Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.948

Rīgā 2012.gada 18.decembrī (prot. Nr.71 92.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2012.gada 29.maija noteikumos Nr.381 "Valsts atbalsta piešķiršanas kārtība lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei lauksaimniecības produkcijas ražošanai"

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un
lauku attīstības likuma 5.panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2012.gada 29.maija noteikumos Nr.381 "Valsts atbalsta piešķiršanas kārtība lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei lauksaimniecības produkcijas ražošanai" (Latvijas Vēstnesis, 2012, 89.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.5. tas ir deklarējis zemes platības vienotā platību maksājuma saņemšanai atbilstoši normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu lauksaimniecībai tiešā atbalsta shēmas ietvaros, un tā ieņēmumi no lauksaimniecības produktu ražošanas saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienestā iesniegto gada ienākumu deklarāciju vai uzņēmuma gada pārskatu par pēdējo noslēgto gadu ir vismaz 200 latu no hektāra (neskaitot saņemto valsts un Eiropas Savienības atbalstu). Ieņēmumos no lauksaimniecības produktu ražošanas iekļauj saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu vides un lauku ainavas uzlabošanai iepriekšējā gadā saņemtos Eiropas Savienības atbalsta maksājumus pasākumā "Agrovide" un apakšpasākumā "Agrovides maksājumi" (izņemot apakšpasākumu "Lauksaimniecības dzīvnieku ģenētisko resursu saglabāšana"). Šajā apakšpunktā minēto kritēriju nepiemēro aizņēmējam, kurš:

3.5.1. ir jaunais lauksaimnieks;

3.5.2. ir deklarējis papildu zemes platības vienotā platību maksājuma saņemšanai saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu lauksaimniecībai tiešā atbalsta shēmas ietvaros salīdzinājumā ar iepriekšējo pieteikšanās periodu;

3.5.3. gūst ieņēmumus no lauksaimniecības produkcijas ražošanas, bet kura īpašumā vai nomā nav zemes platību (piemēram, cūkkopības saimniecība)."

2. Izteikt 4.punkta ievaddaļu, 4.1. un 4.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4. Šo noteikumu izpratnē jaunais lauksaimnieks ir aizņēmējs, kas pēdējo 12 mēnešu laikā ir uzsācis vai plāno uzsākt lauksaimniecisko darbību un atbilst šādām prasībām:

4.1. ja aizņēmējs ir fiziska persona:

4.1.1. aizdevuma iesnieguma iesniegšanas dienā tas ir jaunāks par 40 gadiem;

4.1.2. tam ir piemērota profesionālā prasme un kompetence;

4.1.3. tam nav piederējis vairāk kā 50 procentu pamatkapitāla daļu saimniecībā, kura nodarbojas ar lauksaimniecības produktu ražošanu;

4.2. ja aizņēmējs ir juridiska persona, tās dalībniekam - fiziskai personai, kas atbilst šo noteikumu 4.1.1. un 4.1.2.apakšpunktā minētajām prasībām, - pieder vairāk par 50 procentiem pamatkapitāla daļu saimniecībā;".

3. Izteikt 4.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.4. tas ir reģistrējies vai sešu mēnešu laikā no aizdevuma iesnieguma iesniegšanas dienas reģistrēsies Valsts ieņēmumu dienestā kā nodokļu maksātājs vai saimnieciskās darbības veicējs;".

4. Izteikt 7.punktu šādā redakcijā:

"7. Hipotēku banka atzinumu par aizdevuma piešķiršanu sniedz triju nedēļu laikā pēc aizdevuma iesnieguma saņemšanas un to kopā ar iesniegumam pievienotajiem dokumentiem nosūta fondam. Fonds septiņu darbdienu laikā pieņem lēmumu par aizdevuma piešķiršanu vai atteikumu piešķirt aizdevumu."

5. Papildināt noteikumus ar 10.3. un 10.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.3. lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei lauksaimniecības produktu ražošanai, ja uz tās nekopto un aizaugušo platību, dabiski apmežoto platību, kā arī citu objektu, kas nav saistīti ar lauksaimniecisko darbību, kopējā platība nepārsniedz 20 procentu no kopējās zemes platības;

10.4. lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei lauksaimniecības produktu ražošanai, ja zemes iegādes darījums veikts ne vēlāk kā trīs mēnešus pēc šo noteikumu 5.punktā minētā aizdevuma iesnieguma iesniegšanas."

6. Papildināt noteikumus ar 11.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.3. zemes iegādei no savstarpēji saistītām personām - aizņēmēja radiniekiem līdz trešajai pakāpei vai laulātajam, vai ar aizņēmēju svainībā esošām personām līdz otrajai pakāpei."

7. Papildināt noteikumus ar 14.1 punktu šādā redakcijā:

"14.1 Zemes iegādei nepieciešamā finansējuma apmērs var pārsniegt neatkarīga vērtētāja izsniegto iegādājamās zemes novērtējumu ne vairāk kā trīs reizes. Ja zemes iegādei nepieciešamā finansējuma apmērs pārsniedz neatkarīga vērtētāja izsniegtu iegādājamās zemes novērtējumu, aizdevumu var piešķirt, ja aizņēmējs sniedz papildu nodrošinājumu."

8. Papildināt noteikumus ar 15.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"15.3. persona, ar kuru saimnieciskās darbības veicējam ir kopīga saimniecība vai kura tieši vai netieši kontrolē saimnieciskās darbības veicēju un rada kopīgu kredītrisku."

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministra vietā -
veselības ministre I.Circene

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2012.gada 29.maija noteikumos Nr.381 "Valsts atbalsta piešķiršanas kārtība .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 948Pieņemts: 18.12.2012.Stājas spēkā: 03.01.2013.Zaudē spēku: 25.05.2018.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 1, 02.01.2013. OP numurs: 2013/1.7
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
253787
03.01.2013
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"