Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.62

Rīgā 2011.gada 18.janvārī (prot. Nr.5 31.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 21.septembra noteikumos Nr.888 "Noteikumi par darbības programmas "Uzņēmējdarbība un inovācijas" papildinājuma 2.1.2.2.aktivitātes "Jaunu produktu un tehnoloģiju izstrāde" 2.1.2.2.2.apakšaktivitātes "Jaunu produktu un tehnoloģiju izstrāde - atbalsts jaunu produktu un tehnoloģiju ieviešanai ražošanā" projektu iesniegumu atlases otro un turpmākajām kārtām"

Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības struktūrfondu un
Kohēzijas fonda vadības likuma 18.panta 10.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2010.gada 21.septembra noteikumos Nr.888 "Noteikumi par darbības programmas "Uzņēmējdarbība un inovācijas" papildinājuma 2.1.2.2.aktivitātes "Jaunu produktu un tehnoloģiju izstrāde" 2.1.2.2.2.apakšaktivitātes "Jaunu produktu un tehnoloģiju izstrāde - atbalsts jaunu produktu un tehnoloģiju ieviešanai ražošanā" projektu iesniegumu atlases otro un turpmākajām kārtām" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 158.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 9.punktu šādā redakcijā:

"9. Aktivitāti finansē no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem. Kopējais aktivitātes ietvaros pieejamais publiskais finansējums ir 34 023 106 lati. Papildus aktivitātei paredz attiecināmo virssaistību finansējumu (valsts budžeta attiecināmais finansējums, kas papildus piešķirts darbības programmas "Uzņēmējdarbība un inovācijas" 2.1.2.2.2.apakšaktivitātes "Jaunu produktu un tehnoloģiju izstrāde - atbalsts jaunu produktu un tehnoloģiju ieviešanai ražošanā" projektu iesniegumu atlases otrajai kārtai) 3 402 311 latu apmērā."

2. Izteikt 21.12.apakšpunktu šādā redakcijā:

"21.12. tādu iekārtu izmaksas, kas paredzētas transporta (pārvadājumu) pakalpojumu sniegšanai (minēto pakalpojumu sniegšanai ir nepieciešama licence):

21.12.1. jūras transporta pakalpojumi;

21.12.2. gaisa transporta pakalpojumi;

21.12.3. sauszemes autotransporta pakalpojumi;

21.12.4. dzelzceļa transporta pakalpojumi;

21.12.5. pilsētas transporta pakalpojumi;

21.12.6. iekšzemes ūdenstransporta pakalpojumi;

21.12.7. kombinētā transporta pakalpojumi;".

3. Papildināt noteikumus ar 21.1 punktu šādā redakcijā:

"21.1 Iekārtas, kuru darbība saistīta ar ostas pakalpojumu nodrošināšanu (piemēram, loču pakalpojumi, velkoņu pakalpojumi, stividorpakalpojumi) ostas teritorijā vai ārpus tās, nav uzskatāmas par transporta (pārvadājumu) pakalpojumu sniegšanas iekārtām šo noteikumu izpratnē."

4. Izteikt 22.punktu šādā redakcijā:

"22. Attiecināmajās izmaksās iekļauj tikai tos sākotnējos ieguldījumus, par kuriem projekta noslēguma vai starpposma pārskata iesniegšanas dienā būs pilnībā samaksāts, kuri būs finansējuma saņēmēja īpašumā Latvijā un kuri tiks izmantoti projektā paredzētās saimnieciskās darbības veikšanai. Starpposma pārskatā attiecināmajās izmaksās var iekļaut arī atbilstoši projekta iesniegumam faktiski veiktos izdevumus par ieguldījumiem, kas vēl nav finansējuma saņēmēja īpašumā Latvijā, ja par starpposma pārskatā norādīto finansējuma apmēru ir iesniegta bankas garantija, ka sākotnējie ieguldījumi projekta noslēguma pārskata iesniegšanas dienā būs pilnībā samaksāti, būs finansējuma saņēmēja īpašumā Latvijā un tiks izmantoti projektā paredzētās saimnieciskās darbības veikšanai. Bankas garantijas termiņš ir vismaz divi mēneši pēc līgumā par projekta īstenošanu paredzētā projekta īstenošanas beigu datuma."

5. Izteikt 57.punktu šādā redakcijā:

"57. Lai noslēgtu līgumu ar sadarbības iestādi par projekta īstenošanu, ja finansējuma saņēmējam bija jāiesniedz šo noteikumu 49.punktā minētā informācija, finansējuma saņēmējs divu nedēļu laikā pēc sadarbības iestādes uzaicinājuma saņemšanas iesniedz sadarbības iestādē līgumu, kas noslēgts ar kredītiestādi par projekta īstenošanai nepieciešamā kredīta piešķiršanu. Ja finansējuma saņēmējam nebija jāiesniedz šo noteikumu 49.punktā minētā informācija, līgumu var iesniegt divu mēnešu laikā no sadarbības iestādes uzaicinājuma saņemšanas. Minēto līgumu var neiesniegt, ja projekta atbalstāmo darbību īstenošana jau ir uzsākta pēc projekta iesnieguma iesniegšanas un ir noslēgti līgumi ar piegādātājiem par visu projekta attiecināmajās izmaksās iekļauto sākotnējo ieguldījumu iegādi. Par projekta atbalstāmo darbību īstenošanas sākumu uzskata dienu, kad tiek parakstīts līgums ar iepirkuma procedūrā noteikto uzvarētāju par sākotnējo ieguldījumu iegādi."

6. Izteikt 72.punktu šādā redakcijā:

"72. Projekta īstenošanas laikā finansējuma saņēmējs var saņemt avansa maksājumu, kas nepārsniedz 35 % no publiskā finansējuma apmēra. Lai saņemtu avansa maksājumu, finansējuma saņēmējs triju mēnešu laikā pēc līguma par projekta īstenošanu noslēgšanas iesniedz sadarbības iestādē bankas izsniegtu garantiju par avansa atdošanu. Bankas garantijas termiņš ir vismaz divi mēneši pēc līgumā par projekta īstenošanu paredzētā projekta īstenošanas beigu datuma."

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Ekonomikas ministrs A.Kampars

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 21.septembra noteikumos Nr.888 "Noteikumi par darbības programmas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 62Pieņemts: 18.01.2011.Stājas spēkā: 02.02.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 17, 01.02.2011.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
225107
02.02.2011
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"