Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Valsts robežsardze

Pavēle Nr.285 Rīgā 2001.gada 25.jūnijā

Par Valsts robežsardzes formas tērpa teritoriālo pārvalžu piedurknes uzšuvēm

2001.gada 16.februārī Valsts heraldikas komisijas sēdē ir apstiprināti Valsts robežsardzes formas tērpa Valmieras, Viļakas, Ludzas, Daugavpils, Sēlijas, Jelgavas, Liepājas, Ventspils un Rīgas pārvalžu piedurknes uzšuvju (emblēmu) zīmējumi.

Pamatojoties uz minēto,

pavēlu:

1. Apstiprināt Valsts robežsardzes formas tērpa Valmieras, Viļakas, Ludzas, Daugavpils, Sēlijas, Jelgavas, Liepājas, Ventspils un Rīgas pārvalžu piedurknes uzšuvju (emblēmu) aprakstus un zīmējumus.

2. Noteikt, ka Valsts robežsardzes formas tērpa Valmieras, Viļakas, Ludzas, Daugavpils, Sēlijas, Jelgavas, Liepājas, Ventspils un Rīgas pārvalžu piedurknes uzšuves (emblēmas) ir jānēsā attiecīgo Valsts robežsardzes teritoriālo pārvalžu personālam atbilstoši Valsts robežsardzes nolikuma "Par robežsargu formas tērpu" prasībām.

3. Ar pavēli iepazīstināt Valsts robežsardzes personālu.

Valsts robežsardzes priekšnieks

robežsardzes ģenerālis G.Dāboliņš

 

 

Valsts robežsardzes formas tērpa teritoriālo pārvalžu piedurknes uzšuvju (emblēmu) apraksti un zīmējumi

Lai vizuāli parādītu Valsts robežsardzes personāla piederību teritoriālajai pārvaldei, Valsts robežsardzes Heraldikas komisija ir izstrādājusi un 2001.gada 17.janvāra sēdē apstiprinājusi Valsts robežsardzes formas tērpa piedurknes uzšuves (emblēmas) tipveida projektu teritoriālajām pārvaldēm. 2001.gada 16.februārī Valsts heraldikas komisijas sēdē ir apstiprināti Valsts robežsardzes formas tērpa teritoriālo pārvalžu (Valmieras, Viļakas, Ludzas, Daugavpils, Sēlijas, Jelgavas, Liepājas, Ventspils un Rīgas) piedurknes uzšuvju (emblēmu) zīmējumi.

 

Valsts robežsardzes formas tērpa teritoriālo pārvalžu uzšuvju (emblēmu) tehniskais un mākslinieciskais apraksts un zīmējumi

1. Valsts robežsardzes formas tērpa Valmieras pārvaldes piedurknes uzšuve (emblēma)

Valsts robežsardzes formas tērpa Valmieras pārvaldes piedurknes uzšuves (emblēmas) (turpmāk tekstā - uzšuve) platums ir 84 mm un augstums ir 112 mm. Uzšuvi veido vairogs ar 1,5 mm platu dubultkontūrējumu dzeltenā krāsā. Vairogs - rombveida formā ar izliektām malām, kuru platums un augstums ir 84 mm. Uz vairoga virsmas ir šādi elementi: robežsardzes simbolika (robežstabs), trīs aizsargātas zvaigznes, vairoga centrā atrodas Valmieras pilsētas ģerbonis (28 mm x 33 mm) un rotājumi (ozolzari). Vairogu papildina lokveida elements ar 1,5 mm platu dubultkonturējumu dzeltenā krāsā, kurā ir izvietots uzraksts ar teritoriālās pārvaldes nosaukumu, izkārtotu divās rindās:

• augšējā rindā - VALMIERAS,

• apakšējā rindā - PĀRVALDE;

Uzšuves pamatnes krāsa ir melna.

2. Valsts robežsardzes formas tērpa Viļakas pārvaldes piedurknes uzšuve (emblēma)

Valsts robežsardzes formas tērpa Viļakas pārvaldes piedurknes uzšuves (emblēmas) (turpmāk tekstā - uzšuve) platums ir 84 mm un augstums ir 112 mm. Uzšuvi veido vairogs ar 1,5 mm platu dubultkontūrējumu dzeltenā krāsā. Vairogs - rombveida formā ar izliektām malām, kuru platums un augstums ir 84 mm. Uz vairoga virsmas ir šādi elementi: robežsardzes simbolika (robežstabs), trīs aizsargātas zvaigznes, vairoga centrā atrodas Viļakas pilsētas ģerbonis (28 mm x 33 mm) un rotājumi (ozolzari). Vairogu papildina lokveida elements ar 1,5 mm platu dubultkonturējumu dzeltenā krāsā, kurā ir izvietots uzraksts ar teritoriālās pārvaldes nosaukumu, izkārtotu divās rindās:

• augšējā rindā - VIĻAKAS,

• apakšējā rindā - PĀRVALDE;

Uzšuves pamatnes krāsa ir melna.

3. Valsts robežsardzes formas tērpa Ludzas pārvaldes piedurknes uzšuve (emblēma)

Valsts robežsardzes formas tērpa Ludzas pārvaldes piedurknes uzšuves (emblēmas) (turpmāk tekstā - uzšuve) platums ir 84 mm un augstums ir 112 mm. Uzšuvi veido vairogs ar 1,5 mm platu dubultkontūrējumu dzeltenā krāsā. Vairogs - rombveida formā ar izliektām malām, kuru platums un augstums ir 84 mm. Uz vairoga virsmas ir šādi elementi: robežsardzes simbolika (robežstabs), trīs aizsargātas zvaigznes, vairoga centrā atrodas Ludzas pilsētas ģerbonis (28 mm x 33 mm) un rotājumi (ozolzari). Vairogu papildina lokveida elements ar 1,5 mm platu dubultkonturējumu dzeltenā krāsā, kurā izvietots uzraksts ar teritoriālās pārvaldes nosaukumu, izkārtotu divās rindās:

• augšējā rindā - LUDZAS,

• apakšējā rindā - PĀRVALDE;

Uzšuves pamatnes krāsa ir melna.

4. Valsts robežsardzes formas tērpa Daugavpils pārvaldes piedurknes uzšuve (emblēma)

Valsts robežsardzes formas tērpa Daugavpils pārvaldes piedurknes uzšuves (emblēmas) (turpmāk tekstā - uzšuve) platums ir 84 mm un augstums ir 112 mm. Uzšuvi veido vairogs ar 1,5 mm platu dubultkontūrējumu dzeltenā krāsā. Vairogs - rombveida formā ar izliektām malām, kuru platums un augstums ir 84 mm. Uz vairoga virsmas ir šādi elementi: robežsardzes simbolika (robežstabs), trīs aizsargātas zvaigznes, vairoga centrā atrodas Daugavpils pilsētas ģerbonis (28 mm x 33 mm) un rotājumi (ozolzari). Vairogu papildina lokveida elements ar 1,5 mm platu dubultkonturējumu dzeltenā krāsā, kurā ir izvietots uzraksts ar teritoriālās pārvaldes nosaukumu, izkārtotu divās rindās:

• augšējā rindā - DAUGAVPILS,

• apakšējā rindā - PĀRVALDE;

Uzšuves pamatnes krāsa ir melna.

5. Valsts robežsardzes formas tērpa Sēlijas pārvaldes piedurknes uzšuve (emblēma)

Valsts robežsardzes formas tērpa Sēlijas pārvaldes piedurknes uzšuves (emblēmas) (turpmāk tekstā - uzšuve) platums ir 84 mm un augstums ir 112 mm. Uzšuvi veido vairogs ar 1,5 mm platu dubultkontūrējumu dzeltenā krāsā. Vairogs - rombveida formā ar izliektām malām, kuru platums un augstums ir 84 mm. Uz vairoga virsmas ir šādi elementi: robežsardzes simbolika (robežstabs), trīs aizsargātas zvaigznes, vairoga centrā atrodas Jēkabpils pilsētas ģerbonis (28 mm x 33 mm) un rotājumi (ozolzari). Vairogu papildina lokveida elements ar 1,5 mm platu dubultkonturējumu dzeltenā krāsā, kurā ir izvietots uzraksts ar teritoriālās pārvaldes nosaukumu, izkārtotu divās rindās:

• augšējā rindā - SĒLIJAS,

• apakšējā rindā - PĀRVALDE;

Uzšuves pamatnes krāsa ir melna.

6. Valsts robežsardzes formas tērpa Jelgavas pārvaldes piedurknes uzšuve (emblēma)

Valsts robežsardzes formas tērpa Jelgavas pārvaldes piedurknes uzšuves (emblēmas) (turpmāk tekstā - uzšuve) platums ir 84 mm un augstums ir 112 mm. Uzšuvi veido vairogs ar 1,5 mm platu dubultkontūrējumu dzeltenā krāsā. Vairogs - rombveida formā ar izliektām malām, kuru platums un augstums ir 84 mm. Uz vairoga virsmas ir šādi elementi: robežsardzes simbolika (robežstabs), trīs aizsargātas zvaigznes, vairoga centrā atrodas Jelgavas pilsētas ģerbonis (28 mm x 33 mm) un rotājumi (ozolzari). Vairogu papildina lokveida elements ar 1,5 mm platu dubultkonturējumu dzeltenā krāsā, kurā ir izvietots uzraksts ar teritoriālās pārvaldes nosaukumu, izkārtotu divās rindās:

• augšējā rindā - JELGAVAS,

• apakšējā rindā - PĀRVALDE;

Uzšuves pamatnes krāsa ir melna.

7. Valsts robežsardzes formas tērpa Liepājas pārvaldes piedurknes uzšuve (emblēma)

Valsts robežsardzes formas tērpa Liepājas pārvaldes piedurknes uzšuves (emblēmas) (turpmāk tekstā - uzšuve) platums ir 84 mm un augstums ir 112 mm. Uzšuvi veido vairogs ar 1,5 mm platu dubultkontūrējumu dzeltenā krāsā. Vairogs - rombveida formā ar izliektām malām, kuru platums un augstums ir 84 mm. Uz vairoga virsmas ir šādi elementi: robežsardzes simbolika (robežstabs), trīs aizsargātas zvaigznes, vairoga centrā atrodas Liepājas pilsētas ģerbonis (28 mm x 33 mm) un rotājumi (ozolzari). Vairogu papildina lokveida elements ar 1,5 mm platu dubultkonturējumu dzeltenā krāsā, kurā ir izvietots uzraksts ar teritoriālās pārvaldes nosaukumu, izkārtotu divās rindās:

• augšējā rindā - LIEPĀJAS;

• apakšējā rindā - PĀRVALDE;

Uzšuves pamatnes krāsa ir melna.

8. Valsts robežsardzes formas tērpa Ventspils pārvaldes piedurknes uzšuve (emblēma)

Valsts robežsardzes formas tērpa Ventspils pārvaldes piedurknes uzšuves (emblēmas) (turpmāk tekstā - uzšuve) platums ir 84 mm un augstums ir 112 mm. Uzšuvi veido vairogs ar 1,5 mm platu dubultkontūrējumu dzeltenā krāsā. Vairogs - rombveida formā ar izliektām malām, kuru platums un augstums ir 84 mm. Uz vairoga virsmas ir šādi elementi: robežsardzes simbolika (robežstabs), trīs aizsargātas zvaigznes, vairoga centrā atrodas Ventspils pilsētas ģerbonis (28 mm x 33 mm) un rotājumi (ozolzari). Vairogu papildina lokveida elements ar 1,5 mm platu dubultkonturējumu dzeltenā krāsā, kurā ir izvietots uzraksts ar teritoriālās pārvaldes nosaukumu, izkārtotu divās rindās:

• augšējā rindā - VENTSPILS,

• apakšējā rindā - PĀRVALDE;

Uzšuves pamatnes krāsa ir melna.

9. Valsts robežsardzes formas tērpa Rīgas pārvaldes piedurknes uzšuve (emblēma)

Valsts robežsardzes formas tērpa Rīgas pārvaldes piedurknes uzšuves (emblēmas) (turpmāk tekstā - uzšuve) platums ir 84 mm un augstums ir 112 mm. Uzšuvi veido vairogs ar 1,5 mm platu dubultkontūrējumu dzeltenā krāsā. Vairogs - rombveida formā ar izliektām malām, kuru platums un augstums ir 84 mm. Uz vairoga virsmas ir šādi elementi: robežsardzes simbolika (robežstabs), trīs aizsargātas zvaigznes, vairoga centrā atrodas Rīgas pilsētas mazais ģerbonis (28 mm x 33 mm) un rotājumi (ozolzari). Vairogu papildina lokveida elements ar 1,5 mm platu dubultkonturējumu dzeltenā krāsā, kurā ir izvietots uzraksts ar teritoriālās pārvaldes nosaukumu, izkārtotu divās rindās:

• augšējā rindā - RĪGAS,

• apakšējā rindā - PĀRVALDE;

Uzšuves pamatnes krāsa ir melna.

Uzšuves nēsāšanas noteikumi

Valsts robežsardzes formas tērpa piedurknes emblēma ir piestiprināma pie kombinētās virsjakas, pusvilnas virsjakas, žaketes, lauka formas virskrekla uz kreisās piedurknes 70 mm no plecu vīles uz leju pa uzpleča viduslīniju, bet puloveriem - pa vidu kreisās piedurknes kabatai.

Valsts robežsardzes formas tērpa teritoriālo pārvalžu piedurknes emblēma ir piestiprināma pie kombinētās virsjakas, pusvilnas virsjakas, žaketes, lauka formas virskrekla uz labās piedurknes 70 mm no plecu vīles uz leju pa uzpleča viduslīniju.

01R.JPG (44185 BYTES)
Valsts robežsardzes formas tērpa Valmieras pārvaldes piedurknes uzšuves krāsainais attēlojums

02R COPY.GIF (25760 BYTES)
Valsts robežsardzes formas tērpa Valmieras pārvaldes piedurknes uzšuves grafiskais attēlojums

03R.JPG (42368 BYTES)
Valsts robežsardzes formas tērpa Viļakas pārvaldes piedurknes uzšuves krāsainais attēlojums

04R COPY.GIF (25832 BYTES)
Valsts robežsardzes formas tērpa Viļakas pārvaldes piedurknes uzšuves grafiskais attēlojums

05R.JPG (42449 BYTES)
Valsts robežsardzes formas tērpa Ludzas pārvaldes piedurknes uzšuves krāsainais attēlojums

06R COPY.GIF (24190 BYTES)
Valsts robežsardzes formas tērpa Ludzas pārvaldes piedurknes uzšuves grafiskais attēlojums

07R.JPG (42516 BYTES)
Valsts robežsardzes formas tērpa Daugavpils pārvaldes piedurknes uzšuves krāsainais attēlojums

08R COPY.GIF (25367 BYTES)
Valsts robežsardzes formas tērpa Daugavpils pārvaldes piedurknes uzšuves grafiskais attēlojums

09R.JPG (41360 BYTES)
Valsts robežsardzes formas tērpa Sēlijas pārvaldes piedurknes uzšuves krāsainais attēlojums

10R COPY.GIF (23636 BYTES)
Valsts robežsardzes formas tērpa Sēlijas pārvaldes piedurknes uzšuves grafiskais attēlojums

11R.JPG (42899 BYTES)
Valsts robežsardzes formas tērpa Jelgavas pārvaldes piedurknes uzšuves krāsainais attēlojums

12R COPY.GIF (25997 BYTES)
Valsts robežsardzes formas tērpa Jelgavas pārvaldes piedurknes uzšuves grafiskais attēlojums

13R.JPG (42863 BYTES)
Valsts robežsardzes formas tērpa Liepājas pārvaldes piedurknes uzšuves krāsainais attēlojums

14R COPY.GIF (26260 BYTES)
Valsts robežsardzes formas tērpa Liepājas pārvaldes piedurknes uzšuves grafiskais attēlojums

15R.JPG (43156 BYTES)
Valsts robežsardzes formas tērpa Ventspils pārvaldes piedurknes uzšuves krāsainais attēlojums

16R COPY.GIF (25624 BYTES)
Valsts robežsardzes formas tērpa Ventspils pārvaldes piedurknes uzšuves grafiskais attēlojums

17R.JPG (40573 BYTES)
Valsts robežsardzes formas tērpa Rīgas pārvaldes piedurknes uzšuves krāsainais attēlojums

18R COPY.GIF (24749 BYTES)
Valsts robežsardzes formas tērpa Rīgas pārvaldes piedurknes uzšuves grafiskais attēlojums

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Valsts robežsardzes formas tērpa teritoriālo pārvalžu piedurknes uzšuvēm Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Valsts robežsardze Veids: pavēle Numurs: 285Pieņemts: 25.06.2001.Stājas spēkā: 25.06.2001.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 104, 05.07.2001.
26010
25.06.2001
2554
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"