Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.17

Daugavpilī 2012.gada 9.augustā (prot. Nr.16, 8.§)
Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2009.gada 27.augusta saistošajos noteikumos Nr.20 “Braukšanas maksas atvieglojumi pilsētas sabiedriskajā transportā”
Izdoti saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 43.panta trešo daļu,
Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14.panta trešo daļu

Izdarīt Daugavpils pilsētas domes 2009.gada 27.augusta saistošajos noteikumos Nr.20 “Braukšanas maksas atvieglojumi pilsētas sabiedriskajā transportā” (Latvijas Vēstnesis, 27.08.2009. Nr.138, 14.10.2009. Nr.163) šādus grozījumus:

1. Izteikt noteikumu 1.punktu šādā redakcijā:

“1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķirami, izmantojami un finansējami braukšanas maksas atvieglojumi pilsētas sabiedriskajā transportā pilsētas nozīmes maršrutos pirmsskolas vecuma bērniem, Daugavpils pilsētas vispārējās izglītības iestāžu (turpmāk – vispārējās izglītības iestāde) izglītojamajiem, Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā esošo profesionālās izglītības iestāžu (turpmāk – profesionālās izglītības iestāde) klātienē un neklātienē izglītojamajiem, kuri apgūst profesionālās pamatizglītības, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas mācību gada laikā, bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem”.

2. Izteikt noteikumu 3.punktu šādā redakcijā:

“3. Vispārējās izglītības iestāžu klātienē un neklātienē izglītojamajiem, kuri deklarējuši pamatdzīvesvietu Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā, ir tiesības mācību gada laikā izmantot vienu no pilsētas sabiedriskā transporta veidiem (tramvaju vai autobusu), vienā maršrutā, ar 100% atvieglojumu no braukšanas maksas, uzrādot attiecīgu dokumentu.”

3. Izteikt noteikumu 3.1 punktu šādā redakcijā:

“3.1 Profesionālās izglītības iestāžu klātienē un neklātienē izglītojamajiem, kuri apgūst profesionālās pamatizglītības, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas un kuri deklarējuši pamatdzīvesvietu Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā, ir tiesības mācību gada laikā izmantot vienu no pilsētas sabiedriskā transporta veidiem (tramvaju vai autobusu), vienā maršrutā, ar 50% atvieglojumu no braukšanas maksas, uzrādot mēnešbiļeti”.

4. Izteikt noteikumu 4.punktu šādā redakcijā:

“4. Atvieglojuma saņemšanai izglītojamiem jāiesniedz iesniegums izglītības iestādes direktoram, kurā tiek norādīts izmantojamais pilsētas sabiedriskā transporta veids un maršruts, vispārējās izglītības iestāžu izglītojamam arī norādot personas datus un pievienojot fotogrāfiju.”

5. Papildināt noteikumus ar 4.1 punktu šādā redakcijā:

“4.1 Bezmaksas braukšanas dokumentu ar fotogrāfiju mācību gadam izglītojamie saņem vispārējās izglītības iestādē. Pārvadātājs izsniedz bezmaksas braukšanas dokumentu, pamatojoties uz izglītības iestādes sagatavoto un pārvadātājam iesniegto izglītojamo sarakstu.”

6. Papildināt noteikumus ar 4.2 punktu šādā redakcijā:

“4.2 Bezmaksas braukšanas dokumenta nozaudēšanas gadījumā pārvadātājs, pamatojoties uz vispārējās izglītības iestādes direktora pieprasījumu, izsniedz jaunu dokumentu.”

7. Papildināt noteikumus ar 4.3 punktu šādā redakcijā:

“4.3 Mācību gada laikā var tikt mainīts izmantojamais transporta veids un maršruts. Jauns bezmaksas braukšanas dokuments tiek izsniegts uz likumiskā pārstāvja iesnieguma pamata, ja tiek atgriezts iepriekš izsniegtais bezmaksas braukšanas dokuments, pretējā gadījumā braukšanas atvieglojums netiek piešķirts.”

8. Papildināt noteikumus ar 4.4 punktu šādā redakcijā:

“4.4 Profesionālās izglītības iestāžu klātienē izglītojamie mēnešbiļetes saņem attiecīgā profesionālās izglītības iestādē. Pārvadātājs izsniedz mēnešbiļetes saskaņā ar profesionālās izglītības iestādes apstiprinātajiem izglītojamo sarakstiem.”

9. Papildināt noteikumus ar 4.5 punktu šādā redakcijā:

“4.5 Lēmumu par braukšanas maksas atvieglojumu piešķiršanu vai atteikumu pieņem izglītības iestādes direktors”.

10. Aizstāt noteikumu 6.22.punktā vārdus “Domes Finanšu nodaļā” ar vārdu “pārvadātājiem”.

Noslēguma jautājums

Ar 2012.gada 1.septembri stājas spēkā šie noteikumi un zaudē spēku Daugavpils pilsētas domes 2009.gada 29.oktobra saistošie noteikumi Nr.30 “Braukšanas maksas atvieglojumi pilsētas sabiedriskajā transportā Daugavpils pilsētas vispārizglītojošo skolu 1.klašu skolēniem” (LV, 173 (4159), 30.10.2009.).

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājas 1.vietnieks V.Azarevičs

 

Daugavpils pilsētas domes 2012.gada 9.augusta saistošo noteikumu Nr.17 “Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2009.gada 27.augusta saistošajos noteikumos Nr.20 “Braukšanas maksas atvieglojumi pilsētas sabiedriskajā transportā””
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojumsLikuma “Par pašvaldībām” 43.panta trešā daļa nosaka, ka Dome var pieņemt saistošos noteikumus arī, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi.

Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14.panta trešā daļa noteic, ka pašvaldībām ir tiesības noteikt braukšanas maksas atvieglojumus savā administratīvajā teritorijā, ja ar šo braukšanas maksas atvieglojumu noteikšanu pārvadātājam radītos zaudējumus pilnībā kompensē no pašvaldības budžeta.

Saistošie noteikumi papildināti ar nosacījumiem braukšanas maksas atvieglojumu saņemšanai.

2. Īss projekta satura izklāstsGrozījumi paredz, ka:

1) vispārējās izglītības iestāžu klātienē un neklātienē izglītojamajiem, kuri deklarējuši pamatdzīvesvietu Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā, ir tiesības mācību gada laikā izmantot vienu no pilsētas sabiedriskā transporta veidiem (tramvaju vai autobusu), vienā maršrutā, ar 100% atvieglojumu no braukšanas maksas;

2) profesionālās izglītības iestāžu klātienē un neklātienē izglītojamajiem, kuri apgūst profesionālās pamatizglītības, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmas un kuri deklarējuši pamatdzīvesvietu Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā, ir tiesības mācību gada laikā izmantot vienu no pilsētas sabiedriskā transporta veidiem (tramvaju vai autobusu), vienā maršrutā, ar 50% atvieglojumu no braukšanas maksas.

Pašlaik braukšanas maksas atvieglojums vispārējās izglītības iestāžu izglītojamajiem ir noteikts 50% apmērā no braukšanas maksas, savukārt profesionālās izglītības iestāžu izglītojamajiem braukšanas maksas atvieglojumi šobrīd nav noteikti. Plānots, ka saistošie noteikumi stāsies spēkā ar mācību gada sākumu – 2012.gada 1.septembri.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuPrognozējami pašvaldības budžeta papildus izdevumi vispārējās izglītības iestāžu izglītojamo pārvadāšanai – Ls 135 000, profesionālās izglītības iestāžu izglītojamo pārvadāšanai – Ls 110 000.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāNav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmBraukšanas dokumentus izsniedz izglītības iestāde.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmKonsultācijas notika ar izglītības iestādēm, pārvadātājiem, izglītojamo vecākiem.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājas 1.vietnieks V.Azarevičs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2009.gada 27.augusta saistošajos noteikumos Nr.20 “Braukšanas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 17Pieņemts: 09.08.2012.Stājas spēkā: 01.09.2012.Zaudē spēku: 15.02.2022.Tēma: Covid-19 pašvaldībāsPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 132, 22.08.2012. OP numurs: 2012/132.8
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
250962
01.09.2012
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"