Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr.243

Rīgā 2011.gada 11.novembrī

(Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes sēdes protokols Nr.43 5.p.)

Grozījumi "Normatīvajos noteikumos par kritērijiem atvērto fondu ieguldījumu objektu atbilstībai Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību likuma prasībām"

Izdoti saskaņā ar Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību
likuma 61. panta sesto daļu un 65. panta ceturto daļu

Izdarīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 18.07.2008. normatīvajos noteikumos Nr. 104 "Normatīvie noteikumi par kritērijiem atvērto fondu ieguldījumu objektu atbilstībai Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību likuma prasībām" (tālāk tekstā - noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt noteikumu izdošanas pamatojumu šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību likuma 61. panta sesto daļu un 65. panta ceturto daļu".

2. Izteikt 2. punktu šādā redakcijā:

"2. Noteikumi ir saistoši ieguldījumu pārvaldes sabiedrībām (tālāk tekstā - sabiedrība), veicot Latvijas Republikā reģistrētu atvērto fondu pārvaldīšanu."

3. Izslēgt 18. punktu.

4. Izteikt 31. punktu šādā redakcijā:

"31. Ja atvērtā fonda efektīvas ieguldījumu portfeļa vadības nolūkā paredzēti un tiek izmantoti aktīvu pārdošanas ar atpirkšanu darījumi vai vērtspapīru aizdošanas vai citi darījumi, tos ņem vērā, aprēķinot atvērtā fonda ieguldījumu ierobežojumus atbilstoši Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību likuma 66. pantam."

5. Izslēgt 35.1. punktā vārdu "atbilstoši".

6. Izteikt 38. punktu šādā redakcijā:

"38. Atvasināto finanšu instrumentu vērtēšanas procedūra, kas nodrošina RTN atvasinātā finanšu instrumenta precīzu un neatkarīgu novērtēšanu saistībā ar ticamu un pārbaudāmu novērtēšanu, nosakot tā patieso vērtību, nozīmē:

38.1. attiecībā uz precīzu novērtēšanu - sabiedrības spēju visā atvasinātā finanšu instrumenta darbības laikā ticami un ar pienācīgu precizitāti novērtēt attiecīgo fonda ieguldījumu atbilstoši tā patiesajai vērtībai, atspoguļojot tā tirgus vērtību attiecīgajā brīdī;

38.2. attiecībā uz neatkarīgu novērtēšanu - nodrošināt tādu sabiedrības iekšējās kontroles sistēmu un līdzekļus, lai riska analīzi veiktu struktūrvienība, kas ir neatkarīga no atvērtā fonda aktīvu pārvaldīšanas vai ieguldījumu darbību veicošajām struktūrvienībām un darījuma partnera, vai, ja šos nosacījumus nav iespējams ievērot, neatkarīga trešā persona. Sabiedrība pārliecinās, vai neatkarīgā trešā persona spēj atbilstoši novērtēt visus RTN atvasināto finanšu instrumentu, ko paredzēts izmantot uz atvērtā fonda rēķina, veidus, ņemot vērā to raksturu un sarežģītību."

7. Papildināt noteikumus ar jaunu 38.1 punktu šādā redakcijā:

"38.1 Sabiedrība ievēro pienācīgu rūpību lēmumu pieņemšanā par RTN atvasināto finanšu instrumentu novērtēšanas funkcijas deleģēšanu vai deleģētā pakalpojuma saņemšanas pārtraukšanu, izstrādājot un īstenojot kārtību, kādā sabiedrība izvērtē un pārbauda personu, kurai tiks deleģēta RTN atvasināto finanšu instrumentu novērtēšanas funkcija, tās kompetenci un spēju uzticami, profesionāli un efektīvi veikt fonda RTN atvasināto finanšu instrumentu novērtēšanu, kā arī procedūru pastāvīgai šīs personas darbības novērtēšanai."

8.  Papildināt sadaļu "Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvām un Eiropas Vērtspapīru regulatoru komitejas ieteikumiem" ar jaunu punktu šādā redakcijā:

"5) Komisijas 01.07.2010. Direktīvas 2010/43/ES, ar ko īsteno Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvu 2009/65/EK attiecībā uz organizatoriskajām prasībām, interešu konfliktiem, profesionālo ētiku, riska pārvaldību un starp depozitāriju un pārvaldības sabiedrību noslēdzamās vienošanās saturu."

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas
priekšsēdētājas vietnieks J.Brazovskis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi "Normatīvajos noteikumos par kritērijiem atvērto fondu ieguldījumu objektu atbilstībai .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija Veids: noteikumi Numurs: 243Pieņemts: 11.11.2011.Stājas spēkā: 24.11.2011.Zaudē spēku: 23.10.2013.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 184, 23.11.2011.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
239869
24.11.2011
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"