Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Valsts ieņēmumu dienests

Rīkojums Nr.609 Rīgā 2001.gada 20.jūlijā

Par grozījumiem Valsts ieņēmumu dienesta 1995.gada 27.aprīļa metodiskajos norādījumos "Par pievienotās vērtības nodokļa aprēķināšanu un uzskaiti grāmatvedībā"

1. Saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām" 5.panta otro daļu un likumu "Par pievienotās vērtības nodokli" apstiprinu grozījumus "Grozījumi Valsts ieņēmumu dienesta 1995.gada 27.aprīļa metodiskajos norādījumos "Par pievienotās vērtības nodokļa aprēķināšanu un uzskaiti grāmatvedībā"".

2. Ar šo rīkojumu apstiprinātie grozījumi stājas spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Valsts ieņēmumu dienesta

ģenerāldirektors A.Sončiks

Grozījumi Valsts ieņēmumu dienesta

1995. gada 27. aprīļa metodiskajos norādījumos

"Par pievienotās vērtības nodokļa aprēķināšanu un uzskaiti grāmatvedībā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām"

5. pantu un likumu "Par pievienotās vērtības nodokli"

Izdarīt Valsts ieņēmumu dienesta 1995. gada 27. aprīļa metodisko norādījumu "Par pievienotās vērtības nodokļa aprēķināšanu un uzskaiti grāmatvedībā" I daļā "Par pievienotās vērtības nodokļa deklarācijas aizpildīšanas kārtību" šādus grozījumus:

1) papildināt 11. punkta 18. apakšpunktu ar tekstu šādā redakcijā:

"Šajā koda ailē atsevišķi aiz šķērssvītras jānorāda samaksātā pievienotās vērtības nodokļa summa par iekšzemē iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem savas saimnieciskās darbības nodrošināšanai, par kuru apliekamai personai ir tiesības pieprasīt VID veikt nodokļa pārmaksas atmaksu vai novirzīt citu nodokļu nomaksai saskaņā ar likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 12. pantu.

Minētā nodokļa summa iekļaujama gan kopējā priekšnodokļa summā par iekšzemē iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem savas saimnieciskās darbības nodrošināšanai, gan norādāma atsevišķi aiz šķērssvītras līdzīgi, kā tas ir norādīts šī punkta 13. apakšpunkta piemērā.";

2) papildināt 13.1 punktu aiz teikuma "Šajā gadījumā pārskata 2., 3., 4. un 7. aile nav jāaizpilda." ar tekstu šādā redakcijā:

"Pārskatā atsevišķi ir jāsagrupē tie nodokļa rēķini, par kuriem taksācijas periodā ir veikta samaksa un attiecībā uz kuriem apliekamai personai ir tiesības pieprasīt VID veikt nodokļa pārmaksas atmaksu vai novirzīt citu nodokļu nomaksai saskaņā ar likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 12. pantu. Šo rēķinu uzskaitījuma beigās ir jānorāda samaksātā nodokļa kopsumma.

Atsevišķi ir jāsagrupē vēl nesamaksātie nodokļa rēķini par taksācijas periodā saņemtajām precēm. Šo rēķinu uzskaitījuma beigās ir jānorāda nesamaksātā nodokļa kopsumma.

Ja nodokļa rēķina samaksa ir veikta daļēji, tad šis rēķins ir jāuzrāda katrā sarakstā, attiecīgi norādot samaksāto nodokļa daļu un vēl nesamaksāto nodokli."

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem Valsts ieņēmumu dienesta 1995.gada 27.aprīļa metodiskajos norādījumos "Par pievienotās .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests Veids: rīkojums Numurs: 609Pieņemts: 20.07.2001.Stājas spēkā: 26.07.2001.Zaudē spēku: 01.01.2006.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 111, 25.07.2001.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
26461
26.07.2001
85
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"