Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas lēmums

Rīgā 2012.gada 17.oktobrī

Par 11.Saeimas deputāta Nikolaja Kabanova
Saeimas deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija (turpmāk - Komisija) savā šā gada 3.oktobra sēdē ierosināja un savā šā gada 17.oktobra sēdē izskatīja 11.Saeimas deputāta Nikolaja Kabanova Saeimas deputātu ētikas kodeksa pārkāpuma lietu.

Atbilstoši Saeimas deputātu ētikas kodeksa 7.punktam "deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus; deputāts balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju". Komisija noskaidrojusi, ka Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Valstiskās audzināšanas apakškomisijas sēdes laikā, kad notika jautājuma izskatīšana par Rīgas 40.vidusskolas skolotāja V.Rafaļska atbilstību ieņemamajam amatam saistībā ar viņa izteikumiem par nelojalitāti Latvijas valstij, deputāts N.Kabanovs vairākas reizes cēla roku un sauca: "Nošaut!". Komisija šādu izteicienu interpretē kā izaicinājumu uz pretlikumīgu darbību un vardarbību.

Saeimas deputātu ētikas kodeksa 14.punkts noteic, ka "deputāts Saeimā uzturas darba videi piemērotā apģērbā un pienācīgā izskatā. Sabiedriskās vietās deputāts neuzturas alkohola vai psihoaktīvo vielu reibumā vai klaji nepiedienīgā izskatā". Savukārt Saeimas deputātu ētikas kodeksa 20.punktā ir apstiprināts, ka "savā personiskajā dzīvē deputāts nedara neko tādu, kas grautu Saeimas prestižu vai radītu šaubas par viņa spēju godprātīgi veikt deputāta pienākumus". Komisija noskaidrojusi, ka deputāts N.Kabanovs minētās apakškomisijas sēdes laikā skaļi košļājis košļājamo gumiju un taisījis Saeimas deputāta ētikas normām nepiedienīgas grimases. Komisija uzskata to par amata rupju nolaidību un Saeimas deputāta ētikas kodeksa rupju pārkāpumu.

Līdz ar to Komisija konstatē, ka ir noticis Saeimas deputātu ētikas kodeksa 7., 14. un 20. punkta pārkāpums, un, pamatojoties uz Saeimas kārtības ruļļa 179.pantu, Komisija pieņem lēmumu piemērot šādu sodu:

Izteikt 11.Saeimas deputātam Nikolajam Kabanovam rakstveida brīdinājumu, paziņot par to Saeimas sēdē un publicēt Komisijas lēmumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas
priekšsēdētājs V.Orlovs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par 11.Saeimas deputāta Nikolaja Kabanova Saeimas deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: lēmums Pieņemts: 17.10.2012.Stājas spēkā: 17.10.2012.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 171, 30.10.2012. OP numurs: 2012/171.1
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
252407
17.10.2012
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"