Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.14

Jēkabpilī 2015.gada 4.jūnijā

Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2014.gada 7.augusta saistošajos noteikumos Nr.20 "Kārtība, kādā sedz ar dzīvojamās telpas lietošanu saistītos izdevumus"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
25.pantu, Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
35.panta piekto daļu

Izdarīt Jēkabpils pilsētas domes 2014.gada 7.augusta saistošajos noteikumos Nr.20 "Kārtība, kādā sedz ar dzīvojamās telpas lietošanu saistītos izdevumus" (turpmāk - saistošie noteikumi) (Latvijas Vēstnesis, 2014., 160.nr., 254.nr.) šādus grozījumus:

1. Svītrot 3.2.apakšpunktu.

2. Svītrot 5.punktu.

3. Svītrot 6.punktu.

4. Izteikt 7.punktu šādā redakcijā:

"7. Iesniedzot Jēkabpils Sociālajā dienestā (turpmāk - Dienests) šo noteikumu 10.punktā minēto iesniegumu, palīdzības pieprasītājs dod atļauju iegūt un izmantot pašvaldības un valsts datu reģistros pieejamo informāciju par visiem ģimenes locekļiem, kas nepieciešama lēmuma pieņemšanai par dzīvokļa (mājokļa) pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt dzīvokļa (mājokļa) pabalstu, un veikt datu apstrādi elektroniskajā datu bāzē SOPA."

5. Izteikt 9.punktu šādā redakcijā:

"9. Dienests desmit darbdienu laikā pēc iesnieguma un citu dokumentu saņemšanas pieņem lēmumu par 3.1.apakšpunktā minētā pabalsta piešķiršanu vai par atteikumu piešķirt 3.1.apakšpunktā minēto pabalstu."

6. Svītrot III nodaļu.

7. Svītrot 29.punktā vārdus "un pabalstu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas izdevumu segšanai".

Jēkabpils pilsētas domes
priekšsēdētāja vietnieks sociālos jautājumos J.Raščevskis


 

Saistošo noteikumu Nr.14 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2014.gada 7.augusta saistošajos noteikumos Nr.20 "Kārtība, kādā sedz ar dzīvojamās telpas lietošanu saistītos izdevumus""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Šobrīd spēkā ir Jēkabpils pilsētas domes 2014.gada 7.augusta saistošie noteikumi Nr.20 "Kārtība, kādā sedz ar dzīvojamās telpas lietošanu saistītos izdevumus", kas izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 25.pantu un Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35.panta piekto daļu (turpmāk - saistošie noteikumi).

Saskaņā ar saistošo noteikumu 3.2.apakšpunktu viens no veidiem, kā Jēkabpils pilsētas pašvaldība var segt saviem iedzīvotājiem ar dzīvokļa (mājokļa) lietošanu saistītos izdevumus, ir piešķirt pabalstu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas izdevumu segšanai. Tiesības saņemt šo pabalstu ir atsevišķi dzīvojošām personām, kuras saņem vecuma, invaliditātes (I vai II invaliditātes grupa) pensiju vai sociālā nodrošinājuma pabalstu un vienlaicīgi atbilst saistošo noteikumu 5.punktā noteiktajiem trīs papildus kritērijiem.

Minētā pabalsta mērķis bija kompensēt būtiski pieaugušos izdevumus sadzīves atkritumu apsaimniekošanai iepriekš minētajai mērķauditorijai, stājoties spēkā Ministru kabineta 2013.gada 17.septembra noteikumiem Nr.817 "Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 9.decembra noteikumos Nr.1033 "Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu"", ar kuriem tika mainīta maksas par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu un asenizāciju aprēķina kārtība, paredzot, ka turpmāk aprēķins veicams atbilstoši atsevišķo īpašumu skaitam, nevis proporcionāli dzīvoklī dzīvojošo personu skaitam.

2014.gada 6.novembrī stājās spēkā Ministru kabineta 2014.gada 3.novembra noteikumi Nr.675 "Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 9.decembra noteikumos Nr.1013 "Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu"", saskaņā ar kuriem maksu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu un asenizāciju dzīvoklim (ja tas ir atsevišķais īpašums) aprēķina proporcionāli dzīvoklī deklarēto personu skaitam, sadalot summu, kas veidojas pēc neapdzīvojamo telpu un mākslinieka darbnīcu īpašnieku vai nomnieku veikto maksājumu atskaitīšanas no dzīvojamās mājas kopējā maksājuma. Tādējādi līdz ar Ministru kabineta 2014.gada 3.novembra noteikumu Nr.675 "Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 9.decembra noteikumos Nr.1013 "Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu"" spēkā stāšanos tika atjaunota iepriekšējā aprēķina kārtība, kad izdevumu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu apmērs ir atkarīgs no īpašumā deklarēto personu skaita.

Ņemot vērā iepriekš minēto, saistošajos noteikumos ir veicami grozījumi.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts paredz svītrot tiesību normas par pabalstu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas izdevumu segšanai.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu 2015.gadā budžeta izdevumu sadaļu būtiski neietekmēs, bet 2016.gadā, pēc provizoriskām aplēsēm, budžeta izdevumi samazināsies par 8000 - 10000 euro.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošo noteikumu projektā ietvertais tiesiskais regulējums attiecināms uz atsevišķi dzīvojošām personām, kuras saņem vecuma, invaliditātes (I vai II invaliditātes grupa) pensiju vai sociālā nodrošinājuma pabalstu.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms.

Jēkabpils pilsētas domes
priekšsēdētāja vietnieks sociālos jautājumos J.Raščevskis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2014.gada 7.augusta saistošajos noteikumos Nr.20 "Kārtība, kādā .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 14Pieņemts: 04.06.2015.Stājas spēkā: 10.07.2015.Zaudē spēku: 18.01.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 132, 09.07.2015. OP numurs: 2015/132.30
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
275198
10.07.2015
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"