Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.620

Rīgā 2012.gada 4.septembrī (prot. Nr.50 11.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 20.decembra noteikumos Nr.992 "Noteikumi par jūrnieka grāmatiņu"

Izdoti saskaņā ar Jūrlietu pārvaldes
un jūras drošības likuma
27.panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2005.gada 20.decembra noteikumos Nr.992 "Noteikumi par jūrnieka grāmatiņu" (Latvijas Vēstnesis, 2005, 210.nr.; 2009, 133.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 5.6.apakšpunktā vārdus "kvalifikācijas dokumenta" ar vārdiem "jūrnieka kvalifikācijas dokumenta".

2. Svītrot 11.punktu.

3. Aizstāt 13.punktā vārdus "kas sniedz tiešos vai starpniecības pakalpojumus personu iekārtošanai darbā uz kuģiem" ar vārdiem "kas sniedz darbiekārtošanas pakalpojumus kuģa apkalpes komplektēšanā".

4. Izteikt 15. un 15.1 punktu šādā redakcijā:

"15. Lai saņemtu vai apmainītu jūrnieka grāmatiņu, jūrnieks (izņemot šo noteikumu 15.1 punktā minētos jūrniekus) uzrāda Jūrnieku reģistrā Latvijas pilsoņa vai nepilsoņa personu apliecinošu dokumentu vai ārzemnieka ceļošanas dokumentu, Latvijas Republikā izsniegtu bēgļa vai bezvalstnieka, vai personas, kurai Latvijas Republikā piešķirts alternatīvais statuss, ceļošanas dokumentu ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izsniegtu pastāvīgās uzturēšanās tiesības apliecinošu dokumentu un iesniedz šādus dokumentus:

15.1. aizpildītu un apstiprinātu iesnieguma veidlapu un jūrnieka reģistrācijas karti;

15.2. jūrnieka kvalifikācijas dokumenta kopiju, uzrādot oriģinālu (ja jūrnieks šo dokumentu Jūrnieku reģistrā iesniedz pirmo reizi vai tā autentiskums nav pārbaudīts);

15.3. atzītas mācību kursu programmas "Pamatkurss drošībā" apgūšanu apliecinoša dokumenta kopiju, uzrādot oriģinālu (ja šo dokumentu Jūrnieku reģistrā iesniedz pirmo reizi vai tā autentiskums nav pārbaudīts);

15.4. jūrniecības izglītības programmu studenti - dokumentu, kas apliecina, ka persona ir students (piemēram, studenta/audzēkņa apliecības kopija, uzrādot oriģinālu, izziņa no izglītības iestādes), ārvalstu studenti uzrāda termiņuzturēšanās atļauju;

15.5. divas fotogrāfijas, kas izgatavotas saskaņā ar šo noteikumu 4.pielikumu;

15.6. jūrnieka grāmatiņu, kurai beidzies derīguma termiņš vai kuru jūrnieks vēlas apmainīt, vai kura jānodod Jūrnieku reģistrā atbilstoši šo noteikumu IV nodaļai (ja jūrniekam ir izsniegta jūrnieka grāmatiņa).

15.1 Lai saņemtu vai apmainītu jūrnieka grāmatiņu, jūrnieks, kas uz kuģa tiek nodarbināts īpašu uzdevumu veikšanā (piemēram, kuģu kompānijas darbinieks, kuģa remontstrādnieks, pasažieru kuģa apkalpojošais personāls), Jūrnieku reģistrā iesniedz šo noteikumu 15.1., 15.5. un 15.6.apakšpunktā minētos dokumentus un dokumentu, kas apliecina, ka jūrnieks uz kuģa ir nodarbināts īpašu uzdevumu veikšanā, kā arī atzītas mācību kursu programmas "Pamatkurss drošībā" apgūšanu apliecinoša dokumenta kopiju, uzrādot oriģinālu (ja šo dokumentu Jūrnieku reģistrā iesniedz pirmo reizi vai tā autentiskums nav pārbaudīts), un jūrnieku ārsta izsniegtu atzinumu par veselības stāvokļa atbilstību darbam uz kuģa."

5. Papildināt noteikumus ar 16.1 punktu šādā redakcijā:

"16.1 Ja jūrnieka grāmatiņa netiek izņemta divu mēnešu laikā pēc visu nepieciešamo dokumentu iesniegšanas Jūrnieku reģistrā, jūrnieks saskaņā ar šo noteikumu III nodaļu iesniedz jaunu iesniegumu un visus nepieciešamos dokumentus jūrnieka grāmatiņas saņemšanai."

6. Aizstāt 17.punktā vārdu "pārstāvniecības" ar vārdu "pārstāvības".

7. Papildināt noteikumus ar 17.1 punktu šādā redakcijā:

"17.1 Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem, kuri apgūst akreditētu un atzītu jūrniecības izglītības programmu ārvalstī, kas ir Starptautiskās Jūrniecības organizācijas dalībvalsts, jūrnieka grāmatiņu izsniedz, pamatojoties uz ārvalstu izglītības iestādes izsniegtu izziņu. Šādā gadījumā personai šo noteikumu 13.punktā minētos dokumentus izsniedz Jūrnieku reģistrs, un persona tos aizpilda un iesniedz Jūrnieku reģistrā bez izglītības iestādes apstiprinājuma."

8. Aizstāt 20.punktā vārdus "pastāvīgās uzturēšanās atļaujas derīguma laiku" ar vārdiem "pastāvīgās uzturēšanās tiesības apliecinoša dokumenta derīguma termiņa laiku".

9. Svītrot 21.punkta ievaddaļā vārdus "pēc jūrnieka pieprasījuma".

10. Aizstāt 22.punkta ievaddaļā vārdu "pasi" ar vārdiem "Latvijas pilsoņa vai nepilsoņa personu apliecinošu dokumentu vai ārzemnieka ceļošanas dokumentu, Latvijas Republikā izsniegtu bēgļa vai bezvalstnieka, vai personas, kurai Latvijas Republikā piešķirts alternatīvais statuss, ceļošanas dokumentu ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izsniegtu pastāvīgās uzturēšanās tiesības apliecinošu dokumentu".

11. Papildināt 23.punktu aiz skaitļa un vārdiem "27.4.apakšpunktā minētās ziņas" ar vārdiem un skaitļiem "vai mainījušās šo noteikumu 5.1., 5.2., 5.3. vai 5.4.apakšpunktā minētās ziņas".

12. Izteikt 24.punktu šādā redakcijā:

"24. Ziņas par nederīgām jūrnieka grāmatiņām Jūrnieku reģistrs iekļauj valsts informācijas sistēmā "Nederīgo dokumentu reģistrs"."

13. Papildināt 25.3.apakšpunktu aiz vārdiem "smaga vai sevišķi smaga nozieguma izdarīšanā" ar vārdiem "un sodāmība nav dzēsta vai noņemta".

14. Aizstāt 25.5.apakšpunktā vārdus "nodarboties ar darbiekārtošanas pakalpojumu sniegšanu personu iekārtošanai darbā uz kuģiem" ar vārdiem "sniegt darbiekārtošanas pakalpojumus kuģa apkalpes komplektēšanā".

15. Aizstāt 26.1.apakšpunktā vārdus "kompetences sertifikāta" ar vārdiem "jūrnieka kvalifikācijas dokumenta".

16. Papildināt 27.2.apakšpunktu aiz vārdiem "smaga vai sevišķi smaga nozieguma izdarīšanā" ar vārdiem "un sodāmība nav dzēsta vai noņemta".

17. Aizstāt 31.punktā vārdus "kas veic personu iekārtošanu darbā uz kuģiem" ar vārdiem "kas sniedz darbiekārtošanas pakalpojumus kuģa apkalpes komplektēšanā".

18. Papildināt 2.pielikumu aiz vārdiem "Jūrnieka adrese" ar vārdiem "un tālruņa numurs".

19. Aizstāt 2.pielikumā vārdus "Kompetences sertifikāts" ar vārdiem "Jūrnieka kvalifikācijas dokuments".

20. Aizstāt 2.pielikumā vārdus "kas sniedz jūrniekam darbā iekārtošanas pakalpojumu" ar vārdiem "kas sniedz darbiekārtošanas pakalpojumus kuģa apkalpes komplektēšanā".

21. Izteikt 3.pielikumu šādā redakcijā:

"3.pielikums
Ministru kabineta
2005.gada 20.decembra
noteikumiem Nr.992

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Satiksmes ministrs A.Ronis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 20.decembra noteikumos Nr.992 "Noteikumi par jūrnieka grāmatiņu" Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 620Pieņemts: 04.09.2012.Stājas spēkā: 08.09.2012.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 142, 07.09.2012. OP numurs: 2012/142.9
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
251331
08.09.2012
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"