Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 648

Rīgā 2015. gada 17. novembrī (prot. Nr. 60 6. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 16. februāra noteikumos Nr. 140 "Kārtība, kādā vadošā iestāde, sertifikācijas iestāde, sadarbības iestāde vai atbildīgā iestāde veic pārbaudi Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda finansētā projekta īstenošanas vietā"

Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības struktūrfondu un
Kohēzijas fonda vadības likuma 18. panta 5. punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2010. gada 16. februāra noteikumos Nr. 140 "Kārtība, kādā vadošā iestāde, sertifikācijas iestāde, sadarbības iestāde vai atbildīgā iestāde veic pārbaudi Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda finansētā projekta īstenošanas vietā" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 29. nr.; 2014, 87. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 6.3.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.3.2. laiku, kurā ir paredzēts veikt pārbaudi projekta īstenošanas vietā (pirms līguma vai vienošanās noslēgšanas, projekta īstenošanas laikā vai pēc projekta pabeigšanas, tas ir, pēc tam, kad veikts pēdējais maksājums finansējuma saņēmējam, pabeigtas projekta ietvaros veicamās darbības un nodrošināta projekta rezultāta funkcionalitāte (turpmāk - projekta pabeigšana))."

2. Izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Sadarbības iestāde vai atbildīgā iestāde:

7.1. ne vēlāk kā mēneša laikā pēc līguma vai vienošanās noslēgšanas ar finansējuma saņēmēju nosaka attiecīgā projekta riska līmeni (augsts, vidējs, zems) un ne retāk kā reizi projekta īstenošanas gadā veic projekta riska līmeņa pārvērtējumu;

7.2. ne vēlāk kā mēneša laikā pēc līguma vai vienošanās noslēgšanas ar finansējuma saņēmēju nosaka augstu riska līmeni lielajiem projektiem visā projekta īstenošanas laikā un pēc projekta pabeigšanas;

7.3. ne vēlāk kā viena gada laikā pēc projekta pabeigšanas nosaka attiecīgā projekta riska līmeni (augsts, vidējs, zems) vienu reizi visā projekta rezultātu saglabāšanas un ilgtspējas nodrošināšanas periodā."

3. Izteikt 20. punktu šādā redakcijā:

"20. Sadarbības iestāde vai atbildīgā iestāde piecu gadu laikā vai - atbilstoši normatīvajiem aktiem par attiecīgās aktivitātes vai apakšaktivitātes īstenošanu - triju gadu laikā, bet ne agrāk kā otrajā gadā pēc projekta pabeigšanas veic pārbaudi projekta īstenošanas vietā:

20.1. zema un vidēja riska projektiem - ar nejaušās izlases metodi;

20.2. augsta riska projektiem - ne retāk kā reizi piecu vai attiecīgi triju gadu laikā."

4. Papildināt noteikumus ar 20.1 punktu šādā redakcijā:

"20.1 Atbilstoši Padomes 2006. gada 11. jūlija Regulas (EK) Nr. 1083/2006, ar ko paredz vispārīgus noteikumus par Eiropas Reģionālās attīstības fondu, Eiropas Sociālo fondu un Kohēzijas fondu un atceļ Regulu (EK) Nr. 1260/1999, 57. panta 1. punktam šo noteikumu 7.2. apakšpunktā un 20. punktā ietvertais regulējums neattiecas uz projektiem to aktivitāšu un apakšaktivitāšu ietvaros, kuros nav veikti ieguldījumi infrastruktūrā un produktīvie ieguldījumi, ja normatīvajos aktos par attiecīgās aktivitātes vai apakšaktivitātes īstenošanu nav noteikts citādi."

5. Izteikt 21. punktu šādā redakcijā:

"21. Ja pēc projekta pabeigšanas projektā tiek identificēti būtiski trūkumi vai saņemta informācija par pārkāpumiem projekta īstenošanā, sadarbības iestāde vai atbildīgā iestāde var veikt pārbaudi projekta īstenošanas vietā agrāk nekā otrajā gadā pēc projekta pabeigšanas, lai pārbaudītu faktiskos apstākļus, gūtu pārliecību par veikto izdevumu atbilstību un nodrošinātu trūkumu novēršanu."

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Finanšu ministrs Jānis Reirs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 16. februāra noteikumos Nr. 140 "Kārtība, kādā vadošā .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 648Pieņemts: 17.11.2015.Stājas spēkā: 21.11.2015.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 228, 20.11.2015. OP numurs: 2015/228.7
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
277918
21.11.2015
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"