Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.58

Jēkabpilī 2013.gada 19.decembrī

Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2008.gada 20.marta saistošajos noteikumos Nr.5 "Par pašvaldības stipendiju un mācību maksas piešķiršanu"

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma
"Par pašvaldībām" 12.pantu, 43.panta trešo daļu

Izdarīt 2008.gada 20.marta saistošajos noteikumos Nr.5 "Par pašvaldības stipendiju un mācību maksas piešķiršanu" (turpmāk tekstā - Noteikumi) šādus grozījumus:

1. Aizstāt Noteikumos vārdus "Izglītības, kultūras, sporta un jaunatnes lietu komiteja" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Sociālo, izglītības, kultūras, sporta un veselības aizsardzības jautājumu komiteja" (attiecīgā locījumā).

2. Izteikt Noteikumu 1. un 2.punktu šādā redakcijā:

"1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Jēkabpils pilsētas pašvaldība piešķir un izmaksā stipendijas un mācību maksu.

2. Tiek piešķirtas šādas pašvaldības stipendijas:

2.1. Studenta un audzēkņa stipendija (turpmāk tekstā saukta - stipendija) ir stipendija, kas piešķirta II. un IV.nodaļas noteiktajā kārtībā un piešķirta studentam vai audzēknim uz vienu mācību gadu, kuriem deklarētā dzīves vieta ir Jēkabpils pilsētā;

2.2. Ārstniecības speciālista stipendija (turpmāk tekstā saukta - rezidenta stipendija) ir stipendija, kas piešķirta IV. un V.nodaļas noteiktajā kārtībā un piešķirta studentam sākot ar 4.kursu, kurš apgūst akreditētu profesionālo izglītības programmu medicīnā kādā no Veselības ministrijas noteiktajām pamatspecialitātēm, apakšspecialitātēm vai papildspecialitātēm vai rezidentam, kurš ir darba tiesiskajās attiecībās ar izglītības programmu īstenojošu ārstniecības iestādi specialitātes iegūšanai saskaņā ar akreditētu profesionālo rezidentūras izglītības programmu medicīnā."

3. Izteikt Noteikumu 12.punktu šādā redakcijā:

"12. Šo noteikumu 10. un 11.punktā noteiktajos gadījumos lēmumu par stipendijas izmaksas pārtraukšanu un neizmaksāšanu pieņem Izglītības nodaļas vadītājs 10 dienu laikā no personas iesnieguma saņemšanas vai no fakta konstatācijas. Izglītības nodaļas vadītājs iesniedz lēmumu izpildei Grāmatvedībai."

4. Izteikt Noteikumu 23. un 24.punktu šādā redakcijā:

"23. Studējošā persona var pretendēt vienā mācību gadā tikai uz vienu apmaksas veidu - uz stipendiju vai uz rezidenta stipendiju vai uz mācību maksas apmaksu.

24. Pretendentiem dokumenti Domē iesniedzami:

24.1. līdz 20.maijam par mācību maksas apmaksu;

24.2. līdz 20.septembrim par stipendiju;

24.3. noteikumu 25.punktā noteiktajā kārtībā par rezidenta stipendiju".

5. Papildināt Noteikumus ar V.nodaļu šādā redakcijā:

"V. Rezidenta stipendijas piešķiršanas kārtība

25. Dome izsludinot konkursu nosaka dokumentu iesniegšanas termiņu un atbalstāmās ārstniecības speciālistu specialitātes un speciālistu skaitu, ņemot vērā SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" ieteikumus.

26. Rezidenta stipendija tiek piešķirta uz visu studiju vai rezidentūras laiku.

27. Rezidenta stipendija vienam pretendentam tiek piešķirta par vienu apgūstamo specialitāti.

28. Rezidenta stipendijas apmērs ir 378,00 euro (trīs simti septiņdesmit astoņi eiro un 00 centi) mēnesī. No minētās summas pašvaldība normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ietur noteiktos obligātos nodokļu maksājumus. Dome ir tiesīga grozīt rezidenta stipendijas apmēru atbilstoši budžeta apropriācijai.

29. Pretendentu pieteikumus izvērtē komiteja, kura iesniedz lēmuma projektu Domei.

30. Komiteja vērtē tikai tos pretendentu pieteikumus, kuru iesniegtie dokumenti pilnībā atbilst šajos noteikumos noteiktajām prasībām un kas saņemti noteiktajā termiņā.

31. Komiteja ir atbildīga par šo noteikumu un ar to saistīto Domes lēmumu izpildi konkrēto rezidenta stipendiju piešķiršanā, kā arī par noteikumos noteiktās procedūras ievērošanu un nodrošināšanu.

32. Pretendentiem, kuri vēlas saņemt rezidenta stipendiju, jāiesniedz šādi dokumenti:

32.1. pieteikums, kurā norādīts - vārds, uzvārds, iegūstamā specialitāte, studiju (rezidentūras) programmas nosaukums, augstskola un fakultāte (attiecīgi norādot adresi, valsti, tālruņus), studiju uzsākšanas gads;

32.2. izziņa no augstskolas, kurā norādīts: studiju fakts, apgūstamā specialitāte un iegūstamās specialitātes beigu termiņš;

32.3. sekmju izraksts par pēdējo noslēgto mācību gadu;

32.4. rekomendācija vai raksturojums no izglītības iestādes vai organizācijas, ko pārstāv pretendents;

32.5. pašrocīgi parakstīts apliecinājums stāties darba tiesiskajās attiecībās ar SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" studiju laikā vai pēc studiju pabeigšanas un nostrādāt attiecīgajā ārstniecības specialitātē par kuras apgūšanas periodu ir maksāta rezidenta stipendija trīs gadus normālu darba laiku saskaņā ar iestādes darba kārtības noteikumiem, maiņu grafikiem, kas tiks paredzēts darba līgumā.

32.6. svešvalodās iesniegtu dokumentu tulkojums valsts valodā.

33. Pretendents ir tiesīgs pretendēt uz rezidenta stipendiju, ja viņš atbilst šādiem kritērijiem:

33.1. pretendents ir students sākot ar 4.kursu vai rezidents un apgūst kādu no apstiprinātajām atbalstāmajām specialitātēm;

33.2. sekmju vidējais vērtējums nav zemāks par 7 ballēm;

33.3. svešvalodu zināšanu līmeņa vērtējums nav zemāks par 7 ballēm;

33.4. pretendents pārvalda valsts valodu;

33.5. pretendents apliecinājis, gatavību stāties darba tiesiskajās attiecībās ar SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" studiju laikā vai pēc studiju pabeigšanas un nostrādāt attiecīgajā ārstniecības specialitātē par kuras apgūšanas periodu ir maksāta rezidenta stipendija trīs gadus normālu darba laiku saskaņā ar iestādes darba kārtības noteikumiem, maiņu grafikiem, kas tiks paredzēts darba līgumā.

34. Pēc dokumentu iesniegšanas termiņa beigām komiteja izvērtē pretendentu pieteikumus un tiem pievienotos dokumentus un sagatavo lēmuma projektu iesniegšanai Domei.

35. Komitejai ir tiesības nepieciešamības gadījumā uzaicināt pretendentu uz komitejas sēdi.

36. Priekšrocība saņemt rezidenta stipendiju ir tam, kuram augstāka vidējā atzīme.

37. Katru gadu līdz 1.augustam rezidenta stipendijas saņēmējs iesniedz Domē mācību iestādes izsniegtu dokumentu, kas apliecina rezidenta stipendijas saņēmēja sekmes vismaz 33.punktā noteiktajā līmenī. Ja rezidenta stipendijas saņēmējs neatbilst 33.punktam noteiktajām prasībām, Dome vienpusēji lauž līgumu un pieprasa izmaksātās rezidenta stipendijas atmaksu viena mēneša laikā.

38. Lēmumu par rezidenta stipendijas izmaksas pārtraukšanu pieņem Dome.

39. Pēc Domes lēmuma pieņemšanas par rezidenta stipendijas saņemšanu pretendents slēdz līgumu par rezidenta stipendijas izmaksu (pielikumā).

40. Rezidenta stipendijas piešķir budžetā paredzēto līdzekļu apmērā."

6. Papildināt Noteikumus ar pielikumu "Līgums" (pielikumā).

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs



 

Pielikums
pie Jēkabpils pilsētas domes
2013.gada 19.decembra saistošajiem noteikumiem Nr.58

"Pielikums
pie Jēkabpils pilsētas domes
2008.gada 20.marta saistošajiem noteikumiem Nr.5

LĪGUMS

Jēkabpilī,

20______.gada _____________________

 

Jēkabpils pilsētas pašvaldība, reģ. Nr. 90000024205 tās _________________ personā, kurš rīkojas saskaņā ar likumu "Par pašvaldībām" un Jēkabpils pilsētas pašvaldības nolikumu, turpmāk tekstā Pašvaldība, no vienas puses un _______________ personas kods_____________, dzīvo_______________ , turpmāk tekstā Stipendiāts, no otras puses, turpmāk tekstā katrs atsevišķi un abi kopā saukti arī Puse/Puses, pamatojoties uz _________, turpmāk tekstā Lēmums, izskatot savu brīvu gribu, bez viltus, spaidiem un maldiem, noslēdz sekojošu līgumu, turpmāk tekstā līgums:

I. Līguma priekšmets

1. Pašvaldība apņemas Stipendiātam maksāt rezidenta stipendiju _____ mēnesī, lai Stipendiāts apgūtu (specialitāti) (turpmāk tekstā stipendija).

2. Pašvaldība pirms stipendijas izmaksas budžetā pārskaita normatīvajos aktos noteiktos nodokļus.

3. Stipendija tiek maksāta visu studiju vai rezidentūras laiku___________.

II. Norēķinu kārtība

4. Stipendiju izmaksā vienu reizi mēnesī un tā tiek pārskaitīta uz Stipendiāta norādīto bankas kontu Nr.___________ līdz mēneša 20.datumam par tekošo mēnesi.

5. Par stipendijas saņemšanas dienu Puses atzīst datumu, kad Pašvaldība veikusi maksājumu.

III. Pašvaldības tiesības un pienākumi

6. Pašvaldībai ir tiesības:

6.1. pieprasīt no Stipendiāta ar studijām vai rezidentūru saistītos dokumentus un informāciju;

6.2. piedāvāt Stipendiātam prakses vai darbavietu SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca";

6.3. atbilstoši iespējām nodrošināt pasūtījumu zinātniskajam darbam;

6.4. pārtraukt stipendijas izmaksu un atprasīt izmaksāto stipendiju pilnā apmērā, ja:

6.4.1. stipendiāts sniedzis nepatiesas ziņas;

6.4.2. sekmju vidējais vērtējums ir zemāks par 7 ballēm;

6.4.3. stipendiāts nepilda līguma nosacījumus;

6.4.4. Stipendiāts pārtrauc darba tiesiskās attiecības pirms Līguma 9.3.punktā noteiktā termiņa;

6.4.5. Stipendiāts izbeidz mācības, neiegūstot noteikto specialitāti;

6.4.6. Stipendiāts nav iesniedzis noteiktajā termiņā Līguma 9.6.punktā noteiktos dokumentus;

6.5. pārtraukt stipendijas izmaksu, ja Stipendiāts pārtrauc studiju (rezidentūras) apguvi (akadēmiskais atvaļinājums, bērnu kopšanas atvaļinājums u.c.). Ja studiju (rezidentūras) pārtraukums ir ilgāks par gadu vai studijas (rezidentūra) netiek atsāktas, Pašvaldībai ir tiesības atprasīt izmaksāto stipendiju, tajā skaitā ieturētos nodokļus, kā arī līgumsodu 10% apmērā no izmaksātās summas.

6.6. vienpusēji grozīt stipendijas apmēru atbilstoši attiecīgā gada budžeta apropriācijai mērķa izpildei.

7. Pašvaldības pienākumi:

7.1. Līgumā noteiktajā kārtībā un apjomā pārskaitīt stipendiju;

7.2. Maksāt no stipendijas ienākumiem nodokļus likumos paredzētajos gadījumos un kārtībā.

7.3. Nodrošināt ar darbu Stipendiātu SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" pēc studiju pabeigšanas (nosaukums) specialitātē.

IV. Stipendiāta tiesības un pienākumi

8. Stipendiātam ir tiesības saņemt līgumā noteikto stipendiju.

9. Stipendiāta pienākumi:

9.1. apgūt (specialitāti) un iegūt izglītību apliecinošu dokumentu;

9.2. pēc Pašvaldības pieprasījuma 10 (desmit) dienu laikā sniegt pieprasīto informāciju;

9.3. mēneša laikā pēc studiju absolvēšanas vai Pašvaldības uzaicinājuma saņemšanas, nodibināt darba tiesiskās attiecības ar SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" un nostrādāt (nosaukums) specialitātē trīs gadus normālu darba laiku saskaņā ar iestādes darba kārtības noteikumiem, maiņu grafikiem, kas tiks paredzēts darba līgumā;

9.4. ja Stipendiāts studijas pārtrauc vai izbeidz, tad 10 dienu laikā pēc šī fakta iestāšanās paziņot to Pašvaldībai;

9.5. informēt Pašvaldību gadījumā, ja uz laiku tiek pārtrauktas mācības (akadēmiskais atvaļinājums, bērnu kopšanas atvaļinājums u.c.) un iesniegt rakstisku iesniegumu stipendijas izmaksu pagaidu pārtraukšanai. Mācību pārtraukuma laiks nevar būt garāks par vienu gadu;

9.6. katru gadu līdz 1.augustam Pašvaldībā iesniegt mācību iestādes izsniegtu dokumentu, kas apliecina stipendijas saņēmēja sekmes un apliecinājumu par atlikušo studiju vai rezidentūras laiku, kā arī apliecinājumu par studiju turpināšanu;

9.7. līguma noteiktajos gadījumos un noteiktajā kārtībā atmaksāt stipendiju;

9.8. sekmīgi apgūt studiju programmu kursa apguves noteiktajā laikā.

10. Stipendiātam saņemtā stipendija Pašvaldībai nav jāatmaksā, izņemot šādus gadījumus:

10.1. Stipendiāts sniedzis nepatiesas ziņas;

10.2. sekmju vidējais vērtējums ir zemāks par 7 ballēm;

10.3. Stipendiāts nepilda līguma nosacījumus;

10.4. Stipendiāts pārtrauc darba tiesiskās attiecības pirms Līguma 9.3. punktā noteiktā termiņa;

10.5. Stipendiāts izbeidz mācības, neiegūstot noteikto specialitāti;

10.6. Stipendiāts nav iesniedzis Līguma 9.6.punktā noteiktos dokumentus;

10.7. Stipendiāta studiju (rezidentūras) pārtraukums it ilgāks par vienu gadu vai studijas (rezidentūra) netiek atsāktas.

11. Līguma 13.punktā noteiktajā kārtībā, apjomā un termiņā atmaksāt saņemto stipendiju.

12. Stipendiāts apliecina, ka piekrīt, ka Pašvaldībai ir tiesības līguma izpildes ietvaros pieprasīt un nodot informāciju, kas noteikta Fizisko personu datu aizsardzības likumā, tajā skaitā nodot Stipendiāta datus piedziņas kompānijām ar mērķi šī līguma izpilde.

V. Noslēguma noteikumi

13. Gadījumā, ja Stipendiāts izvēlas citu darbavietu vai iestājas līguma 6.4.punktā noteiktie gadījumi, Pašvaldība vienpusēji pārtrauc stipendijas izmaksu un Stipendiāts mēneša laikā no gadījuma iestāšanās brīža atmaksā Pašvaldībai izmaksāto stipendiju pilnā apmērā, tajā skaitā aprēķinātos un samaksātos nodokļus, kā arī līgumsodu 10% apmērā no piešķirtās summas.

14. Katru gadu Pašvaldība sastāda apliecinājumu par attiecīgajā periodā aprēķinātās, izmaksātās stipendijas un ieturēto nodokļu apmēru un iesniedz Stipendiātam. Stipendiātam 5 (piecu) dienu laikā no saņemšanas dienas, apliecinājums jāparaksta un jāiesniedz Pašvaldībai. Ja Stipendiāts noteiktajā termiņā neiesniedz apliecinājumu Pašvaldībai, tai ir tiesības vienpusēji pārtraukt stipendijas izmaksu līdz brīdim, kad iesniegts apliecinājums.

15. Līgums stājas spēkā no tā parakstīšanas brīža un ir spēkā līdz Pušu saistību pilnīgai izpildei.

16. Visi strīdi un domstarpības tiek risinātas pārrunu ceļā. Ja vienoties nav iespējams, Puses iesniedz strīdu izskatīšanai tiesā saskaņā ar spēkā esošo normatīvo aktu prasībām.

17. Visi grozījumi līgumā izdarāmi rakstiski, Pusēm savstarpēji vienojoties.

18. Pašvaldība var vienpusēji lauzt līgumu, ja Stipendiāts nepilda tā saistības vai uzņemtās saistības kļūst neizpildāmas.

19. Puses apliecina, ka līgumā norādītās adreses un rekvizīti ir patiesi.

20. Līgums sagatavots divos eksemplāros ar vienādu juridisku spēku. Katra Puse saņem vienu eksemplāru.

VI. Pušu rekvizīti un paraksti:

Pašvaldība: Stipendiāts:
Jēkabpils pilsētas pašvaldība ………………….........
Reģ.Nr.90000024205 …………………......….
Brīvības ielā 120, Jēkabpilī, LV-5201  
   
Banka: AS "SEB banka" ………….....…………..
konts: LV87UNLA0009013130793 …………………………."
   
       

z.v.

     

 



Saistošo noteikumu Nr.58 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2008.gada 20.marta saistošajos noteikumos Nr.5 "Par pašvaldības stipendiju un mācību maksas piešķiršanu""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Pašvaldību viena no autonomajām funkcijām ir nodrošināt veselības aprūpes pieejamību pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Stipendiju piešķiršanas mērķis ir piesaistīt Jēkabpils pilsētas pašvaldībā kvalificētus ārstniecības speciālistus.

2. Īss projekta satura izklāsts

Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek piešķirtas stipendijas medicīnas specialitātes 4.kursa vai rezidentūras studentiem.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu 2014.gadā budžetā stipendiju izmaksām plānoti 15960,00 Ls jeb 22709,05 euro.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Stipendiju piešķiršana veicinās SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" kvalificētu speciālistu piesaisti un slimnīca iedzīvotājiem nodrošinās kvalificētu veselības aprūpi.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Pretendentiem, lai saņemtu stipendiju, pašvaldībā jāiesniedz: pieteikums, izziņa no augstskolas par studiju faktu un apgūstamo specialitāti, sekmju izraksts par pēdējo noslēgto mācību gadu, rekomendācija vai raksturojums no izglītības iestādes vai organizācijas, ko pārstāv Pretendents, pašrocīgi parakstīts apliecinājums stāties vismaz uz trīs gadiem darba tiesiskajās attiecībās ar SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" studiju laikā vai pēc studiju pabeigšanas, svešvalodās iesniegtu dokumentu tulkojums valsts valodā.

Pieteikumus izskata Sociālo, izglītības, kultūras, sporta un veselības aizsardzības jautājumu komitejā, lēmumu par stipendijas piešķiršanu pieņem Jēkabpils pilsētas dome.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas veiktas ar SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca".

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2008.gada 20.marta saistošajos noteikumos Nr.5 "Par pašvaldības .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 58Pieņemts: 19.12.2013.Stājas spēkā: 05.02.2014.Zaudē spēku: 09.01.2016.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 24, 04.02.2014. OP numurs: 2014/24.3
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
  • Ārējās saites
264154
05.02.2014
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"