Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta rīkojums Nr.218

Rīgā 2011.gada 25.maijā (prot. Nr.31 40.§)

Par Elektroniskās pārvaldes attīstības plānu 2011.-2013.gadam

1. Apstiprināt Elektroniskās pārvaldes attīstības plānu 2011.-2013.gadam (turpmāk - plāns).

2. Noteikt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju par atbildīgo institūciju plāna īstenošanā.

3. Plānā minētajām institūcijām katru gadu līdz 1.martam (laikposmā no 2012. līdz 2014.gadam) iesniegt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā informāciju par tām uzdoto pasākumu izpildi.

4. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram līdz 2014.gada 1.maijam iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par plāna īstenošanu.

5. Atbildīgajām institūcijām plāna īstenošanu 2011.gadā un turpmākajos gados nodrošināt no piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Vides aizsardzības un
reģionālās attīstības ministrs R.Vējonis



 

(Ministru kabineta
2011.gada 25.maija
rīkojums Nr.218)

Elektroniskās pārvaldes attīstības plāna 2011.-2013.gadam kopsavilkums

Elektroniskās pārvaldes attīstības plāns 2011.-2013.gadam (turpmāk - plāns) ir īstermiņa attīstības plānošanas dokuments, kuru triju gadu periodam izstrādājusi darba grupa. Plāns izstrādāts Informācijas sabiedrības attīstības pamatnostādņu 2006.-2013.gadam (apstiprinātas ar Ministru kabineta 2006.gada 19.jūlija rīkojumu Nr.542 "Par Informācijas sabiedrības attīstības pamatnostādnēm 2006.-2013.gadam") īstenošanai, lai turpinātu rīcībpolitiku e-pārvaldes attīstības jomā un nodrošinātu Elektroniskās pārvaldes attīstības programmas 2005.-2009.gadam (apstiprināta ar Ministru kabineta 2005.gada 29.septembra rīkojumu Nr.623 "Par Elektroniskās pārvaldes attīstības programmu 2005.-2009.gadam") pēctecību.

Plāna mērķis ir nodrošināt publisko pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem ērtā un vienkāršā veidā, veicot elektronisku datu apmaiņu starp valsts pārvaldes un pašvaldību subjektiem, vienlaikus palielinot valsts pārvaldes efektivitāti un samazinot tās izdevumus.

Pamatojoties uz plāna mērķi, izvirzīti šādi plāna rīcības virzieni:

1. Administratīvā sloga samazināšana un valsts pārvaldes organizatoriskā procesa efektivitātes palielināšana.

2. Iedzīvotāju un komersantu vajadzībām atbilstošu elektronisko pakalpojumu attīstība.

3. Valsts informācijas sistēmu un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju infrastruktūras attīstība, interneta pieejamības veicināšana.

4. Inovāciju veicināšana valsts pārvaldes procesos.

Plāns īstenojams no atbildīgajām institūcijām piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem. Plāna ieviešana veicinās valsts budžeta izdevumu konsolidāciju un, īstenojot plāna pasākumus (piemēram, ievērojot sistēmu tehnisko resursu konsolidācijas aspektu un pārveidojot valsts pārvaldes informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (turpmāk - IKT) darbību atbilstoši vienotā datu centra principam), ilgtermiņā prognozējams būtisks valsts budžeta izdevumu samazinājums. Plāna īstenošanai nepieciešamos līdzekļus plānots piesaistīt arī no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (turpmāk - ERAF) un Latvijas un Šveices sadarbības programmas ietvaros pieejamiem līdzekļiem. Ņemot vērā, ka finansējums visiem plānā paredzētajiem pasākumiem vēl nav apstiprināts, pastāv risks, ka tie pasākumi, kuriem finansējums netiks piešķirts, netiks īstenoti, tādējādi kavējot vienotu horizontālu e-pārvaldes attīstību valstī. Plāna ietvaros identificētie pasākumi, kuru īstenošana nav iespējama esošā valsts budžeta ietvaros un kuriem nav piešķirts ERAF finansējums, bet kuru īstenošana būtu nepieciešama, norādīti plāna 2.pielikumā. Šie pasākumi tiks īstenoti, ja tiks piesaistīts ERAF vai Eiropas Savienības konkurētspējas un inovāciju programmas IKT politikas atbalsta programmas ietvaros pieejamais finansējums vai arī tiks rasts un pārdalīts finansējums institūcijām esošo budžeta līdzekļu ietvaros, nepieprasot papildu finansējumu no valsts budžeta.

Lai koordinētu plāna izpildes gaitu, institūcijas, kas ir atbildīgas par plānā paredzēto pasākumu izpildi, katru gadu līdz 1.martam (laikposmā no 2012.gada līdz 2014.gadam) iesniegs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā informāciju par tām uzdoto pasākumu izpildes gaitu. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija izstrādās un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs līdz 2014.gada 1.maijam iesniegs noteiktā kārtībā Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par plāna izpildi.

Vides aizsardzības un
reģionālās attīstības ministrs R.Vējonis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Elektroniskās pārvaldes attīstības plānu 2011.–2013.gadam Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 218Pieņemts: 25.05.2011.Stājas spēkā: 25.05.2011.Zaudē spēku: 14.10.2013.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 82, 27.05.2011.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Citi saistītie dokumenti
230769
25.05.2011
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"