Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departaments

Kolēģijas lēmums Nr. 5.1-2-22/98

Rīgā 1998. gada 4. janvārī

Par autotransporta iegādi un ekspluatācijai nepieciešamo līdzekļu izlietojumu pašvaldības uzņēmumā "Tukuma dzīvokļu saimniecība" 1996. un 1997. gadā

Kolēģijas sēdē piedalījās: kolēģijas priekšsēdētājs departamenta direktors V.Grasis; kolēģijas locekļi J.Āboliņš, L.Ceimere, Dz.Levrence; protokolēja revidenta palīdze L.Cildermane; piedalās Valsts kontroles darbinieki — vecākais valsts revidents M.Strods, valsts revidents J.Tenbergs; uzaicinātie Tukuma pilsētas domes priekšsēdētājs J.Šulcs, pašvaldības uzņēmuma "Tukuma dzīvokļu saimniecība" direktora v.i. V.Stikuts, galvenā grāmatvede Dz.Urbāne.

Izskatot valsts revidenta sagatavotos pārbaudes materiālus par autotransporta iegādi un ekspluatācijai nepieciešamo līdzekļu izlietojumu pašvaldības uzņēmuma "Tukuma dzīvokļu saimniecība" 1996. un 1997.gadā, kā arī uzklausot uzaicināto personu paskaidrojumus, Valsts kontroles saimnieciskās darbības revīzijas departamenta kolēģija

konstatēja:

1. Pašvaldības uzņēmuma "Tukuma dzīvokļu saimniecība" autotransports nodrošina plašu komunālo pakalpojumu klāstu Tukuma pilsētā.

2. 1996. un 1997. gadā minētajā uzņēmumā iegādātas 9 lietotas automašīnas (no kurām 3 apmaiņas darījumā) no privātpersonām un firmām.

3. Transporta līdzekļu ekspluatācijai nepieciešamo līdzekļu izlietojums 1996. un 1997. gadā atbilst uzņēmumā apstiprinātajiem normatīvajiem rādītājiem un reālajai nepieciešamībai.

4. Uzņēmumā atsevišķos gadījumos nav juridiski precīzi noformēta ar autotransporta pirkšanu un maiņu saistītā dokumentācija, cenu noteikšanā netiek iesaistīti neatkarīgi eksperti.

5. Grāmatvedības uzskaites dokumentu noformēšanā pieļautas dažāda rakstura nepilnības un paviršības, kā rezultātā pārkāpts LR likuma "Par grāmatvedību" 7.pants.

6. Grāmatvedībā netiek atspoguļota transporta līdzekļu vērtības izmaiņas atkarībā no tajos veiktajiem būtiskiem ieguldījumiem.

Kolēģija nolēma:

1. Slēgt revīzijas lietu Nr. 5.1–2–22/98.

2. Pašvaldības uzņēmuma "Tukuma dzīvokļu saimniecība" vadībai:

2.1. novērst trūkumus un paviršības grāmatvedības dokumentu kārtošanā, kā arī sakārtot grāmatvedības uzskaiti atbilstoši LR likumam "Par grāmatvedību";

2.2. grāmatvedības uzskaitē atspoguļot transporta līdzekļu vērtības izmaiņas atkarībā no tajos veiktajiem būtiskiem līdzekļu ieguldījumiem vai to bojājuma gadījumos;

2.3. transporta līdzekļu iegādes vai maiņas darījumos ar privātpersonām cenu noteikšanai izmantot neatkarīgu ekspertu slēdzienus.

3. Tukuma pilsētas domei veikt kontroli pār atklāto trūkumu novēršanas gaitu.

4. Revīzijas materiālus nosūtīt LR Saeimas deputātam O.Grīgam, Tukuma pilsētas domei un uzņēmumam "Tukuma dzīvokļu saimniecība".

Lēmumu var pārsūdzēt Latvijas Republikas Valsts kontroles padomē mēneša laikā no lēmuma paziņošanas dienas, iesniedzot sūdzību Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamentā saskaņā ar likumu "Par Valsts kontroli".

Kolēģijas priekšsēdētājs V.Grasis

Kolēģijas locekļi: J.Āboliņš, L.Ceimere, Dz.Levrence

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par autotransporta iegādi un ekspluatācijai nepieciešamo līdzekļu izlietojumu pašvaldības uzņēmumā .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Valsts kontrole Veids: lēmums Numurs: 5.1-2-22/98Pieņemts: 04.01.1998.Stājas spēkā: 04.01.1998.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 65, 11.03.1998.
213071
04.01.1998
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"