Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Starptautisko līgumu uzskaiti veic Ārlietu ministrija. Starptautisko līgumu pamatteksti netiek apvienoti ar tajos izdarītajiem grozījumiem.

Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības PROTOKOLS par Apvienotās Latvijas-Krievijas darba grupas par jautājumiem cīņā pret nelegālo migrāciju izveidošanu

Latvijas Republikas valdība un Krievijas Federācijas valdība, turpmāk tekstā "Puses",

balstoties uz vispāratzītiem starptautisko tiesību principiem un normām,

atzīmējot, ka nelegālā migrācija rada draudus sabiedrības un valsts drošībai, ekonomiskai stabilitātei un veicina kriminogēnās situācijas sarežģīšanos Pušu valstu teritorijās,

uzskatot sadarbību cīņā pret nelegālo migrāciju par vienu no svarīgākajiem migrācijas procesu regulēšanas paņēmieniem Pušu valstu teritorijās,

vadoties no nepieciešamības realizēt koordinētus kopējus pasākumus nelegālās migrācijas novēršanai un cīņai pret to,

vienojas par sekojošo:

1. pants

Puses divu mēnešu laikā pēc šī Protokola stāšanās spēkā izveido Apvienoto Latvijas-Krievijas darba grupu par jautājumiem cīņā pret nelegālo migrāciju (turpmāk - Darba grupa).

Darba grupa uz pirmo sēdi sanāk viena mēneša laikā pēc tās izveidošanas.

2. pants

Darba grupas Reglaments ir pievienots pielikumā, kas ir šī Protokola neatņemama sastāvdaļa.

3. pants

Darba grupas darbības koordināciju īsteno:

no Latvijas puses - Latvijas Republikas Iekšlietu ministrija;

no Krievijas puses - Federālais migrācijas dienests.

Darba grupas koordinatoru izmaiņu gadījumā Puses nekavējoties informē viena otru, izmantojot diplomātiskos kanālus.

4. pants

Izdevumus, kas ir saistīti ar Darba grupas sēžu organizēšanu, sedz uzņemošā Puse, ja katrā konkrētā gadījumā netiek saskaņota citāda kārtība.

5. pants

Šī Protokola noteikumi neskar Pušu valstu tiesības un saistības citos starptautiskajos līgumos, kuru dalībnieces tās ir.

6. pants

Šis Protokols stājas spēkā ar parakstīšanas brīdi.

7. pants

Šajā Protokolā pēc Pušu abpusējas vienošanās var tikt veikti grozījumi un papildinājumi, kas noformējami atsevišķu protokolu veidā.

8. pants

Šis Protokols tiek noslēgts uz piecu gadu periodu, kuram beidzoties tas tiek automātiski pagarināts uz nākošo piecu gadu periodu, kamēr neviena no Pusēm vismaz sešus mēnešus pirms kārtējā piecu gadu perioda beigām rakstveidā neinformē otru Pusi par nodomu izbeigt šo Protokolu.

Parakstīts Maskavā 2006.gada 28.jūnijā divos eksemplāros, katrs latviešu un krievu valodā, turklāt abiem tekstiem ir vienāds spēks.

Latvijas Republikas

valdības vārdā

Krievijas Federācijas

valdības vārdā

 

 

Pielikums pie 2006.gada 28.jūnija

Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības protokola par apvienotās Latvijas-Krievijas darba grupas par jautājumiem cīņā pret nelegālo migrāciju izveidošanu

Apvienotās Latvijas-Krievijas darba grupas
par jautājumiem cīņā pret nelegālo migrāciju Reglaments

Šis Reglaments nosaka Apvienotās Latvijas-Krievijas darba grupas par jautājumiem cīņā pret nelegālo migrāciju (turpmāk - Darba grupa) darbības organizāciju, tās sēžu sagatavošanas un norises kārtību, izskatīšanai paredzēto dokumentu sagatavošanas un pieņemšanas procedūru.

Vispārīgie jautājumi

1. Darba grupas izveides mērķis ir uzlabot Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas darbības koordināciju nelegālās migrācijas novēršanas un apkarošanas jomā, ieskaitot abu valstu kompetento institūciju sadarbības stiprināšanu šajā jomā.

2. Darba grupa sastāv no Latvijas un Krievijas pusēm, kuru sastāvā tiek iekļauti pārstāvji:

no Latvijas Puses - Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas, Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas, Latvijas Republikas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes un Latvijas Republikas Valsts robežsardzes;

no Krievijas Puses - Federālā migrācijas dienesta, Krievijas Federācijas Iekšlietu ministrijas, Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijas un Krievijas Federācijas Federālā drošības dienesta.

3. Darba grupas Latvijas un Krievijas puses sastāv attiecīgi ne vairāk kā no 10 šī Reglamenta 2.punktā norādīto Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas ministriju un iestāžu pārstāvjiem.

Darba grupas Latvijas pusi vada Latvijas Republikas Valsts robežsardzes priekšnieks vai tā pilnvarota amatpersona;

Darba grupas Krievijas pusi vada Federālā migrācijas dienesta direktors vai tā pilnvarota amatpersona.

4. Darba grupa izskata jautājumus, kas saistīti ar problēmām cīņā pret nelegālo migrāciju, un pieņem rekomendējoša rakstura lēmumus (rekomendācijas), kas var tikt nosūtīti Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas kompetentajām institūcijām.

Sēdes

5. Darba grupas galvenā darbības forma ir sēde.

6. Darba grupas sēdes tiek rīkotas pēc nepieciešamības pēc kārtas Latvijas Republikā un Krievijas Federācijā. Nākamās sēdes rīkošanas vieta tiek noteikta Darba grupas kārtējās sēdes laikā.

7. Priekšlikumus par sēdes rīkošanas termiņiem ar pamatojumu tās sasaukšanai, Darba grupas sēdes darba kārtību un rekomendāciju projektus gatavo Darba grupas uzņemošā puse un ne vēlāk kā 45 dienas līdz varbūtējam sēdes sasaukšanas termiņam, izmantojot diplomātiskos kanālus, vai tieši nosūta saskaņošanai Darba grupas otras puses vadītājam.

8. Pirms Darba grupas sēdēm var tikt rīkotas ekspertu tikšanās, lai sagatavotu un līdz galam izstrādātu rekomendāciju projektus.

Sēžu dalībnieki

9. Darba grupas sēdēs piedalās pārstāvji, kas norādīti šī Reglamenta 3.punktā.

10. Nepieciešamības gadījumā uz sēdēm var tikt uzaicinātas citas Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas amatpersonas un eksperti, par to iepriekš vienojoties Darba grupas vadītājiem.

Sēžu rīkošana

11. Sēdes priekšsēdētājs ir tās Darba grupas puses vadītājs, kuras valsts teritorijā notiek sēde.

12. Priekšsēdētājs vada sēdi, iesaka apstiprināšanai dienas kārtību un darbu secību, dod vārdu ziņojumiem un debatēm un nodrošina šī Reglamenta noteikumu ievērošanu.

13. Darba grupas rekomendāciju projekta apspriešanas kārtību nosaka Latvijas un Krievijas pušu vadītāji, kuri var pieņemt lēmumu par teksta apspriešanu kopumā vai pa pantiem.

14. Ja nav iebildumu pret apspriežamo projektu, Darba grupa pieņem to ar grozījumiem un papildinājumiem, kas ir atbalstīti apspriežu laikā.

15. Darba grupas lēmumi ir pieņemti, ja tos atbalstījušas Darba grupas Latvijas un Krievijas puses.

16. Lēmuma projekta noraidīšanas gadījumā to var nosūtīt papildināšanai un atkārtoti apspriest Darba grupas kārtējā vai nākamajā sēdē.

17. Sēdes rezultāti tiek noformēti protokola veidā, kurā tiek fiksēta dienas kārtības jautājumu apspriešanas gaita.

18. Protokola rekvizīti ir nosaukums un sēdes vadīšanas un protokola parakstīšanas datumi, sēdes priekšsēdētāja uzvārds un iniciāļi, dalībnieku un uzaicināto personu saraksts, sēdes darba kārtība, darba kārtības jautājumu apspriešanas gaita un Darba grupas Latvijas un Krievijas pušu vadītāju paraksti.

19. Darba grupas sēdes nobeigumā tās Latvijas un Krievijas pušu vadītāji paraksta lēmumus un protokolu, pēc tam sēde tiek paziņota par slēgtu. Pēc Latvijas un Krievijas pušu vadītāju lēmuma par sēdes rezultātiem var tikt organizēta preses konference.

Sēžu organizatoriski-tehniskais nodrošinājums

20. Darba grupas sēdes organizatoriski-tehnisko sagatavošanu un apkalpošanu, kā arī tās materiāltehnisko nodrošinājumu veic uzņemošā Puse.

21. Sēžu zālē tiek izvietoti Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas valstu karogi.

22. Sēdes laikā organizators nodrošina sinhrono tulkojumu no latviešu uz krievu un no krievu uz latviešu valodu.

23. Visu sēdē izskatāmo dokumentu projekti tiek sagatavoti latviešu un krievu valodās.

24. Sēdes protokols un lēmumi tiek noformēti divos eksemplāros latviešu un krievu valodās abām Darba grupas pusēm.

 
Tiesību akta pase
Statuss:
Spēkā esošs
Spēkā esošs
Valsts:
 Krievija
Veids:
 starptautisks dokuments
 divpusējs
Stājas spēkā:
 28.06.2006.
Parakstīts:
 28.06.2006.
Parakstīšanas vieta: 
Maskava
Ratificēja:
 Ministru kabinets
Atruna: Nav
Deklarācija: Nav
Publicēts:
 "Latvijas Vēstnesis", 115, 21.07.2006.
Saistītie dokumenti
  • Paziņojums par spēkā stāšanos
  • Citi saistītie dokumenti
770
0
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"