojuma vienībā atšķiras no daudzuma, kāds norādīts uz akcīzes nodokļa markas vai cigarešu iepakojuma vienības, -

uzliek naudas sodu amatpersonām no divsimt desmit līdz divsimt astoņdesmit euro, bet juridiskajām personām - no trīssimt piecdesmit līdz tūkstoš četrsimt euro, konfiscējot šos tabakas izstrādājumus.

Par tādu tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko cigarešu, to uzpildes flakonu vai jaunieviestu tabakas izstrādājumu laišanu tirgū, par kuriem nav sniegta informācija kompetentajai institūcijai, -

uzliek naudas sodu fiziskajām personām no simt četrdesmit līdz septiņsimt euro, bet juridiskajām personām - no septiņsimt līdz septiņtūkstoš euro, konfiscējot šos tabakas izstrādājumus, augu smēķēšanas produktus, elektroniskās cigaretes, to uzpildes flakonus vai jaunieviestus tabakas izstrādājumus vai bez konfiskācijas.

Par tādu cigarešu iepakojuma vienību, kurās ir mazāk par 20 cigaretēm, vai tinamās tabakas iepakojuma vienību, kurās ir mazāk par 30 gramiem tabakas, laišanu tirgū -

uzliek naudas sodu amatpersonām no divsimt desmit līdz divsimt astoņdesmit euro, bet juridiskajām personām - no trīssimt piecdesmit līdz tūkstoš četrsimt euro, konfiscējot šos tabakas izstrādājumus.

Par tabakas izstrādājumu, elektronisko cigarešu un to uzpildes flakonu pārdošanu vai iegādāšanos ar distances līguma palīdzību -

uzliek naudas sodu fiziskajām personām no septiņiem līdz divsimt desmit euro, bet juridiskajām personām - no piecpadsmit līdz septiņsimt euro, konfiscējot šos tabakas izstrādājumus, elektroniskās cigaretes un to uzpildes flakonus vai bez konfiskācijas."

7. 172.pantā:

papildināt nosaukumu un pirmo daļu pēc vārdiem "alkoholisko dzērienu lietošanā" ar vārdiem "un smēķēšanā";

papildināt trešo daļu pēc vārdiem "tabakas izstrādājumu" ar vārdiem "augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču vai to uzpildes tvertņu".

8. Papildināt 214.panta pirmo daļu pēc skaitļa un vārda "155.panta" ar vārdiem "pirmajā (attiecībā uz tabakas izstrādājumu tirdzniecību)".

9.  215.1 panta pirmajā daļā:

aizstāt skaitli un vārdus "166.15 panta trešajā un ceturtajā daļā" ar skaitli un vārdiem "166.15 panta ceturtajā daļā";

papildināt daļu pēc skaitļa "166.20" ar vārdiem "(panta ceturtajā daļā - par pārkāpumiem ar tabakas izstrādājumiem un augu smēķēšanas produktiem)".

10.  228.panta pirmajā daļā:

papildināt daļu pēc vārdiem "kosmētikas līdzekļu un medicīnisko ierīču" ar vārdiem "tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko cigarešu un uzpildes flakonu";

papildināt daļu pēc skaitļa un vārdiem "166.15 panta pirmajā un piektajā daļā" ar skaitli un vārdiem "166.20 panta ceturtajā daļā (par pārkāpumiem ar elektroniskajām cigaretēm, uzpildes flakoniem un jaunieviestiem tabakas izstrādājumiem)".

11. Papildināt V sadaļas divdesmit ceturto nodaļu ar 297.2 pantu šādā redakcijā:

"297.2 pants. Pārmaksātā vai nepareizi iemaksātā naudas soda atmaksa

Valsts budžetā pārmaksāto vai nepareizi iemaksāto naudas soda summu, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienestam iesniegtu naudas soda maksātāja iesniegumu, atmaksā Valsts ieņēmumu dienests 15 darba dienu laikā no tās institūcijas (amatpersonas) rakstveida atzinuma saņemšanas, kura pieņēmusi lēmumu par naudas soda uzlikšanu.

Pašvaldības budžetā pārmaksāto vai nepareizi iemaksāto naudas soda summu, pamatojoties uz naudas soda maksātāja iesniegumu, atmaksā pašvaldība 15 darba dienu laikā no tās institūcijas (amatpersonas) rakstveida atzinuma saņemšanas, kura pieņēmusi lēmumu par naudas soda uzlikšanu.

Pārmaksāto naudas soda summu atmaksā, ja iesniegums iesniegts triju gadu laikā no dienas, kad lēmums par naudas soda uzlikšanu kļuvis izpildāms.

Nepareizi iemaksāto naudas soda summu atmaksā, ja iesniegums iesniegts triju gadu laikā no dienas, kad maksājums saņemts valsts vai pašvaldības budžetā.

Ja naudas soda maksātājs šā panta trešajā vai ceturtajā daļā minētajā termiņā nav iesniedzis iesniegumu, pārmaksāto vai nepareizi iemaksāto naudas soda summu neatmaksā."

12. Papildināt pārejas noteikumus ar 36.punktu šādā redakcijā:

"36. Šā kodeksa 166.20 panta trešā daļa attiecībā uz cigarešu daudzuma norādi uz cigarešu iepakojuma vienības stājas spēkā 2017.gada 1.janvārī."

Likums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas.

Likums Saeimā pieņemts 2016.gada 27.oktobrī.

Valsts prezidents R.Vējonis

Rīgā 2016.gada 15.novembrī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 27.10.2016.Stājas spēkā: 16.11.2016.Zaudē spēku: 01.07.2020.Tēma: Tiesu vara; Administratīvais process; Covid-19Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 223, 15.11.2016. OP numurs: 2016/223.1
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
286561
16.11.2016
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"