Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.36

Rīgā 2013.gada 15.janvārī (prot. Nr.3 13.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 18.decembra noteikumos Nr.897 "Noteikumi par traktortehnikas, tās piekabju un numurēto agregātu tirdzniecības vietas reģistrācijas kārtību un tirdzniecības prasībām, kā arī tirdzniecības valsts reģistrācijas numura zīmju izmantošanas kārtību"

Izdoti saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma
4.1 panta trešo un ceturto daļu un
Brīvas pakalpojumu sniegšanas likuma 14.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2007.gada 18.decembra noteikumos Nr.897 "Noteikumi par traktortehnikas, tās piekabju un numurēto agregātu tirdzniecības vietas reģistrācijas kārtību un tirdzniecības prasībām, kā arī tirdzniecības valsts reģistrācijas numura zīmju izmantošanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2007, 205.nr.; 2008, 198.nr.; 2010, 135.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt norādi, uz kāda likuma pamata noteikumi izdoti, ar vārdiem un skaitli "un Brīvas pakalpojumu sniegšanas likuma 14.panta otro daļu".

2. Aizstāt noteikumu tekstā vārdu "aģentūra" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "traktortehnikas iestāde" (attiecīgā locījumā).

3. Papildināt noteikumus ar 4.1 punktu šādā redakcijā:

"4.1 Komersants ierīkotajā tirdzniecības vietā var nodarboties ar jaunas vai lietotas traktortehnikas, tās piekabju un numurēto agregātu (tajā skaitā motoru, kabīņu, rāmju un traktortehnikas piekabes rāmju) tirdzniecību."

4. Aizstāt 5.punktā vārdus un skaitļus "LVS 83 : 2007 "Traktortehnikas un tās piekabju valsts reģistrācijas numura zīmes"" ar vārdiem un skaitļiem "LVS 83 : 2012 "Traktortehnikas un tās piekabju valsts reģistrācijas numura zīmes"".

5. Izteikt 6. un 7.punktu šādā redakcijā:

"6. Komersants, kas vēlas nodarboties ar traktortehnikas, tās piekabju un numurēto agregātu tirdzniecību, nodrošina tirdzniecībā piedāvātās jaunās tehnikas servisa pakalpojumus, ierīko tirdzniecības vietu un reģistrē to Valsts tehniskās uzraudzības aģentūrā (turpmāk - traktortehnikas iestāde).

7. Tirdzniecības vietā iekārto telpu klientu apkalpošanai un dokumentu uzglabāšanai, kā arī nodrošina pēcpārdošanas tehniskā servisa apkalpošanu (tajā skaitā filtru, tehnisko šķidrumu nomaiņu un savākšanu)."

6. Izteikt 10.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.3. kāda veida (jauna vai lietota) traktortehnika un numurētie agregāti tiks piedāvāti tirgū;".

7. Papildināt noteikumus ar 10.4. un 10.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.4. tirdzniecības vietas un tehniskā servisa pakalpojumu kontaktpersonas vārdu, uzvārdu un tālruņa numuru, kā arī elektroniskā pasta adresi tirdzniecības vietā;

10.5. pēcpārdošanas servisa pakalpojumu sniegšanas aprīkojuma veidu. Ja paredzēts, ka tehniskā servisa pakalpojumus sniegs cita komercsabiedrība, iesniegumam pievieno (vai uzrāda) attiecīgu pakalpojuma līgumu."

8. Izteikt 12.punktu šādā redakcijā:

"12. Traktortehnikas iestāde:

12.1. piecu darbdienu laikā pēc šo noteikumu 10.punktā minētā iesnieguma un 11.punktā minētās dokumentācijas saņemšanas izskata tos un:

12.1.1. ja iesniegums un dokumentācija sagatavota atbilstoši šo noteikumu prasībām, reģistrē komersanta tirdzniecības vietu;

12.1.2. ja iesniegums vai dokumentācija ir nepilnīga, informē komersantu, ka tirdzniecības vieta tiks reģistrēta vai tās reģistrācija atteikta piecu darbdienu laikā pēc precizētā iesnieguma un dokumentācijas saņemšanas;

12.2. ja komersants iesniedz precizētu iesniegumu un dokumentāciju, informē komersantu:

12.2.1. ka piecu darbdienu laikā (norādot konkrētu datumu) tirdzniecības vieta tiks reģistrēta vai tās reģistrācija atteikta;

12.2.2. par kārtību, kādā var apstrīdēt tirdzniecības vietas reģistrācijas lēmumu."

9. Papildināt noteikumus ar 12.1, 12.2 un 12.3 punktu šādā redakcijā:

"12.1 Ja traktortehnikas iestāde šo noteikumu 12.2.1.apakšpunktā minētajā termiņā neinformē komersantu par tirdzniecības vietas reģistrāciju vai reģistrācijas atteikumu, uzskatāms, ka traktortehnikas iestāde tirdzniecības vietu ir reģistrējusi, piemērojot Brīvas pakalpojumu sniegšanas likumā minēto noklusējumu.

12.2 Traktortehnikas iestāde tīmekļa vietnē (http://www.vtua.gov.lv) nodrošina publiski pieejamu šādu informāciju par reģistrētajiem komersantiem, kuriem ir piešķirtas tiesības nodarboties ar traktortehnikas tirdzniecību:

12.2 1. tirdzniecības vietas īpašnieka datus (juridiskās personas nosaukumu, reģistrācijas numuru, juridisko adresi);

12.2 2. tirdzniecības vietas atbildīgās personas tālruņa numuru;

12.2 3. tirdzniecības vietas reģistrācijas numuru;

12.2 4. tirdzniecības vietas reģistrācijas datumu.

12.3 Pēc komersanta pieprasījuma traktortehnikas iestāde izsniedz tirdzniecības vietas reģistrācijas apliecību (4.pielikums) elektroniska vai papīra dokumenta formā."

10. Izteikt 18.punktu šādā redakcijā:

"18. Ja mainījušās tirdzniecības vietas reģistrācijas iesniegumā norādītās ziņas, komersants 30 dienu laikā pēc šo izmaiņu rašanās iesniedz traktortehnikas iestādē iesniegumu un izmaiņas apliecinošu dokumentu."

11. Izteikt 20.punktu šādā redakcijā:

"20. Ja komersants vēlas nodarboties ar cita veida traktortehnikas vai tās piekabju, vai numurēto agregātu tirdzniecību, nekā norādīts tirdzniecības vietas reģistrācijas iesniegumā, tas iesniedz traktortehnikas iestādē jaunu iesniegumu. Traktortehnikas iestāde iesniegumu izvērtē atbilstoši šo noteikumu 12.punktā minētajām prasībām."

12. Papildināt II nodaļu ar 24.1 punktu šādā redakcijā:

"24.1 Ja traktortehnikas iestāde, pamatojoties uz šo noteikumu 22.2. vai 22.3.apakšpunktu, izslēdz komersanta tirdzniecības vietu no informatīvās sistēmas, komersants jaunu tirdzniecības vietu var reģistrēt ne agrāk kā gadu pēc lēmuma pieņemšanas dienas par tirdzniecības vietas izslēgšanu no informatīvās sistēmas."

13. Papildināt noteikumus ar informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvu šādā redakcijā:

"Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no Eiropas Parlamenta un Padomes 2006.gada 12.decembra Direktīvas 2006/123/EK par pakalpojumiem iekšējā tirgū."

14. Izteikt 3.pielikuma daļu aiz rindas

"Komersanta pārstāvis

     

Z.v."

 

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

 

šādā redakcijā:

"Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras atzīmes:

Saņemts ____.gada ____._________        
   

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

Piezīme. Dokumenta rekvizītus "datums", "paraksts", "Z.v." un Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras atzīmes neaizpilda, ja dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu."

15. Izteikt 4.pielikumu šādā redakcijā:

"4.pielikums
Ministru kabineta
2007.gada 18.decembra
noteikumiem Nr.897

Tirdzniecības vietas reģistrācijas apliecība

Latvijas Republika
Zemkopības ministrija
Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra

Tirdzniecības vietas
reģistrācijas apliecība

Nr.___________

 

Izsniegta    
 

(komersanta nosaukums)

 

(komersanta adrese)

par tiesībām tirgoties ar    
 

(traktortehnikas vai/un piekabes veids)

tirdzniecības vietā    
 

(tirdzniecības vietas adrese)

 
   
Apliecība izsniegta        
 

(datums)

     
Direktors        
 

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

Z.v

          .
           
Piezīme. Dokumenta rekvizītus "datums", "paraksts" un "Z.v." neaizpilda, ja dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu."

16. Izteikt 5.pielikuma daļu aiz rindas

"Komersanta pārstāvis

     

Z.v."

 

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

 

šādā redakcijā:

"Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras atzīmes:

Pieņemts ____.gada ____.________        
   

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts)

Piezīme. Dokumenta rekvizītus "datums", "paraksts", "Z.v." un Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras atzīmes neaizpilda, ja dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu."

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministre L.Straujuma

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 18.decembra noteikumos Nr.897 "Noteikumi par traktortehnikas, .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 36Pieņemts: 15.01.2013.Stājas spēkā: 18.01.2013.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 12, 17.01.2013. OP numurs: 2013/12.15
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
254127
18.01.2013
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"