Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Konkurences padomes lēmums Nr.41

Lēmuma publiskojamā versija

Rīgā 2012.gada 28.aprīlī (prot. Nr.24, 4.§)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr.944/12/03.02./6

Par FR&R INVEST CH S.A., BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. un SIA "Contact Holding" apvienošanos

Konkurences padome 2012.gada 28.martā saņēma saīsināto ziņojumu par FR&R INVEST CH S.A un BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. apvienošanos, iegūstot kopīgu izšķirošu ietekmi SIA "Contact Holding" (turpmāk - Ziņojums). Ziņojums neatbilda Ministru kabineta 29.09.2008. noteikumu Nr.800 "Kārtība, kādā iesniedz un izskata pilno un saīsināto ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos" (turpmāk - Noteikumi) prasībām, par ko Konkurences padome informēja FR&R INVEST CH S.A un BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. pilnvaroto pārstāvi, norādot uz nepilnībām Ziņojumā. Papildus informāciju Konkurences padome saņēma 10.04.2012., tādēļ par Ziņojuma saņemšanas dienu Konkurences likuma 16.panta pirmās daļas izpratnē Konkurences padome noteica 10.04.2012. un informēja par to pilnvaroto pārstāvi.

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un papildus iegūto informāciju, Konkurences padome

konstatēja:

1. Apvienošanās dalībnieki

1.1. Saskaņā ar Ziņojumā sniegto informāciju, FR&R INVEST CH S.A. ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību ar reģistrācijas Nr. B166704, kas izveidota un darbojas saskaņā ar Luksemburgas likumdošanu, juridiskā adrese: 25A, Boulevard Royal, L-2449 Luksemburga. FR&R INVEST CH S.A nav tieša vai netieša izšķiroša ietekme nevienā uzņēmumā.

FR&R INVEST CH S.A. mātes sabiedrība ir Swedbank AB. FR&R INVEST CH S.A. pamatdarbība ir pamatkapitāla ieguldījumu pārstrukturēšana un pārvaldība, nolūkā līdzsvarot aizņēmēju finansiālo stāvokli un atgūt pēc iespējas lielāku daļu no Swedbank koncerna izsniegtajiem kredītiem, kas atrodas šaubīgo kredītu statusā.

FR&R INVEST CH S.A. pilnā apmērā tieši pieder FR&R Lux Holding S.A. - holdinga sabiedrībai, kas neveic saimniecisko darbību Latvijā un kuras mērķis ir kapitāldaļu turēšana vairākās īpaša mērķa sabiedrībās, tai skaitā FR&R INVEST CH S.A.

FR&R Lux Holding S.A. vienīgais dalībnieks ir FR&R Invest AB, sabiedrība, kas nodarbojas ar finanšu pārstrukturizāciju un parādu atgūšanu un 100% apmērā pieder publiskajai akciju sabiedrībai Swedbank AB.

Swedbank AB koncerns ir finanšu institūcija, kas piedāvā pakalpojumus fiziskām personām, kapitālsabiedrībām un organizācijām Skandināvijā un Baltijas valstīs. Piedāvāto pakalpojumu klāstā ir norēķinu pakalpojumi, finansēšanas pakalpojumi, uzkrājumu veidošana un ieguldījumi, kapitāla tirgi, vērtspapīru tirdzniecība un citi pakalpojumi. Latvijā pakalpojumus sniedz vairāki uzņēmumi, tai skaitā :

1) "Swedbank" AS veic banku pamatdarbību un 99,9997% pieder Swedbank AB;

2) "Swedbank Atklātais Pensiju Fonds" AS - "Swedbank" AS meitas sabiedrība, nodrošina ieguldījumu pārvaldīšanu;

3) "Swedbank Līzings" SIA - "Swedbank" AS meitas sabiedrība, sniedz līzinga un faktoringa pakalpojumus;

4) "Swedbank Autoparku Vadība" SIA - "Swedbank Līzings" SIA meitas sabiedrība, līzinga pakalpojumi;

5) "Swedbank Īpašumi" - "Swedbank Līzings" SIA meitas sabiedrība, veic nekustamā īpašuma pārvaldīšanu;

6) "Swedbank Ieguldījumu Pārvaldes Sabiedrība" AS - Swedbank Robur AB meitas sabiedrība, kas, savukārt, ir Swedbank AB meitas sabiedrība, veic ieguldījumu pārvaldīšanu;

7) Vairākas sabiedrības, kas nodarbojas ar nekustamā īpašuma apsaimniekošanu un pārvaldīšanu - Swedbank AB meitas sabiedrībai Ektornet AB tieši vai pastarpināti piederošas meitas sabiedrības.

1.2. BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. ir privātā kapitāla ieguldījumu fonds reģistrēts Apvienotajā Karalistē kā komandītsabiedrība ar reģ.Nr. LP12587, juridiskā adrese: Templar House, Don Road, St.Helier, Jersey, JE1 2TR, Channel Islands. Kā norādīts Ziņojumā, BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. ir investīciju fonds, kuram nav nekādas saimnieciskas darbības tirgū, izņemot akciju turēšanu savās portfeļa sabiedrībās. BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. pārstāv tā komplementārs BaltCap Private Equity Management Limited, sabiedrība, kas izveidota un reģistrēta saskaņā ar Džersijas likumdošanu, juridiskā adrese: Templar House, Don Road, St.Helier, Jersey, JE1 2TR, Channel Islands. BaltCap Private Equity Management Limited neveic saimniecisko darbību Latvijā, bet pieņem investīciju un citu veidu lēmumus BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. vārdā.

BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. ģenerālpartneris BaltCap Private Equity Management Limited pilnībā pieder Igaunijas uzņēmumam BaltCap AS. BaltCap AS ir privātā kapitāla ieguldījumu fondu ģenerālpartneru īpašnieks un sniedz konsultāciju pakalpojumus šiem fondiem pats vai ar savu meitu sabiedrību starpniecību. BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. un BaltCap AS fondu ieguldītāji (komandīti) ir atšķirīgi, fondu darbība ir strikti nodalīta savā starpā, tie neveic ieguldījumus vienās un tajās pašās sabiedrībās vai konkurējošās sabiedrībās, fondu darbība nepārklājas.

BaltCap AS ir īpašnieks un/vai sniedz konsultācijas šādiem fondiem:

- Baltic Investment Fund III L.P. un Baltic Investment Fund III C.V. - kopā saukti "BIF III"

- Baltic SME Fund C.V. - "Baltic SME"

- Lithuania SME Fund KŪB - "LT SME"

- KS BaltCap Latvia Venture Capital Fund - "BLVCF"

Minētajiem fondiem pieder līdzdalība vairākās sabiedrībās, kas savu darbību veic Latvijā, tai skaitā

- BIF III:

● SIA "DEPO DIY" ir mazumtirdzniecības veikalu tīkls "dari pats" preču jomā

●  Intrac Group AB izplata un apkalpo ar kāpurķēdēm un riteņiem aprīkotu smago tehniku, mežsaimniecības, ostu, lauksaimniecības, karjeru izstrādes un būvniecības nozarē.

● SIA "Papīrfabrika Līgatne" - papīra ražošanas uzņēmums, kura galvenais produkts ir ietinamais papīrs.

- Baltic SME:

● SIA "Hansa Elektronika" ir uzņēmums, kas ražo elektrotehniku, t.i. dažādas elektroniskās detaļas rūpniecības, telekomunikāciju un elektronikas nozarēs, pamatojoties uz pasūtījuma līgumiem.

● SIA "V.L.T." uzņēmums, kas ražo bretes (olu kastītes) olu ražotājiem.

- LT SME:

● Labochema LT UAB, kam ir meitas uzņēmums Latvijā "Labochema Latvija", izplata izglītības un citu valsts iestāžu, kā arī privāto uzņēmumu laboratorijām laboratoriju iekārtas un mēbeles, piederumus, ķīmiskos reaģentus un nodrošina pilnu apkopes servisu.

- BLVCF:

● Primekss koncerns veic betona piegādes uzņēmējdarbību, ir izstrādājis tehnoloģiju kompozītbetona grīdu izbūvei rūpniecības vajadzībām.

● SIA "Oobelisk" ir korporatīvā mediju satura radīšanas uzņēmums, kas nodrošina audiovizuālos sabiedrisko attiecību un tirgvedības rīkus juridiskām personām.

● SIA "EUROLCDS" ražo vienkrāsainus šķidrā kristāla monitorus, ko izmanto speciāliem produktiem.

● SIA "AGroup" nodrošina cilvēkresursu vadības un algu maksājumu risinājumus.

● SIA "Clusterpoint" izstrādā un attīsta ar īpašumtiesībām aizsargātas datu bāzu pārvaldības sistēmas ar integrētu meklēšanas funkciju.

● SIA "Vendon" sniedz uzraudzības un monitoringa risinājumus sīkpreču pārdošanas automātiem.

BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. vienpersoniskā vai kopīgā kontrolē atrodas šādas sabiedrības, kas savu darbību veic Latvijā :

1) SIA "Runway" - (*)% BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. līdzdalība

Uzņēmums nodrošina zvanu centra, pārdošanas, IT atbalsta, datu vākšanas, tehnoloģiju, parādu piedziņas, kā arī administratīvos pakalpojumus uzņēmējdarbības nodrošināšanai.

2) TREV 2 Grupp AS - (*)% BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. līdzdalība

(*) Uzņēmums veic ceļu infrastruktūras būvdarbus, kā arī sniedz ceļu uzturēšanas un vispārēja rakstura būvniecības pakalpojumus, izgatavo ceļa zīmes un būvē dzelzceļus.

3) SIA "Contact Holding" - (*)% BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. līdzdalība, (skat. lēmuma 1.3. punktu)

1.3. SIA "Contact Holding" ir holdinga sabiedrība, kas reģistrēta Latvijas Republikas Komercreģistrā ar vienotās reģistrācijas Nr. 40003990080, juridiskā adrese: Kr.Barona 5-2, Rīga, un darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

SIA "Contact Holding" vienpersoniski kontrolē BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. (skat. lēmuma 1.2. punktu) un tās dalībnieki ir arī divas fiziskas personas.

Saskaņā ar SIA "Contact Holding" 2010.gada konsolidēto pārskatu tā pamatdarbība ir informācijas pakalpojumu sniegšana, ievietojot un publicējot klientu komercinformāciju un reklāmu privātpersonu un uzņēmumu tālruņu drukātajos katalogos un internetā.

Latvijā SIA "Contact Holding" galvenokārt savu darbību veic informatīvajos plašsaziņas līdzekļos, nodrošinot mediju pakalpojumu, kur reklāmdevējs maksā par savu klātbūtni gadījumā, kad lietotājs internetā vai uzziņu veidā pa telefonu meklē informāciju par tirgus dalībnieku - reklāmas devēju.

SIA "Contact Holding" ir tieša izšķiroša ietekme pār SIA "Interinfo Latvijā", kas ir Latvijas Republikas Komercreģistrā ar vienotās reģistrācijas Nr.40003570184 reģistrēta sabiedrība ar ierobežotu atbildību, juridiskā adrese: Kr.Barona iela 5-2, Rīga. SIA "Interinfo Latvijā" darbojas kā reklāmas pakalpojumu tālākpārdevējs Latvijas reklāmas tirgū ar zīmoliem, kam tā ir pārstāve Latvijā (Lattelecom BPO, Google u.c.), kā arī pārdod reklāmas pakalpojumus ar saviem zīmoliem ( Latvija+). Piemēram, sadarbībā ar Lattelecom BPO uzņēmums pārdod saviem klientiem reklāmas pakalpojumus, kuri tiek ievietoti interneta uzziņu katalogā 1188 - www.1188.lv. Līdzīgus pakalpojumus uzņēmums sniedz saistībā ar meklēšanas rīkiem tādā interneta portālā kā google.com. u.c.

SIA "Baltic Internet Search" ir Latvijas Republikas Komercreģistrā ar vienotās reģistrācijas Nr.40003700600 reģistrēta sabiedrība ar ierobežotu atbildību, juridiskā adrese: Kr.Barona iela 5-2, Rīga, kuras vienīgais dalībnieks ir SIA "Interinfo Latvijā". Arī šī sabiedrība darbojas kā reklāmas pakalpojumu tālākpārdevējs Latvijas reklāmas tirgū zīmoliem, kam tā ir pārstāve Latvijā (piemēram, Delfi).

SIA "Contact Holding" ir netieša izšķiroša ietekme SIA "FCR Media Latvia", kas Latvijas Republikas Komercreģistrā ar vienotās reģistrācijas Nr. 40103460459 ir reģistrēta tikai 19.09.2011. Ziņojuma iesniedzēji norāda, ka šī sabiedrība vēl nav uzsākusi aktīvu darbību tirgū, bet ir plānots, ka tā darbosies kā reklāmas pakalpojumu tālākpārdevējs Latvijas reklāmas tirgū zīmoliem, kam tā ir pārstāve Latvijā, kā arī pārdos reklāmas pakalpojumus ar saviem zīmoliem (piemēram, BizLatvija).

2. Apvienošanās veids

Saskaņā ar Konkurences likuma 15.panta pirmās daļas 3.punktā noteikto "Tirgus dalībnieku apvienošanās ir (..) tāds stāvoklis, kad viena vai vairākas fiziskās personas, kurām jau ir izšķiroša ietekme pār vienu vai vairākiem tirgus dalībniekiem, vai viens vai vairāki tirgus dalībnieki iegūst (..) tiešu vai netiešu izšķirošu ietekmi pār citu tirgus dalībnieku vai citiem tirgus dalībniekiem."

Apvienošanās paredzēta, pamatojoties uz FR&R INVEST CH S.A, BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. un SIA "Contact Holding" Līgumu par Parakstīšanos uz Kapitāla Daļām. FR&R INVEST CH S.A. un BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. apvienošanās rezultātā iegūs kopīgu izšķirošu ietekmi pār SIA "Contact Holding".

Līdz apvienošanās darījumam tikai BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. bija tieša izšķiroša ietekme pār SIA "Contact Holding" ((*)%, saskaņā ar SIA "Contact Holding" 2010.gada konsolidēto pārskatu). Apvienošanās rezultātā BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. ietekme tiks mazināta.

Līgums par Parakstīšanos uz Kapitāla daļām, paredz (*).

Kopīgā izšķirošā ietekme izriet no balsu skaita sliekšņa, kas paredzēts starp apvienošanās dalībniekiem parakstītajā Dalībnieku līgumā, saskaņā ar kuru lēmumus attiecībā uz SIA "Contact Holding", FR&R INVEST CH S.A. un BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. var pieņemt tikai kopīgi.

Dalībnieku līgumā paredzēts ka (*).

Ņemot vērā minēto, konkrētā apvienošanās ir uzskatāma par apvienošanos Konkurences likuma 15.panta pirmās daļas 3.punkta izpratnē, diviem tirgus dalībniekam iegūstot tiešu kopīgu izšķirošu ietekmi pār citu tirgus dalībnieku.

3. Ziņojuma iesniegšanas pienākums

Apvienošanās ir paziņojama saskaņā ar Konkurences likuma 15.panta otrajā daļā noteikto: "Tirgus dalībnieki, kuri nolēmuši apvienoties kādā no šā panta pirmajā daļā paredzētajiem veidiem, pirms apvienošanās iesniedz Konkurences padomei pilnu ziņojumu, ja apvienošanās dalībnieku kopējais apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā Latvijas teritorijā ir bijis ne mazāks par 25 miljoniem latu."

Saskaņā ar Ziņojumā norādīto, apvienošanās dalībnieku iepriekšējā finanšu gada (2011.gads) kopējais neto apgrozījums pārsniedz 25 miljonu latu slieksni, līdz ar to izpildās Konkurences likuma 15.panta otrajā daļā paredzētais kritērijs un pirms apvienošanās ir pienākums iesniegt Ziņojumu Konkurences padomei.

Savukārt, 15.panta otrā divi prim daļa nosaka, ka šā panta otrajā daļā minētajiem tirgus dalībniekiem (t.i., tiem, kuru apvienošanās gadījumā izpildās ziņojuma iesniegšanas kritēriji) ir tiesības iesniegt Konkurences padomei saīsināto ziņojumu par apvienošanos, ja (1) neviens no apvienošanās dalībniekiem nedarbojas vienā konkrētajā tirgū vai ar to vertikāli saistītā tirgū vai (2) apvienošanā iesaistīto tirgus dalībnieku kopējā tirgus daļa konkrētajā tirgū nepārsniedz 15 procentus.

Atbilstoši Ziņojumā sniegtajai informācijai neviens no apvienošanās dalībniekiem nedarbojas vienā konkrētajā tirgū vai ar to vertikāli saistītā tirgū (skat. lēmuma 4.punktu), tādēļ tirgus dalībnieki ir iesnieguši Konkurences padomei saīsināto ziņojumu par apvienošanos.

4. Ietekmētie tirgi

Saskaņā ar Konkurences likuma 1.panta 4.punktu "konkrētais tirgus - konkrētās preces tirgus, kas izvērtēts saistībā ar konkrēto ģeogrāfisko tirgu". Saskaņā ar Konkurences likuma 1.panta 5.punktu "konkrētās preces tirgus - noteiktas preces tirgus, kurā ietverts arī to preču kopums, kuras var aizstāt ar šo noteikto preci konkrētajā ģeogrāfiskajā tirgū, ņemot vērā pieprasījuma un piedāvājuma aizstājamības faktoru, preču pazīmes un lietošanas īpašības", un saskaņā ar Konkurences likuma 1.panta 3.punktu "konkrētais ģeogrāfiskais tirgus - ģeogrāfiskā teritorija, kurā konkurences apstākļi konkrētās preces tirgū ir pietiekami līdzīgi visiem šā tirgus dalībniekiem, un tādēļ šo teritoriju var nošķirt no citām teritorijām".

Atbilstoši Noteikumu 2.punktam, apvienošanās rezultātā ietekmētais tirgus ir: 1) konkrētais tirgus, kurā darbojas apvienošanā iesaistītie tirgus dalībnieki; 2) ar konkrēto tirgu, kurā darbojas viens no apvienošanā iesaistītiem tirgus dalībniekiem, vertikāli saistīts tirgus, kurā darbojas cits apvienošanā iesaistīts tirgus dalībnieks.

4.1. Saskaņā ar Ziņojumā norādīto FR&R INVEST CH S.A pamatdarbība ir pamatkapitāla ieguldījumu pārstrukturēšana un pārvaldība.

FR&R INVEST CH S.A. mātes sabiedrības Swedbank AB darbības virzieni Latvijā ir:

- banku pamatdarbība;

- ieguldījumu pārvaldīšana;

- līzings;

- faktorings;

- nekustamā īpašuma apsaimniekošana un pārvaldīšana.

4.2. BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. ir investīciju fonds, kuram nav saimnieciskās darbības tirgū, izņemot akciju turēšanu savās portfeļa sabiedrībās. Ziņojumā norādīts, ka BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. ieguldījumu fonda vienpersoniskā vai kopīgā kontrolē esošo sabiedrību, kas savu darbību veic Latvijā (izņemot SIA "Contact Holding"), darbības virzieni ir:

- zvanu centra pakalpojumi;

- IT atbalsta pakalpojumi;

- datu vākšanas pakalpojumi;

- tehnoloģiju pakalpojumi;

- parādu piedziņas pakalpojumi;

- administratīvie pakalpojumi uzņēmuma darbības nodrošināšanai;

- ceļu infrastruktūras būvdarbi;

- vides attīstības pakalpojumi;

- ceļu uzturēšana;

- dzelzceļu būve;

- ceļa zīmju izgatavošana.

BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P ģenerālpartneris BaltCap Private Equity Management Ltd. (Latvijā darbību neveic) pilnībā pieder BaltCap AS. BaltCap AS ir citu privātā kapitāla ieguldījumu fondu ģenerālpartneru īpašnieks un sniedz konsultāciju pakalpojumus šiem fondiem pats vai ar savu meitu sabiedrību starpniecību. Šiem fondiem pieder līdzdalība vairākās sabiedrībās Latvijā, kuru darbības virzieni ir:

- būvmateriālu, mājokļa remonta un restaurācijas preču mazumtirdzniecība;

- ar kāpurķēdēm un riteņiem aprīkotas smagās tehnikas apkalpošana un izplatīšana mežsaimniecības, ostu, lauksaimniecības, vidēji lielas rūpniecības un būvniecības nozarēs;

- ietinamā papīra ražošana;

- elektrotehnikas ražošana uz līguma pamata (elektroniskās detaļas rūpniecības, telekomunikācijas, elektronikas nozarēs);

- olu kastīšu (bretes) izgatavošana olu ražotājiem;

- laboratorijas iekārtu, mēbeļu, materiālu, piederumu un ķīmisko reaģentu piegādes un apkopes pakalpojumu veikšana;

- betona ražošana;

- korporatīvā mediju satura radīšana, audiovizuālo sabiedrisko attiecību un tirgvedības rīku nodrošināšana;

- vienkrāsainu šķidrā kristāla monitoru ražošanas tehnoloģiju pielietojums specializētiem produktiem;

- cilvēkresursu vadības un algu maksājumu risinājumu nodrošināšana;

- ar īpašumtiesībām aizsargātas datu bāzes pārvaldības sistēmas izstrāde;

- uzraudzības un monitoringa risinājumu nodrošināšana sīkpreču pārdošanas automātiem.

4.3. Saskaņā ar Ziņojumā ietverto un papildus iesniegto informāciju SIA "Contact Holding", kā arī uzņēmumi, kuros tai ir tieša vai netieša izšķiroša ietekme, savu darbību veic informatīvo plašsaziņas līdzekļu pakalpojumu tirgū Latvijā. Kā Ziņojumā norāda iesniedzēji, pastāv trīs galvenās informatīvo plašsaziņas līdzekļu pakalpojumu kategorijas:

1) interneta katalogi un meklētājprogrammas;

2) uzziņu atbalsts (maksas vai bezmaksas pakalpojumi pa telefonu);

3) papīra formāta katalogi (SIA "Contact Holding" Latvijā neizdod papīra formāta uzziņu katalogus).

Izvērtējot FR&R INVEST CH S.A., BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. un SIA "Contact Holding", kā arī to saistīto uzņēmumu darbības virzienus, secināms, ka apvienošanās dalībnieku darbības jomas nepārklājas, viena apvienošanās dalībnieka sniegtie pakalpojumi un preces nav aizvietojami ar cita tirgus dalībnieka pakalpojumiem un precēm. Apvienošanās rezultātā ietekmēto tirgu struktūra nemainīsies. Līdz ar to Konkurences padome šajā lietā tirgus definīcijas atstāj atvērtas.

5. Ietekmes uz konkurenci izvērtējums

Ziņojumā norādīts, ka apvienošanās tiek veikta ar mērķi nostiprināt SIA "Contact Holding" finansiālo stāvokli, nodrošināt turpmākus ieguldījumus, kas nepieciešami SIA "Contact Holding" pārstrukturēšanas nolūkā un daļēji arī uzņēmuma parādsaistību pret Swedbank AB atmaksai.

Darījuma rezultātā tiks mazināta BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. ietekme pār SIA "Contact Holding". Savukārt, Swedbank AB mērķis ir ar FR&R INVEST CH S.A. starpniecību būt par SIA "Contact Holding" finanšu investoru, neiesaistoties SIA "Contact Holding" ikdienas saimnieciskajā darbībā.

Katrs no apvienošanā iesaistītajiem dalībniekiem pēc darījuma veikšanas turpinās savu darbību lēmuma 4.punktā norādītajos virzienos un izmaiņas to komercdarbībā pēc apvienošanās nav paredzētas.

Kopīgu izšķirošu ietekmi iegūstošie tirgus dalībnieki neveic saimniecisko darbību vienos tirgos, kā arī tajos tirgos, kur darbojas kopīgai izšķirošai ietekmei pakļautais tirgus dalībnieks. Ņemot vērā minēto, kā arī Ziņojuma iesniedzēju norādīto apvienošanās mērķi, nav pamata uzskatīt, ka kopīgas izšķirošas ietekmes iegūšanas mērķis un sekas ir vai varētu būt kopīgu izšķirošu ietekmi iegūstošo tirgus dalībnieku darbības koordinēšana, kas varētu būtiski samazināt konkurenci konkrētajos tirgos.

Secināms, ka nepastāv apvienošanās dalībnieku un to saistīto uzņēmumu darbības virzienu horizontāla pārklāšanās un tie nav vertikāli saistīti, neviens no apvienošanās dalībniekiem neveic darbību vertikāli saistītā tirgū, kurā darbojas cits apvienošanās dalībnieks. Apvienošanās rezultātā tirgus struktūra nemainās un konkurence netiek mazināta nevienā no tirgiem, kuros darbību veic apvienošanās dalībnieki.

Saskaņā ar Konkurences likuma 16.panta trešo daļu Konkurences padome aizliedz apvienošanos, kuras rezultātā rodas vai nostiprinās dominējošais stāvoklis vai var tikt būtiski samazināta konkurence jebkurā konkrētajā tirgū. Konkurences likuma 16.panta ceturtā daļa nosaka, ka, ja paziņotā tirgus dalībnieku apvienošanās neizraisa šā panta trešajā daļā minētās sekas, Konkurences padome pieņem lēmumu, ar kuru atļauj apvienošanos.

Izvērtējot situāciju, Konkurences padome konstatē, ka apvienošanās, FR&R INVEST CH S.A. un BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. iegūstot kopīgu izšķirošu ietekmi SIA "Contact Holding", neizraisa Konkurences likuma 16.panta trešajā daļā minētās sekas.

Ņemot vērā iepriekšminēto un pamatojoties uz Konkurences likuma 8.panta pirmās daļas 5.punktu, 15.panta pirmās daļas 3.punktu un otrās daļas 1.punktu un 16.panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, FR&R INVEST CH S.A. un BALTCAP PRIVATE EQUITY FUND L.P. iegūstot kopīgu izšķirošu ietekmi SIA "Contact Holding".

Saskaņā ar Konkurences likuma 8.panta otro daļu Konkurences padomes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.


(*) - Ierobežotas pieejamības informācija

Konkurences padomes priekšsēdētāja p.i. Dz.Striks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par tirgus dalībnieku apvienošanos Izdevējs: Konkurences padome Veids: lēmums Numurs: 41Pieņemts: 28.04.2012.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 74, 15.05.2012.
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
247655
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"