Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.32

Jūrmalā 2015.gada 30.jūlijā (prot. Nr.13, 10.p.)
Grozījumi Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2014.gada 20.februāra saistošajos noteikumos Nr.4 "Kārtība, kādā pašvaldība sniedz atbalstu pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanai bērnam privātajā izglītības iestādē"
Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2013.gada 17.decembra
noteikumu Nr.1523 "Kārtība, kādā pašvaldība
atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām
sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas
privātajai izglītības iestādei"

Izdarīt Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2014.gada 20.februāra saistošajos noteikumos Nr.4 "Kārtība, kādā pašvaldība sniedz atbalstu pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanai bērnam privātajā izglītības iestādē" (turpmāk – saistošie noteikumi) (Latvijas Vēstnesis, 2014, Nr.69 (5129)) šādus grozījumus:

1. Papildināt saistošo noteikumu izdošanas tiesisko pamatojumu ar Ministru kabineta 2013.gada 17.decembra noteikumu Nr.1523 "Kārtība, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātajai izglītības iestādei" 10. un 12.punktu.

2. Aizstāt visos saistošajos noteikumos vārdus "Jūrmalas pilsētas domes Izglītības nodaļa" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Jūrmalas pilsētas domes Izglītības pārvaldes Vispārējās izglītības nodaļa" (attiecīgā locījumā).

3. Izteikt 5.punktu šādā redakcijā:

"5. Atbalsta saņemšanai bērna likumīgais pārstāvis iesniedz domē iesniegumu (2.pielikums) par to, ka bērns saņems pakalpojumu privātajā izglītības iestādē, iesniegumā norādot privātās izglītības iestādes nosaukumu un juridiskās personas reģistrācijas numuru. Iesniegumam pievieno apliecinājumu no privātās izglītības iestādes par pakalpojumu sniegšanu attiecīgajam bērnam."

4. Izteikt 6.punktu šādā redakcijā:

"6. Domes Izglītības pārvaldes Vispārējās izglītības nodaļas atbildīgais speciālists pārbauda informāciju, kas minēta šo noteikumu 2. un 3.punktā, un piecu darba dienu laikā sagatavo rīkojumu par atbalsta piešķiršanu vai atteikumu to piešķirt. Par pieņemto lēmumu Izglītības pārvaldes Vispārējās izglītības nodaļa elektroniski informē privāto izglītības iestādi, bērna likumīgo pārstāvi un domes Centralizēto grāmatvedību."

5. Izteikt 11.punktu šādā redakcijā:

"11. Pašvaldība var pārtraukt izmaksāt līdzfinansējumu bērna likumīgajam pārstāvim pirmsskolas izglītības pakalpojuma saņemšanai privātajā izglītības iestādē, ja bērnam rakstiski piedāvāta vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, kurā bērns ir reģistrēts uzņemšanai, bet bērna likumīgais pārstāvis no piedāvātās vietas ir atteicies, un ja pēc minētā atteikuma pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē saglabājas brīva vieta, uz kuru nav citu pretendentu."

6. Izteikt 12.punktu šādā redakcijā:

"12. Ja bērna likumīgais pārstāvis nepiekrīt pirmsskolas izglītības pakalpojuma saņemšanai pašvaldības izglītības iestādē un vēršas ar iesniegumu domē, tad domes Izglītības pārvaldes Vispārējās izglītības nodaļa pārbauda iesnieguma atbilstību šo saistošo noteikumu 13.punktam, un 5 darba dienu laikā sagatavo rīkojumu par atbalsta izmaksas turpināšanu vai atteikumu turpināt pašvaldības atbalsta izmaksu. Par pieņemto lēmumu domes izpilddirektors informē privāto izglītības iestādi, bērna likumīgo pārstāvi un domes Centralizēto grāmatvedību."

7. Izteikt saistošo noteikumu 3.pielikuma 2.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.3. Atbalsts netiek piešķirts par dienām, kad Bērns bez attaisnojoša iemesla neapmeklē Iestādi. Par attaisnojošu iemeslu uzskatāma Bērna prombūtne veselības stāvokļa pasliktināšanās dēļ, ko apliecina ģimenes ārsta izsniegta izziņa, vai citi gadījumi, par kuriem Bērna likumīgais pārstāvis Pakalpojumu sniedzēju rakstiski informējis pirms plānotās prombūtnes, kas kopumā nav ilgāka par 60 (sešdesmit) dienām kalendārā gada laikā."

8. Aizstāt saistošo noteikumu 3.pielikuma 3.4.1.apakšpunktā skaitli un vārdu "4.5.3.punktos" ar skaitli un vārdu "4.5.2.apakšpunktos".

9. Izteikt saistošo noteikumu 3.pielikuma 4.2.punktu šādā redakcijā:

"4.2. Līgums ir spēkā uz laiku, kamēr Bērns apgūst pirmsskolas izglītības programmu, vai līdz brīdim, kad tiek noslēgts līgums par pirmsskolas izglītības apguvi pašvaldības izglītības iestādē".

10. Izteikt saistošo noteikumu 3.pielikuma 4.4.punktu šādā redakcijā:

"4.4. Līgums var tikt izbeigts šajā Līgumā noteiktajos gadījumos vai Pusēm savstarpēji vienojoties, noslēdzot starp Pusēm atsevišķu vienošanos pie Līguma".

11. Atcelt Jūrmalas pilsētas domes 2015.gada 26.marta saistošos noteikumus Nr.15 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2014.gada 20.februāra saistošajos noteikumos Nr.4 "Kārtība, kādā pašvaldība sniedz atbalstu pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanai bērnam privātajā izglītības iestādē".

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G.Truksnis

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2015.gada 30.jūlija saistošajiem noteikumiem Nr.32 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2014.gada 20.februāra saistošajos noteikumos Nr.4 "Kārtība, kādā pašvaldība sniedz atbalstu pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanai bērnam privātajā izglītības iestādē""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Īss projekta satura izklāsts1.1. Saistošie noteikumi izstrādāti, lai nodrošinātu atbilstību Ministru kabineta 2013.gada 17.decembra noteikumu Nr.1523 "Kārtība, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātajai izglītības iestādei" 10. un 12.punktu;

1.2. saistošie noteikumi izstrādāti ar mērķi uzlabot pirmsskolas izglītības pakalpojuma pieejamību Jūrmalas administratīvajā teritorijā deklarētajiem bērniem;

1.3. saistošo noteikumu 5.punkts paredz iespēju pretendēt uz pašvaldības atbalstu arī ģimenēm, kuru bērns jau apmeklē privāto izglītības iestādi; 6.punkts samazina lēmuma pieņemšanas termiņu; 12.punkts precizē gadījumu, kādā vecāki iesniedz iesniegumu par atteikšanos no vietas pašvaldības izglītības iestādē; 3.pielikuma 2.3.apakšpunkta precizēšana nodrošina atbilstību ārējam normatīvam aktam.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums2.1. saņemti privāto izglītības iestāžu un to izglītojamo vecāku ieteikumi par nepieciešamajiem grozījumiem;

2.2. nodrošināt atbilstību ārējam normatīvam aktam;

2.3. saistošie noteikumi šobrīd paredz mazāku termiņu bērna prombūtnei attaisnojoša iemesla dēļ, kā arī liedz iespēju uz pašvaldības atbalstu pretendēt ģimenēm, kuru bērns jau uzsācis apmeklēt privāto izglītības iestādi.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuSaistošo noteikumu īstenošanai papildus līdzekļi pašvaldības budžetā nav nepieciešami.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā4.1. saistošie noteikumi nodrošina pašvaldības labvēlīgāku attieksmi pret izglītojamo vecākiem;

4.2. saistošie noteikumi izglītojamo vecākiem uzlabos pakalpojuma pieejamību.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām5.1. saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Izglītības pārvaldes Vispārējās izglītības nodaļa, Budžeta nodaļa un Centralizētā grāmatvedība;

5.2. saistošo noteikumu izpilde neietekmēs institūciju, kuras atbild par saistošo noteikumu izpildi, funkcijas un uzdevumus;

5.3. saistošo noteikumu piemērošanā privātpersona var vērsties Izglītības pārvaldes Vispārējās izglītības nodaļā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām6.1. saistošo noteikumu izstrādes procesā notikušas konsultācijas ar privāto izglītības iestāžu vadītājiem un izglītojamo vecākiem;

6.2. privāto izglītības iestāžu vadītāji un izglītojamo vecāki norādījuši uz nepieciešamību aktualizēt saistošos noteikumus, lai nodrošinātu atbilstību ārējiem normatīvajiem aktiem un uzlabotu pakalpojuma pieejamību.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G.Truksnis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2014.gada 20.februāra saistošajos noteikumos Nr.4 "Kārtība, .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 32Pieņemts: 30.07.2015.Stājas spēkā: 10.09.2015.Zaudē spēku: 19.05.2016.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 176, 09.09.2015. OP numurs: 2015/176.10
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
276342
10.09.2015
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"